Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Дома сум, на мини одмор, кај огинче и со чај и книга.
    Ахх животот е убав :)
    Животот чинат мали работи. Клише звучи ама така е. Или едноставно како одминуваат годините се поголема вистина и ова станува :)
    Небитно.
    Сакав многу да пишам, имам многу теми во глава на коишто имам мислење ама ме мрзи, да не му ниту додавам ниту одземам ништо на моментов.

Убав ден и од мене.
    Пс. Уште чекам снег. Мајка ми пратила слики, кај нив се е завеано.

На bittersweet, SV1911, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.849
    Што е полез?
    Мене ме асоцира како погалување, како по лице галење, ама може нема врска, оти онака си претпоставувам :)

На M&M, zhap4e, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Не.:D
    Кој прв денес ќе ти дојде на врата, он ,,полазува,,
    И се вати пченка или пченица.:^) Блага.

Па ја предупредив, нем случајно да му тупне на детево нешто вакво.:!:

На zhap4e, Peco, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.849
    Ама пак не сфаќам.
    Ако он полази, тогаш - што?
    Се верува дека ако е одредена личност таа што полазува, носи среќа?

Баш чуден адет. Прв пат слушам :)

На M&M, zhap4e, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Празнувањето на овој циклус празници е поврзано со обичаите што се изведуваат на празникот Свети Андреј, кога се врши обредот приготвување панспермија (варени жита и зрнести култури), со што се настојува да се обезбеди побогата жетва на овие култури во наредната година. Овој обичај се изведува и на празникот Света Варвара, кој се слави на 17 декември, по новиот, или на 4 декември, по стариот календар.
    За полазеник се сметал првиот гостин што доаѓал и го пречекорувал прагот на куќата. Каков ќе биде полазеникот - таква ќе биде и претстојната година за семејството. Ако е тој млад убав човек, годината ќе биде среќна, бериќетна и успешна. Ако влезе некој изнемоштен старец, се сметало дека на членовите на семејството годината ќе им тргне на лошо.

На M&M, zhap4e, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.151
    За Малдиви за сигурно ќе ви кажам во четврток. Сега за сега изгледа дека нема да одам:D :inlove: :hug: ви благодарам на помислата.
    И радосна сум и исплашена,измешани чувства.
    Но не плачам-јунак сум јас и не се давам толку лесно;)

На Val-Dim, bittersweet, elena.mak и 34 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    Ај добар ден!
    На рати ве исчитав, ама битно ве прочитав... барем најголем дел.
    Што со пациенти, што со машинава се замарам, аман веќе.

Јас ги стерилизирам на 180 степени, претходно лежани најмалце саат време во Асепсол (друго име има моево, ама истото е), па триење, миење со абразив и сушење, за после да поминат стерилизација. Ама моиве се за еден куп пациенти, ова само за вас двајца, би требало да е доволно во машина за садови да се измие.

Не знам каков родител сум, ама и мене ми се има случено да кажам дека ќе ме умрат ако продолжат со беснеење. Ама тоа ептен треба да ме извадат од такт. А мене е лесно да ме извадиш од такт (иако можеби не делувам така) особено во ПМС. Моите па никогаш ништо не ми пререкле, ме поддржале во сите одлуки, ме финансираа кога решив дека ова ќе го студирам, и ден денес имам целосна поддршка. И од мајка ми имав, и од татко ми имам, баш безусловно и без приговори. Се надевам дека ќе бидам барем малку добар родител како нив, ама јас воспитувам две и превоспитувам уште едно дете (мм), го учам да биде помалку импулсивен и да не вика многу. Башка што само ќотек едно време признаваше за воспитна мерка, за среќа тоа успеав да го прекинам во корен.

Ве гушкам и ви давам поддршка на сите што ви треба. Мене утре ќе ми треба за да го поминам денот...

Убав понеделник!

На Val-Dim, bittersweet, SV1911 и 27 други им се допаѓа ова.
  8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски и Пецо

Откако синоќа се смирија страстите изгледавме еден божиќен филм,Princess switch,лимонада како за недела навечер.
    Многу бајковит,ама супер не опушти сите.
    После го изгледавме и Bad moms,таман да ме потсети дека нема совршени родители и деца.
    Не треба децата да ми кажат фала за тоа што ми е обврска како родител,природно ми е се што правам за нив,поинаку не знам.Моите што правеле за мене,сфатив и видов кога и јас станав самата родител.

