Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.345
    Допаѓања:
    78.077
    Добро утро.
    Надвор сеуште е темно, јас мижам и пијам кафе. Вчера не се напив и едвај издржав цел ден.
    Ич не ми се излегува, ама мора да се работи. Со последни сили туркаме до Божиќ. После полабаво ќе е. Пуштиле распродажби насекаде, се шопингува наголемо. И јас да не сум подолна, пак си купив обувки. Џабе работам.
    Одморот си го потрошив на чизми :rofl:

И денов ќе е долг ко година.
    Не знам кој пат да фатам. До толку па секогаш погрешните одлуки да се правеле, у пм значи. И знам како што треба и пак кога треба да се пресече, мрзелувам и ништо не правам. Не ми дошло времето изгледа.
    Туку да се спремам за на арбајтен, оти пак ќе има тепачки со комшулар за влез во воз ;(

На bittersweet, WildMk, zhap4e и 21 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.233
    Допаѓања:
    277.395
    Патувам за Ск,читам овде занесена туку некој ме потчукнива по рака,тоа кондуктерот :$.
    Автобусо застанува во секое село клинички ќе го затворат дур стасам(facepalm)

На WildMk, zhap4e, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.344
    Допаѓања:
    183.039
    Добро утро :hai:

Најпрво да ѝ посакам на @Alishan30 догодина ова време да кити елка со 1-2 бебчиња во релаксатор :inlove: Имај убава и лесна бременост :*

Пијам кафе и правам планови за денес. Едни планови што имам на трудничко, ама да си го исполнам денот. Немам ништо посебно што да кажам. Ќе треба да ме испровоцирате ]:) Имајте убав ден сите :hug:

На bittersweet, WildMk, zhap4e и 28 други им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро :coffee:

Пијам кафе и ве читам на раат конечно. Од сабајле еден состанок имав рано рано, леле кога се појавија 11 души :o Цела фирма дошле, свашта :D Среќа имавме слободна голема конференциска сала, кај ќе ги сместевме бре :^)

Многу се радувам за @Alishan30 . Сакам и јас пак :$ Ех кога ќе ми текне кога видов две цртки, стоев така немо едно 3 минути и зјапав во нив како теле :D Преубаво чувство, единствено :inlove: Сакам пак да го осетам во блиска иднина :$ Не сега :!:, ама во блиска.

И ставив вчера на бебка гел на непцата за првпат, и спиеше цела ноќ како бајче. Дефинитивно забите ја мачат, ама со гелов се преродив. Спиев цела ноќ после денови и денови неспиење :party:

Новогодишните подароци се купени, сега мирна глава. И фен четка си добив, да не ме мислите :D

И јас чекам една феминка да соопшти добри вести. Ептен ја мислам и се надевам добро ќе се заврши. Стискам палци и пуштам среќа (fingers)

Денов ми е супер, штета што не е петок :D

На Val-Dim, bittersweet, WildMk и 30 други им се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Ден!:rain:

Снежи и тука, а не се задржува ништо. Може и поарно. Барем воздухот е чист, да дишеме со полна пареа. Спремав алишта за малиша за надвор ,уште да стане. :angel:
    Што е мизерна зимава за облекување, па он се буни и противи. А гледам да не го туткам со алишта, ама он ни палтото не го трпи. :D Драми и перипетија додека јас обечам палто, него го облечам... Додека излеземе низ врата цела вечност минува.
    Ја гледам на @wannaBeMomma :hai: шета по чорапки, па си викам добро е не е само мојот.:D

Е, ми го курдисаа алатот на сред дневна, ама нормално не е ни погледнат. Јас и татко му синоќа го склопивме , си поигравме , му најдов еден слободен ќош и си стои. Ќе чека подобри денови. Ама затоа кутијата беше многу интересна, ќесињањата и се што шумолеше.
    Се мислам да го кренам, да му го извадам кога ќе разбира. Не е ова уште за нашиот, ама ајде кој ќе се натега со татко му. Полесно е да му кажам аха ,купи го.:D

