Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.822
    Допаѓања:
    274.887
    И да знаеш дека се консултираат.
    И тоа почесто него поретко.
    Почесто постарите ги маваат њго трипови, ама пак кај што ќе згрешат, помладиве оправаат.

Еден доктор што бескрајно го почитувам, сега е во пензија, до последно се консултираше со помладите, оти за некои работи свесен беше дека има и "полесен" начин на лечење.

А да не зборам дека тој пред 40 години кога учел имало болести неоткриени, а тој просто не е во тек денес. И на семинари и сл. скоро секогаш се дава предност на младите.

Постариот доктор секако има повеќе искуство, но сум приметила нешто, не само во медицината, во било која работа, постарите не сакаат да споделат знаење. Мојава работа постарите колешки не знаат како да ја работат, не знаат како со маус да управуваат некои, но тоа не значи дека за некои работи не можам да учам од нив.
    А колку само отпор има, страшно.

И ова сум го приметила секаде, не само на ова работно место.

На Sexybaby86, WildMk, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.822
    Допаѓања:
    274.887
    А критериуми на тендер?
    Кој е најефтин.

Пред неколку години така во сала им однесоа конец... кој не држеше.
    Иди па затвори рана.

На Sexybaby86, WildMk, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.197
    Допаѓања:
    258.475
    Денес кај каква докторка бев, секоја и чест. Бевме со мали на консултација само, на едно од најосетливите одделенија на Детска. И ми е мило што токму таму работи докторката. Темелна, пола час разговаравме, иако уште на самиот старт докторката кажа тоа што требаше.
    Вакви докторки се поретки.

Млади или стари, преферирам средна возраст. Имаат искуство и плус се отворени за нови работи, учаат, се надоградуваат. Искуството со нив ми е најубаво. И младите се ок, имаат знаење, ама некогаш им фали искуството, а во медецината некогаш живот значи тоа, особено ти треба при препознавање на симптоми и дијагноза.

На bittersweet, mal.ecka, Sexybaby86 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Flixonase може да земете и без рецепт, ама околу 600 денари е. Е сега, има една цака, матичен не може да ти даде рецепт, мора да одиш кај специјалист да ти даде препорака, па пак да се враќаш кај матичен со извештајот за да добиеш рецепт. Ама па со рецепт е 160 денари. |(
    Доктори сакам, министерството не чини. Еве пред некое време @Alishan30 пиша што бараат од нив.
    Е мора да кажам дека бирам доктори, до сега немам отидено рандом кај некого без прерходна препорака. Скапа ми е кожичката, не сакам да одам на заучени ама недоучени па од мравка - слон да излезе работата. Ми се ежи кожата од помислата дека некои доктори се дрзнуваат да постават дијагноза, да дадат лек, па дури и да отидат во операциона сала, а притоа не се сигурни во себе. Неретко барам и второ мислење. И трето.

Персирам секаде каде што има потреба. Сакам и да ми персираат. Сте ги споменале категории, да не се повторувам. Пред некое време, една госпожа во ујп ме нарече 'девојче' а навистина не ми е јасно по кој основ. Прво, она е тука вработена за да ме услужи мене, граѓанин на оваа држава. Второ, јас сум странка и нејзина обврска е да ми персира, исто како што јас неа и персирам. Трето, не сум толку млада, а и да бев, ние сме во институција и муабет правиме за данок, не сме комшивки кои оговараат трета комшивка. :devil:

Кој е за капучино?

На Val-Dim, bittersweet, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Па да де. Што ако ти пукне ракавица. . фати некоја болештија и оштета барај. Тогаш да видам дали ќе штедат само што пак стапот е по твој грб . срамота е ова што се случува. ..

