1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    95.947
    @flower30 , што направи со пената за лице? :)

Среќа телефонот ќе ми се исклучи, жешко во автобус, оптеретиФ више:D.

На kuc, LejlaD, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.038
    Допаѓања:
    225.178
    Сакам дома да ви кажам право. Бројам минути...
    Идеја некоја за брз ручек имате?

На kuc, LejlaD, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.214
    @LiliBoz потпечени макарони со сиренце и јајца :) Јас секогаш кога немам време, тоа правам, најбрзо ми е :)

Ај здраво пак.

Ме пукнаа денес на работа. ХПЛ сум цел ден (првпат го користам изразов, од тука го научив :D)

Маж вика риба да сме јаделе од вчера. Ни риба сакам, ни бутур. Кај се јаде вчерашна риба жити се, помислата ми е гадна :worried: Му реков да ми земе бургерче од Кинг Бургер, а он ако сака нека се рибосува :D Ручек не правам, он и гравче ќе си каснел |(, па само за мене не ми се прави ништо.

@NarCis@ ние со маж нонстоп си праќаме слики од такви работи поврзани со бебка :D А кога мм ја чува, го терам и ручекот нејзин да ми го слика, да видам што направил. Ова дека еднаш заборави (не му текнало дека треба :^)) да и даде ручек додека јас не бев дома, па сега е казнет за навек :D Инаку, подобри каши и од мене прави, се има усовршено :lol:

И јас сакам дома, ми се смачи од денов веќе :drunk:

На Dust, bittersweet, petunija77 и 25 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.693
    Допаѓања:
    266.002
    УРС процедурата се вика, ама со анестезија се прави, најчесто локална :)

Брисот се зема на живо. Е тоа е тро лошичко.

На Dust, kuc, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.538
    Допаѓања:
    136.902
    @Emy867 сакав да те тагнам во темата кај шо прашував, ама незгодно ми беше:$:) Многу сум задоволна(fingers) Јас која ништо не и е погодено:Dпената ми е супер. Многу меко ми го прави лицето и , знам, т.е. претпоставувам дека е сугестија, ама ми се чини ко да ми се изедначува тенот. Сега за сега, и тоа 1 недела веќе ја имам, сум презадоволна. Е сега барам и крема некоја што ќе можам да ја користам секојдневно после чистење со пената. Ама за тие пари е врв (y) Фала ти на совет:*

Заборавив здраво да кажам:hai:
    На гости кај моите. Детево ужива со братучедите, јас се осеќам пак како мало дете:D
    "Сега ли ќе се бањаш, ќе настинеш, земи јади, по 100 пати во ден - напиј се сок, татко ми па-свилено сум го правела детето...... :D:doh:(facepalm)]:)
    Им викам, ај доста оти ќе си одам^_^ Ама убаво е да станеш кафе ти варат, доручек на маса, ручек и вечера по желба:D:D
    Ама за некој ден ќе сакам дома:)Ми фали и мм. Иако ме нервира понекогаш. Се избањав и мајка ми почна ручек да прави, па се кријам во соба додека спие малата оти ќе мирисам на кромид после цел ден. Вечер ќе ме водат на гости:D

Убав ден:coffee:

На do-re-mi, WildMk, Dust и 25 други им се допаѓа ова.
  6. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Но ме интереса :envy: Да си одат, да си се прегледаат, нека ги боли ако треба, све што треба :D

На WildMk, LejlaD, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  7. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.976
    Probaj so nitrilni rakavici. Ne bi trebalo da te iritiraat.

На LejlaD, Annath и Milobebence им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.703
    Допаѓања:
    268.868
    Сакам еден ден да можам да дојдам од работа и да се курдисам врз кревет без да мислам на кој што да зготвам ,без да одам ваму таму после работа.
    Сакам еден цел ден да лежам само и ништо да не мислам.Ама нема.
    А многу се чувствувам психофизички изморена.
    Си кажав ете сега полесно е...демек
    А и пмс тропа на врата изгледа .Само незнам дали тогаш навистина ги преувеличуваме проблемите или пак реалноста тогаш најдобро ја согледуваме...

На WildMk, Dust, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.693
    Допаѓања:
    266.002
    Одат, одат :) Кога немаат избор веќе :)
    Ние жените некако полесно прифаќаме да ни брцаат страни предмети по тело :) :) :)
    И мажите се покукавици на лекар, тоа 100% тврдам.
    Мислам дека ние сме понавикнати само :)

На WildMk, Dust, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.056
    Допаѓања:
    178.741
    @LiliBoz омлет со зеленчук. Запржи кромид, рендан морков, тиквица, шо и да имаш дома, тури јајце и готов брз ручек.

На Dust, mareane, Viktorijaaa5 и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.370
    Допаѓања:
    200.771
    Пробав. Исто е.

На LejlaD, Dadusicka, NarCis@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.446
    Допаѓања:
    145.250
    Богами и јас сакам еден ваков ден :), ама децава со барања милион. Твоите се поголеми треба некој дрн да им кажеш денес не ме рчкајте и да си се затвориш бо спална :).
    И јас чекам крај на денов, нека заврши ми се оди домче и ми се јаде и ми се пие едно турско :)

На WildMk, Dust, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    20.838
    Леле, тоа се тие трауми и кај мене, со преубав спомен од дома, кај мама ми :)
    Хаха леле кај ти текна.
    Се туку се душкав ко душкало, или бегав у друга соба, или капа че ставев на глава или ќеса, а пред да излезам од дома секако пресоблекување (чиниш во контаминирана зона) и миење лице, раце.
    А мајка ќе кажеше- Бре, бре, а кога јадете, ништо не ви мириса
    И така е :rofl::rofl:

И јас денов а богами и неделава сум ХПЛ на работа, а и по дома.

