1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    274.954
    Колку што изгуглав Кореа има бан на тестирање врз животни, донесен годинава (y)

Јапонија нема бан, така што кој сака круелти фри, треба да си провери од компанија до компанија.

Инаку Гугл ми кажа дека не се фини со полжавите иако не ги убиваат и мелат за крема :( не се гадам од нив, ама ми е жал.

Инаку јас се трудам да бидам тотално круелти фри, секако нема да ја исфрлам шминката што веќе сум ја купила, пример на Maybelline, ама веќе купувам само козметика која не е тестирана врз животни.

На Sexybaby86, LejlaD, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Добро утро
    Честит именден и слава на тие кои домот го отворија на овој ден.
    Да се здрави и живи.

Немам слава.
    Ни имендени.
    И криво ми е, ама незнам дали ќе можам да спремам така како што треба.Се плашам да не подметнам и затоа не се нафаќам.

Козметика сакам.
    Најчесто употребувам преперативна - домашна.Мед, магдонос, кис.млеко, црн јаглен, краставици...домашен пилинг.
    Ретко купувам готови маски.
    Декоративната козметика ми е иста со години.Во мои години ми важи едно правило во шминкањето:less is more.И не отстапувам од него освен за прилики.
    Спуштени капаци,по некоја брчка..тоа е.Спас нема, што може ќе се прикрие, што неможе ќе се скрие:D.

Денов е измислен за дремеж.
    Така и ќе сторам.

Имајте убав ден.

На bittersweet, Espadrila, Sexybaby86 и 27 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.740
    Допаѓања:
    98.801
    Добро утро:coffee:.

При мајка сум викендов, па таа прави кафе, а јас да ве ѕирнам.

Сте зборувале за козметика...јас сакам да си се одржувам во рамките на моите можности. Пилинг, пена/гел за миење, серум, крема за моја возраст, тоник, мицеларна вода, маски...се си купувам и користам. Не е толку за борба против брчки, колку што сакам да го правам тоа. Уживам, ми расте самодовербата кога ќе си го видам лицето сјајно. Брчките биле природна работа, да, ама сега ако не се средам и дотерам додека сум млада, не знам па кога. Животов нема на мене да остане.

Од декоративна козметика, маскара, коректор, ЦЦ крема, руж (не секогаш), кармин. Не сакам маскоти ни да гледам, ни да бидам.

Во однос на стари луѓе, има некои навистина беспомошни, ама бре има некои такви манипулатори и како им минат годините се полигави стануваат, ги врзале децата за нив, немој на криво да мочнат а детето не е до нив.
    Сум носела торби, се муабетам со стари баби и дедовци, немам мака за тоа.
    Ама какви ги има...само тие дома што си ги трпат, си знаат.

Туку, муабетов за нокти ви е како добредојден, баш синоќа зборев дека сакам да ставам, па дајте препорачајте по Ск, јас немам идеја каде да одам.

Ајде, убав неделен ден:f:.

На bittersweet, WildMk, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Сонце грее :inlove:
    Се бркам со кучево|(, уствари го пуштив да се истрча и сега неможам да го приберам,:drunk: а не смеам без неа да се вратам:doh:

План за денес нема, уствари елка ќе китиме,:party: само ние не сме ја накитиле, така ми рекоа|(

@Emy867 Јас во аеродром ги правев последно, дека поефтино, а и во лисиче имам правено исто долго стојат и убави тенки

На bittersweet, WildMk, Sexybaby86 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    А: Ееееј кај си бе ти, како си?
    Б: Еве добро, ти?
    А: Добар бе, ти добра си?
    Б: Да да, ти арен?
    А: Супер бе. Ти како?
    Б: Добра добра..
    А: Супер, епа ај се гледаме
    Б: Ај, чао
    Муабет со некој 100 години што не си го видел :D
    Да ме прашаше уште еднаш, може ќе се отворев за сите проблеми :D

