Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    136.884
    Cите со деца сакате одмор, а сите Малдиви, та Малдиви.. епа зборете за kids friendly место, не за Малдиви :D

На SV1911, kuc, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    Ја у Гардаланд на одмор ќе одам. Со се деца. Таму за нив е секако. И во Леголенд :!:
    какви Малдиви бре :fubar:

На bittersweet, SV1911, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    На SV1911, M&M, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.936
    @referentka аман споредбава :D

Ако е кај баба му не значи дека е несреќно и лошо му е.
    Јас едвај чекав да ме остават кај баба ми, за мене најубави спомени се тоа.
    И среќа баба ми уште е жива и до ден денес не можам да не преспијам кај неа од време на време, да си ја гушнам и да се тутнам во неа.
    Па и на ручек кога одам, да си легнам со глава кај неа во скут.

Толку многу и како дете ја сакав, и сега, што дури сама имам барано да одам кај "баба Киела Воа" на спиење :) ме имаат снимано, мала, дали две години, како ја карам мајка ми оти баба ми не сум си ја видела :)

Пак викам, веројатно зависи од луѓе до луѓе, јас мое дете на мојава баба би и' оставила без око да ми трепне. Нема подобра баба од неа, а љубовта од баба е посебна!
    И не се чудете, бепко за кого зборувам често, прабаба му го чува додека мама и тато се на работа.
    Другарка ми исто како мене со баба и' е преблиска, еве и мажена сега кај баба оди на спиење :) и го остава бепко сам кај прабаба на преспивање, кога е на свадба или со мажот некаде се излезени до касно.

На SV1911, kuc, ph.orhideja и 17 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.936
    Во првово ме носеа како мала, од туризам само тоа ме интересираше.
    И во Венеција ме однесоа... ја мразев :D

На ph.orhideja, NarCis@, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Screenshot_2018-12-12-17-26-25.png Женски знам дека мењам тема ама морам да ве прашам..
    Дали во бадниковото пакетче да турам и колачиња со ѓумбир посебно спакувани во целофан? Оние човечињата.. ги знаете.
    еве слика

На petunija77, Cka, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Јас сум одела со баба и дедо на одмор, на езеро, а после со тато и мама на море. Најубави одмори ми биле тие. Не се забораваат...
    Деца сум оставала кај баба и дедо, седеле и по цела недела, не гледам ништо лошо во тоа. Еве и сега ги носам кај што мислам ќе им биде интересно, притоа мислам и на одмор и на патување, и обично шетање до друг град. Тоа е мачење и за нив, а богами и за мене...

Денов лудница,....
    Сега се прибирам:drunk:...а обврски допрв ме чекаат:whew:

На SV1911, CameliaMiller, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    Ако се посни можеш, пошто нели посно се става.
    За баби и дедовци, јас не знам како е кај баба и дедо да одиш на гости, оти и едните и другите тука ми беа, со едните во заедница, другите преку улица. Ама најблиска бев со дедо ми по татко. Ептен си го сакав. 13 години има како е починат.

На SV1911, WildMk, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    арни ми кажа... минатата год мрсно турив (facepalm)

На mal.ecka, LejlaD, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    98.754
    Јас бев мометина од 26г, редовно си преспивав кај баба ми до последно. Моите си беа дома, јас ќе си соберев парталите и таму. Да беше жива, сигурно до ден денес истото ќе го практикував.
    Убаво кажа, зависи и до бабата и дедото. Јас кај моите си бев ДОМА и не ме занимаше колку ќе останам таму, од мала до голема.

На SV1911, WildMk, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.559
    Допаѓања:
    177.132
    На прашањево од вчера, ми одговори само @doubleg, и кажа дека не му се допаѓа.
    Значи може да заклучиме дека ви се допаѓа на сите вас што не одговоривте. :D

На Cka, doubleg, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.239
    Допаѓања:
    277.470
    Некако многу чудни постанавме се нешто осудуваме:ако го оставаш кај баба дедо си немајка ако си нонстоп со него врзана си Лео мамичка...
    За се па и за ова треба некоја средина убаво е И заеднички поминато време со родителите ама непроценливо е и времето поминато со баба дедо
    Мене ми фали од детството тоа време со баба дедо .Дедовци немав а со едната баба живеев.Со другата баба како само помнам еден неколкудневен празник со сите братучеди во нејзината куќа поминат до ден денес си раскажуваме.
    Родителите секаде не носеа со нив а тоа беа само одмори на море од по две недели други патувања немаше.

На bittersweet, SV1911, V.odolija и 23 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.144
    Ставот и искуството за баби ми е ист ко на Камелија.
    Е сеа,испомешавме малце “баба-сервис” и кратки престои за викенди или распусти.Има разлика,и тоа огромна.Мене растењето покрај баби и дедовци ми ја комплетира сликата за среќно и исполнето детство.

За децата што растат кај било која баба,а во село мое 80% се така,додека мајките и татковците си фураат шема до сабајле и се мамурни утредента,криви се ни помалку ни повеќе-самите баби.
    Треба да си повлечат линија и крај.Не дека изгореа да изиграваат повторно мајки и да се расправаат со каки и температури и прво забче,па паднало па ова-она.
    Нив животот им дал шанса да бидат мајки,па не може цел живот жртви на своите деца да се.
    За се има ред и граница!

