Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.756
    Добро ви утро.
    Грч бреее. Не знам како да се стоплам.
    Дајте ве молам совет со детево мн проблем со излагање имаме. Цело време оди или на два дена или е со мака и не може да се искака никако. Некоја мајка паталец да пише чаре. :(
    Денес парафин ќе дадам, мора да се олесни некако, два дена у шупље...
    Инаку убав ден ви посакувам на сите ;)

На Mr. Right, SV1911, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Компот од црна слива, презреана банана, печена тиква, лажичка маслиново? Имаш пробано?

Гуд морнинг.

На Mr. Right, LejlaD, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  3. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    21.970
    @LadyC тоа што кажа и Дафи , а за набрзина дури и сега можеш и една кашичка од слива да му дадеш ,од тие во теглички.

Добро утро

Кафе ќе пијам , покриена со ќебе , додека малото уште спие.

Тоа , дојдов само на Лејди да и предложам кашичка за малото , не ми се пишува нешто многу.
    А кога сум тука , еве по едно утринско
    8e6caa7f07af0c0b9c62274f9ad1678b.jpg

На bittersweet, Mr. Right, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.666
    Допаѓања:
    140.962
    Добро утро.

Ќе почнам да правам мали рАБОТИ КОИ МЕ РАСПОЛОЖУВААТ.

МУЗИКАТА КОЈА ЈА САКАМ ЌЕ ЈА СТАВАМН ТЕЛЕФОНОТ И ЌЕ СЛУШАМ.

Се извинувам за капс.
    Книгите кои ги сакам ќе ги читам у автобус.
    Ќе ги носам чорапите кои ми се најмеки.
    Ќе пијам вино во убавите чаши.
    Ќе ставам од скапиот парфем.

Вие што правите за вас, ситници кои ве раддуваат?
    Давам компот од слива цел ден место вода, во секое јадење повеќе маслиново од стандард, овошјето тој ден е миксано со сливи. Мнооогу течности, никако банана. Јогурт повеќе. И има сируп некој за децва над 2 години од смоква, ама не сум дала. Плус многу трчање и движење.

На SV1911, LejlaD, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    174.478
    Д.јутро и од нас :)
    ,,Широк осмех и златан зУб" -мислам да имаше таква пеСма :wasntme:

Деновиве какао парти , ама овој пак ќе потрае изгледа :(.

Колава оваа сега, меракот ми го прави ептен ,посебно знакчето :D.
    Ама како сум почнала ,еден ден со цистерна на работа ќе се појавам :rofl:.
    И то...арни сме,пу пу пу....нека трае :l::$

Синко малку нерва ми прави околу дочек на Н.година ама ќе легне на брашно ;)

Ај :*...до следно пишување :hai:
    Чек и какаото сабајлешно
    IMG-9a932319d0d95615511fb023b5b98bab-V.jpg

На Ariel, Mr. Right, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  6. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    84.946
    :hai:
    Добро утро:sun:!!!
    Сонцево со заби е и каса од што е ладно ,а мене под кебенце топло...
    Сум станала од ниедно време да чистам кујна (facepalm) уствари еден дел оти на работа сум и толку имам време .
    Од што сум сонлива читам дека @stetoskop ставила златен заб и си викам што и е на женава порцеланов во мода таа златен ќе става па да ја укради некој:rofl:,а тоа песна да ти биди(facepalm)
    Кафето ми е испиено уште едно смути и ќе стаса време за на работа ако поседам.Детево сум го подновила вчера број како за мене или се овие деца големи или сум јас мала:!:
    Ајде убав ден да имаме!!!

На bittersweet, Val-Dim, Ariel и 25 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    174.478
    ^Циркон иам ;)
    Ама каков ум носам,мож и златна двојка ќе напраам ,нек си е.е матер :rofl::rofl:...-доста беше народ што ќе рече 8)

На Mr. Right, NarCis@, SV1911 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.756
    Давам девојчиња и чај од сливи со урми по некоја рецепта за протерување, давам и маслиново, давам и трици, давам и чорбесто, ама во градинка даваат се. Матичната ми спомна испитување на измет на микробиологија. Вика да не има некоја бактерија да прави проблем. Се мислам дека нема веќе запек по какањето, ама мислам дека наби страв од болки и плачење. :sweat:

На NarCis@, SV1911, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Нек се плаши народ ТИ што ќе речеш:devil:
    Ослободија се нароТ од стеги, па и ти:D

На Ariel, Mr. Right, NarCis@ и 14 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Утро.
    Се успав максимално. Станав 10 секунди пред да ми чукне на врата мајка ми. Па ранев дете па чај правев и се дотегнав на работа. На пауза ќе одам по маркети да фатам акции. Има некоја дојава за ефтин тоалет и страшно ме нервира зашто знам што ќе биде. Еднаш го гледав тој хаос ради тоалет во Карфур. Налет. Ама инат ме фатило ќе се гурам па шо сака нека е. Не ми е за тоалетот, туку за чоколадите :lol:
    @LadyC јас не познавам бактерија која прави опстипација. Ама за да ти е мирна глава направи ако сакаш копро. Кај нас ориз кога има обавезно не кака еден ден. Но ни помага топол туш на меше и сок од 100% јаболко. Ќе испие 200 мл на гладно и за 15 мин е какан и тоа за сите пари 8-|
    Сакав уште многу да кажам ама го пуштам постов да види мајка што и пишав да не ја снема :$
    вие арни?

