Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Јас го спомнав, не WildMk(кој ќе ја слуша после што и го изговараме напразно името:D).Точно дека е против алергии а и така сум го користел кога сум имал проблем (носот тапа)без алергиите т.е.сум имал со него добро искуство.Ако добро се сеќавам,оди на рецепт од специјалист.

На Mr. Right, M&M, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.822
    Допаѓања:
    274.887
    Добро утро :yawn:

Ќ'умрам за спиење.
    c21fafd6d291bc438fc27e23b04b83b6.jpg

Вечер на слава ќе се оди. Кога треба да излезам некаде преку недела сум :shake:
    ама сега нема бегање.

Живели за сите оние кои можат да одат на after журка, после работа. Јас после работа можам само да спијам. Еднаш одамна на друго работно место, ме убедија да одам. Како да ви кажам, ќе заспиев на коњопој. И не ми текна такви авантури пак :)

Предновогодишнава наша е во работен ден, ама среќа од 9, па ќе имам време да дремнам :)

Убав ден девојки :f:

На Dust, Mr. Right, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Морнинг, шајни, хепи пипл! Ова дека се наспа невестава, па шајни и хепи и е се'. Дури и луѓенцата со кои се колев вчера денес не ми сметаат, нека си живуркаат во својата беда и мизерија, мене ми е среда-среќен ден, Свети Никола, сите живи и здрава фала и слава на Бога се' си е потаман.

Среќни слави и имиња кој слави, Бог нека Ве благословува непрестајно!

За персирање сте муабетеле. Персирам од куртоазија, ми персираат исто така. Стара не сум, ама ваљда во такви кругови се движам посебно службено. Не дека нешто многу ми значи, ама ете, така начекав, така продолжив.

Ми се оди некаде џенем да фатам на сонцево, иако е ладно убаво е. Јас изгледа само на сончева енергија работам, штом свети јас сум право смајли. :D Вакво, со "присвет" на насмевка.

Убав ми е денов, ме врзува за преубави спомени на едни огромни собиранки. Голем дел од тие луѓе се покојни сега, ама тоа не ме прави тажна најискрено. Бидејќи не можам да ги вратам, се помирувам со тоа до некаде и ете, така живеам. Убаво ми е кога ќе се собереме и ќе ги споменуваме, како да се тука со нас се осеќам. Ќе падне и смеење, и по некоја солза, и по некоја анегдота... Живот, тоа е.

Имајте убав, сончев, празничен ден убави луѓе! :hug:

На Dust, NarCis@, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    Извини, навистина не знам зошто мислев дека е @WildMk, можеби аватарот... оти ти имаше поинаков аватар колку што се сеќавам. Небитно, сепак Фликсоназе не се дава без причина, и јас сум го користела кога имав проблеми, и пожелно е лекар да го препише.

На Dust, NarCis@, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Секако, не е лошо и на доктор да оди,штом подолго време има проблем, а за аватарот го сменив неодамна и пред некој ден случајно во темата за ,,Икони"-Религија налетав на исти таков аватар(како сегашниов, и се прашував кога сум коментирал таму?:lol:) на некоја друга членка.Пак ли ќе треба да го мењам?:rofl:

Последна измена: 19 декември 2018
    На WildMk, CameliaMiller, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    Ќе треба очигледно :D

На Mr. Right, WildMk, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    106.843
    Добар ден мили дами и господа!
    Денес им е годишнина од брак на моите родители 48години брак.
    Толку ми се мили и заљубени колку само не можат еден без друг,многу љубов почит толеранција без оглед на се на нивните болести колку само уште во нивните очи има љубов.
    Просто блескаат кога се еден покрај друг.
    Татко ми и до ден денес знае да ја израдува со поклони доволно е да ја примети дека гледа нешто на излог или на тв и веднаш и го купува без да знае па,кога ќе види се радува бетер од мало дете.
    А мајка ми стално го изненадува со јадења ќе му го зготви најомиленото јадење милина ми се да ги гледам како си угодуваат еден со друг.
    Повелете 20181219_102038.jpg IMG_1107.JPG нема да пишувам денес за мене зошто од вчера вријам па ќе треба да мрчам ај поарно вака да не мрчам.
    Убав ден друшки.
    И ќе заборавев
    Среќна и вечна слава на сите што ја слават.
    И вечно име на тие што слават именден.
    Поздрав и бидете ми сите добро и феминки/ни и по дома фемините и малите феминчиња...

