Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Ајде ајде не си стара, сега ќе се подмладиш :) а и бргу ќе се потсетиш, додуша нема што да де потсетуваш, ќе учиш од ново. :D

А за шок, верувам дека ти е шок.
    И ќе биде на сите. Ама ти имаш помош веќе. Постарите ќе го чуваат сега.

Еве и Рефка е млада мајка пак, па вели убаво и било. :)

На vitamina, Annath, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.138
    @ph.orhideja cestitki mila ne si ti stara sega uste poveke ke se podmladis:):) Eve Refka ti e cist primer mlada pozitivna Ova galenice ke bide:inlove:
    Uf i mene merak ko da me fati:wasntme:
    Lele Skaj me pretka so skoro ist post nie tolku ovde se zblizivme sto pocnavme isto da razmisluvame

На vitamina, DVAANGELA, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Не јади само леб и слатки работи и резултат ќе видиш уште првата недела
    А тоа ,,пифтијата,, што те мачи, ќе се повлече и ке си дојде на место.
    После првото раѓање пифтијата ми беше шок и неможев да се помирам...сега некако ич не ме секира бидејќи знам дека за една-две години , малку сонце, малку море, малку стомачни....ке се врати на место.
    Сексипилот на една жена е токму во тоа.:*:*:*

На vitamina, mareane, DVAANGELA и 6 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Трето внуче овде ке имаме ??
    Лелелеее БРАВО !!
    Па Вие незнете колку е убаво да имаш три деца.
    Јас еве имам бебе и двајца големи мажи кои ги држам за узда да не се оженат

На vitamina, ♡BuBaLe♡, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Убаво ми е кога ќе видам мајка со бебе,ама друго е кога планираш и очекуваш,а вака неочекувано,ни на крај памет не ми паѓаше.
    Гром од ведро небо...Право во целта погодил.

Исплашена сум.Децава мои беа бебиња во моите 20-ти години,сега 35,36 ќе ме фати додека родам.
    Си стои работава пред мене,само зјапам во екранот и овде си се празнам.

На vitamina, ♡BuBaLe♡, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро. Пијам кафе на раат.

Секоја ноќ бебуш одлучува да си игра во 4 и пол, па ме држи будна до 6-7. Кога ми е најслатко спиењето. Таман ќе се откажам од сонот и ќе станеме, ете ја неа си заспала сама додека јас варам кафе. :P Мајтап. Е што да правам расонета после? Ајт работи низ дома, ова да фатиш оно да фатиш.

И јас имам роднини во странство, таму во Скандинавија, секогаш се на штрек заем да не им бараш или случајно да не сакаш на гости да им појдеш. :rofl: До душа не се они криви, останативе роднини таков впечаток оставиле. Ќе си истераат гага одмор и после од каде муабетот. Ама ме нервира што тоа ствара слика за сите и се чувствува потценување во нивниот однос.
    За печалењето пари таму....додека бев студент одев две лета кај Дани, во една слична селска идила. :rofl: Печалењето е тешко, меѓутоа и можеш таму да заработиш многу повеќе него во нашава Македонија. Среќа на таа прилика, успеав да си ги завршам студиите и мн други крупни работи да си завршам. Ме израсна самохрана мајка така да научив се да постигнувам со повеќе мака, по потешкиот пат.
    Да не забегувам што би се рекло надвор од темата. :?::rofl:

@ph.orhideja Честитки, се надевам кога шокот ќе ти спадне, веста убаво ќе ја прифатиш и ќе ви биде трета среќа во домот. Годините не секогаш се битни, сигурно знаеш многу подобро од мене. Претпоставувам сега повеќе се плашиш затоа што си позрела и свесна за одговорноста. Јас еве на 26 (сеуште зелена:P) па се плашев.

@referentka ако не не охрабри за пифтијата, нема кој. :D Најпозитивна ни е.
    Првата недела како си дојдов дома симнав 10 кила, леле кои радости беа тоа. Ама сега си стојам во место. Ко да има уште едно бебе на пат. :D Знам дека е рано за килажата јас да зборам. Чисто у муабет да се ставам. 8)
    :D:D

На vitamina, ♡BuBaLe♡, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.721
    Допаѓања:
    126.800
    Добро утро. Еве од мене ориџинале Turk Kahve.[​IMG]
    Ме мава носталгија. Јас сум дефинитвно родена на погрешно место.

