Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    221.476
    Добро утро
    Пијам кафе..
    Посакувам некој да ми пушти малку среќа за денов .. за моментов..
    Ми треба
    Морам да успеам да го решам проблемов денес, сабајле..
    Морам.
    :*:
    Убав ден на сите

На bittersweet, SV1911, Viktorijaaa5 и 32 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    сета среќа за тебе утрово (fingers)

На Annath, CameliaMiller, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Заспав рано, ко у кома да паднав. И со гребаница на нос се разбудив.
    Од многу муабети за мачки, едно време ми се причини ко вратата да лупна..звук ко кога мојана мачка ја удираше за да ја подотвори и влезе. И таква, сонлива, чекав троме моја да рипне на кревет. Можда и сонував.
    Гутен фрикинг морген. Понеделников е тапа. Времево исто тапа. Ми иде да фатам лаптопон под рака и од кафич у кафич...до почеток на јануари. Ќе ги бирам по украсеност и по најубаво топло чоколадо и атмосфера. :bug: Работно место на новогодишен човек таму треба да му е:)))))
    Деновиве се опседнавме со украсување и украсеност. Почнавме влези излези да правиме од локал во локал. Од надвор не бендисува, седни внатре..тапа било и аут ...во потрага по пол'скаво место.
    Битерсвит, ти и Ариел сте најмотивација за родителство:))) во следниот живот, обеќам, три ќе ги имам. :D

На bittersweet, SV1911, Peco и 30 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    221.476
    Заборавив да ви кажам. Чекале кај горица на граница за ако некој ја изнесе колава а ги носат да им шибнат казна и да им земат документите за возење.
    Не дај боже ако не фатат со колава казна од 1500 евра плус ќе ни одземат документите за возење.
    Полиција врие.
    Нит дадоа време нит ништо.
    Пеоцедурата за тука е пресложена
    Ние без кола ко без нозе
    Абе умрев од нервоза деновиве на кој свет се наоѓам само јас знам.
    Одам сега во агенција да барам решение
    Морам да го најдам. Морам.
    @LiliBoz :hug:

;(

На Viktorijaaa5, Sesil, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.600
    Допаѓања:
    106.824
    Испраќам среќа (fingers)со лесно и успех:hug:

На WildMk, Annath, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ај добро утро,
    Нервозно денов почна,:@ и колку им угодувам толку не чинам. Ми иде да кренам раце и да го оставам сам, што сака нека прави. И знам дека пак само така зборам и дека пак ќе го оправдам. И ќе ми пројде до после. И ви се дивам кога Ве читам како се најмирни, најпаметни, најпослушни деца си имате. Не дека моите не се. Ама еве вака за глупост знае да ме извади од кожа, ...

Ај ми олесни бар малку:drunk:(wtf)

На bittersweet, SV1911, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Никој не ставил кафе сабајлево, сТрам ве било ]:) Ај од мене, изволте:

Мене пак цел бокал ми треба. Детево заби вади, пукнав веќе, секоја ноќ последниве неколку дена е будна од 1-2 до кај 5 сабајле :sweat: Прво плаче и кенка, па по некое време ќе почне да дрдори приказни на нејзин јазик и си плеска, браво си прави |( Со мм сабајле станавме како вампири, едвај се влечевме по дома.

Не знам за какви шифри сте збореле, а искрено и но ме интереса. Ова е форум кој го гледам како забава, да направиш муабет на разни теми, да утепаш време, да научиш нешто што не знаеш можеби и така. Но забава пред се. Да декодирам шифри немам намера и не знам зошто некој би се замарал прво да комуницира во шифри, а и да декодира. Реалниот живот е надвор од тука ;)

За воспитувањето мое, би рекла дека мајка ми утна во еден сегмент сериозно. Нема да навлегувам, но тоа кај мене сеуште има последици, трајни се. Не велам дека немав убаво и среќно детство, никогаш ништо не ни било ускратено со брат ми, но еден аспект ми остави трајна лузна. И ќе направам се' да не ја повторам истата грешка со своето дете, многу внимавам на тоа, свесно.

Имам една тежина на душава, ќе ми препукне ;( Зошто е животот за некого мајка, за некого маќеа? Кога е спрема некој што не заслужува, не можам да останам рамнодушна :( Ме боли, ме корне!