Гледам актуелни се попусти за книги.Немам повеќе простор каде да ги сместам,и библиотека направив нова,ама немам веќе каде.

Туку ај да прашам нешто,овде најбрзо ќе добијам одговор.
    Дали е возможно да имаш и работиш по договор на дело на некоја определена работа за определено време,хонорарно,а притоа да си пријавен на друго работно место со полно работно време?
    Знам дека тука ве има повеќе што се разбирате во закон за раб.обврски и правни работи.

На bittersweet, M&M, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    84.919
    Кај мене прв денес беше попот за кревање леб...
    И лани он прв беше супер е човекот,за ова и јас имам слушнато ма да во вакви работи не верувам:?: повеќе порталиве ги замараат луѓето.
    @Alishan30 :hug:

На bittersweet, SV1911, zhap4e и 19 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.849
    Дај Боже летово да не одиш никаде на одмор ;)

@ph.orhideja може, јас хонорарно работам дополнителна дејност, како и претходно во комисиите за туѓа нега. Ме плаќаат преку авторска агенција, ми одбиваат 11% персонален. Потоа во УЈП нели се пријавуваа порано, сега веќе не.

На M&M, zhap4e, LejlaD и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.835
    Допаѓања:
    173.258
    Дојдов да видам @Alishan30 што направила и ќе си одам:D
    Сакам да ја :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug: 7 пати за среќа:D

Оваа година решив дека сама ќе правам новогодишни и божиќни колачи.. ама има еден проблем, не знам кои:D
    Па и ќе ги украсувам со ројал ајсинг (или барем ќе пробам де), па ќе губам време... ама ако:inlove:
    Ако му спомнам на мојов, гарант ќе ми рече - ее ти тоа не можеш да го направиш вака|( и ќе ме изнервира..
    Ептен ме демотивира|(

Ама па рудолфите пред некоја година ми беа прилично ОК, зошто и друго не би направила:D

P.S .... Браво за сармите на @kuc

На Val-Dim, bittersweet, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.849
    Ама на смеа ми е денов значи крај :)
    Прво Даст и Нарциса, сега и докторов :D

Имаме една сестра, ама... крај е. Верува дека може да фати туберколоза од материјал за bcg вакцина фрлен во корпа, иако тоа ни теоретски ни практично не е возможно, итн, имаме милион ситуации втф со неа... немедицински лица знаат некои работи, ама она е КРАЈОТ. Како и да е, сега почна да паничи оти начека растворена вакцина спремна за боцкање, и дигна тревога, а докторов мртов ладен и подава друга растворена и ѝ вика - повели сестра Х, ова е ебола.

Мртов ладен, туш :rofl:

Оваа дур укапира поумревме готово, уште сериозна вика а за што е оваа вакцина :rofl:

Инаку постара жена е, 62-3 години, не е од младите врскаџиски примени :)

На elena.mak, M&M, zhap4e и 20 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Добар ден,
    @Alishan30 донекаде сфатив што е рсботава, ама не скроз:D Како и да е, ти посакувам среќа и да не израдуваш сите тука. (fingers)

Денес турбо ден, не сум седнала. Моите ги чекам и цел викенд се вртам низ дома, чистам, перам и пеглам дека овие 3 дена празници па да не перам. Не знам колку алишта исправ и испеглав:o Ме боли стомак и глава и сВе (вака вика ќерка ми:)) . И кај нервозна и уморна па и мм ме нервира што како гостин е дома, ај што не помага па валка и повеќе од детево:@ 100 пати му имам речено не фаќај со прсти по кујна, аа ок и сабајле станувам и отпечаток од прсти на кујна на изволте:@ Абе ќе го убијам. Му пишав на вибер реферат и има среќа што ќе сме со гости инаку вечер уста немаше да затворам од зборење(карање де:D) .

