Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентелмен.

@danichap честито запче на мадам твоја, со лесно да си ги вади сите запчиња.:hug:

Адети за заби вадење не знам, мајка ми и баба ми се не се живи, свекрвата није одавде, немало кој да ми каже и без адети сите запчиња им излегоа, мали бели бисерчиња, само на мадам и фали уште некое па да има полна уста запчиња.

Елај си Галапче при мене, две лулашки надвор имам, една поголема како за нас, една помала за деците и една нишалка, колку пати надвор во неа имам заспано, клац, клац, отидов во земјата на соништата.:lol::lol:

Највеќе ме нервираат такви луѓе, вчера дошле тука, пола англиски, пола македонски ти цепа, а англискиот што да ви причам(facepalm)или збори се на англиски или збори македонски, не некој хибрид јазик ми измислуваат.|(
    А најсмешни ми се со промакедончени англиски зборови, лајтите, шоповите, дринкот итн.

Не знам можеби дека одлично си ги владеам и двата јазика, ретко грешам, може да ми се случи да не ми текнува збор, го знам на англиски, не ми текнува како е на македонски или обратно ама во една реченица да ги мешам двата јазика не ми се случува. Тоа на децава мои може да им се случи, сега ги учат ама на возрасен човек, посебно онакви кои збореле 25-30 години македонски а сега за 2-3 години као го заборавиле.(facepalm)

А да си бидам искрена, јас и тука некои постови а видам еден куп граматички грешки не ни продолжувам да читам понатаму, ми се гледа како губење на време, нема ништо да научам од тој пост, никаква убавина нема да прочитам.:wasntme:]:)

За ручек вчера дека дечките во градинка некој саат се развреднив и направив пици и две тури кифли а денес топло многу, ме мрзеше да готвам па го пратив мм купи кокошка печена и само салата направив од цвекло и морков.:lol:

На vitamina, kjukli, Cka и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Добро утро.
    Спиете? Ако поспијте, јас ќе ве чувам.

@toogood @bittersweet @danichap можам да ви кажам дека одлично го владеете јазикот. Подобро од многумина овде на форумот, вклучувајќи ме и мене. Дури некогаш се сомневам дека сте таму некаде далеку. Толку убаво ги срочувате постовите да му е милина на човек да ве чита.

Одам кафе да си сварам.

На vitamina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Дoбрo утрo!
    Oд рaбoтa ќе бе дружaм денес, пoкaснo.
    @danichap честитo првo зaпче, сo леснo дa ги вaди. Не е мaлa твoјaвa? Или јaс зaстaнaв нaзaд вo времетo....
    Мaли oк беше нoќескa, aмa денес ќе видиме. Прегoвaрaв дa седaм дoмa, aмa тешкo, не мoжaм дa ги презaкaжaм пaциентите. Тoa е....
    Се читaме пoкaснo!

На vitamina, ozbilnazena, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Добро утро дами !

Утрово сум на десна нога станата - ова дека сум левучар :lol: ( обратно е кај мене )

@danichap честито прво запче :hug:

babys_first_tooth_card-r49ecfb5b34f64f759530087169b24368_xvuat_8byvr_324.jpg

На vitamina, ozbilnazena, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро.Кафе испиено испратени деца на школо и јас на школо исто,да поднаучам нешто.Убав ден,се читаме подоцна.

На vitamina, DVAANGELA, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро
    Да Ви кажам од македонците што живеат и работат во странство понекогаш да ти се :puke::puke:
    Роднини.
    Отишле пред 25 години и мислат Господ за муда е фатен.Незнам зошто мислат дека живееме во сиромаштија и незнаеме ништо.Прво дојде со кола од Греманија некое си БМВ и мисли дека тука сите пезетки возиме.Дојдоа на кафе, ми дава Тоблероне и ми нагласува дека е ТОБЛЕРОНЕ и кафе 200 грама.
    Ама со посебна значајност, оти нели ние овде сме беда.
    Па муабети коа се отворија..она чистела по куќи и сега и во пензија отишла па ќе емала германска пензија.Па се погледнав себе си во огледало и си викам ,,ех Рефке маааа....госпоЖа си за германкава,,
    Па при муабетењето замислете не им текнуваа обични зборови...леле,леле...држ те ме !!

