Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Да ве поздравам само со нумерава
    .. одам да бањам дете.

На Thallia, mareane, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски
    Истерани фамилијарни ручеци викендов,малку повеќе алкохол па сега слушам хрчење до мене.

Ај сега да филозофирам малку.Не дека нешто ми фали у животов,здрави,живи,фала Богу имаме се,ама...
    Не дека нема среќа,љубов и разбирање,ама кога ќе почнеме дома...еден вика,друг се дере,трет плаче,четврт пцуе.Или во превод е вака.Јас викам,маж пцуе,ќерка плаче,син се дере.Вистинска семејна идила.
    И ај ќе речеш хормони им дивеат,маж со низок праг на толеранција,деца се скарале за глупост,па откако секој ќе си каже што има,како ништо да не било.

И на крај знаете кој е крив?

ЈАС.

Јас,затоа што не сум ги воспитала децата и сум дозволила на глава да ми се качат-маж ми.

Јас,затоа што ќерка ми сум ја сакала повеќе и сум и попуштала дека била помала,а она само пискала и се лигавела-ова син ми.А,и дека сум била многу напорна со тоа што само сум зборела за школо и сум повторувала една иста работа по 100 пати.

Јас,затоа што син ми сум го сакала повеќе и се сум дозволила,па затоа ми се качувал на глава-ова ќерка ми.

Абе има ли вакви како мене,за утеха да си прашам?На сите атер на себе матер.
    (facepalm)

На SV1911, bittersweet, Thallia и 30 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.844
    Дечки, психијатарката ми е жива - здрава, и уживам да муабетам со неа :)
    Навистина ми е погодена, и како доктор, ама и како карактер :)

Така што, немате гајле :)
    @Cosmi ако си најдат работа како мојава, ќе бараат врски за поскоро термин на психијатар :)

На mal.ecka, M&M, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.760
    Допаѓања:
    162.819
    2 часа беше сама.
    2 факинг часа. Како може да откорне гранки не ни е јасно. Ги лепевме. Ја закрпивме, а она нон шалантно пак и отиде безобразно. Лани не правеше проблем. Годинава не знаж што и е.
    А елката што ја сакам е 8500 во Електрометал со попуст.

На SV1911, M&M, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.844
    Оти открила дека е интересно.
    И мојов така нешто ќе стои 2 години нема да примети, ама кога еднаш ќе го открие, нема начин да го спречиш да го уништи.

Само мојов мене ме чека за глупости правење, кога е сам не знам ни дали е буден или цел ден спие, 1 шнола нема поместено, како оставам сабајле така наоѓам.

На SV1911, M&M, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.377
    Допаѓања:
    90.421
    Неодамна со пријатели отворивме еден муабет од кој дознав за методата удирање со стап,шамар или со глава во табла ако не си знаел или си бил непослушен во основно училиште.
    Згрозена бев.
    И сите тие јаделе ќотек на 10-13 год,а дома не кажувале.И ме убедуваат дека заради тоа учениците слушале,почитувале наставник и сл.|(
    :o
    @ph.orhideja
    тука сме некаде.:hai: само кај нас е наставката Ние.Излези на тераса,вдиши издиши,ке им помине.
    Големата -сестра ми сте ја разлигавиле,затоа не учи.Вие сте криви.
    Малата- на сестра ми се и дозволувате,дека е постара и прво дете,Вие сте криви.
    Среќа што двајцата сме виновни.(facepalm)

На M&M, WildMk, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Еве ме пак. :hai:

Поздрав до маШ ти. Мој чоек е. 8)

Јас па спротивно од тебе мислам. Додека се бебиња до некаде 3 годишна возраст ми се интересни. Најзахтевни се тогаш (ова нека срБска реч), ама барем сакаат да се мазат и галат. Туку ај и мене да не ми се нафрлат дека бездетен. :D

Во Меркур испазарено. Сијалички, лампиони, врв за елката и една чаша. СликО во темата ќе ставам. Од таму накај зет. Скршил рака на работа. Успат ги видов и Киоск и Лиса тој Центарот.
    Елка накитена. СликО во следна прилика.

Децата се најнеблагодарна работа. А колку родител може да му наштети на свое дете друг не може. Примери куп. И така секој ден мислам дека сум опкружен со погрешни луѓе. :)

На SV1911, bittersweet, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.377
    Допаѓања:
    90.421
    Нема полоша работа од таа да ја немаш.
    ;)
    @Lilit
    Што си запнала па ти со елкиве,џабе ке фрлаш пари и на таа чаре ке и најде.