Сега на пат по дома ќе си земам едно макијатце, за дома и за мене и за маж ми... многу ми е убо ко си пијам кафенце, м м м м...би пиела по цел ден...ама пуста снага не дозволува. Две кафиња и стоп, одма рипа телото

Кој бараше брз ручек?
    Ориз печен со златна мешавина/ со или без печурки/- веге варијанта
    истово со некое пилешко или пропржено со сенф и зачини , додека се пече оризот или заедно со оризот во тавата да се печат.

Вторава варијанта не е најбрза ,ама па по време е поблиску до макарони , ако се прават со повеќе салатанати макароните освен со само сварени.
    А и од мајка ми имам комплекс. Макарони не било јадење. Тоа за вечера се правело. Недомаќинките знаеле само макарони и ништо друго
    без лутиш за обожавателите на макаронки

Убаво попладне
    Привет- шо би рекла жабата

На WildMk, Dust, LejlaD и 24 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.693
    Допаѓања:
    266.002
    Не е единствена мајка ти :D
    Ама па јас да можам, ќе живеам на тестенини само :)

Значи по стоти пат заклучивме, од мене домаќинка не бива.

На WildMk, Dust, WORRIED.BT и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.944
    Допаѓања:
    134.481
    Коа треба маж да оди на лекар се осеќам ко со мало дете да се убедувам. Ништо нема да ти прават, нема да те боли, може само крв да ти земат ама и тоа не е страшно... оток ме фаќа од него. Лани згазна на нешто, си напраи дупка у нога, не сакаше да оди, па урлав по дома и на крај трчев ко будала по серум од аптека у аптека јер на болница немаа да му стават. Зар јас за уживање одам |(
    Е ама на масажи и некои си таму не знам какви третмани редовно оди и не се буни. Последно со некои чашки го ределе и сет е кругови на грб ко жигосан е :lol:

Некое време после прегледи и интервенција направена на државна ми беше сеедно дали сум гола или облечена :tmi:

На do-re-mi, Dust, LejlaD и 20 други им се допаѓа ова.
  16. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    77.013
    Жими сфе, ќе ви барам авторски права за малерот, нешто како годишна претплата за право на користење. Малерот смее само мене да ме следи, вас не давам. Иш сатано, тргни ми се од другачките мои, доста ги дружиш, елај си кај мене.

Добар ден.
    Кафе испиено со мамичка, сега ќе се спремам полека за на арбајтен.
    Ќе мора и нешто да се касне за појадок, после пак ќе кукам дебела, епа со гладување и после прејадување каква да сум.

Доктори само кога е нож до коска дојден. Повеќето од времето како што знаете, рака апчиња и ок сум.
    Здравје наскоро пак ќе одам да се проверам, тироидна, крв и такви ствари. И на забар, нормално. Насмевката мора перфектна да ми е ]:)

@mareane од искуство, барем два дена неделно одмарај ко човек, ќе изгубиш свое здравје трчајќи по другите. Намали темпо оти стап и за тебе ќе барам

Ми помина времето за релакс со кафе, одам да си потКснам нешто (heidy)

На WildMk, Dust, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.371
    Допаѓања:
    126.355
    И јас мислам како мајкати,тестенини строго за вечера.
    Веројатно ми останало од мајками:D

На WildMk, mira.mira, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.538
    Допаѓања:
    136.902
    @Espadrila мајка ми и мајка ти сестри да не се:D Кај нас дома макарони ретко за ручек имало, тоа за доручек и вечера:) И ми вика прееска исто ко мајка ти - де бре ти, брат ти и снаа ми ми викат не влагаат долу кога готвам оти им мирисало. А кога е готово не ви мириса на никој:D
    @Sesil мм е ист. Требаше пред неколку години да иде заб да му вадат, обавезно одев со него. 2 месеци претходно јас вадев и ме прашуваше како беше и му кажував како на мало дете, "страшните" работи ги изоставив:DМорав, оти немаше да иде. А јас, во просек секој втор или трет месец сум на лекар(и за него одам:D:(:))

На LejlaD, mareane, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.214
    Ние ручаме во 6 и онака, додека се прибере мм, па ручекот секако ни е вечера :D Се слагам инаку, макарони се најубави за вечера, ама можам да ги јадам во секое време од денот. И општо, тестенини :worried:
    За мириси не ми зборете. Дома со моите додека бев, само одев и душкав, и бегав кога се пржеше нешто :worried: Најмногу што мразам и ден денес е умирисување од храна. Срам не срам, ќе си кажам дека кога готвам нешто “миризливо”, готвам со капа за туширање :rofl: Епа не можам и не сакам да се умирисам, поготово косата. Облека ќе смениш, ама коса не ќе мијам после секој ручек :D
    Синоќа кај свеки што јадевме, се усмрдевме за сите пари. На бебка косата и облеката, па и бодито доле на риба и грав и мирисаа :x Дома тројцата на бањање директ отидовме.

Маж уште го чекам со бургерот. А му кажав дека сум гладна и вети дека до 16.30 ќе дојде :x Кога ви викам јас дека во 6 јадам... :D

На eli25, mal.ecka, LejlaD и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.065
    Допаѓања:
    137.279
    Брзи јадења:
    - шпагети;
    - пици со готово тесто;
    - пита замрзната, само се пече;
    - помфрит во фритеза и колбаси или уште нешто во фритеза.
    Овие работи секогаш ги имам дома. Има ситуации, се наоѓаат :D

На Sexybaby86, eli25, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.