Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.600
    Допаѓања:
    106.823
    Да тој режим е фала за советот

На WildMk, dunika, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.156
    Допаѓања:
    91.551
    И јас не сум по сарми ама наш ич. И не ми се нешто којзнае што, а знам многу што им се омилени :D

Уживам во тишина, оваа е тоа што ми треба, дури и тв не е пуштен да брмчи :D
    Одамна сум немала ваква недела, опуштена без да се брзам за некаде. Полека си средив се, уште да посветам малку време за себе па ќе дојдат прва тура гости :)

Како се ближат празници така повеќе нервоза и депресија ме фаќа,се надевам дека барем Божиќ ќе можам да го поминам со моите :(
    (рано е ама веќе оваа ми е во глава)

Имајте убаво попладне :hug:

На SV1911, bittersweet, Thallia и 22 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.715
    Некој што има анорексија, знам одма што да му кажам:)
    А знам и на оној што има анкс што да му кажам:)
    Исто и на оној што се бори со килограми:)
    Ама јас го немам тој проблем и незнам нели како изгледа тоа.Ама можам да си кажам вака оддалеку свое видување:)
    Не ми е на глава дојдено.
    Не ме мачи.
    Ама си имам свое мислење и немојте да ми кажете дека не сум била во НЕЧИЈА КОЖА и НЕ СУМ НОСЕЛА НЕЧИИ ЧЕВЛИ:)
    Иако е така , неможе да немам свој став:).
    Оние што ќе се најдат во описот нека се јават сами, а ќе се јават и нема да им замераме:D

На SV1911, mal.ecka, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Алал прилепчани за сармине. Нашите ќе се ко тупаница големи:)))) Рефка, викај гости, да не се фрла храна:)))
    Ми влијае времево..ко кокошка задремувам на секоја секунда. Ништо паметно не направив цел ден. Пмс, ммс, смс..се помина и немав апетит, ал сега:worried: и себе ќе се изглодам. :bug: многу ми се 12.000 за елка. Па и златна да е.:devil:

На SV1911, bittersweet, Thallia и 21 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.844
    Еве ме се јавувам, ама за да се согласам :D
    И јас имам мислење за многу работи, може да речеме дека нели треба да искусиш за да знаеш, ама... воспитувачката во градинка може да нема ниту едно дете свое, а успешно да воспитува 20, исто и учителката.
    Докторот може никогаш на себе да немал некоја болест, ама успешно да ја лекува кај други.

Пример за ова ми е, вакцинирањето.
    Не може аргумент да биде - ќе родиш па ќе видиш.
    Како мајка веројатно ќе се потресувам, што е нормално, ама нема да одам против науката и медицината.

Она што сме (мајки, баби, сестри, докторки, учителки, мед. сестри, готвачки...) не не' прави сезнајни и самото раѓање или дипломирање, не не' прави автоматски најпаметни.

Во тој контекст мноооогу ми се свиѓа проектов, на радио слушам често реклама, вака нешто е: "љубовта доаѓа природно, а родителството се учи".

И затоа кога на тема вакцини ќе ми се избацат со аргумент "не си мајка"... џисз.

Не треба да си мајка, анорексична, анксиозна итн. за да имаш знаење и мислење за некои работи.

На SV1911, Thallia, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.715
    СДК дека многу зборев на времето...исто како сега ТИ на пример.
    Ама ништо не било така:).

Знаеш како рекле?...немора да ја вкусиш тортата за да знаеш дека е блага:).

Ама има и друга поговорка-некој пробал па се ус*ал:).

Не ти замерам.
    И немам намера да се објаснувам.
    Само едно имам како СДК- полека.. има време.Имајте доза "резерва" кон се:)

На SV1911, mal.ecka, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    261.127
    Јас не ве разбирам со шифрираните муабети :)

Со годините доаѓа искуството и мудроста но помладите ја водат револуцијата.

Пеглам. Ме мрзи, очигледно е :|

На SV1911, bittersweet, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.548
    Допаѓања:
    177.005
    И јас задремувам.
    Не најдов кокошка, ама паткава ќе послужи за илустрација. :D

На SV1911, mal.ecka, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.844
    Таман работа да замеруваме :)

На крајот, барем јас, никому овде не сум замерена. Немам потреба да бидам, никој не ми е доволно близок за да бидам.