@ph.orhideja честитки. Ќе видиш ќе се преродиш! Ајде само со лесно да си ја износиш бременоста!

На kjukli, vitamina, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.966
    Едвај ве дочитав....сте испишале фермани....
    Прво честитки за убавите вести...скај лесна бременост...ќе си имаш галениче...шо убаво...моите се 7,5год.разлика па ова второво ми е мелем за душа...

Кај мене негативата не завршува...
    Синко болен со 40темп.денес не отидив на работа...немаше кој да го чува а и не ми се оставаше вака болен...среќа што е весел и ведар цело време,па ми дава волја и енергија и мене...
    Свекрва ми изгледа брои денови...не може да јаде,не зборува,бери душа изгледа...
    Уффф што ме чека....се е на наш грб...со какви работи треба да се расправам на 36години....гневна сум,разочарана...и некогаш се осеќам ко старица ...
    Си кажав за да ми е полесно...не дозволувајте јас негативно да ви делувам...ве гушкам сите

На vitamina, mareane, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.721
    Допаѓања:
    126.800
    Леле песнава.. како за мене пишувана.. и денеска ме мавна некоја носталгија за едно време минато. Кога ќе сретнеш некој што ти значел.. и се врти филмот!

Let me photograph you in this light
    In case it is the last time
    That we might be exactly like we were
    Before we realized
    We were sad of getting old
    It made us restless
    I'm so mad I'm getting old
    It makes me reckless
    It was just like a movie
    It was just like a song
    When we were young

На mareane и Annath им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Честитки мила.:hug:

Шокот ќе ти помине, јас кога ги видов двете црти за мадам мислам во несвест паднав, немав ни добиено од кога го родив вториот син, тој 5 месеци, првиот 2 години абе ми се запали главата, мислев нема да можам да се справам со три мали деца па ете веќе година и кусур си се снаоѓаме, некогаш ми се иде усвет да фатам ама па кога ќе си ги погледнам срцето ми се полни како никогаш предходно.:l:
    Тебе полесно ќе ти биде две големки а за годините ич немај гајле, па колку прв пат раѓаат на 35,6, ти веќе знаеш што те очекува.:hug:

Од прееска нешто ми се уврти во главата да правам некое благо, во рецептата карамела нешто ово, оно, сега прстите сите изгорени од тоа шеќерот.(facepalm)

@Cuci81 јас сум во предност од другите, не сум учела школо на македонски, моите дома ме учеа, мајка ми со едно стапче по прстите ме маваше кога ќе згрешев некоја буква, ноќна мора ми беа тие ч, џ, ш, љ, њ и ќ, затоа сега везам кога пишувам кирилица.:wasntme:
    :rofl:

На vitamina, kjukli, MacenceEna и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Еве ме од работа...
    @ph.orhideja честитки и со лесно! Белки повлече нога, па и ние останатите (јас де) што сакаме поскоро да се израдуваме на две цртки да не фати мајата :D

Петре... не се затвора тој заб... треба да стои отворен, да се чисти некое време, една доза антибиотик минимум, после локално лечење со антибиотски пасти и следење на ртг снимки дали се затвора процесот. На крај затворање по можност со МТА (кај нас ретко кој користи), полнење и пломба. Кукурек ќе бидеш.

На vitamina, ♡BuBaLe♡, ozbilnazena и 9 други им се допаѓа ова.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Мене денеска ми е ред да се чувам со терористите дома, бидејќи не одат во градинка заради настинка....|(
    Имам некое чуство дека ќе се радуваме на некоја игротека или евентуално Џамбо...]:)
    Ај добар ден на сите...

На vitamina, mareane, ozbilnazena и 8 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мислев се ќе исчитам, ама на крај скокнав на крај. Убаво што сум скокнала - честитки @ph.orhideja

Многу бре брзо пишувате!

На vitamina, mareane, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добар ден и од мене.

Со бебуш стандард, сами дома. Мажево најави можело порано да си дојде, па да видам што ќе не огрее.