На bittersweet, SV1911, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    221.604
    Кога ќе дојдеш у гадреланд ѕвони, јас сум тука ќе те чекам и ќе одиме сите заедно :)

На CameliaMiller, LejlaD, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Едно е човек да има деца кои пре би седеле со баба и дедо у лето оти, ем се уиграни со дечурлана од маалото на баба, дедо, ем со баба и дедо им е убаво и сакаат, а друго е да нејќат да се оделат од родители,а овие ги тупкаат по баба и дедо и штрафта фаќаат ко младенци некаде. Да имав деца, не знам што би. Зависи какви ќе се и какви ќе сме.
    Не можам да разберам, оти луѓе фрлаат пари за да напумпаат уста. Касни си бе сиренце и ќе ти отече ќе се набабри, бетер од патка. :doh:

На bittersweet, SV1911, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Се сложувам со мареане. Се ни е вперен прстот у некој. Ама ич не ми е гајле која како чува. Мене вака ми е убаво. Врзана сум со син ми и убаво ми е. Го оставам со баба само кога одам на работа. Мене тоа ме прави Среќна и ако некој ме покажува со прст поради тоа -негов проблем. Мој сигурно не. Велат Среќна мајка среќни деца. епа мене ме исполнува кога ме реди топчиња ко сега во моментов ..

На Cka, SV1911, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.239
    Допаѓања:
    277.470
    Заборавив @vitamina да ја гушнам и да и кажам дека и оваа бура ќе помине ,колку бури поминаа па сега колата:hug:

На SV1911, CameliaMiller, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ми се повраќа веќе од сфаќања од типот види ја немајка, кај баба и дедо го остаила детето, срамота. А тоа отишла да испазари на раат без да влечка дете, да и се тегне по рафтови и да се треска од земја по чоколадо. Многу се осудувани мајките денес, општо. Ако не доиш, немајка си, како тоа си дала адаптирано, срам да ти е. Си оставила дете кај мајка ти, аууу катастрофа, си има детето мајка, со неа треба да си седи. Ти се разболело, епа мајка ти си крива што го шеташ и не го облекуваш доволно. Мислам дека сериозно треба да се олабави со напаѓање на мајките, не зборувам за форумов, туку во реален живот. Ма и тука не сме покуси, што народ ќе бевме. Се напаѓа по темите за бебе, пред некое време членка една партал ја направија пошто праша за фризерот во Систина. Како тоа ќе се фенирала место да гледа дете, немајка една. Мислам втф :^)
    Се напнувам веќе од затуцаново општество. Глумиме современи, а сме закоравени до срж. Не ми е заради дискусијата тука за деца кај баба и дедо, општо осуди спрема мајки забележувам секојдневно и ме испровоцира темава да си се искажам.

На petunija77, bittersweet, AngelOfArh и 28 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Не е само наша шизофренијата со осудување...вчера или завчера имаше вест по странските медиуми за мало девојче, помало од 10г кое се самоубило оти било малтретирано од расисти кои и велеле да се убие. И куп коментари имаше ...како тоа мало дете знаело што е самоубиство. Криви биле родителите што на таа возраст уште знаела за самоубиство. Криви биле родителите оти не спречиле итн. :) Лудило се луѓето во денешно време.

На SV1911, WildMk, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.
    Секој ден сум со главоболки.Ама секој ден.Муж ми го гледам како ме гледа и само ме прашува кај да одиме да ме испитале и само ме кара дека не сум се хранела здраво.Што да ме испитуваат,знам дека синуси се во прашање,глава снимав,ништо нема,празна е:D.

Ние сме шетале и сами и со децата.Сами на неколку дена,а со нив по одмори.Шетани се моиве,здравје,јас сакам уште да шетаме додека се уште доаѓаат со нас,зошто после ќе не откачат па ќе си останеме пак сами.
    На Малдиви би одела со маж ми,што ќе прават децата таму?Ќе дремат на интернет,ќе зјапаат во море и ќе мислат на животот,т.е.знам,ќе викаат ај да праиме нешто,досадно е тука.
    Сите си бараат свој тип на забава на одмор,а со поголеми деца мораш нешто да им смислиш да им биде интересно,само плажа и море ќе им преседне.
    Оставани се моиве на чување,не повеќе од неколку дена,додека ние,параспури,сме акале и сме шетале(и у град и надвор од земјава).Последно бевме во соседството у кафана на свирка,а децата дома.Што ќе им правам ако ги однесам у кафана во Србија?Ќе им дадам да пијат и да јадат и да пеат???:drunk:
    Децата ми се сега во возраст кога едвај чекаат да не сме дома,журки си прават со друштво.Кога се прибирам се е цакум пакум,па се смеам,почесто да нека викаат друштво,почисто наоѓам од што сум оставила.

Баби и дедовци не одгледуваат деца и не заменуваат родители.Тие се тука да помогнат и да тераат ќеифи,да исполнуваат желби.Јас по моиве знам,едвај чекаат да им отидат децата да се дружат заедно.
    Имам преубави спомени со моите баби и дедовци,ме чувале и мене,едвај чекав викенд да дојде да одам кај баба ми.

На bittersweet, SV1911, V.odolija и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.