На Dust, Val-Dim, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро и од мене :)

Ладно е, ама убаво е. Барем сонце има, а и се наспав пак, колку толку, битно беше без прекини :rock: Нека трае само (fingers)

Среќна слава и именден на сите кои слават. Си ја сакам Св. Никола, свекрва ми слави отсекогаш. Оваа година за жал нема да славиме, ама сепак домашните ќе си се собереме на ручек и ќе си го одбележиме денов. Синоќа сум била домаќинка, спремав посна салата и бомбици :!: Секоја година правам по нешто за празников, па и оваа нема да прескокнам, иако не ја славиме.

А денес му е роденден и на кучево мое, на Св. Никола се роди пред 7 години :D И тоа нека ми е живо и здраво :inlove:

Утре на предновогодишна забава од работа, и јас се чудам како ќе издржам. Права баба сум станала, не ми се мрда од дома. Ладно е, темница е, радо би во пижами да си седам со бебка, па после пред тв, ама ај. А убаво ќе биде, секогаш е организирано тип топ, па сигурно и годинава нема да промашат.

За персирање, персирам и сакам да ме персираат, одраз на култура ми е тоа. Особено деловно. Со колеги не се персираме нормално, новите што доаѓаат секогаш прво ми персираат и секогаш им викам дека нема потреба, па потоа преминуваме на ти. Но со деловни соработници и партнери, персирање ми е must. Персирам непознати, луѓе во деловно опкружување, повозрасни... Секогаш и секаде каде што треба. Ме нервира некој кога ми се обраќа на ти, а не ме ни познава, ни сме другари. Најмногу на работа. Одма знам дека таквите не се за соработка :!:

Ај да се фаќам за работа, па да киднам порано дома :lol:

На Dust, bittersweet, NarCis@ и 24 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.345
    Допаѓања:
    78.077
    Добро утро
    Да си го препишам постот од вчера јас, во иста поза кафе се пие, мижуркам и пцујам. Надвор врне, за среќа не е темно сега, ама џаба, дан је опет дуг.
    Добра вест е што во Јануари ќе имам купишта дејс оф, па ќе одморам и јас ко човек. Планови не правам оти секако ќе се изјаловат 8)
    Ај може ми префрлила годината па планетите да се наредиле на поарно. Чекам уште една да се качи нагоре накај своја куча, оти заради неа се влечам по земја веќе.

Пијам кафе на рает, и после ќе трчам да се спремам и воз да фатам. Јас, секое сабајле :D

Јупиии, стигао меил сада, ципеле су ту.
    Нешто денес ми се прича наголемо. Шта ти ради умор значи :puke:
    #филозофиинетолкуранонасабајлесомалеротвофамилијалепотици

П. С. Ќе ја цитирав Лили за сликата. Ми беше профилна на фб година ипол. Ја обожавам жената, до срце ме здоболе кога објави дека е болна и таа...

На Dust, bittersweet, NarCis@ и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.391
    Допаѓања:
    142.897
    Фликсоназе е права ствар, ама за алергии. Среќа сега го даваат и без рецепта, па не морам да одам кај матичен, па интернист, па специјалист.

Во февруари и март без фликсоназе не можам да живеам. И уште неколку други работи де - таблети, капки за очи...

На Dust, NarCis@, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Толку мразам одење по доктори :@
    Само гледам ако можам со домашна нега и домашни препарати да се излечам.

Баба ми беше спротивно од мене.Мерак на доктор да се оди|(
    И не само тоа, туку недај Боже да спомнеш ,,лелеее...ме боли желудник (или било што друго), веднаш вади купија од чевли полна со апчиња и на секое пишува за што е.
    Па и стручни совети дели.И не само тоа, туку дали се пие со полн или празен желудник.
    7 операции беше правена, верувам дека сите 7 не се нужни, повеќе мерак што има да е оперирана|(
    Бог да ја прости:|
    Затоа почина на 90 и кусур години.Му здодеа и народу и Богу со своето лекарствуење(facepalm)

А јас пак затоа на пола години од неа сум разштрафена.