Ако денот по утрото се познава, најдобро би било да си го преспијам, ама мора да се работи. А напорна недела ме чека :worried:

Одам да пијам второ :coffee:

На Val-Dim, bittersweet, SV1911 и 32 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.343
    Допаѓања:
    183.034
    Каде има такви деца да се купат и цена? :rofl:

Ај добро утро :hai:

Како му реков вчера на мм дека ќе си легнеме порано, Марфи ме слушна и влезе без најава. Поарно да не ви кажувам што направи големата, ама имаше двапати бањање (facepalm) Дека недела да се искористи. Елка накитивме, ама луѓе бре, ми се слоши. Купивме поголема оваа година, ама не е да речеш ко таа на Даст. До пола стигнав и почна да ми се врти, па приседнав да каснам :wasntme: Ама и големата како ме зафркна. Ѝ викам: ќере, ќе китиме елка? А таа: Даааа, јупи, јееее. Ја вадиме елката, ја местам јас гранка по гранка, а таа си легна на гарнитура и вика: мене ми се спие. И не спиеше, само ме гледаше :!: Па залепив сијаличките, па тоа лудници. И се разбира се пиеше топло чоколадо ^_^ Ќефови беше. А малово ме изненади. Не мислев дека толку мало бебе може да вриска толку многу од радост. Ја седнав на под во релаксаторот, бебево ќе станеше од среќа, се превозбуди :party: А мм ми беше најјак, за сијаличките, поточно за селотејпот. Знам дека прозорците му се слаба точка и му викам на што да ги лепам сијаличките, на рамката или на стаклото? Прво имаше: па нели на елка ќе ги ставиме, а јас :shake: Се туфка, се мисли и на крај: лепи на стаклото, ако остане дамка, полесно се менува стакло од рамка :| :^)
    За моите немам лош збор да кажам. Правеле грешки, не дека не, ама секогаш биле тука за нас и во одлуки за кои не се сложувале. И никогаш досега не ни го извадиле тоа низ нос. Ниеднаш. Не знам какви родители ќе бидеме, ама мислам дека и околностите ни ги менуваат размислувањата. Има родители и родители, има деца и деца. Мм и брат му се чиста спротивставеност. Не зборам за карактер, туку за воспитување.
    Има деца кои навистина се неблагодарни и покрај сиот труд и напор на родителите. Се запишал на еден факс, ама не го сакал тоа. Криви мама и тато. Се запишал на друг факс тешко му било. Пак криви мама и тато. Ова само пример. Во таква ситуација да се најдам како родител (скраја да е) и јас би му рекла дека е неблагодарен. Затоа, последниве години после слушнати секакви искуства на родители и деца, не судам.
    Да допијам кафе и да правам "списоче" :wasntme:

На Val-Dim, bittersweet, SV1911 и 28 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.732
    Допаѓања:
    98.745
    Добро утро од автобус:hai:.

Одиме татЕ да го видиме, синоќа го оперирале и нормално не ни се јави да каже:!:. Сабајлево па јас се туфкам кога да се јавам, како да се јавам, а он оклештен на телефон-уште синоќа бидна(facepalm).

Бидејќи паднаа безброј тури плачки, шеќерот вчера го качил 20.
    Повисок од 12 и нешто никогаш не му бил, а претходниот месец на последна проверка 7 беше. Ем му реков, со тие паники ќе направиш некоја белја, ама не, он по негово.
    Операцијата поминала, денес шеќерот пак 7 е:D. Нема фуфка, се само од себе се регулирало:rofl:.

Фала ви на сите за поддршката:hug:.

За родителство ќе се обидам да се изјаснам од некое потопло место, т.е дома, кога прстите ќе ми бидат размрзнати за типкање:D.

На Val-Dim, bittersweet, SV1911 и 31 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.600
    Допаѓања:
    106.824
    Мило ми е што се се завршило како што треба.:hug:
    Ме потсети на татко ми кога се оперира од брух јас во болница во Ск свекрва ми го скрши колкот знаев дека татко ми имаше болки и требаше да се оперира ама не знаев кога ми се јавува на тел да ме праша он мене како сум му викам добра а ти како си?
    Ми вика еве душо лежам,чудно ми падна он да лежи му викам што лежиш не ти е пак добро а он не пиле јас се оперирав.
    Таа операција помина ко на забар да беше заб да пломбира.

