Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Ками тоа ти се вика psycodelic турбо фолк :D, ушобол музика. Мм еднаш кога беше у некоја кафана со таква музика 2 недели се лечеше дома со негова музика на најгласно, не можеше на себе да си дојде :D
    Ај добро утро, кафе да се испие па да се спремам полецка. Јсп rules вистина, има дешавки мал милион баш е забавно, мене ми е супер со бус ама гужвана попладне за враќање бре не де трпи. Ми иде точак да јавнам ама -6 вика па некако не ми се мрзне баш.

bittersweet, Peco, Mr. Right and 21 others like this.
  2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Добро утро!
    Ви благодарам за честитките!
    За денес доста планови се надевам дека пола ќе се реализираат.
    Ни отвораат нов маркет во населба па едвај чекам да се отвори да се пазари нешто за н.г да не чекаме последен момент мразам гужви колона пред каса и нервозни и нестрпливи луѓенца кои се туркаат во тебе и ти дишат во врат.
    Барем овде блиску ни е да не мкнеме од град.
    Викенов ќе се оди кај моите пакетче за внук ми на н.г поклон за божиќ.
    Се мислев што за годишницата да им купам на моите и се сетив но за на пролет да им уплатам или на бања или во некој хотел на некое убаво планинско место од овие две едно ќе биде.
    Убав ден повелете кафенце kafa-u-peesku.jpg

Dust, bittersweet, Peco and 26 others like this.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не ми се искача од дома. :worried: ме плаши сивоно, да не ми ги изеде трепките и прстите. :bug:
    Стомаков ми е бетер од тарабука. Ме убиваат панталоните. ;( сите сарми ми се познаваат. :worried:

ines.h, Peco, M&M and 21 others like this.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Коничива аригато гозаимас морген :bow:
    @referentka има во Зегин такво како што ти спомна Камелија. Мене многу ми помогна за алергиите, а и кога ми е затнат носот http://www.zegin.com.mk/home/uvoz/Rhino-Horn.html
    И за сите што имаат слична мака, може да го пробаат. Или може некоја хоуммејд варијанта со слично нешто :)

Вчера го шетав Скопје и да си кажам дека го бендисав :inlove: Или може до друштвото беше... Фино изгледа плоштадот, само слабо луѓе. Ама кочан ладно :worried: Башка покрај Вардар си дувка.
    На работа сите частат по нешто за нешто, цела фиока ми е чоколатца. Кај и да е ќе потсоберам за и јас да почастам со истите :D Само немам повод.
    Од работа никаде нема да се оди на прослава тенк гад! Доволно се само тука да ги гледам :angel:
    Сабајле сакав да го сликам небото над Цементара, ама бев под ризик да бидам бркана од кучиња, и си реков ај и утре така ќе биде :worried:
    И то. До после (hollest)

Dust, Val-Dim, ines.h and 25 others like this.
  5. referentka

referentka Moderator Staff Member

По 101 пат овде на темава си наоѓам чаре.
    За се.
    Мноогу Ви благодарам, значи на моменти многу ми значат Вашите зборови и совети.

Dust, ines.h, Peco and 21 others like this.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Не си можела да смислиш поубав поклон, ќе се прерадуваат. На нив само разонода им треба на постари години, ништо друго. Дури не мораш ни да чекаш пролет. Прати ги некаде за Божиќ :).

Нека им се множат годините заедно, уште многу години да си слават живи и здрави. Сакам и јас во таков брак да остарам, некогаш :).

Ние ќе одиме да си го прибериме болниот:D. Па од таму јас диреК за Скопје. Мувла фатив овде:|.

Dust, Peco, M&M and 19 others like this.
  7. Milobebence

Не сакаат на зима да мрднат од дома затоа на пролет.
    Уште еднаш со помин да е и многу здравје на сите вас.

Dust, mareane, WildMk and 10 others like this.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Утро.
    Сум се успала за сите пари. Во рок од 40 мин правев доручек ручек чај и се спремав за на работа.
    Ручек-варен зеленчук и ракчиња.
    За маш и мене ќе се пржи нешто.
    Во фирма ни стигнаа честитки што ќе се праќаат на други фирми. Убаво ми дојде зашто нарачале од СОС детско село. Нашата 13та плата касни јер има пари ама државата нема за да префрли на сметка. А таман имав нешто во план. Не кажувам што. Не се кажува тоа. Пеерка сум.
    Неделиве летаат со 300 на саат. Кога дојде четврток..
    вие арни?