Моите не рекле дека ќе ги умреме:)ама со некои наши постапки понекогаш не правиме добро,поготово и сега кога и ние сме возрасни. Сега откако станав мајка сакам да не правам иста грешка ко мајка ми - да молчам, да им угодувам на другите , да не им враќам кога ме повредуваат со зборови и да живеам.... Ама не знам како, не знам поинаку. И она ми вика гледај ме мене и прави се обратно од тоа јас што сум правела, за да те почитуваат и да живееш убав живот. Ама за жал не знам како:smirk:

Осеќам ме боли окото како кога отекува а не е отечено. Кој знае што е, уште ова ми фали(facepalm)

Убав ден на сите:coffee:

На bittersweet, M&M, zhap4e и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    261.131
    Коњуктивит? Ужас е!
    И не се карај со пораки за кујната. Не вреди :)

Вода немаме. Нормално стана. Зелката чека да стане сармички:|

На bittersweet, M&M, zhap4e и 19 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Леле а мм има црвенило на окото неколку дена и стсва капки. Се пренесува конјуктивитот нели? ! Имам Прокулин бар да ставам одма. Ццц уште тоа немав:@:)

За пораките, знам дека не вреди, ама во такви случаеви се осеќам ко куќна помошничка, а не сопруга. Заедно живееме колку валкам јас толку и тој. И не сакам он да ми чисти, ама сакам кога го молам за помош, да не ги прави тие работи да разбере што зборам... И јас сум за ќотек де, ама денес него да го пооговарам:D

На M&M, kuc, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.849
    Сте јаделе вие дојранска сарма?
    За другите не знам, ама @JuLleE и @Bubce38 сигурно знаат :)

Се прави од свежа зелка, не купус, со лимонтус и јајце :)
    Постои нормална сарма, растурена, а може и посна.

Меѓу сармите, оваа за мене е најдобра :)

Инаку, ова цел ден ме лаже. Прво во 12 викаше снег. Аман нека заврне веќе.
    Screenshot_20181217-140257_Weather.jpg

На SV1911, M&M, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Alishan30 :l::hug:

@duffi јас искрено не знам што е, не дава да видам. Гледам дека и се ептен отечени горе непцата, па припишувам на тоа, иако одамна и се такви. Можно е и да се повеќе од два заба, кој да ја знае :sweat: Имаше веќе еден ваков период кога секоја вечер ми се будеше, и тогаш мислев заби, па ништо. Помина преку ноќ, се смири и до пред некој ден си ја преспиваше цела ноќ најнормално ко и секогаш. Не сум навикната јас да станувам навечер, дете си спие уште од две недели возраст по цела ноќ, што се повампири периодов не знам. :worried:

Пак пијам кафе, друго од денов немам што да напишам освен дека цел ден кафиња се налевам. Освен тахикардија, друга придобивка немам, се' повеќе ми се спие :yawn:

А пак треба да одам во Сити мол, зошто сум смотана. Вчера бев да купувам подароци, меѓу кои и да го искористам ваучерот од работа за бебка, да и купам нешто. Кога стигнав таму сфатив дека сум го заборавила дома. Ми идеше да се самозапалам :@ Па така денес пак морам да одам.

@kravce фала за :hug:, денес ми требаат што повеќе. За никаде ми е денов, и душава.

На bittersweet, SV1911, zhap4e и 23 други им се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Прокулин не ти врши работа. За коњуктивит каоки тобрекс и хлорамфеникол маст

На LejlaD, Annath, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    261.131
    Баш вака, ако е тоа. Не мора да значи. И внимавај на другото око многу лесно се префрла.

На kuc, Dust, flower30 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    Прокулин е ок, но не за подолга употреба. Окуфлеш е баш за честа употреба, како промивка е.
    Хлороамфеникол не знам да ти кажам, знам дека и неа ја препишуваат
    Но Тобрекс, дефинитивно не се зима на своја рака. Затоа што доколку имаш очен притисок, не треба да го употребуваш. А кој си има проверено очен притисок?
    А , да и појачај витамин Ц од 1000.
    @flower30 сега видов дека за тебе е уствари муабетот
    Покасно ќе се јавиме со други информации од министерство за здравство, но и труд и социјала, како и МВР , во вечерниот дневник
    :)))))))))))

На bittersweet, zhap4e, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.