Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сеа ќе почне да снемува од тоа четко-феновите. Се' женско, па и по некое машко кое у потрага по подарок се упатило кон Нептун да ги ѕирне и купи :worried: И, кај и да е и цената ќе им рипне. :D А и јас сега сакам од нив.
    Блазе им на луѓето кои се ептем посветени и сите ц'цкани работи од типот на извештајчиња за ова и она си ги пишуваат секој ден, а не ко мене, за сите денови, цела клета година да ги пишат у пар денови. И бар да беше еден формат на извештај ал не:worried: сто илјади врсти поврзани со сто илјади различни врсти на податоци за последни 12 клети месеци мајку ми и мајку им!:bug: Ми иде да се самоотепам во вакви моменти. Али, џабе е да речам веќе вака не. Па исто ќе е и следна година:drunk:

На SV1911, WildMk, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    136.884
    Од маските мене многу ми се мрсеше косата. Дента ако ја измијам, утре вечерта веќе светната е од мрсно и ги баталив. Регененератор Dove само користам и тоа не на секое миење туку преку 2-3. Со мaските и регенераторот многу полесно ми се расчешлуваше ама ради масна коса ги баталив. Сега само спреј за расчешлување користам после миење.
    Млеко за тело со сладок вкус нема. :D :D Нешто јестиво да се намачкаш ама ќе лепеш после :D

На децата шо би им оставила :?: Спомени, школо, воспитание и кров над глава. За друго нек се снајдат. Ова вака без размислување кажано, ќе размислам подлабоко од коа ќе имам дете...

Со бабите можев и по цел ден да седам ама за спиење дома сакав, во мојот кревет, на мојата перница. И бога молев да не и текне на баба да ме бања. Трауми имам од нејзиното бањање. Коса со сапун ми миеше, а јас навикната со шампонче, па коа ќе земе да трие ... хорор

На bittersweet, SV1911, BearMe и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.643
    Допаѓања:
    175.017
    Да ве поздравам само .
    Многу сте биле вредни сношти и денес , еден куп имам за читање.
    Да си направам едно кафе и ќе ве читам
    @Dust најсреќен да е зетко годинава . И да не те нервира оти ќе си има работа со шефо:)
    И морам да ти пренесам специјален поздрав од мм.
    Секогаш кога ќе ме види на фемина обавезно ќе праша за тебе :)

На SV1911, boomsleng, BearMe и 21 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.921
    @Sesil па не се става маска на цела коса :D

Јас регенератор не ни користам, ептен ако немам маска.

Инаку:
    - Нивеа мицеларен шампон за мрсна коса
    - Фанола шампон лиљаков
    - Маска
    - Лореал аргански спреј за расчешлување

И вака сега за сега најтаман ми е :)

Инаку, баба ми ме бањаше со Косили, розевиот. Уште купува, кај неа со тоа смеам да се туширам само, најдобар бил од сите :D Коса кај неа не мијам, среќа :D

И раце се мие само со оној сапунон, со бебе во дрвено корито седнато. Не ми текнува како се вика :)

На SV1911, BearMe, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас имам мн осетлив скалп и нејќам многу чудесии да ставам. А и за кожата исто. Мислам, фино изгледа корејската листа за одржување на не знам каква магична кожа, ама ја не сум азијка, пак побрзо ќе ми остаре кожата од нивната :D Понекогаш сапун и вода е повеќе од доволно.

Како некоја секта е темава. Витамини, суплементи, маски за коса, фенови... штом се спомне одма на пазарење сите :D
    Јас во Нептун не пазарам, имам некоја одбивност. Во Сетек има доста попусти до сабота.
    Абе бил некој на плоштад? Има нешто атмосфера?

На ♡BuBaLe♡, SV1911, NarCis@ и 21 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.921

Сапун и вода само...
    и ќе останам без кожа, цела ќе ми се излупи :D
    Екстремно сува кожа имам, ако не се шљакам, рани ќе се направам дека ќе ме чеша. Летно време пак некако, ама зимно... како во сува кожурка се осеќам.

Ич не ни се секташки муабетиве бе, баш домаќински ни се :)
    ГоспоЖи способни за се' :muscle: ;)

На ♡BuBaLe♡, SV1911, NarCis@ и 18 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.921
    Инаку девојки, држ'те среќа на @monik55 сега ја прочитав, ќе имаме предновогодишно бебееее :inlove:

На monik55, SV1911, NarCis@ и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Rebecca_R не се убави Калос ич. Евтини, ама врска немаат. Моја препорака е Алфапарф, имаат одлични маски. И шампони исто.
    Ова од прееска почнато. Да довршам.
    Ај сеа немој да ми ги издигате фен четките (или четко феновите според @zhap4e :rofl:). Со години се токмам да си купам :worried: Чекајте тета Секси да разгледа и да купи, па ќе ви кажам што е најдобро :angel: Оние Сетек сајтот да си го напраат веќе еднаш, цел ден ми вртеше на раб и никако да се лоудира. Ништо не видов, ќе мора да одам на лице место. Ќе се пуштам во поход викендов најверојатно.
    Му викам на маж што сакаш за ручек, ми вика потпечени макарони со многу сирење и јајца :D Па ене ги се печат, ги сплескав додека бебе спие, уште да дојде маж и да јадеме, зошто вечера ќе станат. Што убаво мирисаат :inlove: Мртва гладна сум, а и ме погодија макаронкиве. Јас љубам паста, маж па ич, не знам што му текна, ама не се бунам :lol: Ми се пие розе винце, ама немам, па бело ќе си пивнам.
    Цела листа на филмови за гледање имаме, ама кога ќе стигнеме не знам. Преокупирана сум со роденденот на ќерка ми во јануари, сонувам слатки маси и бомбици навечер. И цветови од хартија :lol: И паника ме фаќа зошто не знам што сакам, а сакам да е совршено, прв роденден. Повозбудена сум од што бев за мојата свадба :D
    Ај да не ми загорат макарониве, да видам до кај се (waiting)