На Mr. Right, Peco, NarCis@ и 18 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    174.478
    Ланецот на врат уште си го носам :D... стеги јок ....друго на ум имам ;)
    (facepalm) (facepalm) (facepalm)

На Mr. Right, Peco, NarCis@ и 13 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.756
    Ааааа ќе пробам вака мила. И мене ме зачуди со муабетов матичната, мислам фаза е, ама си реков све за љубав. :D
    Инаку масажа ми спомнале и други ама ете не ми текнало. А какво сокче кажи ми, марка ? Оти не се баш сите ок.

На NarCis@, LejlaD, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.604
    Допаѓања:
    106.860
    Добро утро и убав ден!
    Бев кај др на свеки да ми даде извештај за пелените камен е ладно брр па влегов во такси,таксистиве чар од мене немаат многу ретко се возам мал град преферирам да пешачам ама морав сакав пешки но нозеве како во замрзнувач да се мраз ладни.
    Си доручкав мрсно бурече сега на ред е кафенце.
    Кој е за :coffee::coffee::coffee:повелете.
    Јас откако почнав да работам на себе, си ветив самата на себе дека јас ќе си се правам среќна.
    Тоа и го правам до некаде
    ситни секојдневни задоволства,секој ден сум со слушалките на уво бирам музика која во моментот ми буди прекрасно чувство моментално се божиќни песни инаку лео,магазин или едноставно релакс музика.
    Читам психолошки книги гледам нешто било да е емисија или филм дури гледам и цртани:lol: правам купка и така се зависи што во моментот ми го буди она прекрасно чуство на среќа бар се трудам за миг да побегнам од реалноста и да си се опуштам.
    Си знам да си угодам сама на себе мислев дека нема да можам но очигледно можам.
    Така ме чека доручек и ручек да направам а идеа ич што убаво татко ми на мајка ми и дава предлог за цела недела после она си тера му викам на маж дај идеа предлог а он понеделник грав чорба вторник гулаш од среда натаму гравче тавче и толку сакаш да ти кажам и за следната недела? Јок фала ќе се снајдам сама.
    А пак мене човек да ме праша секој ден помфрит би јаделе и риба,обожавам риба.:lol:
    Поздрав:hug:

На bittersweet, Val-Dim, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Јас би ти предложила да почекаш до утре и ако не се искака дај му наутро од соков, на гладно повеќе им реагира :D
    https://www.paket.mk/wp-content/uploads/2018/05/ZMA17422.jpg

На LejlaD, CameliaMiller, kuc и 3 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.756
    Денес со парафин ќе се искака и те како. :D
    Инаку ќе му земам, затоа и прашав, нека пие детето.:D

На LejlaD, CameliaMiller, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    А гледам и роденден ви е.. (лилипај доле вика така) :?:
    Ајде голем да расте баткото :f:

На LadyC, LejlaD, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    Добро утро!

Сакам да е викенд, да си седам дома на топло. Не дека на работа не ми е топло, ама во нозете ми е ладно. Џабе подното греење. Лабаво ми е... немам работа, двајца без тројца пациенти во денот колку да не е без ич, и пак седам тука осум саати.

Страв има од болката, го јадевме стапот со синко. Немаше што не пробавме, од сирупи, масла, само течна храна.... две и пол години маки мачевме. Еднаш на пет дена одеше, кога ептен ќе го стегнеше. До толку му беше страв од болка што и пролив успеваше да задржи кога имаше стомачен вирус. Многу зборење треба, ама мало е, колку ќе сфати, ќе сфати. кај мојов од кравјо млеко беше, гледај да не му прави на твоето проблем. Белки за брзо ќе помине.

