Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    84.943
    Е вака те сакам ко ќе пишуваш позитивни работи бебече,зетче медче ,а не негативни мисли,остави ги тие не ти требаат.И вистина мислам дека оваа година ќе биде плодна и една мома ќе родиш како ти така и многу други кои чекаат и работат на случајот:!: ;)
    Од некои луѓе кои сум навикната да пишуваат убави и позитивни работи кога ќе прочитам нешто дека мрчат мислам дека друг пишува,не дека немаме и другите такви денови...но да ги оставиме на страна
    Ај да се спремам за на работа зачистив три дела остатокот вечер ...така не се чисти кујна лесно:?:

На Val-Dim, Mr. Right, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.937
    Добро утро, добар ден, за кого како :)
    Скубнав на пауза, малку сама со себе во тишина да поседам. Среда, ајде задутре петок е пак :)

Размислував, мислам дека 8 саати ми се многу. Да работев 6 може поарно ќе беше :)

Има, има даде :)

Убав ден другарки :)

На Mr. Right, doubleg, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Ме усрами Бубче. Ама стварно.:$
    Кажи му на сватот оти сватот не е толку млад и толку убав.:rofl:
    Се шалам.:tmi:
    А бебето секогаш ми прави вака пред луѓе. Да го фалат оти е мирен.Дома и на глава ми се топори. :D

Иначе Бубче многу зборува, ама се во позитивна смисла. Со неа може нон стоп да си зборуваш и да имаш теми за муабет. Како 100 животи да има живеено. Од се по нешто ќе слушнеш. Капа и симнувам за се. Полна е позитива , дури да се чудиш кога пишува разочарано.:l:

Иначе бебка спие. Кај и да е ќе се буди, па ќе го фатиме денот.
    Не мрдам од него да спие подолго ама кој знае.

Читајќи ја Рефка Малдивите не се лоша идеја, ама сами со мм. :smirk:
    Сметам дека бебето засега му е доволно морето, пред се од здравствени причини и бенефити. Нека пркне, па ќе го шетаме со нас.
    Немајка сум во тој случај:tmi:, ама би го оставила со баба и дедо. Се друго за него во моментот би било малтретирање.

Од моменти кои ме прават среќна. Јас , мм и он на купче секоја ноќ. Кога бебе ќе заспие, а мм не е приберен пусто ми е.
    Кога маж ми се прибира од пат после неколку дена. Со душа го чекам. Оти се друго ни е блиц видување.
    Нова боја на ноктите, нов кармин. И најбитно сите здрави и живи. Во последно време и кафе во тишина иако не го ни допивам.:D

Ова се ситници кои ми го прават денот.
    Убав ден друштво!

На bittersweet, Val-Dim, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.047
    ^^Многу зборувам ,а ништо не кажувам . Така ми вика маж:x

Му се јавувам сега да го слушнам.
    Ми мумља на тел . Го осеќам како скосен да е и го прашувам што му е . Почна да ми кажува дека негов колега и другар од детството ќе се женел . Епа супер му викам ,што си се скосил така ,убава вест е тоа. Абе супер е ми вика и баш се радувам ,ама ќе ме симне од тронот. Помлада жена ќе има од мене , оваа неговата вика помала била од тебе . Отварам на ФБ да видам ,гледам девојката 8 месеци постара од мене :lol:
    Одма му се јавив да му кажам дека уште е рекордерот :D
    Частам доручек! - го слушам се дере на одделение .
    Дал да се смееш или да плачеш ми е работава :lol:

На Val-Dim, kuc, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Значи секое мое одење по уплатница во градинка сум разлигавена скроз на скроз. Претходно во јасли ко од хорор филм да излагав. Како го префрлив во друга градинка во прва мала група...абе едвај чекам да појде. Убавини. Се сликаат до елка дете по дете за НГ. Директорката околу нив тука се вртка да не треба нешто. Психолог 2 чекора понатака. Чисто ко средено ко аптека. Се се мислам да не у приватна го запишав...

