Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.734
    Допаѓања:
    98.765

А-уууууу:o. Епа ај не отиди бе:D.
    Фала на линкчето:*. А јас па паун изигравам, си реков ја најдов понудата од соништата:rofl:.

На dunika, Sexybaby86, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Немам ништо за кажување, си држам стандард. Дојдов кафе да понудам. Ајде кој е за,

Ама ова за 2018 :?:

На WildMk, Thallia, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.720
    За Малдиви да Ви кажам...
    1300 евра е од човек со 7 ноќевања, меѓутоа 7 ножевања се многу за островчето.
    Доволни се 4 до 5.
    Островчето е 1км и 400 м и се изодува за 20 минути од крај до крај.
    Температурата сега е околу 27 степени.
    Линијата е Скопје-Доха-Мале.На Мале Ваш избор е дали со глисер или мини авион ќе патувате.
    Во сосптвена режија неможете да отидете, зашто е прескапо (ќе мора сами да плаќате авион/глисер), мора преку агенција.
    Прво, бидете спремни, во Доха се чека 11 часа.
    Се е беспрекорно организирано: секаде Ве чекаат луѓе за да ве упатат и превезат каде што треба.

Штата е да уплатите пола пансион бидејќи многу мала е разликата со алл, а водата не е питка и само водата од 0,5 литри е изгор цена а таму без вода-нема опстанок.
    Во алл ви спаѓаат сите напитоци и тоа луксузни.

Бунгаловите се на самата плажа.Интересно е што вецињата се откриени, немаат покрив, така да целата хигиена ја правиш под отворено...се тушираш...се миеш..
    Собите ги чистат најмалку по 4-5 пати дневно и исто толку пати ви менуваат крпи.
    Песокот е како брашно и ситен и бел.
    Си добиваш лежалки со сунѓери, си ги стационираш на плажата и си ги местиш каде што ти одговара тебе.

Храната е разновидна и обилна.
    Интересно е што готват само за тебе.
    Од пултот си одбираш што да ти ,,фрлат,, на скара и на лице место за 5 минути е готово.
    Нема што нема.
    Егзотика.

На островот освен две мали сувенирници нема ништо друго.Нема трошење пари, нема купуванции.
    Сувенирите се ОТРОВ.Дури истоте сувенири во Доха на аеродром се поефтини.

Единствена атракција е масажата.
    Е тоа ти е цел ритуал.
    Има дневни попусти, па за двајца можеш за 200-250 долари да уживаш.
    Обично масажата оди ,,масажа за двајца,,
    Со бањарка си пристапуваш во делот за масажи кој оддалеку мириса на егзотка, уља и етерика.
    Се почнува со миење нозе (тие ти ги мијат) од страна на филипинки.
    Масажата трае два часа.
    Па ве оставаат на само со широка насмевка (демек, секс да имате на сред масажа).Притоа на работ од базенот (кој е полн со латици и пена) има чаеви, кафиња, овошје, колачиња и кринови во разни бои.

Страшно убаво.
    Страшно добро.

На Thallia, bittersweet, Melek 36 и 34 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    @Rebecca_R им пишав на агенцијата истата понуда ќе била и за 2019. Веќе ми одговорија за уплата и се:wasntme:

На kuc, dunika, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    277.493
    Оваа Рефка @referentka нам овде ни мачка очи дека е во Берово на викенд а таа да ти одела на Малдиви;)

П.С.многу зборувам денес нешто а бога ми ништо не сум пиела...(facepalm)

На bittersweet, kuc, Ariel и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.604
    Допаѓања:
    106.867
    Додека го читав постот на @referentka потонав во фантазија рај божји.

На kuc, dunika, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    Маж ми вика заради масажата дека ќе одел.многу убаво опиша Рефка.и заради јадењето што само за него ќе готвеле:lol:

На kuc, dunika, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.612
    Допаѓања:
    212.639
    Gotovo,potonav vo toa bazenot so latici i pena,sega duri i cigarcevo na terasa polesno se trga,eh,samo od pomislata na tie ubavini:nod:

На kuc, dunika, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  9. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Поздрав на сите и убав ден.
    @Bubce38 Веро, за ќотек си, ама не си сама. Овој период од годината влече вакви расположенија, дел заради намалена сончева светлина, дел заради преголеми очекувања од тоа што требало да се постигне до крај на годината, од многу делови составено...
    Јас бев таква минатата недела, на раб да се расплачам, а да ме прашаш зошто, нема доволно голема причина. Мене единствено што ми помага е шетање по сонце и движење надвор. Остави колата дома, излези и шетај утре цел ден...
    Јас да си кажам дека си ги вратив сите кг што ги намалив летово :) И дека јадев бургер.
    @dunika ако може рецепт од бургерите од леќа, барем на здрава варијанта да се префрлам...
    Ќе мора сериозно да се вратам во ред за да изгледам добро за Малдиви. Неостварена желба... Некогаш и ќе биде, здравје...
    Прво би остварила други желби, можеби поблиски...

