Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.998
    Допаѓања:
    153.823
    :* значи поубо не можеше да опишеш.
    Ладно бе луѓе, не знам зошто денес посебно ми студи. Се тркалам накај работа, едвај чекам овие два дена да поминат ми се седи дома.
    Бррр ајде убав ден

На Mr. Right, SV1911, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Не се успав зашто спиев на штрек. Дете синоќа кога си легнавме беше топло. Ај викам ќе буди ако нешто има. Во 2 поврати. Ама не да речеш да поврати количински туку ко да му тежеше на меше. Со тоа и падна температурата на 36.9
    Кој знае што е ова сега...
    Јас сум крш со грлово втор ден ама сум тежок инат кога станува збор за болештини. Не залегнувам не признавам и цепам ко ништо да не ми е..
    одам доручек да направам и да пружам чаршавот од синоќа. Кај и да е ќе стане. . ќе го премислам денес на работа..

На Mr. Right, SV1911, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.662
    Допаѓања:
    140.926
    Се дупнав од читање. Цел саат скоро. И еве стасувам на работа и неам време да пишам.

Многу ми е смешно дека у автобус сите седиме на исто место, секој ден. Ко ученичиња.

На SV1911, Peco, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.144
    И овде секој ден седиме на исто место во локалниов автобус,плус си викаме здраво,и лугето прашуваат дали е слободно местото иако е празно,па имаш едно Данкее ко да си им купил карта.И да, шоферот обавезно мора да посака убав ден на микрофон,и ние се продвикаме “фала и Вас истоо”:lol:

Ај добро утро:coffee:

Сонував некоја ми рекла дека многу селски жолта ми е косата,се разбудив и право на огледало.Денес ке купам потемна фарба:D

Ајде убав ден,и без деца баби и жаби денес,дан се степаме:l:

Последна измена: 13 декември 2018
    На bittersweet, Mr. Right, SV1911 и 28 други им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    На тема жаби баби, да не ми се тие ќе немам како да работам. Вива ла баба сервис поготово од моја страна. Е убаво е дете со родители да расте, ама секој според можности нормално. Најчесто е со мене, ама има и денови кога чува некоја баба ( или на татко ми жената која е БО ГИ ЊА како се грижи за моево, повеќе го гледа од асли бабите) .
    И то. :smoke:

На bittersweet, Mr. Right, EuHenIa и 24 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.355
    Допаѓања:
    183.115
    Го почнав утрото со голема чаша џус и желба за вотка во неа.

Добро утро :hai:

Првпат утрово ќере да отиде во градинка без драми. Дека ја пуштив во фустанче. Му дадов на мм и едно поларно ќебе да ја покрие во кола и тоа е. Ама немав сила да се расправам, ноќта беше, благо кажано напорна. Вирусов или што и да е, едно пушта, друго зафаќа. А може се и повеќе вируси.
    На темата н.г., исчистив прозори, нареден ден заврна дожд, понареден големата ми покажуваше со прсти директно на стакло каде да сме залепеле стикери. И тука, и тука, и тука... и става отпечатоци со тие прстињата (facepalm) Викендов ќе китиме елка во дневна и останати тракатанции. Вчера купивме интересни сијалички од електро-метал, ќе се испробаат и тие за брзо. А да, си купив и телефон :wasntme: Затоа нема поклон под елка, падна договор. Е за менито, толку ми ги зборевте хамбургерите на киоск, што моменталниот план е да се јадат хамбургери дента, за вечер даска со сиренца и пршута. Нареден ден планирам полжавчиња кифли со шунка, доматен сос и кашкавал, а за руска уште се мислам дали ќе правам. Ако не е руска, ќе биде пилешка. За ручек телешка чорба со многу зеленчук и мешана салата. Исто ако не ми е мака, ќе смучкам лесна торта, ако не е тоа, ќе се јаде од пакетчињата :tmi:
    Решив да се штедам со готвење и да се чувам за Бадник и Божиќ. За Бадник си имам веќе смислено посно мени, а за Божиќ се знае-свински ребра. Од месо ќе купам совреме и ќе замрзнам, пошто веќе по маркети е како да се ближи крајот на светот. Поклони за дечињата ќе купуваме од наредна недела, му реков на мм да земе слободен ден и рано-рано да завршиме и тоа.
    Го пишувам постот и се фаќам како дишам на уста. Како се викаш? - Багдалена, аба настината суб :|

На bittersweet, SV1911, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.152
    И мене ми иде од сега за до Божиќ да купам храна и пакетчиња и маркет да не видам. Ужасно ме нервираат гужви. Дури и празниците ме нервираат.

Треба да се офарбам. А не ми се седи во фризерница не сум расположена за муабетење, ќе се замачкам дома сама само фарба да купам. Прашував во темата за Кене ама никој не ми одговори. Има некоја со црвена коса да ми каже со која фарба се фарба?

На bittersweet, SV1911, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.254
    Допаѓања:
    84.940
    Добро утро !!!
    Ау ама сте пишувале јас се дупнав од чистење ,а вие од пишување.
    Немајки нема да се разбереме не постои дете кое ќе каже такво нешто за мајка или ние самите сакаме да си додаваме.Кога сме ги родиле многу јасно дека и ќе ги чуваме ,а бабите се тука за да помогнат е сега каде што немаат или не му се нафаќаат на помош нека му ја мислат.
    Камо да дочекам внуци со мерак ќе ги гледам и чувам ...
    @Bozica1980 Кене е јака фарба и многу ја суши косата оти не си земеш Лорвен ,Гарниер ,Субрина имаат убава палета на црвени нијанси.

