Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.616
    Допаѓања:
    212.649
    Добар ден,еве ме и мене.Терапија по втор пат денес поделена,суво капење завршено или како и да се вика,со газа со топла вода и медицински сапун, како со Камелија да работам си се осеќам понекогаш,најадени од сабајле два пати,од кои едниот пат кифлички.Така е тоа кога од ниедно време роварам подома,па уште со петлите кифлички(facepalm),ама мора да биде послушна снаата,ваљда некаде така пишува:tmi:..@dunika те разбирам во потполност,ни за деца ни за стариве не би можела некоја по дома да ми се плетка,навлегување во приватноста ми е ептен.Е сега со вас си сум послободна,мада свесна сум дека кој стигни ваљда не чита,но како дома сум си тука,ако не си зборнам со вас,начисто би се дошекнала,не дека сум со сите баш:D

На bittersweet, kuc, Sesil и 20 други им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Има пмс-ови кога многу благо ми се јаде и пмс-ови кога мајонез ми се јаде :worried: И овие вториве обично идат во комбинација со многу мала толерантност. И така сега сум со мајонез у едната рака и некое копје у другата, спремна да се искарам со сите за се ]:)
    Зашто не можам нигде да најдам некоја интересна понуда за Н.Г. Друштвото ме тормози да се слави негде. Јас би у пижами...
    Повеќе од 6,7 саати не можам да спијам. 8 веќе ми е онака, на праг. Повеќе од тоа и сум зомби. Помалку од 6саати и боље да не ме будите.
    ухх... се мразам себеси со мајонезов у желудник

На kuc, Sesil, ph.orhideja и 20 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.149
    Допаѓања:
    221.655
    И јас сум спанка, ама признавам дека тежок ден со неспиење можам да поминам, само да има до мене кафе и цигара.
    Ехеее колку сум ги имала.
    Иначе откако се роди детево мое не знам што е кревет што е фотеља што е да одмориш преку ден. Кога станувам директ станувам на нога до вечер до легнување а тогаш кога легнам ми се чини ко на облаци да спијам
    И така..
    Обично имам денови кога ич не спијам ама ич еве кога одиме на долги патишта или не дај боже кога на детево му е лошо АМА знам да се справам и со нив.

На bittersweet, kuc, Sesil и 20 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.300
    The guilt of enjoying pleasures of the flesh :D

На kravce, dunika, NarCis@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.822
    Допаѓања:
    274.943
    Да, имам чизми од таму, лани ги земав.
    Годинава со промениве во навики се чувствувам виновно кога ги носам.
    А убави се.

На kuc, Dadusicka, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Добар ден. Да ве ѕирнам со кафенце, второ по ред.
    Ова од комшииве, макијато големо, ама јако, се мислам еден ден срчка ќе ме стрефи :drunk:

Ми дадовте идеа за подарок за мм - паричник! Морам да погледнам во Том Тејлор и тоа уште денес.

Јас многу сакам да спијам и без разлика што имам деца никогаш не се навикнав да функционирам без спиење. Ако не спијам доволно едноставно сум нервозна, мозокот буквално не ми функционира, ич не сум јас.
    И така бев првите месеци со бебиња мои. :worried:
    Јас ќе станев бидејќи морам ама не е тоа тоа, подобро тргај ми се од патот.
    7-8 саати сега, ама да се во континуитет :!:, ми се супер доволни.

Првата смена ми почнува од 10, јас со аларм станувам во 8 едвај.

На bittersweet, kuc, Sesil и 23 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.720
    Сите нешто пишувате, аи јас да чкртнам нешто.

За НГ не купуваме класика поклони еден за друг зашто глупо ми е од едно купче тој за мене, јас за него.
    Едноставно овој месец сме опуштени во поглед на трошење пари и се купува што ќе се начека (а ни одговара).