На duffi, petunija77, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.056
    И јас почнав да зјапам во тие понудите8-|. Убавини.
    Ама тешко да убедам маж да лета.
    Додуша брат ми неќна не праша дали сакаме до Франкфурт да одеме фебруари не четири дена . Нашол ептен ефтини карти. Мојот како од пушка ,јак-јак на уста , му вика букирај одма шура :wasntme:. После го прашувам дали стварно ќе летаме дека брат ми ќе ги плати картите . Мртов озбилен вика абе ќе одеме , ама ти трудна ќе си тогаш , кај ќе леташ:)
    Важно карти имаме (y)

Ај да се поднашминкам малку:makeup:
    Ќе одам кај сваќата :dance:
    @duffi зетко обавезно да го земеш

На Sexybaby86, duffi, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.369
    Допаѓања:
    78.106
    FB_IMG_1544542060622.jpg

Вчера збореа на работа дека една колешка плаче секое сабајле пред работа. Кога ја прашале зошто, им кажала дека ако не плаче, многу тешко ќе го преброди денот.
    Па ја си викам, вечер да си поплачам, да ми олесни.
    Со неколку чашки ракија, со срцепаратални песми, со сфе.
    Не се заебавам. Цимерите преку балкон ќе ме фрлат, ама гајле ми е.

Мене ми се оди на одмор, ама и не ми се оди, зш сум ко буре на сликите. Сестра ми има илјадници слики кои и се како разгледници. Моите се за жалење. Ретко да се бендисам на слика, а јас другите ги правам џоа манИкенки.

Дедо Мраз ми го разубави денот.
    Ми рече годинава сум била добра девојка и дека заслужувам подарок.
    IMG_20181211_153507.jpg
    Му реков абе Санта, дај некој добар дечко, што ќе ми чоколатце
    Се послаа колегите.

Ми летна паузата...

На WildMk, Sexybaby86, duffi и 28 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    Од прва рака? :o
    Убаини... И јас за масажата би одела. Море цел месец ќе одам, да ме тинтраат
    @Sky-butterfly знам дека ќе помине, дека се' ќе биде во ред, оти мора да биде. Ама стресот не ме одминува, оти јас не можам да го победам.
    Затоа @malerozna и јас си плачам. Оти така се ослободувам од сета негативна енергија. Не секој ден, не секоја вечер, ама барем еднаш неделно, откако ќе заспијат деца. Мм се чудеше еден период, ама се навикна. Никогаш не сум била плачка, ама сега...така ми е полесно да исфрлам се' од себе.

На WildMk, Sexybaby86, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.939
    @Rebecca_R оваа слика е твоја?
    Ако е, каде е оваа убавина? 8-|

Викајте за плачење.
    Плачка сум си :)

На WildMk, Sexybaby86, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.612
    Допаѓања:
    212.639
    Ни тоа со плачењето повеќе не ми оди,ми се плачи ми се рика,ама јок,солза нема повеќе,и навистина подолеснува кога човек ќе се исплаче,не дека ќе се реши нешто,но немам солзи повеќе,само грутка во грло од која тешко голтам и дишам.Дури и Дедо Мраз ме има заборавено годиниве ;(

На WildMk, Sexybaby86, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    277.493
    И јас порано знаев да се исплачам и на некој начин да ми олесни.
    Ама сега не,ретко солза да пуштам.Ни на убаво знам да се радувам ни на лошо да плачам,некако како изразувањето на чувствата да ми е пореметено .И плачам после стресот,после поминатиот настан,во моментот не.
    Си поплакав и сега периодов ама последно пролетта после загуба на мила колешка мислам се си проплакав и се доисплакав ...

Се гледа дека денеска незнам што со себе,некако навикнав периодов да функционирам под притисок и сега имам две слободни попладниња ,па незнам што да правам..