Бев до меркур, зедов црвен чаршав. Сакав зелен ама не најдов таква нијанса. Сега се на црвено ќе ми е јер и кебиња се црвени.. ама ќе разбијам со детали и навлаки на перници. Бев и на отварање на маркет.. внатре тутма а надвор се пие пиво и кафе.. ми се стоеше малку ама немав со кого. Ми кидна колешката. :( А баш сакав едно пивце да здрмам со пензионери :beer:
    И еве ме на работа. Работа нема. Ќе почмаам сега...

На Mr. Right, kuc, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  6. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Можеби им ставаш многу вода затоа се такви , а и не мора директно да ги фаќа сонце , доволно им е светлина барем малку да имаат , и не сакаат до грејно тело да се

На kuc, zhap4e, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добар ви ден , мене уште ми е утро ,некако од ладново не можам да се освестам, дур се расонам ќе треба да си легнам...хаха.....денес денов нешо не ми тргна , може зошто се спремам за на терапија имам проблем со години и никако да се наканам да одам си трпам болки, јас силна сум си викам ...
    Навиката 12год дете за рака да држам , нигде без нив не одам , едно нема кој да ги чува друго сакаат да шетаат со мене, големиот веќе 2,3 год не не дружи ,ама на одмор без деца некако не ми се оди, можеби кога ќе пораснат,
    Си нарачав и добив денес домашни јајца со малата слатко си појадовме ,се вратив во детството баба ми кога чуваше и си разговараше со кокошките и сите по име си ги викаше а тие ко божем ја разбираат па и враќаат со кокодакање, беа тоа денови , денес ретко кој има баба и дедо во село ,
    Од муабетон за малдиви лиги ми направивте , убо би било толку финансии да се имаат да се посети ,4 члено семејство под 5000еура тешко дека ќе помине , еве вака ќе си гледаме слики додека да отидеме 20181212_121307.jpg

На bittersweet, Val-Dim, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Да се докажам од прееска, заборавив :D

За патувања, нека бидам немајка, ама јас бебе да мкнам за шетање низ Прага, на пример, не ми паѓа на памет. Нити нешто јас ќе видам, нити она, а нема ни да памти ништо. На море секако дека да, бевме првпат годинава, и ќе одиме секоја, здравје боже, убаво е за бебе. За патувања подалечни, кога ќе порасне, таму над 7 години, секаде би ја носела со мене, ама дотогаш не. Сме ја оставиле два пати до сега со баба и, за викенд. На повеќе од 2 дена нема шанси да ја оставам.
    И јас сум седела по цело лето или со едните баба и дедо, или со другите (или прво кај едните, па кај другите), и супер ми било. Си имав другарчиња и таму и таму и се занимавав по цело лето. Не сметам дека моите се лоши родители затоа што ме оставале. На одмор битно (на море) секогаш сме оделе заедно јас и брат ми со моите, така да не мислам дека нешто ми било ускратено некогаш.
    На Малдиви па, или некоја таква дестинација, боже сачувај бебе/мало дете да носам. Кога бевме во Доминикана со мм пред три години (преку iTravel инаку, супер агенција од Белград, моја препорака (y)), тоа беше како еден комплекс од 5 хотели. Едниот од нив беше Adult only, без можност за деца. Нормално, ние во него бевме :D Милина, рај. Ни да ти плачат деца околу тебе ко на плажа во Грчка, ни да се замараш. Коктелчиња, палми, тиркиз, песок брашно и што ти треба повеќе. Отидовме еден ден во еден од другите хотели, да видиме што како, тоа таму врескаат бебиња, мајки дојат, млеко пијат, трчаат како луди... Хаос. И што дека сум отишла во Доминикана, спомените од таа рајска дестинација после какви ќе ми бидат. Ееее, јас таму кога ја бркав ***** пошто нејќеше да јаде... :rofl:
    Си има места за со деца и за без деца. Цел живот е пред нив, непрошетани нема да останат :D