Добро утро. Имав двечки од сликата на @Cosmi ако добро гледам, тоа со полжав на secret key и на cosrx за црнки. Првото скроз го потрошив, второто за жал морав да го оставам, не ми идеше во комбинација со друг третман што го правев.
    Ми дале комплименти од типот дали сум студент, или дали смеам алкохол да пијам :) ама не дека немам брчки, туку и општо сум ситна во телото, не изгледам баш како жена. Ок може и дека така се облакам...
    Имам другарка со ептен сува кожа, ама нема цртка на лицето да видиш. Јас како @CameliaMiller би сакала веѓите да ги поткренам малце, ама ај не се гледа многу од наочарите :)
    Од производи за нега, преферирам органско, и убаво ми мирисаат, ама не даваат некој ефект. Во моментот ми фали некоја крема за под очи, ја користев на еуцерин ама не ја сакам веќе. Дајте некој предлог :)
    Домашни маски, масла и слично исто како @referentka користам. Знам што има внатре и убаво ми е. Маслата најдобро вадат шминка, ама со комбинирана кожа... Затоа само од очи вадам шминка со нив.

Ај добро утро :) Уште не станата се распишав. Да доручкувам и да се спремам да видам што се гужвате толку во Џамбо и јас :D

На Val-Dim, WildMk, Sexybaby86 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    Добро утро...
    Честитам се што сум испуштила до се сега да честитам,слави,имендени,родендени...

Се помалку време имам да се вклучам,само на фб знам да прелетам набрзина...
    Обврскиве ме дотепуваат.секој ден нешто екстра,уште колку можам да качам на грбов ,еве не знам.
    Мајка ми не е добра,не е нешто ново,ама дијагнозите што ги има како да и стануваат се потешки.Ете и јас од не знам која причина,почнав да качувам притисок.Секој втор ден сум со 140/90.

Синоќа бев на слава,и едвај доседев.Подобро цело време да одам или да лежам,на столица седење подолго време ми е мачење .
    Слава и јас немам ,јас сум комунистичко дете :Dтатко ми не беше по тие работи.И родителите на мм не славеле ништо конкретно,освем обележување на селски слави.Би сакала и јас да славам ,зашто да не,ама ете немам доволно јак карактер за тоа.И не одам на слави,само кај најблиски,слави кај братучеди избегнувам.

Не се шминкам,евентуално маскара која знае да ми ги залепи очите од топлината на работа ,крема за лице и кармин.Ме фарба ќерка ми,порано со комшивките се организирав.Ако ми треба шминкер ја ангажирам ќерка ми ,таа навистина е талентирана да ми го смени личниот опис. Брчки си имам, а некој посебна нега не правам.А треба.И јас сакам да видам негувана жена.Секако многу зависи од генетиката ама и си треба мачкање и лицкање.

Еден слободен ден да не знаеш каде попрво да се завртиш и што да направиш.Многу ми фали да имам два дена слободни,државен празник или ако веќе го работиш да биде соодветно платен.Вака се осеќам како вол за слама само што работи,и удри ,искористи го што повеќе.Зошто?Зашто го третираш како животно кое не може да ти се заврти и да одврати.Компарација ми е боли глава,ама ме сфаќате што сакам да кажам.

Убав неделен ден,кој може нека си прошета ,јас мора да се се дружам со крпа и тава.
    п.с.Во ДМ загледав некоја јапонска козметика,таа добра е @Cosmi ?

На bittersweet, WildMk, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.671
    Само да ве поздравам.
    Надвор сонце пука на максимум јас со кафето и цигара се топлам.
    Да одам да се спремам па да шетнеме.
    Убав ден на сите.

На bittersweet, WildMk, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.535
    Допаѓања:
    151.441
    Поздрав друштво!

Наспани,одморени ,баш ко шо треба во недела наутро...
    Во 7 и 30малецкото се разбуди,слезе и се мушна меѓу нас на спална...до 9и пол си спиевме гушнати...