Да си направам кафе, кој е за... повелете слободно, не касам :D

На bittersweet, Val-Dim, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро :coffee:

Јас стандард на работа, доручек, кафе, обврски (@Rebecca_R :hai:)

Се пресмеав со маж сабајле рано рано :lol: Требаше на пат да оди и наместил аларм во 5. Му ѕвонеше, го исклучи и си се сврте, а и јас исто, мислејќи дека ќе стане. Он пустиот се успал и во 6 му ѕвони колегата и му вика јас сум кај тебе пред куќа, кај си? И маж од кревет, мижи и му вика еве излагам :D Па ајде рипна, се спреми набрзина и низ врата за 2 минути (facepalm)

Од задоволства само за мене, си угодувам со ситници што мене ме прават среќна. На пример, ритуал ми е додека возам до работа да слушам гласна музика. Звукот ме расонува и ме расположува, ме припрема за денот што следи. Во последно време исто така, не пијам кафе дома, туку си носам со себе во чашка/термос и си го пијам додека си слушам музика во кола. Е сеа, не можам со цигарче да го пијам, дека бебе возам во таа кола, ама пак ми е убаво и ми е уживање.
    Исто, сакам да станувам порано, додека маж и бебе спијат, и да украдам 15 мин. само за себе. Си седам во пижами и омилениот дебел пењоар со телефонот во тишина и си скролам, па тек после почнувам со шминкање и спремање. Ова не е секое утро, нели зависи од бебе, некогаш и пред мене станува :drunk:
    Друго, ме прави среќна кога ќе ми се погоди шминката или аутфитот дента до детал, кога ќе ми се погоди great hair day, кога денот ќе излезе многу подобар од планираното.

Кога едноставно немам излез и тонам во бездна што од работа, што од стрес и секирации, само ќе си го отворам телефонот, ќе ја видам бебка и несвесно развлекувам насмевка. Веднаш е подобро :l:

Ај да одам, ме чекаат состаноци денес еден куп :drunk:

На bittersweet, Val-Dim, Mr. Right и 27 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.055
    Добро утро :sun:
    Се наспав поштено . Малку грижа на совест имам . Не станав сабајле да испратам маж на работа. Живо ме занима како се има облечено за на работа . Ќе проверам после ,дежурен е денеска . Значи ќе одам јадење да носам . Сакам да кажам дека кога велам јадење носам на маж тоа не се манџи некои или кој знае што . Обично прженици ( пиперки ,тиква ,модар ) ,некое сварено јајце и мајонез салата му правам по малку . Ретко кифлички или некоја баничка. Да не мислите со тенџерето одам таму :)
    Јас сега ќе кркнам еден бурек , за ручек ќе си нарачам хамбургер а за вечера нешто полесно ,можда од готовите лиснати од Кам.:)
    Да зготвам за старите денес неколку манџи ,оти од утре до недела сме резервирани за секој ден ручек во кафанка . Што гости најавени ,што работни ручеци на маж , на кои нели и јас морам да сум исчучурена :o.

Туку да си кажам за зетко . Пааааа.... По мило и по мирно детенце немам видено . Не оти ми е зет ама многу убав ,многуууу мирен . Јас многу сакам дечиња ,ама признавам не ми оди баш со нив ,обично плакаат во мене . Ова бре уста не отвори . Си седи ,си ужива .
    Така да @duffi кога ќе одите Солун слободно остави го кај мене на чување . Играчки имам . Ќе соберам неколку кутијки од цигарите и цел ден ќе си шушкаме . И гарант брзо ќе се нахраниме . Ќе ти го направам јадач бр 1 :P.
    Го прашувам маж дали го бендисал зетко ,вика абе сваќата многу млада и многу убава :makeup:
    Да се фрлиме на работа ,со време да раѓам мома ,не сакам да бидат толку голема разлика како нас:D

И така . Да пуштам една машина и да изгледам сериите од сношти и денот може да почне .

Убав ден :f:

На bittersweet, Val-Dim, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ама тешко прашање, не знам што правам за себе :worried: Ај да помине пмс-ов може ќе ми текне што ме прави среќна :D
    Ме прави среќна сега да сум домче со чајче завиткана во ќебе. Ме прави среќна кога сите сме на куп и здрави. Ме прави среќна кога слушам убави работи за драги луѓе... Сега би ме направила среќна и една цезар салата, ама немам од кај да ја најдам. Ќе си спремам дома за утре за на работа.
    Ми препиша гин.терапија и после неа почна да ме чеша :( У вакви денови мразам што сум жена. И сега не знам што да земам, дали пак да му одам, или да пробам да се одмијам со нешто, па да видам после мензис... Заморна работа упм.
    Си нарачав поклон за една многу драга особа, едвај чекам да ми стигне и да и го дадам, тоа ме прави среќна :) Со мерак го одбрав, знам дека го сака, и не го ни очекува. И си најдов поклон и за другарка ми, сосема непланирано. Го видов и знаев дека е за неа :)
    Поима немам на брат ми што да му купам :/
    Знаете што ми иде? Кога ќе сретнете некој постар човек на улица, автобуска, чекална...било каде и ќе ви се отвори за цел живот што го мачи. Е така, на некој рандом да му седнам и да му се искажам за се ми иде. Да најдам некоја жртва, кај се гужвите сега? :D Дома само се молиме да не се нервираме, си ги потиснуваме емоциите, а одвнатре сме распукани.

Ајде убав ден убави :)

На Mr. Right, Peco, NarCis@ и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.