На Sexybaby86, WildMk, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    А речам се олабавувам, се испаѓа да ме загњават или сама да се збутам у нешто што време за дишење не ти остава. :)))) почесто е второто. Се преценувам.
    Правевме кисели краставички и туршија со тркалца кромид, копар и ловоров лист внатре ...по булгаро шо-ти-знам каков рецепт:$ денес имавме свечено отварање на тегла ииии :inlove: шо фин мирис и вкус имаа краставичките ради кромидиштето:inlove: прво, страв, ужас, паника..водана матна, ко кога е расипано али:$ и тоа.
    Не би да ми персираат. Сакам комуникација на ти.

На bittersweet, Sexybaby86, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    Ако коментирам- пак ќе ме има по социјалните мрежи.затоа ќе си поќутам овој пат:x 8-| |(

Со сите ваши коментари се согласувам.само не треба да се генерализира. Рефи ќе помислам дека ме мразеш:lol:

Едит: @Milobebence нека им е вечна годишнината уште многу да си слават во иднина:inlove: :hug:

Последна измена: 19 декември 2018
    На Dust, Sexybaby86, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    @Milobebence среќна годишнина на твоите родители! Уште многу, многу, многу години да слават! :l:

Ептен ме разнежнуваат ваквите приказни, ова ти се вика љубов. :l:

На Sexybaby86, WildMk, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.144
    Се избањав и средив ко да ќе се сликам со Дедо Мраз,па и коса префенирав,18396 пати со четка влечев,го изгасив фенот и слушам киша пада напоље]:)

На слава сум инаку,едвај чекам средба со посните сарми:inlove:

Вечно име на сите кои слават.
    Првиот симпатија за озбилно и прв бакнеж(читај безвеза лапање) ми беше со еден Никола:D

И јас во клиниката за фертилитет го избрав најмладиот доктор.Неговото cv беше најкратко,но ми обрна најмногу внимание и му видов желба дека сака да помогне.Буквално секој процес ми го црта на хартија,и ме гледа како индивидуа а не статистика.

@Milobebence уште многу заеднички години им посакувам на твоите,и со внуци да си дочекаат длабока старост:l:

На Dust, Val-Dim, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.555
    Допаѓања:
    177.084
    Здраво друштво

Добра вест, денес ми префрлија К15, јеееее! :D

За персирање, зависи во кои кругови се движите. Во моја околина, нема персирање. Ако некој ме персира, тоа значи две работи. Или ме заебава или ми соопштува лоша вест.
    И јас ретко персирам. Обично се обраќам со „Копук, ела ваму!“ :rofl::rofl::rofl:

На видеово има кравчиња што се тркалаат. :D

Во спојлер неготински :D

Среќна слава на сите што славите :)

На Dust, Val-Dim, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    И шо испадна сеа, само Рајт и ја некултурни|( не е дека се обраќам со брат или еј, мори...
    Убаво кажа @WildMk чиста култура е тоа:o

На слава денес не сум нигде, утре на патерица ќе одам:!:

Се улежав у креветов, не ми се станува ни кафе да си сварам|(

@Milobebence нека им се множат годините

На Val-Dim, Sexybaby86, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.555
    Допаѓања:
    177.084
    И јас :rofl::rofl::rofl:

На Sexybaby86, WildMk, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    (highfive)
    Све госпожи:tmi:

На WildMk, doubleg, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  14. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    За персирањево некогаш зависи и од самата ситуација или од блискоста со личноста со која комуницирате ,
    Друштво барав ама не успеав да најдам некоја тема за избор на пегла за алишта , ако имате линк ,или предлог каква да си купам

На Dust, Sexybaby86, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    :hai:

Шо прајте брат? :D

Јас и ти изгледа истиот проблем го имаме. :| Верував дека е алергија до пред три месеца. Цел нос да ми се затнува на влажно време и минусни температури и во зимски период - не мислам дека е алергија.
    Кај нас ваков автобус да има сите украси ќе ги украдат. :|

Има. 34 годишен полицаец. Жално, млад.

Тугооо. :drunk:
    @Dadusicka, @WildMk и @Peco ќутете има и полоши од нас. :D

Кафе очајно ми се пие, ама цврц, касно е сега. :nod: И ми се јаде, а сум се завиткал ко сарма и не ми се станува. -3 е моментално, а гледам на телефонов до -7 ќе биде. :worried: Викенду побрзо доаѓај!

