Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.231
    Допаѓања:
    277.360
    Да се пријавам и јас во вечно одговорните за се и сите па нормално и вечно криви за секој проблем.Нормално кога сама си накалемувам сите обврски дури и тие што не мора.Децава нормално за се јас сум крива.Пред некој ден малото(сега тоа почнува да ми крева нерви)пуштило музика гласно а мм ми вели речи им на децава нека намалат музиката на што личи ова осет немаат.А тој не може да рече,ама само превртев со очи и им реков...
    @ph.orhideja потполно те разбирам и сама знаеш ,таков им е периодот а и карактери се сега уште од мали се како изградени личности и оди воспитувај,кажувај се е џабе.
    Навистина се повеќе верувам што рече Рефи дека децата се најнеблагодарна инвестиција.
    Не ги разбрав и јас шифрираните муабети оти не читам во други теми а и слабо контам,ама ја разбирам Рефка дека како созреваш и како ти идат многу работи на глава помалку се докажуваш и се правиш дека незнаеш некои работи иако ти се мноогу добро познати.Посебно како децата растат за се си поќутуваш оти незнаеш што може да ти донесат...Точна била поговорката тоа што неќеш да го сретнеш на патот ќе ти дојде на прагот.
    Имаку толку сум уморна што незнам дали ќе имам сили за туш а не други тинтрања...

На bittersweet, Viktorijaaa5, SV1911 и 30 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.835
    Допаѓања:
    173.257
    Се најадов, да не ме мислите|(
    Во петокот не отидов за Скопје, ама сабајле мора да се оди.. Тука снег една педа падна за 2 саати..

Имаме сјаен градоначалник, душа човек е.
    Пред неколку дена снег кога имаше, му се жалев на фан страната на фб дека не ја исчистиле улицата, следниот ден ми викаат - знаеш дека помина машина за чистење снег? Реакцијата ми беше..уаат, не заебавајте8-|
    Денес ете го ми праќа порака:rofl: претходниот пат се јавив уште сабајлето да ја поминат улицата, епа сабајле ќе се јавам пак и ќе имаш чиста улица..само ти пази да не искршиш уште нешто до сабајле:rofl:
    Му викам, најголема е шансата колата да си ја искршам на кривината, ако замрзне:lol: Си поправивме муабет, се посмеавме..
    Јес да е мал град, ама човеков ептен се вложува себеси и ресурсите што ги има општината во убави проекти.. прават нов пазар, ќе ставаат нов слој асвалт до езеро, ги исплатија скоро сите долгови од претходната власт, пречистителна станица направи, се асфалтираше патот од Берово до Ратево па и понатаму кон Струмица и ред други работи.. Во Гази Баба кај што живеев претходно, со прст не мрднуваа градоначалниците за нашата населба, само Автокоманда и селата им беа приоритет..
    Не дека ве интересираше де... да си кажам дневни маки и да си го пофалам човечево, ако се кандидира за реизбор, ќе префрлам адреса во л.к само за да гласам за него:lol:

Децата се многу неблагодарни, тргнувам од себе па натаму.. кој како сака нека рече
    За жал знам дека еден ден и јас нема да изгледам подобри деца, а како минува времето гледам дека помладите стануваат се понеблагодарни..

Сакам да сум на некое тропско место..:inlove:
    Ама не сум:D
    Наместо тоа, тука сум..снегов е сериозно од саат време врнење..замислете па цел ден и цела ноќ да паѓа..слободно временска непогода ќе прогласиме|(

На bittersweet, Viktorijaaa5, SV1911 и 34 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.110
    Допаѓања:
    136.868
    Мрзлив ден денеска. Туку се префрлам од кревет на кревет, па на фотеља ќе седнам, па ќе спружам нозе. Едвај ручек направив и тоа ништо комплицирано, туку колку да се јаде. Е за јадење не не мрзеше седнавме и двајцата,се нагнетивме. :worried: Па една дремка коа ме фати, не функцинирав. Пуштив машини да вртат и си го отспав нивното време за работа :tmi: Домаќинка и пол бе... Ај колку воздух да не фати излеговме, свртевме едно кругче и седнавме на кафе. За секој случај и вечеравме оти дома пак може мрза да завладее па гладни да останеме. Не би ризикувале :lol: Сега секој у свој ќош и си ќутиме.