На vitamina, ozbilnazena, MilaP и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро дами .
    http://puls24.mk/zanimlivosti/vicoteka/ili-ti-se-spie-ili-ti-se-e-e-treto-nema од сабајле малку да се растегнеме.
    Рефке ти си за секого госпожа не само за родата од германија тако звана швабка, така да уживјаси има ли поубава слобода во светот од Македонската.
    Annath стоматолошке околу забчето ми исчистија ми средија како божем и сега повторно од страна чуствувам како да ми се собира гнојна кеса. Можно ли е да не е убаво средено

На DVAANGELA и Annath им се допаѓа ова.
  8. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Рефке, ме потсети на скечот од К15 за иселениците - legendary
    Клипот за нив е на 13:30 :rofl:

На vitamina, DVAANGELA, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318

Добро утро другови и другарице

Кафе испиено , море сега и чај си ставив...така е кога си од рано рано станата ..од 7,00 почнувам...
    ..уште како мала рано легнувавме , рано станувавме со сестра ми...тинејџерка кога бев исто-во 5 сум си идела сабајле и во 9,00 кукурек! ич не сум спанка...
    а и факултетот ми беше таков без спиење сме останувале со денови..

ги сакам овие утра...ладнички а со сонце...само за надвор со кафица...мераци!

На vitamina, MacenceEna, ozbilnazena и 12 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Блазе си Ви...кафе и цигара немам видено една недела
    Немам ни желба.

На vitamina, Annath, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    некаде на 1.32 наместете да видите зашто невестата го напуштила

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро женски и Петре.
    Што ме снајде,не очекував ни најмалку.
    Еден куп планови имав,што за работа нови проекти,што за одење некаде и сега сабајлево видов | |.
    Во хаос сум целата.Ни ми е паметот у работата,отсутна сум целата.Не сум кажала уште,ко ќе дојде виновникот од работа ќе му кажам.
    Како разулавена сум.
    Поздрав.

На vitamina, kjukli, Cka и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Ти носам клафица јас а цигара нема ќе правиме некоја алтернатива

На DVAANGELA и referentka им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Реков немам желба !!!

На vitamina и Petar80 им се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Еј честитки мила :)
    А ти колку оно имаше деца?

Добро утро!
    Пијам второ турско кафе по ред, недоручкувана. Осеќам желудникот ќе ми се зацементира. Ако, па можеби и не е лошо тоа а? За да не можам да јадам? :lol:

Зима иде, јас осеќам дека ќе си качам некое килце. Уште од сабајле се мислам кога да најдам време да одам на вежбање, дома не се вежба. Пробував и остана само на проба :lol:

А вчера цел град го свртев уздуж и попреко со количка, и тоа два пати! Нозете ми падна од километража. Ем мала спие и ужива, ем јас вежбам. :)
    Ама убави денови да се искористат.
    И денес сакав ама гости ми се најавија.

Убав ден на сите :sun::f:

На vitamina, kjukli, MacenceEna и 15 други им се допаѓа ова.
  17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Aj cestitoooo. Samo so lesnoooooo da e:)

На vitamina, DVAANGELA, monik55 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @Sky-butterfly Две големи деца имам.Стара сум јас.
    Се сум заборавила,сега со школо и со пубертетлии си имам работа.
    И мислам дека пред 10 год.и сега ја немам истата енергија.Страв ме фаќа.Ама може само од првичниот шок,додека се навикнам.

На vitamina, kjukli, ozbilnazena и 12 други им се допаѓа ова.
  19. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    @referentka znaci nekako mn se soglasuvam so tebe. Vo odnos na odenje na odmor so prijateli ja so nekoi 1 saat kafe pienje ne gi izdrzuvam, ne oa na odmor 10 dena. Mu vikam na mm ako sakas ja i ti da se karame za niv da odime:|
    A sto se odnesuva za nasive u stranstvo, si mislat nie u 19 vek ziveeme. Eden drugar si go zemaa domazet vo edna od prekuokenskive zemji i go ucele ova e sporet, ova e masina za perenje.....;(
    A drugarka vika rodnini sto ziveat u gernanija doagaat sekoe leto tuka abe koli pari se frci. Im odam vika na gosti ziveat 20 godini pod kirija u dve sobi:D
    Ali naj jako e doagat na tatko mi rodnini od amerika ama ova pred 20 godini i na mene i na sestrami ni davaat po 5$ mislis leleeee sto napravile(facepalm)
    I da ne redam natamu ama se si ima prednosti i maani. I znaeme deka parite na drvo nikade ne rastat. Samo retko koj iskreno ke kaze kako mu e.
    Aj ubavvvvv den

На vitamina, DVAANGELA, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  20. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    @Sky-butterfly i ja vrtam so kolicjata ama gabe kg ne mrdaat. Od vcera rekov namaluvam na jadenje. A sabajle vrv mi bese mm ja dojam malava i me bacuva na stomak i mi vika leleee ko piftija ti e:@:(:punch: dobro sto ne go utepav otide na rab. Znam vistinata boli:(

На vitamina, DVAANGELA, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.