И така. Ај да продолжам со работа :D

На bittersweet, Rubiii, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    Јас сум од присталиците за шетање со деца. Не можам да ги оставам бре. Луда сум, знам, ама немаат една вечер преспиено надвор од дома без нас, ни едниот ни другиот. Моја вина е тоа, ама и мм не сака баш да ги оставаме. Башка што деца се голема обврска, особено ако баба и дедо се постари, како во нашиот случај. Со моите не можев да ги оставам дури беа ептен мали, пошто имаа обврски, ги гледаа бабите, уште деца да им тупнам. А родителите на мм не прават проблем за чување, тука се секогаш, ама преголема обврска ми е да им ги оставам и на викенд, не па на недела дена. На Малдиви би одела со нив, зошто да не? Големиов беше мал кога бевме во Египет, две години, јас не сетив дека дете имам, бајче беше. Поголемите деца во хотелот беа далеку побесни. Грција не ја сметам, оти близу ни е, почесто сме оделе, а во Турција исто не беше проблем за големиот да го влечкаме наваму натаму, сакаше да шета и да види што повеќе, посебно интересен му беше Тројанскиот коњ.
    Затоа сакам да шетам со деца. Малиов е џамбаз, може тој ќе ми смени мислење, но сепак уште нема полни три, може ќе се смири тогаш.

На bittersweet, Val-Dim, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.396
    Допаѓања:
    90.522
    Јас и заради друго ги носам на патувања.
    Викаме имаат време за шетање.
    Но што ако утре не можат?!Немаат пари или било која друга ситуација.
    Па жива ке се изедам ние да ги оставаме дома,а утре да не можат да прошетаат.
    На крајот,животот брзо минува,брзо ке се осамосталат и треба да се осамосталат,затоа сметам дека треба да уживаме заедно додека се помали.
    Кога ке наполнат по 20 + сигурно нема да одат со нас,тогаш ке одиме сами.

На Val-Dim, Mr. Right, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.937
    Види, зависи што очекуваш од патувањето.
    Ако ти е замислата со маж ти да лумпувате, да глумите штотуку венчани, реално децата се малтретираат во таа приказна, а и вие.
    Ако е замислата на некоја тура со многу пешачење, шетање, гледање знаменитости и музеји, на децата толку мали ќе им биде ужасно досадно.

Ако е море - на секое море арно ќе им биде, само овие пријателиве, еднашка си ги носат децата на море, фамилијарно, еднашка си одат сами самцати, на одмор за возрасни.

На Mr. Right, kuc, Cosmi и 17 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.369
    Допаѓања:
    78.106
    Добро утро
    Кафе в кревет се пие, АББА на таблетот си пее, лежерно со телефонче в раце со фемина и фб чат. Баш како што сакам. Собата ќе ми прооди, алишта во сушара имам, треба да метам, да пеглам, да шопингувам за храна, да готвам... Ама има време, денот е долг.

Овие рекламиве на фб ме побркаа. Само туку ми се појавуваат некои попусти, а јас па трчам да порачам. Синоќа нови чизмички си порачав. Дал ќе ги носам ќе видиме. 5ти пар ми се во 2 месеци. Алиштата не ме собираат више...
    Неќе да е лошо денес да отворам шкафот, да видам што не се носи да фрлам. Ама што попрво да е...

Фунтата паѓа со брзина на светлината. Можно е пак под еврото да се симне. Супер значи

На bittersweet, Val-Dim, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.937
    Инаку, да се дополнам, моите и сами оделе на патувања, и еден по еден сами, и мене ме носеле, значи милион комбинации имало, не гледам ништо лошо во тоа.
    Исто како што излегувале и излегуваат заедно, сестра ми како помала останувала со мене, или со баба ми, јас исто со баба дедо сервис, и до ден денес и заедно излегуваат и заглавуваат, и посебно секој сам, така што немаме некои посебни правила по дома, мене барем ми е најнормално сето тоа.

На Mr. Right, kuc, Dadusicka и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.665
    Допаѓања:
    140.953
    Моите не биле на одмор никогаш, никогаш не ме однеле. Сакам јас некогаш со нив на одмор...да ги однесам.

На Val-Dim, Peco, doubleg и 18 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Моите секаде не влечкаа со нив. Освен на новогодишни забави кога оделе, кога сме биле ептен малечки... Ама тоа во Битола, на неколку саати.

