1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.999
    Допаѓања:
    153.823
    Сигурно има свилени пижамки со снегулки бели :)
    @Peco just kidding ;)

На Annath, Sexybaby86, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ја ко прцул од 3 години сум била на одмор со моите у Дојран, ама да се сеќавам на тоа мало сутра. Исто би ми било и да сум била и да не сум. На моите може ќе им направело разлика. И брат ми ко прцул го оставиле едно сабајле кај баба и отишле у близина на езеро па овој пиштење кога фатил, палење кола и детево на езеро кај мајка и татко. Ама да не раскажеше мајка ми за ова, брат ми немаше да знае дека се случило.
    И има баби и баби. Внук ми од баба си се научи на ред, го чува додека неговите се на работа. И за одење во тоалет и ред за јадење, од две годинки почна убаво да збори. Ама не му попушта да се разлигавува. Тоа со мајка и татко.
    Мислам дека нема совршено родителство и сите се трудат најдобро што можат. И децата не се роботи што доаѓаат со упатства. Ако е среќно детето, не знам зошто би се тегачеле за однесувањето на родителите.

Не ве ни исчитав сите искрено. Ми се гади, ми се врти и се бутнав во кревет. Утрето ќе помогне

На EuHenIa, SV1911, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Ја у пмШ сум ама абер немам да исправам криви дрини. Додуше ја у плодни сум накострешена изгледа :rofl: а дека има членки кои идат само за карање ехееее.. Се виде тоа.
    Иначе јас би сакала да чувам внуци. Ама поим немам за 30 год од сега дали син ќе дава или дали исто ќе мислам. Кој да ме знае. :worried: искрено Среќна сум ако денот има мирен тек што ни тоа не можам да го гарантирам со моево ѕвере склоно на 'залепи се шо моеш на црева и лежи у болница ' а не па за година или за 30..
    нека сме само со здрав разум..Се друго ќе се договориме.. живи били па видели. ..
    Само ако се сменат времињата и син ми ми рече да му дам на дете од 6 месеци џигер со вегета жими се ќе се откажам од него (facepalm) :rofl:

На SV1911, Annath, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    Еве ме мене од една страна се уште се објаснуваме со домашното со едниот, а другата ме моти со селотејп :xвака нешто, ама насекаде. Ама барем е тивко. :D И иако знам да се пожалам од нив, нормално тие ми се, мои си се и тоа е тоа. А, да, имам моменти кога посакувам да избегам од дома. На саат, два, на ден, два на недела две. :)
    Еве идна недела треба да одиме на еден настан,, кај едни наши драги и блиски луѓе во друг град. И како да ги земам двајцата. Ај ние со мм, шо нема да си поминеме убаво, ами никако, не е проблем, тоа е прерачунат ризик, ама и сите останати ќе бидат изреметени... А и деца не се за секаде носење.
    А да, и на нас родителите ни е потребно некогаш дружење само со возрасни без брзање за враќање дека е доцна и време за спиење .. Потребно ни е попладне/вечер само за сопружниците каде сакаш некогаш како љубовници раат да поминеш, а некогаш сериозен муабет да разврзиш без да те прекинуваат со ми се моча, ми се кака,, а што е тоа кредит, а што е тоа умрел, а што е тоа швалер, итн....
    И да.. Ни се има десено двајцата да ги оставиме на преспивање, ради свадба у друг град. И цела свадба за нив си зборевме со мм, мивните фразички и глупоштини...
    И еве постот е од прееска, до сега малата два пати се пресоблече, од кои еднаш во суперхироу...