Цуци, Галапче, фала за убавите зборови, но единствен кој заслужува пофалба е Битер. Јас сум сепак родена и школувана во Македонија.
    Срамота е да не се владее сопствениот јазик покрај сите овие средства за комуникација и медии.
    Иако јас си милувам да употребувам архаизми или дијалект, а не често со мадам до мене и како со нозе да пишувам, но не и да вметнувам (со исклучок во хумористичка конотација) странски зборови од моето секојдневие.
    Предходниот коментар со погрешната буква беше само шала на своја сметка.

Битерче и јас мадам има да ја седнам и да учи мак. Море и тука да ви пише, прпа малку....да се стегне, сериозно да си свати работата.
    Јас имам едно огледало во спална со вратниче под клуч. Кога ќе го отвориш внатрешно има опција да се складира накит, часовници и секаков вид на бижутерија.

Клучното нели, оти е под клуч. Кој би рекол таму се кријат евричите :rofl:.

Некој праша за забчето. Мадам е 4месеци и 3 недели:).
    Текстов хаос. Уште нешто сакав да пишам, ама ај, кафето да испијам прво.
    @ph.orhideja честитки :hug::l:

На kjukli, vitamina, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ма батали кафе, дај сутлијаш ваму за запчето !!

На vitamina, mareane и Annath им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Слушам јас.
    Одма.

Bildschirmfoto 2015-11-19 um 12.05.28.png

На vitamina, mareane, ozbilnazena и 8 други им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    @ph.orhideja Честитки мила нема поубава вест од оваа:hug:
    @danichap Честито прво запче,бисери да си редите:* :hug:

На vitamina, mareane, ph.orhideja и 4 други им се допаѓа ова.
  18. korisnichka

korisnichka Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Ве читам често, ми се допаѓа неврзаниот муабет, може некогаш ќе ви се придружам, а сега сакам да честитам @ph.orhideja да ти кажам дека две мои пријателки имаат по две деца со голема разлика во години (јас имам едно) и кај двете идентичен коментар кога пораснува помалото, поголемото вика на мајка му, како досега сме живееле без него? Е таква радост ќе имаш. :hug::hug::hug:

На kjukli, vitamina, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  19. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :hug:ph.orhideja,Cestito || crtki Sto ubavo ke te podladi bebus so lesno neka tie I se najbavo, Dani Cestito zapce pa da se redat ko bisercinja:party:. Dobar den I od mene Sto ubavi vesti od sabajlevo bravo be zenski:clap:

На kjukli, vitamina, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobar den

Nemojte da se pravite stari na 35-36,jas 37 ja zaterav a rodiv za prv pat na 36.Izgleda i za posleden.Epten ke mi e krivo ako ispadne taka,ama zdravjeto ke pokaze.
    Od druga strana si se tesam,poarno pozdrava i ova da mozam da si go izrasnam,otkolku dve a da ne sum sposobna nisto da im pruzam.Kako ke kaze gospod taka.
    @ph.orhideja cestito na bremenosta.Yes da ne planirano ama odlukata e vasa,sto i da odlucis nema da zgresis.

Obicno koga se dvoumime za nekoja rabota,sto i da odlucime obavezno se pokajuvame,ama toa e realnosta na zivotot.

Se mislam da palam kolata i da odam do kaj moite ama kakov domasar sum stanala ne mi se mrda od doma.
    Definitivno ova bolnicive mi go smenija karakteeerot,a moze i taka samo se tesam.
    Site me prasuvaat za rabota,deka maliot napolni sedum i e vo osmiot,a mene nekako ne mi se odi na rabota.Razmisluvam za nesto privatno,no sakam ubavo da razmislam,sto mu fali na ovoj grad.
    Sakam da receme peralna za koli vo cij sklop ke ima mini igroteka za deca.Na denesno vreme se ceka i po eden cas zakolata,i taman dur prosetas dete da poigra ke zavrsis edna obvrska.Ama valjda ke bara poveke od sto mozam da rizikuvam.

Prijaten i ubav den na site.Ako ne vi e ubav(za vrabotenite),izraduvajte mus e predvreme na petok.

Последна измена: 19 ноември 2015
    На kjukli, vitamina, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.