Еден дел играчки чекаат и кај свеки, и ги оставив да ги завитка, да личат на подароци. И сите имаат забрана да купуваат играчки за НГ, поарно кило мандарини нека му купат. :D

Пред некоја недела другарка ми која ја сакам како сестра ми прати позитивен тест, се испотресов и возбудив како за мене. Со насмевка сум заспала. Толку многу и се радувам.:inlove:
    Знаев дека сакаат, се обидуваат, ама ми беше незгодно да ја прашам, тргнувајќи од мене. Тоа што не сакам да го зборувам за мене, не го прашувам ни на друг. :) Без разлика колку ми е блиска.

На првиот мој позитивен тест бев пресреќна и возбудена, на вториот исплашена,многу!
    Ама па со спремни куфери за одмор со некое позитивно чувство дека се ќе биде добро овој пат. Па така и би. :inlove:

Да доручкувам додека малишан не отворил оките! Убав ден!:f:

На Val-Dim, bittersweet, WildMk и 32 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @duffi мојава боса шета ако ти е за утеха. И чорапи соблекува експресно и фрла :D(facepalm) А јас па и кондурчиња и купив вчера, за проодување. Само што и ги облеков, завршија едната фрлена во еден ќош, другата во друг ќош. После тоа ги докачи и ги јадеше :tmi: Ова мое дете кондура и чорапа да не види. Надвор со ќебе ја виткам на нозете кога одиме, оти не дава да ја облечам. А па што убави кондурки и купив за роденденот :inlove: Си фрлам пари за џабе, ама ај бар на слика ќе ги има :D

На bittersweet, WildMk, JuLleE и 22 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.812
    Допаѓања:
    274.857
    Добар ден добри луѓе :)

Кафе испиено, доручек изеден, може блаШко да си каснеме :)
    1afd19443de949751d098172d64088ff.jpg

@duffi ако ти е за утеха, од роЏење не носам ни чорапки по дома. Склетџија скроз. Гледам и беблаков исто :) Не можат чорап да му облечат. И да му облечат се тегне, дур не го соблече нема раат. Кога е бос нема проблем. Па сега оние исцело што се, како панталони со чорап (како боди ама долен дел... ама објаснувам у пм, ама не знам како се викаат) му облакаат.
    Инаку сум хордер на слатки чорапи... кои го носам само со патики. Дома боса. Ни папучи немам кога ќе размислам. Освен апостолки за на плажа.

@kravce хелекс 0,25 и рамна Југославија :D Испробан рецепт.
    Втора варијанта, да појдеш некаде кај што нема луѓе :)

На WildMk, JuLleE, zhap4e и 28 други им се допаѓа ова.
  8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Ден! Дека само ден е сега за сега, ништо убаво нема да кажам ко што треба.

Дали е до ладното време па на сите "луѓе" им излегува лошотлакот, или пак тоа им е вистинското лице. Два дена колам на работа, ми се случува таква класична намештаљка тоа е чудо едно. Кај мене, па и на мм истото! Биваше ли да се најдеме бре и двајцата такви смотани?! Некогаш се чудам како сум преживеала скоро 34 години, како не ме прелажал некој со бонбонче и да завршам на Косово за органи. Кога мислам мислам, ама кога сум наивна и им верувам на луѓето... Кои луѓе, тоа се двоношци кои се хранат од туѓа беда и мизерија. Ептен сум денес расположена значи, светам. :rain:

Нејсе, за*би гнасите, ќе си го најде секој своето.