Ама, нек сум јас наивната, ултра смешно ми е возрасни луѓе да се замеруваат и пасив-агресив да се понашаат на форум.
    Не се однесува ова на тебе, се надоврзав само.
    Повеќе беше за во сдк, ама тоа ми е некако "приметено" и гледам да игнорирам. Оти истите ќе ме учат како да бидам "возрасна" понашајќи се инфантилно.

За останатото, ќе се согласам, имаш право да мислиш нешто, од искуство или обсервација, исто и јас.

Убав ден Рефке :)

@Bozica1980 какви шифри Бошке :D
    Ако има шифри погрешно сум ги прочитала 100% :D

На SV1911, WildMk, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    истото:Dи од сабајле викам ќе излезам, а и од пижами не излегов:D
    И јас не знам што е со се почестите шифрирани муабети и трзања. Ќе престанам лајкови да ставам.

На WildMk, mareane, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.594
    Допаѓања:
    212.542
    @Emy867 со лесно нека е и операцијата и побрзо опоравување.@kuc сармичките за мерак (y)..Мислење имам за многу работи,пред самата себе си докажав дека можам и сакам,ама се потешко ми е да кажам некому мислење,за некој проблем дали здравствен или што и да е.Прво затоа што на нож ќе ме дочекаат,второ колку и да е добронамерно од моја страна,пак на нож,па се почесто сакам да си ќутам,можеби поарно ќе е си велам.Иначе и јас не ги разбирам шифрираните муабети,така да погоре напишаното ми е само да си се искажам што ми лежи мене на душа-игнорирајте го.@evangelina.ina ветувам елка да ружаш нема да те терам,а и поевтино ќе поминиш одколку за машинка пари да даваш:*

На SV1911, WildMk, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Кога си го пишувате овде животот на тацна и терате муабети, утре кога ќе ја смените причата (како на пример работам државна работа, аплицирав за др раб место во истата па од тоа во: приватњак сум, работам сам за себе. Плати, к15 да си пуштам нз што) и кога нормално ќе ве прашаат сте смениле ли раб? Па одма дурлење, шифри, навреди...е не разбирам човече. Али ваљда со годините иде се :rofl::rofl::rofl:

На anggell, WildMk, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.340
    Допаѓања:
    183.001
    Ти уште не најде шо работам? Многу несериозно мајка, многу :fubar:

На WildMk, doubleg, flower30 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    И ја не знам за што зборите, ама да бидам искрена и не ме многу интересира :wasntme:
    Од стално си имате некои приватни муабети што ги знаете од што сте се запознале, од пораки, од фб...се навикнав :) Затоа и на некои членови им е тешко да се уходат на почеток на темава.
    Многупати сум помислила да споделам инфо со некои феминки што ми се особено драги, ама ќе дознаат дека тука безврска се жалам ама у реалност животот ми е совршен :D
    Се зафркавам. Чистев до сега, сега ќе се нервирам. Грлово пак ме фаќа, а не ми се оди на лекар. Џвакам бонбони, пијам чаеви, цедам лимони... ќе се оправи кај и да е. Мора.
    Еден куп обврски ме чекаат неделава, а толку ми е скиснато од ладново, како еским се облакам за надвор. А баш ми се допаѓа програмата на плоштад, сакам да поминам некој ден. Аххх..чеша десна рака, ќе се трошат пари..

На SV1911, WildMk, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.760
    Допаѓања:
    162.819
    Поим немам шо зборите само знам дека од една иста личност во различни контексти различни мислења сум читала. Со и без искуства.
    Ама како и да е, тоа е исто ко јас да ви пишам поим немате шо пишувате за животот и не знаете како да живеете, не ве вратиле од мртви два пати. Нема поента.
    А за индиректните обраќања више...аман!
    Ај чилакс.
    Да се олабајте ви велам. Недела. Мириса на ручек неделен. У очи НГ. Филмови убави има. Многу е лошо горчина да носите.
    Не мора све да сфаќате ко да е Питагорина теорема.
    Убаво е да знаете што ви се допаѓа, а што не. Но без пењавења.
    Решив да ја лепиме елката... тужна е....