Единствено што е симболика а што го правиме е купувањето на потрепштини за дома.
    Пример купивме теписи (акрилни) и стаза за дома, обновивме новогодишни прекривки, па по некој украс...
    Намерно се ,,штеди,, во ноември за да во декември нема нервози:D

Ќе одам и на забава за НГ со другарки па сакам да се стокмам као ,,никад до сада:D,,
    Ако треба и ќе шијам:!:

На bittersweet, WildMk, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Купив подароци. А реков само гелови за туширање ќе земам на сите. Епа земав гелови. .. ама плус 2500 дадов. Јер и венец за врата за моите јер ирвас за сестра ми јер џуџе за внука...па и кеси украсни за се тоа..
    Џабе зборам нели? Мада фака сум кога ќе отидам со картица у џамбо. Се олеснив 100 еуриќи се на се и си дојдов. Ама поубаво ми е сега..

На kuc, Sesil, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    И јас трошам месецов... и минатиот трошев, ама овој месец ептен некако... ама не ми е мака, иако уште немам купено подароци за никого. И не знам ни дали ќе купувам. За децата си се знае, ќе земеме играчки, ама за стариве ми е потешко. За мм за роденденот си го планирам поклонот, а за НГ нешто симболично, оти секако роденденот му е после празниците.

Само темиве ми одвраќаат мисли од се што слушам и се случува околу мене и со мои блиски... веќе не знам кај да се свртам... пукнав!!!!!!!!!!!!!!! Аман, 2018, оди си веќе еднаш!!!

На bittersweet, mira.mira, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.822
    Допаѓања:
    274.943
    Јас ја средив платата, нема веќе буџет за во Џамбо :D
    Ќе се шлепам со ланските сијалички, уште светат, неколку цркнаа само :)

Ако одам во Џамбо... две плати ми требаат.
    СЕ` ми треба :x

ДМ, Космо и Џамбо се места кои кога сакам да пазам на пари ги избегнувам во широк лак.

Затоа сакам онлајн купување, пикам свашта во кошничка, одмарам неколку саати, правам ревизија, и бар третина од работите вадам оти сфаќам дека баш и не мора да ги купам.
    Иста сум и со пари во кеш.

А трошам пари во кеш, хаос сум. Ни знам колку сум потрошила, ни знам колку во новчаник имам.
    Картичка златна работа, а сега и со Paypass ми е апла најлесно, само телефонов го доближувам до терминал и решен проблем.
    А и за поголеми суми, одма на мКлик ми искача која трансакција колкава ми е, со колку буџет располагам итн.

Дм не може да ме разбере, ни 1000 денари не можам да ги изменаџирам во новчаник :D

На bittersweet, kuc, Sexybaby86 и 24 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.243
    Допаѓања:
    277.504
    Сите кои ве фатиле лоши и негативни мисли тргајте тоа веднаш.:):hug:
    Посебно @Bubce38 ќе ја карам малку ,како тоа дека нареднава година ке била ваква таква ,има да биде најувбава од сите и најубавото да го донесе ,верувај.:hug: Па и ако алкохол што ако си се напила,само немој тоа козите да зарануваш да не почнат ракијата од свекор ти да ја пијат...:):hug:
    Имам една братучеда така си верува на фенк шуј,на духовници,на мотивациски говорници.на хороскопи.И вчера со неа и уште една си пиевеме кафе и таа другата вели ХХ е на висока вибрација на позитивни емоции :Само се надева ,верува ,се смее на секоја ситница...Ме расположи ако не друго...

Подароци обично на деца купувам а годинава додека имам од кредитов може ке купам и за возрасниве .нека оди нешто и за убаво.

@Milobebence мој совет да не чекаш 6 години.Да појдете в банка да најдете неокој добар соговорник од вработените и да си земете кредит со кој ке го исплатите и тој што го имаш и да си купите едно станче.Верувај ќе се препородите.Помалку пари ама повеќе мир и љубов а со тоа и најубавото ќе стигне...:hug:

На bittersweet, WildMk, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    Значи многу сум скромна.
    Гледам по агенции за лето 2019 и ги одбрав малдивите и ептен се ефтини:x :lol:
    Ама ќе одам.не замислив таму-божеее кои фантазии денес ги имам]:)

На Thallia, bittersweet, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.243
    Допаѓања:
    277.504
    одложи ги Малдивите за некоја година ,нареднава на мекици треба да идеме!:hug:
    (ајде чекаме позитивни резултати од гледањето филмови:hug:)

На bittersweet, kuc, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    Абе човек без работа Бајрам на мозок си прави-маж ми има да збесне кога ќе му спомнам:rofl: :devil: :hug:

До некња у Лапонија ќе одев за нова година.од денес па за Малдиви на лето. Стварно нереални ми се желбите.дете сум дефинитивно:D

На kuc, Sesil, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    И да одиш. Налет стрес и се. Еднаш се живее.