Ќере наполни 5 години минатата недела. :l: Ми порасна девојченцето за кое полнев теми во неплосност, за кое лежев со месеци и кое го посакувавме и чекавме со години. Ѕверка е најскромна на свет, колку ја сакам толку и ме плаши таа нејзина особина. Ја прашувам што сака за роденден да и' купам, вели сакам чичкото да ни донесе пастрмајлија. :rofl: И тоа си доби, ни играчки ни сукњички. Не сакала ништо освен да се налапа убаво, на мајка и' цела освен што е сучка. (hollest)

Ја накитивме фамозната елка од 39347492384 дела, овој пат демек поискусни па не се разведувавме во процесот на погаѓање гранки по боја која е-каде е. Само што ја наместивме, за саат време синко мајкин успеа да ја бутне. Не само што ја бутна, туку врз него падна а таа огромна, тој скачка. Си чучи таков згмечен од под елка и ќути, знае ќе си поседи во ќош дека "умен" нели, па си вика ај ќе седам под елка, шо. :rofl: Среќа не се повреди само една мала гребаница на образ, можел око да си истера. Сега е културно врзана за столица и полица, па што и' даде Господ.

Ете така си пишав пост од еден километар, да одам да се докарам за денес да не ми остане укруп на срце. :rock:

На Val-Dim, bittersweet, WildMk и 29 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    153.762
    @kravce не можам да се одлучам сите се гмечалки, ама на тоа првото очињата тажни мамат. Слаба сум на тажен поглед, син ми има таков :)
    Детево мое големо по дома седи со 1 чорапа секогаш, не знам зошто а не знае ни он :)
    Ја забушавам а не смеам, ајт ме чека работа

На WildMk, JuLleE, zhap4e и 21 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Ме разбуди телефонот... нехумано! Уште во 9 сабајле! |(

Ич неќам ко ќе не се донаспијам.. за нигде сум после цел ден :yawn:

На zhap4e, Mr. Right, SV1911 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Готово, јас се навикнав на идејата дека не сака дома чорапки, ама нозете му се топли, значи не му ни студи. Склетчија е.
    Ама бабите, леле детето пак босо, ќе настине, облечи го.. итн да не редам. :rofl:
    И најчестото прашање оти нема хулахопчиња?:?:

За обувки ич да не зборувам, ама па пред баба му Бубче колку беше примерен да се почдиш, јас не ни приметив дека му стојат патиките на нозе. Го подавам на маж ми во кола и вика, е детето има патики на нозе.:o Гледам вистина , стојат нечепнати, ама и тоа ретко се случува. :D

Купив и јас ортопедски нели така треба :D, ама не знам дали му го подогив бројчето. :tmi: Сакам и едни други, за слика нели. :$
    Па викам да почекам уште месец дена бар за роденден да му бидат точни.

И да не заборавам пак, честита слава на домаќините, да сте живи и здрави!
    Кај нас се слави на сам ден, ние назад сме, па скроз изумив.

На bittersweet, JuLleE, zhap4e и 25 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.641
    Допаѓања:
    175.000
    Само да ве поздравам :hai:
    Досадно ми е . И тоа многу .
    Маж спие . Ми нагласи да не ме лажел ѓавол да тропам, а готвење никако . Ќе му мирисало,немал да може да се наспие .
    Ако сум била послушна ќе имало изненадување вечер :o
    Кој знае што има смислено :^)

И така .... Лежам во дневна и се мислам што да се облажам. Изедов 600 гр желе бомбони ама како да не сум каснала блачко :worried:
    :worried:. Кој ме знае што ми е

@duffi следен пат кога ќе дојдам ќе седнеме на ручек . Морам да ти докажам и да видеш како ќе лапка зетко од мене :P Убав тој на баба :)

Ај убав ден и честото слава на домаќините :f:

На WildMk, Petar80, zhap4e и 27 други им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Само да ве поздравам со убавините, едвај ги прибрав децата не сакаа да си одат.:wasntme:

