1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.144
    @Sexybaby86 најтрагично е што жените ги осудуваат останатите жени,мене тоа ми смета.

Предрасуди има сегде,пред некој ден шетавме со децата,а имам колега црнец,двајца оделосани господа,мислам германци беа,коментираа гласно дека тој не треба да се грижи и да чува деца,дека е лош пример:x.

На SV1911, WildMk, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Знаете што?
    Баш ме брига кој како си одгледува деца:)
    Секој за свое нек си бере гајле:)
    Мајки-немајки,домаќинки-недомаќинки ...секој си има свое категоризирање по свои критериуми и аман не си ставајте при срце кој каде ќе ве сврсти|(
    Тоа што за некоја е домаќински за мене може не е и ибратно.
    У осталом-мој живот ,мои правила:)

А за на некои да им олеснЕ, да кажам дека не сум била на Малдиви.Ни во Берово не сум била,онака си кажувам.Од Скопје не сум мрднала последните 20 години:).
    Ете.
    Полесно е?:)

На petunija77, Cka, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Плата потрошив, за себе ништо не купив. Добро, купив, шминки и две книги. :)

На репертоар сега мандарини и чајче од јаболко и цимет покрај огинче. Ладно надвор, замрзнало се.

На SV1911, PUPICA, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Мене не ми е полесно. На Малдиви не знам дали ми се оди, во Берово би тркнала и би си ставила вреќа компири у ѓепек :P :))))
    Друга тема некоја, помирна? Шо ќе правите за нова година..шо ќе облакате,генералка удривте, накитивте...

На SV1911, mal.ecka, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.396
    Допаѓања:
    90.512
    Има и баби кои се баш изгорени да бидат пак "мајки" :D,односно бараат деца да спијат со бабата од кога се родиле и да се грижат за нив,она баш ненормално наметнување.

И не знам која психа стои зад тоа.Често слушам за такви ситуации,каде бабата превзема се околу детето,но како кому што одговара и како кој може граница да постави.

Си имам еднаа снаа ,керка и 14 години,од кога се роди спиеше со баба,и го носеа само на цицање,порасна со баба и,се доверува на баба и , односно таа таква навалентна и доминантна жена и ја превзеде улогата на мајка на снаата.:(

И со бабиве треба да се пази да не забегаат.
    Јас уште кога ги родив децава им реков ,јас ги родив прво за себе,да си знаете.

На SV1911, WildMk, V.odolija и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.156
    И тоа поведоа сметка, кој бил а кој не бил некаде?!
    Аман луѓе најдете си попаметна работа.

Луѓето обожаваат да осудуваат и да се мешаат кај што не им е место. Сите совршени снегулки ☆

На bittersweet, SV1911, V.odolija и 22 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.355
    Допаѓања:
    183.125
    Здраво лепотици и лепотани :hai:

Вчера грлото, денес ушите. Што е на ред? Некој матен вирус ме фатил и чекам да си оди.

Јас сакала-неќела, морам да бидам најмајка. Немам баба-дедо сервис на располагање. Уствари имам, ама тоа е многу ретко и е некој саат преку ден за да завршиме обврски со маж ми. Досега не сум ги оставила да преспијат сами кај други. Тргнувам од себе, јас многу сакав да одам кај баба ми и дедо ми, и ме гледаа како капка на дланка, ама само со мама, тато и бато. И штоако ме оставале од бебе кај нив, ме тренирале де, приврзаноста ми беше голема. И секое оставање завршуваше со плачки среде ноќ со "сакаааааамммм кај мамааааа и татоооооо". Еднаш дури и дедо ми плачел со мене, душа моја убава :) Еве гледам големата исто како мене е премногу приврзана за мене и мм. Јас вака си размислувам- одмор без деца нема да ми биде одмор, познавајќи се себеси. Цел памет ќе ми биде таму цело време, подобро со мене на глава да ми се качуваат и да викам дека требало да ги оставам кај баба и дедо. Би шетала и со бебе, во количка и ајт. Гледам странциве како ги носат секаде децата и ич не им чуе. Ќе одам во Барселона со бебе/дете, а кога ќе пораснат можат да одат пак.

На муабетот дека треба да се почитуваат постарите, од пред некој ден. Денес еден пензионер му се обрати на мм со "гомно". Почна да дига тензија во вип затоа што еден човек се задржа подолго и мм му рече културно дека не е крив човекот, сите чекаме, тоа е. Е овој му рече цитирам: Имај почит спрема постари гомно едно. Се дигна цел салон против стариот, имено и пријателот негов се усрами од постапката негова. Сакам да кажам, годините не се важни, или си човек, или не си. За среќа, поминаа тие времиња, кога младите молчеа и трпеа од вакви луѓе. Барем повеќето не трпат.