На WildMk, Sexybaby86, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    90.534
    Мене пак не ме влечат овие дестинации Малдиви,Бали,Тајланд, и останати...егзотики.
    Незнам зошто.Не ме влече ни Израел ни Египет.
    https://www.jungletribe.rs/ исто имат такви дестинации.
    Ретко плачам за да се ослободам од мака,ама сум плачка кога ке ми ја чепнат емпатичната страна.Редовно плачев на српската емисија "Radna akcija" ,а и стории за улични кучиња,мачки знаат да ме погодат, па да се расплачам.

На Sexybaby86, duffi, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.999
    Допаѓања:
    153.823
    Берта Додевска, ти ли си :emo:?? Ја разоткривме Рефка :D, што убаво детално ни опиша, уште да отидевме :)
    Хелоу :), шмркам кафе па сакам да се прошетам малку со децава низ аЈродромов. Може нешто да си купам ако ми дозволат, поклони реков освен на деца на друг не купувам, чат пат знам за мм да земам нешто ама не секоја година. Некако се труоаме со тракатанци и цака и така па уште поклони да си еазменуваме нема крај. Некако во последно време повеќе ми сметаат предмети и непотребни парчиња гардероба отколку што ми се купува, и за мене гледам само ако ми треба нешто, се затрупуваме во глупости.
    Сакав уште нешто да кажам ама забраив, а да ми текна @Alishan30 не си ме погодила баш во темана ама убо ми дојде што ме спомна :)
    Сее у лејтр

На WildMk, Sexybaby86, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.157
    Му читам на маж ми и мртов озбилен вика многу пари е 200$ за секс со тебе. Може ли со масерките?!

На WildMk, Sexybaby86, duffi и 27 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    :hai:

Ама нели го затворија? Оној во Дебар Маало? Бев еднаш таму и ми се свиѓа и пак би одел. Јадевме пилешко, благо некое и чај. Е од тие зачини едвај чекавме дома да си одиме. :rofl:

Не бе, таман работа. :D

Во Амигос имам одено. И мексиканската храна ја сакам. Сакам да пробам сè што е несекојдневно за нашето поднебје. :)

Новогодишни подароци само на мали деца, на возрасни не. Уште на три деца треба поклони да се купуваат. :nod:

И ја би на Малдивите да ви кажам. И Индија. И Шри Ланка. Барем еден од овие три да посетам додека сум жив.
    Јас ви ја препорачувам оваа агенција:
    www.flyflytravel.com
    Се наоѓа во Белград и имаат поволни цени, не се "напумпани" да кажам.

И мене ми е роденден уште месец и 15-20 дена. Ама ич не се радувам.
    Ете така.
    Убава вечер.

На WildMk, Sexybaby86, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.
    Јас болна еве веќе трета недела по ред,енергија левел 0,уште сум затната и кашлам.До сега спиев и сонував кој знае што.Маж само ме кара да сум лежела и да одмарам,а ја ко за инат,турбо обврски си земав на грб.

Малдиви ми се и мене во план.Ама.Децата ми се сега поголеми и страв ми е да ги оставам една недела со баби и дедовци.Во луди години се и паника ме фаќа.Сега, скоро, четири дена беа оставени сами(со баби и дедовци),живи радостии.Фала им на старите,никогаш не ми откажале,само ни викаат да пдиме и да шетаме,а децата се големи да не ги мислиме.Јас знам колку само ги премислив,чекав секоја вечер со телефонот до мене син ми да ми се јави кога ќе се прибере од град.Од таа причина и не отидовме надвор од земјава за Нова Година.
    И Сејшели ми се во план,само здрави и живи да сме.
    За Малдиви има лет и преку Москва и преку Доха,се знам за таму,уште да отидам и како што кажа Рефка,повеќе од 7 дена е премногу.
    I travel најдобра организација имаат за вакви егзотични дестинации.
    Инаку,јас летен одмор испланирав,само прво зимскиот и скијање да истераме.

Планот за Нова Година направен,ќе одиме во еден кафиќ на свирка со друштво.Новогодишна еуфорија не ме фатила се уште,а поклони не знам дали ќе купам затоа што постојано се купува она што е потребно,ама ќе има пакетчиња,сигурно,а може и уште нешто.

Ќерка ми сака да ја гледа Беверли Хилс 90210 па сака заедно,таман да ме врати 25 години назад да се потсетам на убави времиња.

Набрзина постов со две цигари и кфе на тераса го напишав,абе памет не ми доаѓа,на студов со цигара а буфтам,се откорнав од кашлање,битно чист воздух дишам.

На Sexybaby86, duffi, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.