DEF618EA-4398-452E-9828-DD184F3C2BF1.jpeg 80AF5021-4488-462D-8082-3AFA3365D29E.jpeg 8A7CF9C7-40D8-4328-9CAA-CD4A8072BEF3.jpeg A1B47B5B-9BB5-46B6-BEF5-B7B264FEAB37.jpeg 2E78CAEF-5664-4317-BD1D-C8845642452C.jpeg 96D9EC89-796A-4C04-826F-B0AC75DB83F7.jpeg DCE677B3-E4B7-4A8C-B3E3-906BB72EC78F.jpeg 837B5B62-2D1C-4CF2-8D35-170A2897BC76.jpeg

На WildMk, M.B., JuLleE и 39 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.611
    Допаѓања:
    108.915
    Леле го замислувам срцкастиот под елка. Засега нашата преживува. Ја обожавам имењачката :inlove:

На WildMk, JuLleE, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Тоа ти се вика таман температура. Ни ладно ни топло. Јас таква сум на пролет или есен. Ако сум боса ми е ладно, ако сум со чорапи ми е жешко, ама ако едната ми е боса другата со чорап, таман ми е :D

Денес со никој не се искарав, а реков, ама ете ќе замине денот, не му го расипав на никој :angel: Ама затоа ми се качија на глава со свашта. Можеби се уште не е доцна... :wasntme:

На WildMk, flower30, JuLleE и 23 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    221.486
    Битер многу убаво!!!
    И ја би на такво место.
    Сакам нова година сакам божиќ сакам празници ама вакви со украси со се се.

Така било речено маж имаше и ќе има слободни денови ама шетање нема ама пак се тешам од друга страна дека пред нова година ќе со ја имаме колата.
    И тоа нашата убавта
    Среќа не фативме да земеме крш што ќе не кошташе повеќе од префрлок.

Мене ми се плачеше.

Савајле фатив земав пари и заминав на рилекс во една продавница. Морав да се релаксирам од претходната недела :D
    Само ме фати склет и не најсов фармерки ..
    Тоа следна прилика.

Ногава од кучето што ме изеде од вчера е дизфунционална бидејки одев 15 км и ми се укочи цела и сега ја влечам и работам низ дома.
    Знаев дека никогаш нема да биде истата нога.
    Имам секогаш проблеми и секогаш кривам при некој напор.

Што да кажам друго..
    Пазарив нешто за божиќ дека тогаш ќе нема
    Одзатнав сифонот.
    Купув играчки на малово а он веќе ги скрши
    И тоа..

Да станам да чистам.
    Куќава ми прооди више.

На bittersweet, WildMk, kravce и 29 други им се допаѓа ова.
  17. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Пресмешна слика беше, свиткан како фетус одвај се гледа низ гранкине, му се плаче ама ќути и се прави лампион. Ко што е долгач, мислам колениците во уши влезени. Дали да го караш, дали да го гушкаш. :rofl:

На WildMk, kravce, JuLleE и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.391
    Допаѓања:
    142.896
    Да се пожалам дојдов.

Нова кафе машина на работа, спејс шатл. Нови филџани, баш какви што сакам.
    А јас веќе 10 дена кафе не пијам. И нема ни да пијам, додека не видам чисти резултати, што може и една година да фати.
    Ај, за здравје е.

Вие добри?

На bittersweet, WildMk, kravce и 27 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.812
    Допаѓања:
    274.857
    Има некои пациенти :l:

Со солзи ме изнасмеа :) Како по некое правило... најболните и најтешките се најлуѓе од сите :)

Душава ми ја стопли :)

На WildMk, ♡BuBaLe♡, JuLleE и 29 други им се допаѓа ова.
  20. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Убавини јас ќе побудалам овде а не пак мало дете кој знае колку се радуваат децата."Исто како у Скопје " :worried::PДа,да.

Ајде добар ден станало само еден поздрав да испратам.
    Денес ми е слава па да ве поканам СВ.Никола на помош на сите нека ни е.

[​IMG] Поздрав до сите да сте ми здрави и живи.
    Ве сака Фина ерика.

На Val-Dim, bittersweet, elena.mak и 36 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.