Сарми алал да ви е кој можите да ги правите и јадите, мене самиот мирис на зелката ми е одвратен, не пак да стојам и да виткам, тек па да јадам не иде у предвид.
    Порано многу повеќе се докажував за било што, сеа гајле ми е кој што сака нека си мисли, нека кажува, јас глупача изигравам, се праам не писмена, се насмевнувам и климам со глава. Не им е на луѓето до дискусија, до наметнување им е. Не би да трошам живци. Ако имаш аргументи дискутирај. Со изрази од типот ,,ти не знаиш'' , ,,чекај ќе видиш'' ,,не оде тоа така ти како што мислиш'' не се дискутира. Еве не знам, додека чекам да видам кажи ми како е реално. Ама не послесно е да те наредат со куп епитети него да се дискутира

На bittersweet, SV1911, Annath и 24 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Се моли снегот да почека да дојдат слободните денови после Нова Година па да врне, зашто ужас ми е одење на работа по мразиштата.
    Чај?
    Не знам дали имам спомнато, ама чај од нане ич не сакам. Го имам препиено и сега не можам да го смислам. Исто и со минт чоколатцата. Порано ги обожавав сега не сакам да ги мириснам. Всушност и многу вкусови за храна и пијалоци ми се имаат променето од дете, од 20тите до сега.
    Мене уствари ми се пие нешто жестоко ама никако да дојде време да се опијам ко морон. :doh:

На SV1911, Annath, Sexybaby86 и 23 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.715
    @Dust овие слики од градот од сега се??

На Annath, LiliBoz, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    261.128
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.835
    Допаѓања:
    173.257
    Од сабајле.
    Немаше снег, се стопи .. кога прееска кај 10-11 кога рече паѓа снег, до 12и30 беше вакво:o мислев да одам до маркет да се натоварам пошо ми е на 200 метри, кога излегувам 5цм снег:D не знам како да закачам видео:lol:
    Малку се стопи, може сантим два ама ете го остатокот..:talk:

На Annath, Alishan30, LiliBoz и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.600
    Допаѓања:
    106.823
    Леле @Dust блазеси ти која идила убавина.

На Annath, Dadusicka, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.715
    Во Белград имало многу снег.Дури и сообраќајот бил прекинат на некои места.
    Имам прометено кога таму врне, после ден-два и кај нас доаѓа.

Убаво е да заврне, да се прочистиме.Ама немаме ние култура на однесување при снег.
    Ни во сообраќај, ни во поглед на чистење и во никој поглед.
    Се се закрчува и така со денови стои додека не се стопи.

За.комшиските итроштини да не зборам.

На Annath, Sexybaby86, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.835
    Допаѓања:
    173.257
    Треба само да се чисти на време.. и да сме малку совесни и самите да си исчистиме пред куќа/зграда/дуќан..

Идила е..ако само седиш до прозор и буташ дрва на оганот:D

Се снајдов ..голем фајл е. 9.3мб

Ова е во 12 -12и15
    Се надевам го гледате гифот

На bittersweet, Viktorijaaa5, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.110
    Допаѓања:
    136.868
    @CameliaMiller која возраст е најсоодветна да се стерилизира мачка? За многу блиска персона прашувам

@Annath едно прашање само
    Screenshot_8.jpg Имаме алатки како таа со црвено заокружена за чистење темелно деликатни местенца пошто и двајцата имаме по мало искривување на по 2-3 заби. Доволно ли е миење во машина за садови на 70Ц или друга мерка за да превземам за одржување чисти.

Кај мене нема снег. Некаде 8-9 сабајле врнеше демек, па едно време и подзабели, додека испив кафе и тоа што беше понатрупано го снема. Толку од снегот.

На SV1911, Annath, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.844

Многу си во право.
    Мене ич не ми смета да ми критикуваат некое мислење или став, немам толкаво его па ај ќе се инаетам по секоја цена.
    И многу искрено кажувам дека на времето, кога бев пилиштарец, токму на формум мислења на луѓе многу постари од мене влијаеа на создавањето на моите ставови.
    Ме критикувале, искрено заслужено, 16 годишната Камелија беше скроз друга нега оваа сега, јас лично не си се допаѓам како сум размислувала.
    Ама интересно е што ме критикуваа на начин да ме натераат да размислам, да погледнам покритички, никогаш не ми рекоа детиште, глупа, фамозното #ништонезнаешти.

Затоа "аргумент" чија цел е да ме омаловажи не прифаќам и не обрнувам внимание.
    Просто тоа се невалидни аргументи, и нема зошто да ме потресуваат.

На забавната страна, јадев најубави компири со лук на свет. Мислев дека јас сум најдобра, ама имало и подобро :) Сега ќе учам рецепт, мора да се усовршам во моето омилено јадење :)

На bittersweet, SV1911, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.844
    6-8 месечна возраст.