Dust, ines.h, Peco and 22 others like this.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро.
    Ѕивра стајл ис каминг. Не ме спасува ни едно ќебе на светот колку ми е ладно. Инаку ајмо на кафе. :D

Dust, mareane, Mr. Right and 18 others like this.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Добро утро,добар ден:)
    И јас станав воајер овде:tmi:
    Никако да пофатам ред...што од немање време, што од мрза некогаш,само читам.
    Додуша,имам прерипано едно триесетина страни,ама белким ништо битно немам пропуштено.
    Што друго да кажам, а да не се повторувам:?:
    Тоа па тоа, работа, дома, малку шетанција, јадење, пиење, тоа:D

Тукууу, периодов заради мој памет на времето, сега не можам да уживам во некои погодности што ми се нудат на тацна, буквално...ама тоа е, памет за во другиот живот:@
    И да:!:, после икс работи што ми се случија изминатава година, можам без размислување да кажам дека имам личност на годината, а ќе биде и во наредниве неколку.
    Човек кој буквално ми падна од небо и не знам како и зошто, ама толку се заложи за мене, повеќе и од брат...
    Буквално.

Dust, bittersweet, Peco and 28 others like this.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Денес сум на работа сама. Каролина ми пее,си пејуцкам и јас, се разлигавив очиве ми се наполнаа солзи, ако се најде некој клиент сега :tmi:
    Деца болни оставив со татко ми, ме боли душа што не сум до нив.
    Не сум за оваа работа јас ;( само оваа недела имаше три побарувања за исплата на премија поради смрт на клиент, и работа ко работа,ама немам срце бе, скенирам умреници, им образложувам на ожалостени околу исплатата... си поплакувам а навечер си го плаќам данокот за сите тие слики...
    Еве клиенттттт

Dust, Val-Dim, Peco and 30 others like this.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Пробувам да рентам кола ама не ми успева ни тоа.
    Сега ќе ѕвонам на друго место.
    Пијам кафе па да излеземе со детево по ладното да се освежиме малку
    Очајно ми треба
    Неделава долга ќе излезе.. предолга.
    Чекам понеделник да дојде лакше ќе се дише.
    Ајде поздрав

Dust, Peco, Alishan30 and 19 others like this.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Добро утро и од мене :yawn::coffee:

Ми се спие, ми се плаче. Цела ноќ не можев да спијам. Изгледа полна месечина се ближи :lol:

Вечер забава од работа. Аман. Ич не ми се оди. Кој ќе се дотерува, фенира коси, чмае во штикли цела вечер. Може „магично“ ќе ми заѕвони моб и ќе морам да си одам „одма“ :lol: Зависи од расположение, може ќе ми се уарни таму :D Ако не чини, маж знае што да направи :clap:

Мене мм ме вика братче :D И јас него, на зафрканција. Дури и на бебка знае некогаш да и рече брат :rofl:

Инаку, само што излегов сабајле за на работа ми пишува на вибер „еве честитка од ќерка ти“ и ми праќа слика од пелена полна со г**** од крај до крај :x :rofl: Не мора да кажувам дека детето бањато ми е посабајлечки, принудно :tmi: Епа вчера мм и даваше да јаде лепче мацкано во сок од грав :x Сега ако му е :lol:

Доктори сакам млади. И згодни :!::angel::D
    Ако се жени, средовечни згодни тетки. Како гинекологот мој. Поим ми е за перфекција од жена, а воедно и невиден стручњак.
    Леле ко ќе ми текне, јас у Систина, се пораѓам, и дојде оној Бојаџиев да ме прегледа, дежурен беше. Леле кога се насмеа, едни заби совршени, една плава коса, еден згоден, уф... А јас со раширени нозе и чекам да брцне рака :rofl::D Прејако :lol: Следниот пат кога влезе, после пораѓај веќе, јас бев со пумпа на ци*ка. Је*ем ти живот :D

@dunika и мојот прв симпатија, воедно и прв бакнеж го имав со еден Никола. Леле колку бев заљубена во него (facepalm) Детиште :D

@Milobebence малку доцнам, ама честито годишнина на твоите, да си дочекаат уште мноооогу заедно :l: Копнеам и се стремам кон таков брак, ми нема нешто поубаво од толку заљубен средовечен/возрасен пар. Се топам кога ќе видам така двајца старички за раче фатени уште шетаат, или ќе се бакнат и помилуваат :inlove:

Толку за ова издание. Со нови вести ќе се јавиме во следниот дневник :hai:

Last edited: Dec 20, 2018
    do-re-mi, Dust, Val-Dim and 34 others like this.
  14. Milobebence

Ти благодарам
    Ама ме насмеа со докторот :rofl::rofl:се смеам со солзи те:hug:ми го разубави денот.

