Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.929
    Ако си му дала до сега мед, пробај со прополис, нели и детски има, со малку шеќер.
    На мене и сестра ми бр.1 ни е за грло.

На kuc, mareane, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    1.Оставив икона во Соборна пред 4 години св. Атанасиј по сопругот, без потписи, имиња, глупоштини, со мисла кога ќе не нема да оставиме еден ситен траг .
    2. Детето ми е исто, се надевам ќе го израснам во прекрасна особа за да се гордеам со него
    3. Дуќанот се надевам ќе го оставам во наследство проширен на ќерка или снаа .

Може глупаво размислувам, ама ете тоа ми прави да се чувствувам поубаво. :)

@LiliBoz јас давам мед со чајче најчесто, ама колку му помага не знам баш.

На bittersweet, Ariel, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    убаво што ме потсети иам прополис ќе прскам на грло :*

На kuc, Dust, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.929
    На Annath, LejlaD и zhap4e им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.152
    Сајос олиа или како и да е...Не битно знам сите исто чудо се.
    Е уште оваа аура ја неам пробано(бар така мислам) ќе излезам да се стопли па ќе видиме на што ќе падне одлука :D

На kuc, Dust, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро радни народе :coffee: Ладно бе :bandit:

Како сме се изнаспале тројцата синоќа, алал ни вера :lol: Дете заспа во 9, јас и маж полегнавме до неа демек да одмориме, и ние кома до сабајле. Јас станав во 7, а они двајца спиеле до 08.30 :D Никој нит претна, нит мрдна цела ноќ :lol:

Завршив со кафе, доручек и сега се мислам дали да запалам една, или да одам да си земам нешто благо. Порок ќе биде секако, дал едното или другото :D

Си најдов поклон за Н.Г, маж е веќе известен :!: Скромна сум, фен четка за фенирање сакам :emo: Викендов ќе се шета, мора да купиме поклони прво за бебка, после и за другите дечиња на наши блиски. За маж најдов што да купам и ќе биде изненадување. Првпат вака се фрламе на поклони купување, ама највеќе ради бебка, нека се радува дете :l: Ни дадоа на работа на сите што имаме деца ваучери од Сити Мол, па и со нив треба да и земам нешто, да го завиткам и да го донесам на работа, и потоа Дедо Мраз на новогодишната забава за деца што ја организира фирмата ќе му го „подари“ подарокот на секое дете. Супер идеја, убава промена наместо класични пакетчиња! (y)

За што би сакала да оставам зад себе, прво покрив над главата на секое дете (колку и да имам деца), да имаат нешто свое, да се обезбедени во тој поглед. Потоа, чисти сметки и убави спомени од детството, од мене како мајка :l: Да знаат колку многу сум ги сакала :l:

Снег викате, а? Ако, нека наврне, ама нека почека до утре, викенд да фати. Да не стане шљакотарници по улициве и да се укочи сообраќајот, зошто нели, снег врне и одеднаш се заборава како се вози |( :D

Решив да си каснам блашко нешто (heidy)

@zhap4e ме расплака со видеото :l: Стварно е така, љубовта е вечна :l:

На bittersweet, SV1911, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    чак со мед срц пиеме како и да е. Секој ден. тоа обавезно. Дури некад мислам претерувам па мењам со малтекс. тегла од 400 гр за месец и пол ја трошиме а само за него ја зимам...
    инаку арно размислуваш. Се си е на место.
    Ариел да не помисли ја прескакам на темава ќе се изјаснам од компјутер после..

На Ariel, kuc, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Празнициве колку што знаат да развеселат, толку знаат и депресивни да бидат. Од тоа дали ќе имаш со кого да ги поминеш, дали ќе имаш пари да си купиш нешто, дали ќе можеш на децата убава вечера да им приготвиш... Затоа е убаво да бидат во знак на солидарност. Лани пред еден маркет собираа донации за дечињата без родители. Да се купат пакетчиња. А пред нив на паркингот дечиња што просат. И ги бркаа... Нашата селективна солидарност. Секој има право да донира онаму каде што сака. Дали тоа не прави добри луѓе е друга работа...