И јас би сакала да бидам попозитивна, оптимист, дека се ќе биде во ред...и ќе биде, знам... Ама стресот и нервозите мора да си ги окркам. Ме столчија пред десет минути, уште си доаѓам на себе... Со помош на форумов.

На bittersweet, kuc, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.604
    Допаѓања:
    106.868
    Уште многу имаме за отплата 11 000 евра.
    Ама секако ќе се распрашаме дај боже да се појави некоја поволнист да можеме уште сега да подигнеме кредит.
    За пари и сега рата ни е 11 000 ден а немаме ништо вака ќе плаќаме повеќе ама стварно мирот и спокијот цена немаат а до душа ги чекам.
    Ти благодарам за советот:hug:

На mira.mira, kuc, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    98.780
    Малдиви спомнавте?:wasntme:
    Повели, да видиш оти не си единствена која ровари:D.
    http://www.itravel.rs/tip-all-inclusive-43
    И не е толку нереална желба, за ол инклузив не е скапо мислам. И ние се токмиме да одиме, само јас до одмор прво да се докопам како нововработена:|.

Трошев и јас месецов(а кој месец па не сум трошела:^)) отидов некни коа зедов плата, 5000ден спичкав:headbang:. Во ДМ, во Веро, па сукња, два џемпери. Битно на секое излегување од продавница сметката он лајн си ја проверував:rofl:.

Знам да кажам извини кога треба. И повеќе пати ако сум стварно заташкала.

Друго, немаТ. Освен дека се расправам со болен, па вие натаму знаете како ми е|(. Реков, до НГ уште еднаш разболи се, па ќе те оставам]:):D. Е не бе...оф, туф, о,леле..секоја недела по два дена минимуН:envy:. Се проХладен је:x.

На bittersweet, kuc, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Е сабајлево коментирав повеќе сама на себе гледајќи се во огледалото: што па природна козметика, природна ама нема никаков ефект (дека последниве денови дотрошувам од нивеата q10 купена кој знае од кога и лицето веднаш ми е поубаво, посјајно, позатегнато)
    И мм ме слушна и вели: па природна е за Т (ќерка ми), за тебе нешто повештачко :^) :D Е ајд. Логиката на мм.
    Јас уште не стигнав до шопинг. Немав време ама ќе биде деновиве.
    Од нг украси ништо не купувам, ни лампионче, се имам, се е добро, не ми треба ништо.
    Гардероба нешто планирам, за мене и децата, козметика и подарок за мажето, под елка :)
    За децата ќе имам и од работа по ваучер од 1000 ден.по дете, по играчка некоја, и освен пакетчиња кои сама ќе ги направам од она што сакат, киндер јајца, чоколади, пез бонбони и слично, ептен убав ќе им направам, ништо веќе не купувам.
    Ех од кога почнав да работам многу шкрта сум станала :D
    Се се пребројувам.

@Annath се ќе пројде, а ти со стрес ионака не можеш да влијаеш на ништо освен на себеси. Знам да знаеш :hug:

На bittersweet, kuc, dunika и 21 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.822
    Допаѓања:
    274.943
    И да нема трајни резултати, кога сме намачкани и намазани си се осеќаме посамоуверено и поубаво ;)
    На некои од нас тоа чувство - богатство им вреди.

Јас имам проблем со самодоверба и секогаш сум го имала, секој начин ќе го испробам за да ја одржам во добра кондиција :D

На kuc, dunika, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    На dunika, Sexybaby86, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.