И овој мој пост не е контра никој. Јас сум за умереност во се. Да се има кој да причува за зорт, ама и за убаво не само за неубаво Но не по цели недели. Освен на море со баба и дедо по 2 месеца. Ама тоа се филмам :)
    Ај сеа добра ноќ

На bittersweet, SV1911, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Е ј Бошке, мајка ти е баш некој мој тип :)
    Се сеќавам кога ти еднаш напиша дека мајка ти позајмила трилогија Милениум за читање. Баш си помислив колку е кул жена :)

На EuHenIa, Annath, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.144
    А ве прашуваа ли која баба повеќе ја сакате:P?
    Мене да:D

И не сватив кој се закача со кој,задкулисни игри ова-она,изглеа глупичка сум8-|

За нова година ке носам ugly Christmas sweater,и за снашка ке купам еден за да се зезаме(fingers)

Ај лека ноќ,и бидете умни,и убави секако:hug:

На bittersweet, SV1911, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Падна договор да идеме на викенд на Сајем пеглане кобасице:tmi::rofl:
    Дилема дали да се земе дете или не:?:
    Совет,како да постапам:D

Се мрдна детево дома,втор ден со бронхит:sweat:ние бетер мрднати од него...не застанува ни секунда:drunk:
    Надвор очајно,едвај пола саат денски да се "пролуфтираме":@
    Како би сега на планина со снег со сФе]:)

На mareane, Annath, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.254
    Допаѓања:
    84.940
    Zemi go oti nemajka ke te proglasat:D

На Annath, Sexybaby86, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @dunika ја подеднакво двете не ги сакав :D Многу лицемерие и игри се крие зад она убава на баба :)

И ја сакам агли крисмас светр, ама многу работи сакам сега и затоа не излегувам по молови оти ќе банкротирам

@zhap4e кажи кај ќе одиш жабо, да дојдам и јас :)

На EuHenIa, Annath, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.369
    Допаѓања:
    78.106
    Хелоу, итс ми...
    Чао цурици, јас цел ден или спијам или јадам. Или слушам глупости на нет. Еве Пандов и Бишевац се контраат на фб. Вие тука. Абе ден за докажувања е.
    Јас се докажав, мрза прва лига сум. Ама толку сум изморена што и косата ме болеше. Јадев пица, па чоколадни политанки, па пуканки, па чоколадо... Ве лежев за диета пред ден два? Епа ве лажев. Пмс ли е, што ли е, ама јадам, фрижидерот бришка. Среќа чоколадото ми е од 360 грама, па ќе му се попенам дури го изедам.

Ај да не го должам постот оти како сте се законтрале нема ни да ме прочитате.

@Alishan30 на НГ не до 23 часот, изгледа 23 саати че го радам.
    Стапот кај ми е? :$:lol::?::rofl::wasntme:

На bittersweet, SV1911, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Веќе имам грижа на совест,пред еден месец го оставивме 10 дена со бабите:tmi::$

Навистина се претера со дискусијава со (не)мајки,иако првично суштината беше друга.
    Барем јас така сконтав.
    Небитно.

Секој со своето.
    Моето мото е "не осудувам,може само да кажам мое мислење".
    Во принцип,така постапувам во икс ситуации од (не)оставање дете до причини за швалерај:rofl:

На EuHenIa, Annath, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. KristaWolf