На SV1911, Viktorijaaa5, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Хелоу
    @Sexybaby86 :hug: онака ми дојде :)
    Би сакала да ве прочитам, ама ќе ме отпуштат од работа :D Уствари, може и добро ќе биде :^) Ќе продадам се и ќе одам на брод да живеам :drunk:
    Многу никакви идеи ми доаѓаат безвезе, уствари многу досаден живот живеам. Пропратен со многу срања офкс последниве години. Како дете бев многу среќлика за се. Се потрошила среќата за овој живот. Уствари, од кај да знам може после 50тите ќе ми се врати.
    Не ми кажавте крема за околу очи :( не знам што да купам. Од толку многу работи што ми требаат, косава на глава ми се крева. И од електрицитет од капата и шалот |-)
    Кажете и на косава што да и ставам да ми се задржат локни кога ја виткам, затоа што ми е многу тешка и густа и одма ми се отпушта.
    Многу прашувам денес. Се надевам времево ќе смири топка, зашто ако заснежи повеќе, ќе си останеме дома сами за празниците :(
    И то.
    Ај да допијам кафе :makeup:

На SV1911, Peco, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.598
    Допаѓања:
    212.563
    (fingers):hug:

На vitamina, dunika, Dust и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.732
    Допаѓања:
    98.745
    Кај нас не баш да ти кажам, како на клање да беше, ама добро...наш си е, ќе си го трпиме:D.

@Alishan30 , те мислaм, чекаме да не израдуваш:l:.

На M&M, WildMk, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.598
    Допаѓања:
    212.563
    Добар ден и од мене,убава работна недела имајте.Како по некое не напишано правило,мора трошок плус да се јави,се расипа бојлерот,па чекам мајстор,плус и греачи на рерна цркнаа,акумулатор на кола откажа,нов треба(facepalm).Доста ми е од годинава,нека се мавни веќе аман,оти како што гледам ни до крај не попушта.@Dadusicka не бре,до толку анѓелчиња не се,деми реков дека арни се во споредба какви ѓи има:D :*.И то,да дојде мајсторов па да видам колку ќе не крсти:tmi:

На SV1911, Peco, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    261.131
    @kravce ќе се пијанчиме сабајлечки? Може :D
    Колку повеќе работа имам толку полабава сум. Не сум арна, жими се. Од магнезиумот ми е 100% :)

На Peco, Thallia, LejlaD и 15 други им се допаѓа ова.
  16. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро утро и од мене, повелете каВе 20181217_105606.jpg

На Peco, Thallia, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Секако дека да. Грло ме боли, греано ракииче е лек :D
    Мене не знам од што ми е. Триста витамини пијам.

На Peco, Thallia, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.848
    Ај добро утро :)
    Понеделнички хпл, се знае :)

Им ја дувнав сега, малку мозок да одморам.

@Emy867 мило ми е што се' добро завршило, многу полесно ќе му биде сега :)

@Alishan30 (fingers)

@vitamina храбро другарке, и ова ќе помине :hug:

На SV1911, Thallia, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
  19. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Gutten morgen од кај Меркел Бундесрепублик :)

Времето е тапа, имам малку слободно време да видам во Глобус што има на акција за нова година.

Среќа праќам на сите што им е потребна,
    а за мене нова година, нова среќа :D

Кисс за сите, имајте убава работна недела, без нервози и паники . . .

На SV1911, Thallia, LejlaD и 18 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Ден!:coffee:

Се мачи да излезе сончко,ама со заби е.:sun:
    Денес Варвара било, или полезанка кај нас го викаат или како год.Не е битно.:D Па се јави мајка да го носам малиот да ја полези.Демек за убава да е годината.:^) Па и викам , а јас, не ли сум убава за полез. И ти де и ти. :rofl: Не дека веруваме во вакви обичаи , ама овие некои си ги прави, на смеа на шала.
    Па да стане малиша , ќе и го носам. (hollest)

@Sexybaby86 значи истото ме чека.:?: Се што читам со твојата женска, после му се случува на мојот. Нема ниедно забче , па верувам ,,интересен,, период ни претстои. Море само температури да нема.:doh:
    Ми личи како горната единичка да е потечена, ама не ми дава ни да видам ни да пипнам. А јадењето стандард му е, со молење, количински и не многу. Па по тоа не можам да се водам многу.
    Ама па мали деца,мали проблеми, големи уште поголеми.
    По ова што гледам дека ме чека, ова сега е гола вода.:D

Не се сеќавам да не нарекле неблагодарни моите. Имало пискање,кавги, недоразбирање. Нормално па каде и ги нема. А дали некогаш се чувствуваат така- не знам , можеби. Важно не ни е изустено.
    А мене назад ми е зимата да кажам нешто на темава.

Праќам среќа и подршка таму каде е потребно.:hug:

Се успа малото, ќе не превари некој друг кај мајка .:rofl:

На bittersweet, SV1911, Viktorijaaa5 и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.