На SV1911, Annath, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.389
    Допаѓања:
    142.857
    Што знам дали децата треба да се благодарни или не. Наша задача е од нив да направиме самостојни луѓе кои ќе можат да се носат со животот. Може не треба ни да очекуваме да бидат благодарни. Како родители, тоа ни е задача.

Туку, од кога се пуши внатре по кафиќи и дискотеки? Вчера во шок бев, цела облека ми мирисаше на цигари како во некои дамнешни времиња.

На bittersweet, Annath, Sky-butterfly и 21 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.844
    На Annath, Milobebence, Lilit и 5 други им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Одамна за жал. А што убаво си беше :( Еднаш баш мислев и да дојдам да прашам дали тие што пушат цигари се сакаат себеси :( ама си преќутев. Ама ептен кога ќе ми се стави некој до мене, и ми чади, и ме гуши, и дома ќе си дојдеш и ќе си легнеш и косата уште ти смрди... :(

На SV1911, Annath, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.751
    Не можам да се согласам повеќе со тебе. Кога ќе ми текне мајка ми се низ нос како ми вадеше... Јас за тебе ова сум правела, она сум правела, се по список. И секогаш си мислев, па добро, си сакала деца си родила, сама си сакала, јас не барав да ме родиш, па сега да сум секогаш со некоја вина. Колку пати го слушнав тоа неблагодарни дека сме биле, што и да правиме све неблагодарни.

На SV1911, petunija77, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.844
    Како пушач, среќна сум што постојат греени тераси.
    Не знам дека внатре било каде се пуши.
    Ако мислите на терасите со желатин и греалки, од секогаш е така.
    Ама внатре не.

На kravce, Annath, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.988
    Допаѓања:
    153.748
    Леле и јас исто мислев, посебно за стетоскоп, а и рефка ја поврзував со некоја улога во државна администрација, не конкретно со ујп ама нешто слично.
    Оу мај гад, како јас да сум го пишувала ова исто, само што мм не пцуе, бар не по дома, треба ептен да го збеснеме. Инаку ива другово од збор до збор, хаха добро е не било само кај нас вака :D
    Ете знаев сама дека сте ја оставиле, може изразува револт за нешто или едноставно решила да си поигра :). Немој жити се толку скапа елка да купуваш ако и го најде крајот и на неа го жалам мачето :D
    @Mr. Right елката е супер
    @Dust колку се убави сликите, рај. Бап ми е мило што се ангажира градоначалникот, не сум чула до сега некого да пофалат, убаво местенвце е берово греота е да не се грижат и да не се инвестира таму.
    Снег сакам ама во скопјево е замор. Убаво е првиот ден кога ќе напаѓа, после крш, ќе се рашлака па станува од бел црн, за сообраќајот да не збориме бидејќи у без снег не функционира.
    Добро што дремнав преска, сега да заспие малово малку да оладам мозок пред тв. А имам кујна за средување ама цајда за 10м ќе ја подсредам. И ми се јаде :!:

На bittersweet, SV1911, kravce и 20 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Може не се сакам... пушам :D Ама и јас не сакам зачадени простории и да ми пафка друг во мене.

Не знам зошто вие сте 'за се' криви'? Нема шанси да дозволам мене да ме криват по дома. Секој си е одговорен за своите постапки! Тројцата сме и криви, и прави.
    Многу се подвргнувате на туѓите желби и очекувања.. да ви кажам...
    Малку посебични треба да бидете. Нема Рај после! Овде што ќе си направиш, тоа ќе биде!
    Ова е мој живот и ќе го живеам, јас како што сакам!

Не ве карам, жал ми е само оти е така :hug:

Косми, и ко одев на работа, и ко не одев, и немажена и мажена, и ученик и завршена, и мајка и пред да родам, цел живот сум на психијатри... До главата е...
    Иначе, немам најдено асолен психијатар во Скопје, и ме нервира то.
    Та во Битола една, ми беше најјака :D Ќе одев, пола време ја мои проблеми, пола време таа нејзини, ќе ми наплати на крајот.. Фала-пријатно :D

Има едно кафанче долу, во подрумот на Бисер, Де Гама се вика. Најубавата Цезар салата ја прават.. по мене барем.... И плус, цело тенџере, шо се вели.. Се натупав ко прасе, и сега ќе преживам! :smoke:

Едит: Децата се индивидуалци, како и ние. Посебни личности се. Не можете да очекувате дека исти ко нас ќе бидат.

Индивидуалноста треба да се почитува кај секој :inlove: - либералистички изливи :D

На bittersweet, Viktorijaaa5, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.