Работам на мојата среќа секој ден. Некогаш ми оди, некогаш не.

Одам да спремам деца за спиење. :*

На bittersweet, SV1911, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Волку рано легнуваат:?:
    Блазеси ти:D

На doubleg, CameliaMiller, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.772
    Допаѓања:
    162.905
    ЗнаеФ @referentka !:D

Ај да кажете кој кому повел сметка на некого од форумов кај бил, а дете оставил?! Одма.
    Таков пост никаде не видов.
    Доста веќе извртувате.
    Ако беше едномислено ќе беше супер, а вака одма плачките.
    А искрена да бидам... не ве ни прочитав сите за да би имала позадина. Ни па знам која дете дома остава.

Уште барам наназад да видам за кого се зборело и уште не можам да најдам.
    Да продолжам да барам?!
    Алал да ви е ако сте навлезени до толку во животите една на друга тука па да успеете да се пронајдете себе или некој друг.

Последна измена: 12 декември 2018
    На Cosmi, anggell, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.355
    Допаѓања:
    183.125
    Едното е бебе, а другово беше ноќна птица дури не тргна во градинка. Сакам да кажам АЛЕЛУЈА :rofl:

На mal.ecka, Espadrila, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И ние ко Нарцис бевме ко деца...уште памтам колку испотресени бевме со брат ми коа се разбудивме без мама и тато. ;( Еден спрат погоре беа, на гости у комшии.:D мислам дека сите трауми од таму ни/ми се :))))))

На SV1911, WildMk, Cosmi и 19 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.355
    Допаѓања:
    183.125
    Остај тоа, немало мобилни. Моите на прослава ора вртат, јас корнам плачам дури не заврши прославата.

На WildMk, Cosmi, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.606
    Допаѓања:
    212.608
    Добра ви вечер и од мене,фемина отворена сум ја заборавила со саати,среќа е во детската соба компјутерот,дете не дома,па нема гајле.Цел живот сум растена со баба и дедо од едната страна,преку лето односно цело лето кај другата баба и дедо,зарем се пропушта езеро,и убаво ми беше.Децава мои се случуваше со мајка ми да ги пуштам исто на езеро,не одевме ние секоја година на одмор,па зошто кога има каде децата да не уживаат во водата,барем убав одмор си правеа,кога веќе не можам да ги однесам.Немам предрасуди околу тоа,само да не е претерано,да не се цело време со баби,а од родители да не можат ни Р да видат.Сакав да се покрај мене кога сум дома,да си уживам со нив во галење и гушканици,еве ги сега пораснаа па повеќе сме сами ние двајцата и ми фали тоа време.Немам навика да се мислам кој и каде бил од форумов,убаво ми е за очи кога ќе постирате некоја слика без разлика дали од одмор или од викенд,,дури и описот на Рефи за Малдиви толку убаво беше напишан,што си кажав дека небаре се најдов во базенот со латици.Сакам да читам,а богами и слики да гледам од убави места,не ни бројам кој каде и како.Мислам дека не осудувам ничии постапки,барем до сега така е,а дека осудувале што и да сум направела,е тоа да,така да,секој со својот памет,ако некому не можиш да му помогниш барем со збор,не му турај на раната сол,јас така мислам.За едни е наемајка,за други најмајка,и за се е така во животот.За се знаеме да кажеме за други,ама во нивните чевли,ниту пак во нивна кожа ете не можеме да влеземе.Ај да не продолжувам,туку да одам коски да потресам на тераса со :smoke:,:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:повелете има за сите,вас дома ќе ви послужам кафето,не на ладно:D

На bittersweet, Sexybaby86, SV1911 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Јас дремев у ќош и кога ќе шепнев дека сакам од тоа белото да пробам ми велеа тоа е за големи. И ден денес руска не јадам. сок една мала чашка ако ти турат и толку. Може кифла ако сакаш. И дреми. не смееш да плачеш зашто ќе те наплескаат накај дома. сестра ми е иста таква со внука ми. Јас ни буква од ова.

На Sexybaby86, Cosmi, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.355
    Допаѓања:
    183.125
    :(

На mal.ecka и LejlaD им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Во врска со воспитувањето, денес, добар дел од родителите пак одат во друга крајност. На гости одат со хиперактивни деца и им дозволуваат да се однесуваат како дома. Детето сакало да пипне се што е керамика и требало да го направи тоа, а тоа што во процесот на истражување може да скрши нешто, не е битно.