На bittersweet, SV1911, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.355
    Допаѓања:
    183.115
    Леле немој кене :worried: Топ испаѓаат нијансите, ама косата метла. Кога бев црвена само со Сајос, ама таа што е поголемо пакување, со некои масла. И црвената, и бакарната, одма ги добив нијансите без оштетена коса.

На SV1911, Annath, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.152
    ^Фала ви на двете. Сите тие ми се пробани. Сајос ќе земам пак. Најарна ми се глеа :)

На Annath, LejlaD, Alishan30 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.144
    @Bozica1980 igora royal даваат најубава црвена нијанса.Е сеа,у малопродажба нз дал ги има,прочепкај директно од застапници или салони(fingers)

На kuc, JuLleE, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    Еве тоа е битното. Ама да надополнам од мое искуство наназад. Искрено, моето мислење за мајка ми низ годините се менувало..А тоа не е било секогаш до неа, ами и до мене и мојот карактер + од мајка.Од мала ко ме држат сеќавањата е била Најдобра мамичка, за подоцна да ме нервира и не ме сфаќа, за подоцна да биде скржава и да не ми дава пари, за подоцна да биде молчелива и да и купувам зборови со банка, за сега да биде таа ми е МАЈКА , ЖЕНА , КРАЛИЦА. Многу убаво ме сфаќала, само јас не сум разбирала поенти. Не била скржава, штедела и немала. Не била молчалива- дозволувала јас да донесам мои одлуки за кои ЈАС ќе си носам товар или благодет. Тоа е МАЈКА. Сите со различни методи а иста цел. Најдоброто за детето.

Добро утро
    Кафе?

Последна измена: 13 декември 2018
    На bittersweet, Val-Dim, SV1911 и 30 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ќе ме расплачете со муабетиве. Ај тоа ама, ќе морам што поскоро ...ко утре, други ден да си родам или посвојам некој џивџан. :))) Имаше некој коментар деновиве, сфаќаш колку си чуден кога ќе си ги видиш децата како ги прават истите работи/се понашаат ко тебе.
    Привет, спиена малку..кафе пиена,калинка јадена.. нек денов биде мирен. Оти и ја ќе сум ц

На SV1911, Mr. Right, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.392
    Допаѓања:
    142.905
    Добро утро.

Сте се изнапишувале, не можам да стигнам да прочитам. А и што ќе читам, големи се веќе децата. Сум правела како што мислам, и генерално задоволна сум од резултатите. Е сега, секогаш може подобро :D

Еден тежок муабет - Што сакате да оставите зад себе кога нема да сте повеќе живи?

На bittersweet, SV1911, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Мене план ми е до 20 се да испазариме за раат да сме.
    Ревлон интенс да пробаш?

чаре за грлце кај дете? тешко голта..

На SV1911, kuc, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Јас ја препорачувам игора, ама сега сакав кене да зеам, Бошке ако земеш кене кажи каква е

На kuc, JuLleE, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    се е до косата. еве читам и се чудам. Мене ми одговара кене а сајос од 3 миења на морков личев. ..

На kuc, Annath, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Сајос ми е на исто ниво ко гарниер и овие другиве поефтини што се

На kuc, Annath, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.929
    Добро утро другарки :yawn:
    Вчера дремнав "само" 3 саати, па ноќеска дежурав. Сега ќе џмијам.
    602d8b9ec2d025818ce0d45d638e42d2.jpg

Сакам снегче, многу ми е депре вака ладно и суво.

Денов ветува, а вечер дружба најавена со сакана другарка.

@NarCis@ со здравје телефонот, за убаво да те служи :)

На тема што би сакала да оставам после мене... се надевам само чисти сметки.
    Повеќе од тоа не мора.

Додека сум жива се надевам дека бар малку (ќе) влијаам на луѓето да бидат похумани, помалку себични, посолидарни.

Не сум амбициозна посебни успеси да правам, па да ме памтат по нив.

@Bozica1980 немој Кене, многу суши. Фарбај со Субрина, одржувај со Ехотон. Има црвен.

Убав ден, се надевам на сите ви е топло, и амбиентот, и во душата :l:

На bittersweet, Ariel, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    @Bozica1980 Aura да си земеш.
    Јас на фризер со Igora Royal се фарбав додека не ми скисна и не почнав сама.
    По препорака со Аура тргнав и многу споро и убаво паѓа, плус изедначено ми излегува.
    Бакар сум јас, не сум црвена, ама исто ти доаѓа, де :D

Да ви се уфрлам јас утрински. Утрово со аларми на два телефони ќе се успиев. ДМ го гасел мојот, јас неговиот, и скокна едно време, станувај треба да јадеме :D (само за јадење и за секс е желен одма да стане :rofl: )
    Ме мрзи и кафе да си направам сега. Би уфрлила уште некоја утринска жалба, ама ај да си ќутам.
    Убав ден :l:

На M&M, kuc, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.