Ќе ставам ручек за утре а денес надвор ќе се руча...може и накај планината ќе зафатиме...

Времето е прекрасно...ко за,декември...

Убав ден ви посакувам!

На bittersweet, Val-Dim, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  9. jasbi

jasbi Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    7.573
    Samo da vi posakam ubav i ispolnet den so radost.
    Rucek za pravenje pa malku da iskoristime den, da fatime cist vozduh malku na planina:*

На WildMk, mareane, Bozica1980 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    274.954
    Добро утро девојки :coffee: :sun:
    SmartSelect_20181209-113911_Pinterest.jpg

Сонце опекло надвор :)
    Уште да имав волја да излезам.
    Ќе видам дм дали сака да ме шета некаде, оти јас викендов го фејлнав максимално, ништо не испланирав.

На WildMk, mareane, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    84.946
    Добар ден и од мене !!!
    За многу години денов утрово бев до црква сега кафенце и ручек ќе следува уште малку.
    Денес свекрвче ќе готви рипче на мени ,а попладне кај мајка на гости,да си ги видам.
    Именден и слави си славиме и чекаме гости се радувам кога куќата е полна со луѓе и само за убаво да спремаме.Единствено тие денови човек може да се види со роднини и пријатели инаку сите сме со обврски.Мислам ова темпо на живот што го имаме ќе не одроди со роднини.
    Ајде убав ден!!!

На bittersweet, WildMk, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    :hai:

Денес сите наспани, а? ^_^ Јас станав во 7 и 30 заради носов, прснав од спрејот и пак презаспав до 11 и пол. Само што го испив кафето. Ко за чудо, неделава не ми е нешто тапа. Плус сонце надвор. :sun:

Китење елка одложив за нареден викенд. Неделава ќе одам до Меркур и Џамбо да купам некои крисмас работи. :D Само елка ми е глупо некако и празно. :|

Имендени и слави не славам ниту одам. Никогаш не би ни славел.

Имајте убав неделен ден. Искористете го сонцево за некоја прошетка. :f:

На WildMk, petunija77, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.059
    Епа ај Добар ден и од меН(highfive)
    Што убо си бевме спремни за Лутраки да идеме, ама ..... Колега на мм го замоли да го смени приквечер некој саат. Не биваше да го одбие,многу пати ни излегува во сусрет.
    Па така дојдовме во Боко:tmi:
    Да провериме што се има сменето од сношти:emo:
    Ај на кафенце 20181209_123224.jpg
    Среќна и вечна слава на оние кои слават

На bittersweet, Val-Dim, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.539
    @lunicka
    Hada Labo e dobar japonski brend,po mene vredi da se proba.
    Go imam nivniot hidranten toner,koj voedno e toner koj e najprodavan vo svetot,na sekoi 4 sekundi se prodava eden.

A najsmesen produkt za podocnjaci e ovoj kako listinja see stavaat pod oci. IMG_20181209_123830283.jpg IMG_20181209_123756767.jpg

На Sexybaby86, Bozica1980, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  15. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    Добар ден! :coffee: :sun:

Денес кај нас дожд врнеше, по не знам колку месеци. :o Сега намали жештината, баш е пријатно.. башка и птици некаде блиску прозорот ми пеат, мераци.