KristaWolf Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2018
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    108
    Таман ви се придружив и ме снема. И снемана ќе останам уште некое време. Ќерка ми довлечка од градинка некој вирус, еве ја уште со антибиотик... Следната недела не ја пуштам во градинка и веќе дошол Божик. Што би рекла мајка ми, абе вие во ЕУ, со се сте понапред :D
    Ви се придружив на темава оти фино друштво сте, тие пак за деца запраиле муабети. Па добро бе, кај јас да одморам од деца, кога и тука ги зборите?!:|
    Едно го имам дома, ама вредно за сите пари. И јас уморена за сите пари. Нема баби, нема тетки, стрини- па така не исправам криви дрини. Се знае дека со мајка ке расте... Дури имате баби, може да шпекулирате, давам-не давам на гледање, одам-неодам на одмор со него. Кога би ви биле на 1000 километри, нема што да се дискутира. Па вие видете...
    И бидејќи изморена за сите пари, јас муабет сакам за одмор... Не дека некогаш ќе се одморам, или одморот ќе ме види мене- чисто за ментален баланс.
    Останете убави и умни...
    ПС. Може требаше никот да ми биде ПреУморена, ама бидна. Ај па може ќе се сменат работите на подобро
    ППС: Уште незнам како да направам спојлер, па вака нека оди: Инфо за немајки и Норвешка (некој овде стално ја сонува Норвешка, јас уплав имам).
    Од овдешни вести и рекла-казала, наводно таму е на сила некој наци закон:дете не смее да биде без барем еден родител, дури не наполни 6 месеци. Ни баба, ни жаба, ни морав да одам на болница, ја остаив со мајка ми на 30 мин. Јок. Директива државата ти го зема детето, оти си несовесен родител. А, исто така, еднаш неделно или така нешто, децата раскажуваат во градинка:кај биле, шо праеле за викенд, некаква си божемесачувај контрола колку квалитетно родителство имате. А ве сетат, не сте дале риба и зелечук (туку ќофте и компир, карикирам де), не сте на планина по 3 саати секој ден, се знае...
    @malerozna јас те прочитав, не бери гајле, ке побарам за тебе стап. А може сукало?

Последна измена: 12 декември 2018
    На SV1911, mareane, Alishan30 и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Ситници кои ме радуваат:

-Кога наутро ќе ја дигнам ролетната и ќе видам дека има сонце иако е со "заби".
    -Кога ќе ја осетам првата голтка од првото утринско кафе со музика во позадина.
    -Кога со внучка играме и сум бетер од дете во тие моменти.
    -Кога ќе видам насмеани луѓе низ овој тмурен град.
    -Кога ќе влезам да се бањам и си пејам (смешно нели?)
    -Кога ќе легнам да спијам знаејќи дека сите сме здрави и живи, фала му на Бога.

Одам сега да го исполнам претпоследното од овие ситници кои живот значат. :)

На EuHenIa, mareane, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    оди во секс теми ако не сакаш за деца да читаш. овде општо за живот се збори :) а децата се голем дел од животот.

На Annath, dunika, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Леле што ми се појави на фб...
    Screenshot_2018-12-12-22-59-41-1.png
    Гарант титовите пионери се сеќаваат на чоколадиве.
    Не дека ги нема низ годиниве,ама што знам...
    Готово,ќе ме мавне депресија.
    Во последно време си викам како ли летаат годиниве:sweat:;(

Мамааа Наеш нешто?
    Мнооогу те сакам...ама не секогаш.
    Само кога си добра те сакам:rofl:
    Ај да пробаме да заспиеме дури не фатило полноќ(facepalm)

На EuHenIa, mareane, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  16. KristaWolf

KristaWolf Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2018
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    108
    Ааа, не, со секс деца се праат:D

На SV1911, Sexybaby86, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.999
    Допаѓања:
    153.823
    @Mr. Right Пак ќе се бања бе :)
    Ја напунив машинана за садови и н ја пуштив, мм заспал иначе ќе му пуштев порака да ја пушти он (3 пати глагол пушта во една реченица :D), чекам звер да престане да мрда и да дише смирено што значи заспала па да станам. Само се плашам дека ќе јадам ако станам, како бе не ја пуштив преска, барам изговор за јадење во 11 ноќе :tmi:

На SV1911, mareane, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    е и ти си у право. :D оди у свекрви и снаи проблеми. таму големи се шансите да не ти текне ни на с од секс :D

На SV1911, Annath, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.999
    Допаѓања:
    153.823
    Срце бе, мојава преска нешто ги скарав ми вика "многу те сакам а зошто ти не ме сакаш кога ме караш" ај па објаснувај дека и кога ја карам ја сакам исто (facepalm), деца ако не ти го залепат нема кој

На mareane, Annath, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Темава некогаш е страшно напорна за читање, а баш сакав да се приклучам :rofl:

На Annath, Sexybaby86, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.