На bittersweet, do-re-mi, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.235
    Допаѓања:
    277.434
    Вчера ме нервиравте денес ме разлигавивте;( Затоа ве сакам:hug:
    Ама видеото пред спиење ќе го гледам ,сега ќе треба многу да плачам а децава се тука в дневна а пред нив никогаш не плачам.
    На деца сакам да оставам (покрај добро воспитание,убави спомени и сл...клишеа)кров над глава,нешто кеш (барем за да ме испратат :|) и да не им оставам кредити.Станбениот ние со животно осигурување а овој сега не стасав да се распрашам во брзањето ,ама кога ќе одам следно ако има можност и него ќе го направам така...Оти животот не е само бајка тоа е реалност...

Маска за коса ке мора да земам ми потопрасна косава и ептен ми е сува,а пак од маските и мене ми се мрси.
    И јас сакам таква фен четка...ако навистина брка работа оти со обична четка и фен ич не знам да се исфенирам...

На bittersweet, ♡BuBaLe♡, SV1911 и 26 други им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.144
    @CameliaMiller “дечји сапун” е тој,Ју-класика.
    Јас сум била алергична на Косили,татко ми одел во Грција да ми купува Џонсон’с.#ричбич:rofl:

По тело ретко се мачкам било што после туширање,ако се нашлапам ова,па она,па трето,пак ке влезам под туш,така мрсна ко небањата се осеќам:D.
    За коса имам 300 препарати,од комерцијала најмногу сум задоволна од Пантен тотал рипеар,маската е чудо,а од профи нега,Wella ми е врв.

Позади себе сакам да оставам чиста сметка,и независно дете е кое е добар граѓанин на светот.Толку.

До кај е @monik55 :angel:
    Да вадиме ли брашното за мекици?
    Со лесно мила:hug:

На bittersweet, SV1911, NarCis@ и 24 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.254
    Допаѓања:
    84.939
    Ќе пиши @monik55 уште малку дека дечкото е роден си се редат коцките ,само во ред да е се:hug:
    Сега ќе си сварам кафе и ќе седнам,кујната готово ја дочистив....после ќе одам да попешачам воздух да ме фати се угушив од средства.
    @Dust Среќен роденден на љубовчето твое :^:

На monik55, SV1911, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Леле како ми се јадат сега потпечени макарониии. И шпагети. И таљатели и све што е паста. Обожавам паста, ама се трудам да не јадам често. Ама потпечени макарони од кога немам јадено, се разлигавив сега

На SV1911, NarCis@, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.235
    Допаѓања:
    277.434
    На monik55, SV1911, NarCis@ и 21 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    не е лошо али пусто е сеуште(освен ако нешто се сменило денес, синоќа), не сите куќарки со тезги беа отворени.. фино е кога има луѓе.
    По кеј ми беше поубаво ..кај гтц... IMG_20181210_212020.jpg

На bittersweet, SV1911, boomsleng и 25 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.603
    Допаѓања:
    106.849
    Со лесно да и е на @monik55 испрсќам среќа (fingers):hug:

На monik55, boomsleng, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.998
    Допаѓања:
    153.823
    @Dust среќен роденден на зетко, да те слуша, чува и радува. Денес ова ми излезе на фб па на тебе ми текна и го меморирав
    Screenshot_2018-12-13-12-42-06.png
    Не се арни овие од фчерашни :D
    Имав многу напорен ден, се мушнав во спална да оладам глава малку, деца гледаат филм со татко им, мислев да дремнам ама виберов ме расони.
    Премногу сум утапена денес да мислам што би сакала да оставам зад себе, не сум за тешки теми денес, мада нема некоја филозофија, генерално тоа што го кажавте повеќето, тоа е тоа што е важно.

Последна измена: 13 декември 2018
    На SV1911, NarCis@, WORRIED.BT и 19 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.199
    Допаѓања:
    258.494
    Кај беше вчера да ми препорачаш крема за лице за сува кожа]:).
    Ја купив на Алверде дневната и маслото од роза за сува кожа. И по прво ставање мислам се препородив. Е до толку ми беше исушена кожата, црвена и ме чешаше.

На SV1911, Ariel, NarCis@ и 9 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.921
    Не си згрешила :)
    Маслото од роза тука ме научија да го користам заедно со спрејот од роза, и навистина подобри резултати дава :)

Мене маслото и водата ми се незаменливи.

Крема користам комбинирано др. Хаушка од рози и Нивеа хилаурон, ама двете се на горна граница во дрогериски цени, иако за мене барем е добитно комбо за лицево.

На SV1911, NarCis@, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.199
    Допаѓања:
    258.494
    Значи да го земам и спрејот.
    Овие две ми се поскапи, а барем знам дека Алверде е органска и мислам глутен фри. За пудрата знам дека е сигурно, претпоставувам и кремите.

На SV1911, NarCis@, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.921
    Провери на картонските опаковки, на самите тубички не пишува, ама мислам дека немаш гајле со нив, само на спрејот пишува дека има органски алкохол - ама чудо не ја суши кожата дополнително.

На SV1911, NarCis@, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.