Небитно на која тема правиме муабет, се треба да се прави со усул и со осет.

На Sexybaby86, WildMk, Cosmi и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    :hai:

Многу сте испишале и на пола престанав со читање за да направам салата со туна. Ми се пријаде читајќи. :D
    Истото што и секој ден.

ПиЏами.
    Не.
    Не.

Пак ќе кажам. Скопскиве пензионери тука во најмала рака се распиздени, извинете на израз. Секоја чест на исклучоци кои се однесуваат како дами и господа, а ретки се. Да не биде дека само ги кудам, завчера додека чекав ред да наплатам кога го вадев новчаникот од џеб ми падна железна десет денарка од џебот. Еден постар човек, веројатно пензионер се наведна и ми ја подаде парата. Му се насмевнав и му реков фала. Не очекував таков потег од стар човек. Така да сè е до карактерот на човекот како што кажа Нарцис.

Јас па би оставал деца на чување кај баби и дедовци. За викенди, на пример. Време само за партнерите треба и мора да се има. Нормално не сум за тупнување на деца кај баби и дедовци за јас да си правам кејфови. Кога веќе некој се одлучил на дете ќе знае и да го чува и да го воспитува и мази и пази. Немам деца, ама верувам дека не е лесно.

Близок сум само со мајка ми. И не сум мамино синче да се разбереме! :!:
    Убава вечер. Јас уште "мелам" од салатава. :talk:

На Sexybaby86, SV1911, V.odolija и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.772
    Допаѓања:
    162.905
    И тоа не е се, нема лошо дете, има лоши родители. И не е секогаш воспитувањето на детето, туку и однесувањето на родителот воопшто, со сам себе, со партнерот, со другите луѓе. Мали копии на родителите или комбинација од двајцата.
    Сака само да го види/пипне и тоа види/пипне преминува во кражба или уништување на нештото. И со физичкото насилство и булингот и манипулирањето. Е ништо од тоа не се учи од улица, школо и не знам каде, се учи дома.

Патем, уште препрочитувам.
    И сега гледам зошто негодувањето.
    Не се пронаоѓајте во ничиј пост, зошто барем јас не видов никаде лична прозивка. Не само што никој не ве прозвал, туку и ако имате сомнеж сами со себе разберете се дали имате простор за грижа штом ве погодува.
    У осталом, нема совршени родители ама има мноооогу добри родители и треба да се угледаме на нив. Иако немам деца ставовите и примерот си го зимам од таквите и од нивниот пример кажувам, а и она што како дете ми значело.

На Rebecca_R, Sexybaby86, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.999
    Допаѓања:
    153.823
    Да ви се живи и здрави бабите и дедовците тие што си ги имате и да си ги чувате и пазите, не им замерајте премногу и бидете среќни што ви се наоѓаат кај кого колку. Да можев најверојатно би ги оставала, немам кај кого па не сакам со сигурност да тврдам. Ама ќе кажам дека ми треба да здивнам, ми се случува да им кажам "аман деца оставете ме на мира 5мин само" и после ми е криво, не се децата криви ич ама има моменти кога ми иде да избегам негде, а и децата приметувам дека ја осеќаат таа нервоза и не делува убаво ни на нив. Ете затоа и треба да се оставаат понекогаш ама да не се претерува нормално. Еве дур пишувам едно ме мава со плишана играчка по глава друго ми бута бисквита во уста :D, златни на мама досадни се ко муви некогаш. И пак најсреќни моменти ми се петок, сабота вечер кога ќе се мушнеме пред тв сите 4ца и ќе си пуштиме филмче, кога ќе отидеме на некој релакс викенд заедно, само да не врискаат и урлаат :D. Ама искрено ми се оди некаде на викенд, не повеќе, сами ние двајца. За навечер акање скитање не ни имам желба, посебно по кафани дискотеки ама ич не ми се оди, така да освен ако не е некое концертче во прашање не се ни трудам да барам некој за чување само колку да излезам.
    Ете така, си се искажав :)

На bittersweet, Sexybaby86, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Рајт да ми објасни што е оставање деца преку цел викенд кај баба и дедо ако не тупнување? Да речеш на ручек ок. Да речеш на вечера и преспивање ок. Ама цел викенд.... Мене баш на тупнување ми личи. Рачунај дека преку недела едвај ќе ги гледаш пошто ќе работиш минимум 8 часа на ден.
    Пак ќе нагласам - ако тебе така ти е убаво така прај си. Ама тупнување е :D

На Annath, Cosmi, anggell и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.