На мајка ми е роденден денес, мојот идол. :l: Најсаканата личност, најдрагата и најубавата жена, борец, човек со огромно срце и талент кон многу работи. Се надевам дека наредниот заедно ќе го славиме. :l:
    yagodniy-vostorg-385x385.jpg

На тема брчки, имам пишувано дека освен неколку тенки, минијатурни линии на челото и една smile line, немам повеќе. Мајка ми има убаво лице, па и јас го имам наследено тој ген. :makeup: :))))

Мислам дека има значење генетската предиспозиција, ама игра улога и стресот, временските услови, типот на кожа, исхраната и негата. Од мала се грижам за лицето, порано дури повеќе од сега. Мрза сум станала, треба барем два пати неделно маски да ставам. Тука речиси и да нема избор на маски, освен неколку на гарниер и некои чкљ Мејд ин Чајна и околината, со купишта парабени и термини кои не ни можам да ги прочитам во еден здив, па затоа не купувам, не дека неќам. Мене маските на Lush многу ми одговараат, ептен се добри. Едвај чекам да се снабдам со нивната препаративна козметика повторно!

И јас се трудам да не купувам ништо што било тестирано на животни, па затоа во последно време слабо и купувам, нема избор воопшто. Од странство не можам да нарачам, во оваа пустелија ретко кој врши достава. Има сајтови преку кои може да се нарача, ама ако на пример некој производ чини 5$, преку нив ќе го платиш 20. Јасно ми е дека нема бесплатно да работат, ама ова е претеризам.

Јас вака, уште кафенце или чајче ми фали.. ќе му кажам на маж да свари, му се заарни играјќи, не сум го чепнала цел час. :D

IMG_20181209_164236-01.jpeg

Прочитав прво некои 40тина страници од книгава, а непознатите зборови ги преведував без да ги запишувам и после 5 секунди им го заборавав значењето. (facepalm) Па земав од почеток и на post-it notes, поделени на глаголи, adj/adverbs и именки, сортирани по бои. 8) Малце заморно, одзема време, ама барем вака ќе научам нешто, се надевам. :D

Убава недела! :f:

На bittersweet, Val-Dim, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.605
    Допаѓања:
    106.871
    Среќен да и е роденденот на мајка ти да е жива,здрава,весела и уште многу години 101 и назад да си го славите роденденот.

На WildMk, mareane, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    274.954
    @SV1911 мислам дека Бјути Беј вршат достава секаде, не оти имаат избор на козметика огромен, ама колку што знам The Ordinary, Mario Badescu се круелти фри, за веган не знам, Saturday Skin е корејски, круелти фри и веган... има и други :)

И среќен роденден на мајка :f:

На WildMk, kuc, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.539
    @SV1911
    Среќен роденден на мајка ти.:^:
    Какви се жените во Пакистан ?
    Има дотерани:D ?

На WildMk, Mr. Right, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    @SV1911 среќен роденден на мајка,да е здрава и жива:party: :^: :*

На WildMk, Mr. Right, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    Фала девојки, со убаво да ви се враќа! ^_^

Мислам дека порано немаа достава, ама ќе проверам повторно. Фала!

Јас редовно проверувам дали iherb доставуваат тука, ама ништо. А баш убави работи имаат.

Ехееее :)))) уште како дотерани. Е сега, не се баш на мој вкус, плус ко кукли се шминкаат, да те извади од памет некоја таква :))))

На свадби тоа обично, и воглавно така се шминкаат тие што немаат мрднато подалеку од Дубаи и околината. Тие што се нашетани, изгледаат баш европски.

На првиве, облеката им е секогаш со чипки, плишови и не знам уште што не, триста разни материјали на една кошула. И имаат ептен гаден вкус за парфеми, носот ме чеша кога некоја таква ќе помине покрај мене или ми прави муабет. Тука дознав дека можам да бидам алергична на мириси. :))

За вториве немам збор. Убаво се облекуваат, со вкус, шминка исто.

Ама за оваа поделба огромна улога играат парите и тоа доста големи суми. Ако си од некоја бедна европска држава, сепак имаш поголеми можности при ниска плата да видиш нешто, да се измешаш меѓу луѓе, да посетиш некој инетересен град еднаш во неколку години барем..

А во Карачи сѐ е прескапо, ама баш сѐ. Така да просечното население не видело подалеку од околината, во најдобар случај.

На bittersweet, Val-Dim, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.