На SV1911, Thallia, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.760
    Допаѓања:
    162.819
    Ама вчера ја намерачи. Дм вика цел ден пробувала да и се качи, ја бркал. Јас не ја приметив баш.
    Синоќа искочивме, и при тоа пази, дм ја оставил во ходник, ама не ја затворил вртата убаво, ја бутнала, се пикнала.
    Кога се вратив ја видов во ѕид бутната, мислев ја подбутнала само. Аха... ја средила, кога ја кренавме сабајле, лепота. Ама се гледа дека шутирала и лампиони и глодала.
    И еве сега ја околиша, очекувам пак инцидент.

На SV1911, M&M, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Оти ништо не ве разбирам? Шифри,ова ,она е премногу за мојов уморен мозок.
    Средивме свинче денес па повелете на чварчиња или свински смоки.
    Среќа мм ме послуша дека денес не можеме цела работа да ја завршиме плус да викаме гости на вечера.Измрзнав како п...ииииип денес.
    Сега да се избањам и ќе се замоткам да читам.Книгава не ме остава на мира.
    Се мислам да викнеме кај нас за НГ ,неколку пара...до лани сакав да сум сама,оваа ми се роди некоја желба за гости.Ќе видиме.
    Вчера на ручек со пријателки преубаво и опуштено време.Многу повеќе сакам вакви средби отколку целовечерни свадби без невеста т.е.пречеци на стари нови години.
    Со син ми се скаравме уште минатата недела и не зборуваме се уште.Крива сум јас,ми се споија жичките свашта изнакажав ,дури од бес и се расплакав зашто никој не сака да ме замени во машките работи, за некои сум баш неука а и немам физичка сила.А тој стои и трепка .Е не може така синко.
    Е не може,ама ене го лут ми е.
    Џабе се извинив.:|

Одам да се тушнам па нека оди животот.:smirk:

На Viktorijaaa5, bittersweet, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.715
    Зс НГ би викнала луѓе пред кои нема да морам да стојам простум и да бидам слугинка цела вечер.
    Зошто да не дојдат, да наместиме заедно маса, да си угодуваме еден на друг и да нема-јас сум гостин и служи ме.

Го чекам КОД на Телма.
    Да видам Лупевска што ќе искашла денес:).
    ...па да одам да се бањкам.

На Viktorijaaa5, Annath, LiliBoz и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Една спонтана. :)
    20181216_193727.jpg
    Уште да се избањам и да легнам. Мрак ми паѓа на очи дека утре е понеделник.

На Viktorijaaa5, SV1911, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.548
    Допаѓања:
    177.005
    Како и да се вртиш г'зот ти е позади.

#ШифрираниПораки
    #КојРазбираЌеРазбере

На SV1911, bittersweet, Annath и 25 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.844
    Може е до мене. И како јас се снаоѓам во различни ситуации :) Што ме вознемирува, што ме радува :)
    Како помали внуците на дм не ми беа интересни. Сега поголемото 9, помалото 7, ги обожавам и уживам кога сум со нив. Дали ќе збориме нешто, ќе играме игри или ќе пишуваме домашно, мене секако ми е преубаво со нив.

Абе ако еднаш око фрлат, крај. Нема спас.
    Овој изгледа се плаши од елката затоа не ја чепка. Ама една нова навика што има, да го гребе троседот во дневна. Како мал не правеше вакви глупости, ваљда дека му е досадно сега по цел ден дома, па си наоѓа "занимации".
    И тоа те гледа и чека реакција.

Џабе го играм со играчки, глувци, пердуви, топчиња. Мора да е беља за да е интересно :D

Сепак се убедивме со дм.
    Ќе одиме на вечера. Па морав да се заличам на човек, а ич не ми е денов ама за баш ништо. Ама да му направам мерак, ми е жал, колку работи и се мачи, најголем мерак му е да седнеме некаде и да се опушти.

За НГ по дома со бепко. Најдругар ми е деновиве.

На SV1911, Annath, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.344
    Допаѓања:
    78.077
    За у провод сите доцнат, транспортот е очаен, јас за беља стигнав прва и еве ме во мекдоналдс да фрлам нешто в стомаков да не ме глоби многу после. Последниот пат подобро чизми да си купев за парите :rofl:
    Вака со 2 фунти да се потпрам малку 8)

Надвор истури дожд, улиците се полни со вода.

Зошто така зборите за дечките ваши? Јас пак баш обратното мислам. Како ги зауздаш така ќе ги јаваш :lol:
    Којзнае како прозвуче ова.
    Се си зависи од детето какво е.
    Ние две сме, различни како север и југ. А исто сме воспитувани. Јас сум го фатила мирниот ген, а таа бесниот :swear:
    #филозофиинеделапопладне

Само што пропуштив многу добра работна понуда. Ама кој ми е крив што сум фалична :bandit:

Стиже друштво, одам да си дојадам. Секој пост за храна. Супер значи. Ненајадена.