И ние ја носиме со нас ќерка ми.
    На одмор исклучиво сами тројцата одиме. Мнооооогу ретко, или брат ми, или брат му биле со нас.. По еднаш односно :lol:

Венеција ни беше првата дестинација заедно, тројца.. 6 години имаше, и преубаво си помина. :inlove:
    Ако не друго, сите гулаби што ги сретнавме ги ранеше.. Врие гулаби :D

Нема шанси да одам јас на шетање, а таа дома да остани.
    Ги терам свекрва ми и мајка ми да дојдат со нас на некое од патувањата, ама ми кршат клечки..
    Тоа ми е неостварена желба.. Да одиме некаде преку ден на сајт сиинг, а навечер на журка, само јас и тој.. Баба да занимава дете :lol:
    Ама не цркнувам и без тоа, и не одам без нејзе, па шо сака нека биди!
    Барем додека не почне да одбива да доаѓа со нас :!:

Песна...

Последна измена: 12 декември 2018
    На bittersweet, Val-Dim, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.604
    Допаѓања:
    106.859
    Би било одлично татко ми и мајка ми една година дедоми го зедоја со нас на одмор.
    А не бевме којзнае каде струга ливадиште во камп.
    Дедо ми се до последно додека брше жив кажуваше на сите и се радуваше бил на одмор со нас,а па и ние тоа го памтиме ни остана врежано во сеќавањето.
    Направивме убави спомени до ден денес знаеме да се потсетиме на некои случки и да се смееме.

На bittersweet, Val-Dim, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.772
    Допаѓања:
    162.909
    Некогаш имам впечаток дека некои деца повеќе се со баба и дедо него ли со родителите.
    Имам една снашка, се и е тешко.
    Сакала сама со маж, па сакала со другарки да излезе, малиов нема ни една година, а веќе преспива многу често кај баби и дедовци. Изговор - на стариве им било убаво со него. Абе ајде, а него дали му е? Не е дека нема да биде згрижено како што треба, ама на тоа дете мајка и татко му требаат. Помини замини оп малото кај нив, а она не ни работи, да подзачистела, да пазарела, да се одморела. Абе ајде шетај таму, изговори само, не си само ти мајка.
    За шетање во странство, па и да не зборувам.
    Сигурноста (емотивна) не би ја жртвувала за својот комодитет барем до 3 години.

Туѓи деца - туѓи проблеми.
    Не сум за шетање без деца до извесна возраст. И се ежам кога на нив се гледа како на вишок. Моите ме носеле со нив и ми се прекрасни спомени. Не прошетав толку кога пораснав колку со нив што прошетав. Така да...

И јас би уште еднаш со моите на одмор...
    Би си зела камп приколка кај нашиот Јужен сосед и би им приуштила раат старост. Единствено деца на подолго би пуштила со нив така на море по цело лето.

На bittersweet, Val-Dim, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    136.884
    Кај сакаат моите таму ќе ги дружам . Нема да им праам проблеми никаде, само нека ме земат :lol:
    Моите секој одмор си го памтат по едно натегање на некоја од нас. На еден одмор не сум сакала купаќи, со гаќи сум се бањала , бели (facepalm) На друг одмор сестра ми не сакаше во вода да влезе . Секој обид да ја пикнат внатре завршуваше со вриштење. Трет одмор не сум јадела никаква храна од таму, сум викала дека е не убаво тоа што не е од мама правено. Па морале да ми спремаат тие јадење. И така ..
    Инаку умни деца бевме ама жути минути не фаќаа понекогаш

На bittersweet, Val-Dim, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Направете го тоа!
    Јас ги молев и молев и молев моите, додека тато беше жив.. Не ми се нафатија..
    Сега касно е... ;(

На M&M, Mr. Right, NarCis@ и 9 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Не е лудост, не е вина, за извесно време (за едно 10 години) ќе осознаеш колкава придобивка е тоа и за нив и за тебе.Што одмор ќе ми е тоа -јас на сонце собирам витамин Д а детето дома во сенка рахитис фаќа (ова преносно сфатете го за рахитисот)

Ако успееш на скромно патување да ги однесеш, такво добро дело ќе сториш што ќе им го продолжиш животот

Од ова буквално може да се живее...убавите спомени.

Гледам, спремна си..
    Чекаме:inlove:

На bittersweet, M&M, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.