Dust, SV1911, M&M and 11 others like this.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Јас со гинеколози повеќе сакам со мажи да си имам работа :tmi: Од лошо искуство со жена :| А за возраст, имав еден доктор доста постар и све убаво ама со време ми станаа многу ствари јасни. Прекина да се замара човекот, што погоди погоди, што не, дај друго дете :|
    Мене ми е мака да бирам доктор, кога сум у државна сум дајте било кој да завршам и да си одам. Затоа ретко одам на второ мислење :worried:
    Еве сега сакам на кожно да одам, и кај матичната ме прати, таму. Ако отворам да листам доктори, нема ич да отидам. Ама може @CameliaMiller да сподели инфо од психијатарот :)
    Не сакам стварно, со извинување со докторите, да се малтретирам по болници. Ете грлото ме болеше, два дена чаеви, парацетамолче и пројде. Ама ако потрае, секако ќе појдам. Не дека имам лошо мислење за нив, туку многу депресивни места ми се болниците. Секој со своја мака, задлабочен у картонот, у книшката, муабети кој за што е болен, кој каква дијагноза...
    Туку стварно не е фер, пардон на јазик, ама толку да ни се гледани и чепкани со раце и со секакви инструменти половите органи, а мажине еднаш у живот дали ќе отидат на доктор. Барам задолжителен да биде и за нив прегледот!
    Фала многу на ислушување :D

Val-Dim, bittersweet, Peco and 25 others like this.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ме мрзи да мрдам денес. Да има некој да ми среди по дома, би си седела до прозоров до вечер.
    Кафе испиено, станувај Божице

do-re-mi, Dust, bittersweet and 22 others like this.
  17. Heartagram

Heartagram Популарен член

Добро утро на сите дами, (и тук-таму по некој падобранец како мене:lol:)
    Денес убав ден,надвор иако студено,сепак сонцето си пука:sun:.
    Доручекот го испив :coffee:, па уште малку ќе треба до град да излезам да завршам некои обврски фор тудеј,не се многу:lol:, покасно на работа.Имајте убав ден и бидете добри како што сте убави.:hug:

SV1911, Mr. Right, mareane and 14 others like this.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Колку не ги сакав што докторите ,што болниците тоа е чудо .
    И баш на доктор налетав.
    Што ти било судбина :D

Денес ден посветен на мајче .
    Ќе ја носам на шишање , па на доктор . Една кс да и направат на лепотицата . И малку да ја среди фризерката. Последно јас ја шишав , ја утнав отпојќе , сега мора да ја исправат . Бар за празниците да ми биде стокмена:makeup:

Убави ми се престојните празници, се тоа во ред . Ама ми преќипува од прослави ,од гости , од софри :yawn:. А овај мојО сегде сака да е исчучулен. Со трите одделенија од болницата да се одело на прослава . Брејјј . А нели без мене не иде . Арно што има уште еден колега што си ја носи жената ,инаку жив циркус ќе сум .

Ден денес умирам од срам на гинеколог кога одам. Некни броев. Во рок од три години најмалку пред 25 гинеколози сум раширила нозе:tmi::puke:

Кафе ако варе некоја нека ме викне . Одма идам :party:

do-re-mi, Dust, Val-Dim and 29 others like this.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Психијатарка е. :) Ќе ти пишам пп. Ако ми пишеш прва, оти јас не можам.

Инаку и јас имам гинеколог маж.
    Претходно беше жена, ама погрубо створење немам сретнато.
    Се осеќав силувано после секој преглед.
    Среќа сега докторов ми е феноменален, претходно одењето на гинеколог ми беше :worried:

Last edited: Dec 20, 2018
    kuc, Alishan30, SV1911 and 16 others like this.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Добар ден и од мене, ладно упм!
    Прстиве ми смрзнаа... џабе што сум облечена ко на северен пол да одам, ништо не ми помага. Ах златно лето, стално е топло... сега колку и да се облечам и до оган да застанам, пак ми е ладно. Кој ја измисли зимата упм...

Арни?
    Јас арна... пола поклон за роденден за мм готов, месец дена порано. Арно де, и јас да не закаснам случајно :lol: другата пола нареден месец, сега друго ќе се купува.

@Milobebence не честитав вчера, ама еве, денес, нека им се множат заедничките години на твоите, правнуци да дочекаат!

Ај по една калориска бомба да мавнеме...

И јас не сакам по доктори, од што не знам на каков ќе налетам, ама морам, веќе ова со ракава е алармантно, ќе видиме утре што ќе ми кажат. Ако има некој утре на клиника од 10-11 мош и кафе да пиеме :angel:

убав ден имајте си!

do-re-mi, Dust, Val-Dim and 26 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.