Последна измена: 16 декември 2018
    На SV1911, WildMk, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  16. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.344
    Допаѓања:
    78.077
    Добар ден.
    Кафе се пие на нет, надвор кај и да е ќе заврне. Од другата страна на камерата си паѓа снег. Абе си реков дека требаше да си дојдам и еве... Ќе си излезев да се санкам.

Имам 4 саати да се спремам за у провод. А ме мрзи.

Ова го пишав пред 2 саати :$
    Ќе се пие второ кафе, не мора да јадам, секако ќе ми дадат вечера таму. Ќе збркам едно.смуди да залажам мешко дебелко.
    В мое село пола метро снег падна. Не баш пола де, ама ептен зимска идила е :bug:

За понекои памтам по нешто, некои го мешам која од кај беше, што работеше. Еве @Mr. Right уште не знам дали работи, а не пак и каде. Знам дека перфектно благо знае да збрка. За @NarCis@ и јас не знам. Прочитав само дека сака да се самокандидира за форумџика, да си оправда име. Јас шо да кажам :?:

Ќе си сварам второ кафе. Ако ме занема, да знаете дека ве сакав многу :hug:

На SV1911, bittersweet, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.594
    Допаѓања:
    212.542
    Да си се дообјаснам за она што го напишав погоре,само на мене лично се однесуваше,џабе помагам и џабе зборувам за здравјето на личности кои ги имам подома,кога се покриваат,кријат и лажат,прават баш тоа што не треба,јадат и пијат,тука спаѓа и алкохол,а не треба ни да го намирисаат,.Од друга страна на мене е тежината,и кога ќе опоменам на нож ме дочекуваат.Немам друго чаре туку да кренам раце од многу работи,едноставно кажано,да си ја збркувам работата,а притоа да не се вложувам себе си,со душа и срце,треба по себична да станам,и да не си ставам на душа,е тоа тешко се учи,мене тоа ми беше муабетот,а ми тежи бааги.Не знам да се справам во ваквите постапки.

На WildMk, mareane, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Расположение = копај по социјални мрежи да дознаеш кога му е роденден на симпатијата за да знаеш дали сте компатибилни по ѕвездите :rofl:
    Забранета љубов ми е, затоа не можам директно да го прашам. Па што, и јас можам понекогаш да се однесувам како тинејџерка...кога никој не ме гледа :D
    Расположение 2= да купам вуница и да плетам шалови. Некако рацеве ме тераат да правам ствари. Веќе си направив неколку новогодишни украси и баш ми се убави. Ќе им давам јас по 300, 500 денари мај ес!
    Расположение 3= да увезувам едни ствари што знам дека ги нема во МК ама ми текна дека немам пари за тоа така да, муд 4= штеди пари за муд 3 :D

Ај да се избањам дури се лади чајов. Може уште нешто ќе ми текне :bow:

На SV1911, Val-Dim, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.844
    Обањана неделно, уште голем плишко остана да се прошета.
    Дм нешто сака да сме скитале, ама периодов сум мрза за се'.
    Ако може да не мрднам од пред телевизор, одлично!

@Lilit сватов бар елката не ја закача, ама цел накит го кријам од него. Дур не испоџитка се' по земја нема дерман :)

На SV1911, WildMk, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.988
    Допаѓања:
    153.748
    :o да не сте ја оставиле сама, обично прават бељи кога се сами ама цела елка (facepalm), мачки бе ептен се брливи. Ми фали едно такво по дома, си чував порано, нашата многу сакаше на тазе испрани, пеглани алишта да се квакне да си спие :)

Хаха и јас сум вака цел ден, т.е. цел викенд. Добро е не било до мене :)
    Трето кафе на програм, последно за денес. Си дремнав супер ми дојде, само да се расонам малку. Зверка се разбуди љута на цел свет и уште е љута, ржи по сите :devil:
    И јас не разбирам баш ама и не мора де, мене ми е местово за релаксирање пред се

На SV1911, WildMk, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.