На Dust, NarCis@, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    Flixonase не се користи на своја рака.мора препис од лекар. И по докажана алергиска причина.
    Кај Рефка не е испитано од што е.
    Сама можеш инхалации да си правиш со физиолошки раствор или со Фиталп капки.ги има во аптеките.на природна база се и за олеснето дишење.се купуваат заедно со сад за инхалирање.
    Рефи доколку не се смирува, ќе мораш да посетиш доктор:)

На Dust, NarCis@, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Пролетта и летото ради поленот сум запушен,мислам нос немам, како капак на се и хронични синуси ќе ми се активираат тогаш, и овој спреј е неизбежен.

На NarCis@, WildMk, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.140
    Допаѓања:
    221.526
    Сонував болен сон. Дека сме биле во мк и дека сме чекале блиските да ни дојдат од англија за да прават свадба и на крај стига писмо дека еден од нив умрел не знаев кој е
    Болка и солзи во сон
    Ме болеше душата и кога станав.
    Што значи тоа??

Иначе кај нас ладно.. парното си грее цел ден а ние внатре на милина. Маж само знае како му е него сп точакот ама тоа е.
    Еве правам се што можам ама толку можам :(

Убав ден на сите.
    Ако знае некој што значи сонот нека каже :)

На Dust, NarCis@, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Не се разбирам во сонови,ама батали суеверие.;)

На dunika, LejlaD и WildMk им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.822
    Допаѓања:
    274.887
    @referentka изгуглај neti pot, мене ме советуваа да го правам ова со систем ако баш не можам со вакво како лонче, ама јас каква сум гадлива, нос не дувам, а не ова.
    Ама викаат успешно било, со обичен физиолошки.

Инаку јас имам хроничен проблем со синуси, и зрачена и пиена апови, реално не помага ништо.
    Само кога е ладно капа до очи навлечена, и раствор со морска сол или пак само физиолошки раствор шприцам.

За персирање, персирам на непознати.
    И со докториве и сестриве си персираме пред народ.
    На само не баш :)

На Dust, NarCis@, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  17. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Јас само знам дека викаат кој плаче на сон на јаве ќе се смее :)
    Поздрав од мојов "рудник".

На Dust, NarCis@, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Тоа што беше под стрес со колата, ти се префрлило во сонот, само мозокот си направил поинаква верзија за 'болка'. Ништо не е сон... Само начин паметот да ги 'обработи' податоците кои ги трупа додека сме будни. :hug:

Ми се спие уште :yawn: ко обично
    Не знам оти сум 'шлакната' цело време. Се навечер ќе се ококораам, кога сите нормални луѓе спијат, јас сум тогаш полна со елан. |(
    Мислам дека и ова ми е од инает... Се' за инает, па зошто да не и биоритамот? :D

Преговарам за една 'забава'... Многу ќе биди убо ако се деси :lol:

Едит: Заборајв.. ко обично...
    Честито слави, имиња, родендени, на сите кои си славите нешто :hug:
    Нека има здравје само. Кај сите :hug:

Последна измена: 19 декември 2018
    На Dust, NarCis@, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.604
    Допаѓања:
    212.596
    За многу години да ни е денот,среќа,радост,здравје и бериќет кај сите.Уште саба-саба се растрчав да спремам оти свекрвица го слават денов,па да зготвам и спремам оти и на контрола бевме со свекор.Важно сега најадени,напиени,нека одмараат,јас кафе ќе си мавнам оти цркнав за :smoke:,никотинот на 0 ми е.@Cka не мислев на тебе за бабишта ;),нејсе ако де камо сите да си остариме и бабишта да си бидеме:D.Имам уште многу да си прикажам,ама изгледа попаментно е да си поќутам :xЗа персирањето,си персирам јас на секое едно место каде што налага бон тонот.@Milobebence уште многу години да си дочекаат заедно :f:

На Dust, Val-Dim, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Мене бе не ми пречи ако ми викаат 'бабиште', и 'тетка' и како сакаат...
    Си знам како се осеќам, како некој друг има навика да се обраќа, то е негово, не мое.

На NarCis@, Mr. Right, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.