Добро утро. Ноќеска играв оро околу соба со менструални болки, денес све ми е наопачки.
    @zhap4e идам со пижамите. И со уште тројца :)
    Спласнав зашто пак за божиќ нема да сме сите дома. Не сум религиозна за да ми значат празниците толку, ги сакам зашто сите се збираме. Ама ете... Едното си замина, другото во болница, третите на пат...
    И јас сакам фен четка, и ќе си купам. Одамна ја сакам.
    Емотивна бомба сум денес

На LadyC, SV1911, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Да споделиш со другарките која точни фен четка ја сакаш и дал стваено е ок? Да не е гимики нешто :rofl:

На LadyC, M&M, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @wannaBeMomma две сакам од Нептун, едната е поевтина, едната малку поскапа, ама на лице место ќе решам, зависи како ми се гледаат :D Што е најтрагично, поевтинава е 1.100 вати, а поскапава 1.000. А што појака, тоа подобро нели :^)

Еве ги:
    https://www.neptun.mk/categories/FIGARO/GRUNDIG-HS-5523
    https://www.neptun.mk/categories/FIGARO/ROWENTA-CF-9530-F0

Појма немам која е подобра искрено, Грундиг штознам дали е ок марка, не сум користела ништо нивно, затоа и се двоумам. Ровента сепак е попознат бренд. Не знам што да кажам, да ги видам прво во живо морам :D И битно ми е буренцето да е големо, јас долга коса имам, со мало ќе се фенирам 3 саати :D

Ќе пишам впечатоци откако ќе купам една од овие и ќе ја користам некое време :)

На TeddyGrey, SV1911, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Sexybaby86 ја имам од Грундиг фен, две/три години го користам, а доста ефтино го купив. Мене ептен ми се погоди

На LadyC, SV1911, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Сакам и јас, ама си викам џабе да не е. Да барам и јас да ми купат :D
    Грундиг има пегла за коса моја другарка, со години ја користи смрт и нема, а за смешни пари ја има купено.
    Секако што појако тоа подобро, ама и буренцето е битно за волумен. Ја сум со коса до рамена ама боље е големо да е, буренцето де :rofl:

П.с само за права сакам, локни не

На LadyC, TeddyGrey, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.769
    Допаѓања:
    162.879
    Имам и на Ровента и на Грундинг апаратчиња и двете се супер во издржливост.
    Ровента имам машинка за депилирање, ја користам само за раце, ама мислам дека под вода да ја бапнам ќе работи пустата. Нема нешто што нема доживеано. Удари, паѓања, давења, гмечења. И уште опстојува, па сигурно има 15 години.
    А на Грундинг пегла и фен. Не се малтретирани, ама се супер. Фенот особено. Некогаш се плашам за неговото "здравје", да не ми откаже од што е малтретиран. Ама не за тоа што треба. Се топлам многу често со него...јбг, зимурлива сум.

На LadyC, M&M, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    И јас сум повеќе за Грундигот @kravce , ем е поевтина, ем со поголема јачина. Само ми е страв да не е мало буренцето, затоа викам морам да видам во живо, оти пресудно ми е да е големо :lol: Буренцето ;):D

И јас за права коса сакам, не ми е за локни правење, ама би пробала и тоа, кога веќе ќе ја имам нАли :D

На LadyC, TeddyGrey, SV1911 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.999
    Ццццц препишувачка за поклони :D:D:D

На Annath, dunika, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @AngelOfArh со години ја мислам и никако да си купам. И видов во мајчински дека си пишала, викам сега е моментот да барам од маж :P

Имаш пикирано некоја ти?

На kuc, Annath, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    не сум сигурна на која марка беа, разгледај и во Нептун и во Сетек имаа, фен - четка со 2 буренца, шо им се менуваат, па ќе ти е и за подолга и за пократка коса, а секако е нешто што треба да се користи со години .
    Од Грундинг како бренд јас сум задоволна само за друг апарат
    А четка- фен и јас меркам скоро 2 години. Али приоритети, шта чеш :lol:

На Annath, Sesil, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.152
    Да не сум покуса, и јас имам грундинг пегла и ок е, со оглед на тоа дека не беше ич скапа. Исто од нептун.

На LadyC, Mr. Right, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Е, во Сетек не видов, гледав во Нептун и Техномаркет, ама овие вториве многу ми е шкљ некако со производиве :^) Јас сакам ваква четка со години веќе, и не дошло ред да си купам, ама оваа година е моментот. Маж па се прерадува што не мора да мисли, со каква радост ми рече „ја имаш“ кога му спомнав :D
    Море овие Грундиг поарни испаднаа изгледа, гледам сите по нешто користите :D

Фала на сите за споделените искуства. Ко авион да купувам се осеќам, сите ускокнавте на помош :D:hug:

На bittersweet, LadyC, SV1911 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.