На bittersweet, SV1911, Annath и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Разлигавени се, многу, ако ми се мои, нека се живи и здрави само...ама инаети и двајцата, па што наумат тоа е. И убаво викале старите мали деца, мали гајлиња...

Шифрите ама ич не ги разбирам, само слушнав многу трачарење, оговарање по лп....форум е бе луѓе, олабајте малку....фаќав сеир и у другине теми, не ми е верно колку се замараат и со номинации и избори и се, смешно ми е дури.|(

Не се замарам дали ќе ме познае некој или не, таа сум, нит глумам нит се филмам...

На bittersweet, SV1911, Annath и 29 други им се допаѓа ова.
  17. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Си мцнав сендвич со сланинче, нека пукнат душманите.
    Еден паметен човек рече, за една недела што ќе се срамам на плажа, не се исплати цела година да се мачам со диети.
    Поздрав до @Bozica1980 и @ph.orhideja
    Орхидејче мене патот натаму ми оди а како ми се гледа ќе биде лудо и незаборавно. Уште од сега имам моменти како твоите а моиве уште се "цицалчиња"
    Секој пост за децава ми е. УПМ незнам друг муабет да направам. Ама па и ништо у животов не ми се случува. Ми летаат деновите/ месеците/ годините, а се си викам има време, ај уште само ова. И никако да си најдам време за себе. Жена проклета (ова сама за себе си викам).
    Ај да си легнам јас, да сонувам Мекдоналдс (поз и до @malerozna , еден чизбургер гризнат да ми сликне)
    Убава вечер на сите

На bittersweet, SV1911, Annath и 27 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.594
    Допаѓања:
    212.542
    Тоа кој е крив по домава ми,разбира се јас,секако за муабетот околу децата,па кога ќе ми рече мм -син ти,е тогаш ми иди да си пукнам, :@,.Од друга страна греота да се пожалиме на децава,какви ги има,пак арни се,досега барем,ами живи створења,не се марионети,на конец да ги управувам,,оди разбери се.Новогодишната ноќ дома ќе си ја поминам,нека оди детево,се договараат со друштво,е тука беше последното мрчење на маЖов мој,де зошто да одел,де ова,де она,еми пензионерски нека седи дома(facepalm),сега ако не шета кога.ко мене нека виси подома.Навистина не можам да ги разберам маживе,нека ми извинат овие што се овде на форумот.

На bittersweet, SV1911, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  19. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Големиот е тежок кај мене.Сум го разгалила,слабост ми е..Многу кавги проживеа со нас последните години и иако мислев дека сум правична дефинитивно негде грешев..Сега ако му зборувам малку повеќе одма напорна сум и сум го напнувала..Си пуши цигари,си јади fast food,не спортува повеќе,си сака скап пијалок,марки облека,парфеми..Си накачи тежина и не се замара и никогаш нема пари нит е задоволен од работното место..
    Малиот е ок се додека има 100 че во џеб,топол бојлер,чиста облека..Но си има и убави побарувања..Турнеи,семинари,викенд во вила со другарите,родендени..Секој ден кафенце после училиште..
    И како денес ПМС,ММС или шо ѓаол ќе биде..е ми пука филмот..ми пука..Не се скарав со никој ама се мразам себеси..Имам потреба да плачам на глас ама мајка ми е во другата соба па ќе треба да се објаснувам..
    Инаку фала богу сите здрави,живи па и среќни ама ете ..А и кога размислувам баш онака па и јас нешто не сум била баш пример за совршено дете..Но убаво би било големиот да е посериозен, постабилен во одлуките, послаб во килажа и да ги остави цигарите..
    А кривецот за СЕ и порано и сега сум јас..Дамар..

На Viktorijaaa5, SV1911, Annath и 28 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    @Cosmi знам дека подруго е кога ќе почнам на работа. Со мм зборевме нешто и он ми вика исто за на работа кога ќе идам ќе е подобро. Му викам "не се секирај тогаш ќе те замарам плус со нервози од работа" :D Нема среќа човекот со мене:devil::)
    Ама јас и таков карактер сум, се си ставам при срце.
    А за на психијатар да имам можност и да не ми "квакаат" од страна домашните за тоа одма би отишла, трчајчи. Е до толку ми треба.

@CameliaMiller јас дека често "наминувам" :)во 8ми Септември и ми се гледа како добра работа во администрација, на шалтер. И си викам би работела јас вакво нешто:) Сега ме предомислуваш:)

И ние како родители правиме грешки, колку повеќе угодуваш на децата толку си полош. Јас сега и викам на мајка ми требало построго да ме држите, да не ни попуштете и удоволувате за се(колку имале можност де) и да сте не оставале сами да се избориме за се. Сега, на некој начин ја повторувам таа "грешка" иако е мала ќерка ми. Ама секогаш ќе бидеме неблагодарни за нешто и како деца и како родители.

На Annath, evangelina.ina, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.