Утре сум конечно на преглед за носов. Едвај чекам луѓе. Барем да мрднам од мртва точка. Се кладам дека и слузницата сум ја оштетил со Оперилот овие три месеца со секојдневно прскање двапати на ден.
    Докторов појма неам дали е млад или стар, @Alishan30 знае. 8-| :D

Ај да станам да каснам нешто. Од љубоФ не се живее. :nod:

На Dust, bittersweet, Sexybaby86 и 22 други им се допаѓа ова.
  16. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Поздрав до сите
    Се обраќам културно во секоја ситуација, ама не персирам секогаш. Зависи од ситуацијата и од личноста. Мене нејќам да ме персираат, ама од такт се вадам кога некој ќе ми се обрати со срцка, маче, Маци или нешто слично. Посебно клиент на работа... Ај "девојче" го преџвакав некако... Ама срцка не сум.
    За многу години славата на сите што слават

На Dust, Val-Dim, Sexybaby86 и 21 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Среќна годишнина, милобебенце. Живи, здрави и заедно- среќни да бидат уште многу, многу години.

Дадуш, не сте само вие. И јас нејќам персирање. Еј, брат..пф. мене пеер ми рече еден со кој излегов пред некоја година:)))) после имав и пар други слични ситуации:))))
    Завчера госпоѓо ми рекоа:))) ова ми дојде weird. :drunk: пре би пеер да ми викаат.

На Dust, Sexybaby86, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    84.919
    Кој сака сарми останаа ама јас повеќе јадење :x не дека многу јадев ама сепак тешко е ...
    Салата,чорба,сарма,грав,риба,и пропратни работи и човек да пукни,маж вика ова ти било експозија за стомак.Гости пречекани поминавме убаво,денес кај моите на слава ,а вечер на именден сме ,а така би си легнала уморна сум но чест да направиме...
    Со мажево кафе ќе пиевме ама се истушира и заспа кафево сама си го пијам но и тоа не ми оди..
    Персирам кај што треба,а несакам да ми персираат ..
    @WORRIED.BT Честит именден на сопругот да ти е здрав и жив:d:
    @Milobebence Среќна годишнина на твоите долги години да слават...
    Детево сега се во некој филм и брат често го употребува ,ме подсетивте но што ќе му правиш во тие години се луди...

На Dust, Val-Dim, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Врв! :rofl:

@WORRIED.BT честит именден на сопругот.
    @Milobebence среќна годишнина на твоите.

На Dust, Sexybaby86, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.345
    Допаѓања:
    78.077
    Сабајле една ми преперсираше, ми рече bitch you were very helpfull :rofl:
    Ко што сум у пмс, ми дојде нагон да и вратам, ама само и се насмеав во фаца. Продолжи да збори нешто, ама јас се завртев на другата страна и се исмеав.

Тука не се персира, сите ми се исто. Само мадам и ср ако е персирање, ондак ок. Не ми иде на никој да речам бади или хеј грл. Во мкд ретко кога не ме персирале, ама ме нервира тоа. И одма се бунам. Си имам име и збори ми на ти. Па побогу, уште сум дете. Па како ќе ми викате ко ќе пораснам и станам некоја јака госпоџа?
    Мене ме нервираат луѓе што сакаат да им персираат. На еден бивши мајка му сакала снаите уствари девојките на синовите да и зборувале на Вие. Абе кад се опинак поципели... Ка опет са тим српском :rofl: 8)

И така и онака ми летна и втората пауза. На првата не стигнав ни да ве прочитам се. Ама надкоро ќе се легачи сваки дан, па ќе имам време и време за вас омилени девојчици. И по некој дечко.

П.с. Пеер и мене ми е ОК. Брат не ми е. Лигавење е тоа. Сеуште на женско личам. Еднаш една ми рече брат и пердуви летаа на сите страни

На Dust, bittersweet, Sexybaby86 и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.