1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.949
    Допаѓања:
    66.858
    Ако ти кажам за какви работи немам спиено поради возбуда, ќе мислиш дека сум скроз идиотче. :$

На Skorpija25, BearMe, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    10.986
    Допаѓања:
    166.673
    Ај добро утро:hai:
    Испратив маж на работа и седнав да ве исчитам .
    Случајно отидов во темата форумџика на годината и за малку што не паднав од столот .
    Ме ставиле на списокот за гласање . И тоа прва исчучурена :tmi:
    Навистина е престиж да те има на ваква листа ,ама јас навистина се чувствувам дека не сум а таму. И навистина не сум ! Покрај толку квалитетни членови мене да ме изберете во топ 10?!8-|
    Сепак ви благодарам .
    Значи на многу од вас ви се допаѓа моето раскажување за бабето ,за манџите , за мм и за кафанките ми :)
    Ќе продолжам и во иднина да ве засмејувам чим ви се допаѓа
    Ама пак ќе кажам ,јас не сум за таму :!:

Ај да ставам уште едно кафенце и да си ја исчитам темава
    Се слушаме подоцна :hai:

На Skorpija25, BearMe, eta и 35 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.446
    Допаѓања:
    145.248
    Ааа ќе ти дојдеме ние и тоа сите, и ние сакаме бабина торта и пита (месо де, да се корегирам ама може и пита) под вршник, да прославиме, и свеќичка ќе донесеме :P:hug:
    Леле вакво нешто имаше мислам во американска верзија и тоа на mtv ако не сум грешка, крш(facepalm)
    И јас само мењам жену ја знам и тоа многу ја гледав ептен ни беше смешна :tmi:, другиве не сум ги чула :)
    Ај добро утро, се тркалам накај работа, ептен ми е стресно со бус кога сум дека морам да брзам, минутка ми значи.
    @Bubce38 зошто да не заслужуваш, знаеш дека имаш многу друшки тука :hug:
    Ајде дечки убав ден:hai:

Последна измена: 21 декември 2018
    На BearMe, Mr. Right, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Емисииве се the bachelor сељо верзија :D
    Ај добро утро.
    Одвојте си време за себе, затоа што никој нема да ви го даде без да побарате. Џабе цел труд, ако утре ден вие паднете болни, а тие не знаат да се погрижат за себе, па ни за вас. Човек колку толку треба да знае да се заврти околу себе, да си направи јадење, да си замете... како со бебиња да имаме работа.
    Дедо ми го гледам. Баба ми е често болна, а дедо ми само млеко попара знае да направи. Па не чини човек 80години живот да има и да не знае јадење да си направи. Јасно ми е дека порано поинаку стоеле работите, ама логично секој за себе ако си помисли ќе си рече, чекај, нема некој тука да е вечно до мене да ме служи.
    И децата се исти, тинејџерите. Треба да знаат едни макарони да стават, јајце, компири да спржат... Не треба да се запоставуваат на пример училишните обврски на сметка на тоа, не треба да бидат и децата роб на куќата, ама да знаат, за да се снајдат и самите, а и да ви се најдат и вас во некои ситуации.
    Го кажувам ова како дете на нечија мајка, можеби додека сум растела не сум забележувала, но сега и те како. Мајките не ни се слуги :)

Убав ден на сите :hug:

На Skorpija25, BearMe, do-re-mi и 32 други им се допаѓа ова.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    83.707
    Добро утро!!!
    Станата со петлите сум и јас дете испратив на школо и со маж кафе пиеме и ќе одам на работа.
    Попладне мажево вика Битола да сме ја посетеле кафенце да пиеме и да се прошетаме ,а можи и ќе си купиме нешто никогаш не се знае..
    Вага немам да се сликам 63кг.имам :!: не се за криење мои си се....
    И јас се согласувам со останатите членки дека ако сам човек не си даде одмор и не си го цени сопственото здравје никој на денешницава не го гледа.
    Убав викенд женчиња!!!

@Dust Среќен роденден ти посакувам посакана,поуспешна да бидеш во нареднава година:^:
    613D0C9B-C54A-44F7-A73E-A73A18853978.jpeg

На Skorpija25, BearMe, Mr. Right и 28 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.713
    Допаѓања:
    130.611
    Добро утро,

Вчера имав многу тежок ден. Мразам суети, викање, недослушување, снобизам :( ама мор да се истрпи се,нели, сакам плата.
    Денес решив повесела да бидам, посреќна... ама почнав со меланхолија уште у кола. Се сетив како си акав безгрижно по улици, без брзање, какоме грееше сонце, како не ми беше гајле за ништо...
    По 2 минути му реков на маж ми дека сакам уште деца. Рече понатаму. Ми олесна, не е сега :)

Се најајдов баклава со портокал. Поубава не сум јадела. 2 дена тискам ко луда. После 76 кила опааа. Епа опааа. Па си замислувам каотрчам. па ќе си речам бе чка фани чисти по дома, рибај, ем чисто ем вежба. И на секое зачистување апни си вакво, такво.... Може летово треба да го средам дворот, да ископам убаво да израмнам... ми се скрши мотиката, па нова да си купам, и ете слабеење. Некоја потешка за мускули на рацете да ставам, да неам свадбарки.

Ај да видиме шо мака ке донесе денов.

На Skorpija25, BearMe, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.169
    Допаѓања:
    147.805
    Добро ви утро.
    Дете у градинка, маж пие кафе со мене, секој у свој филм неосвестени.
    Дојдов само на една лепота да и честитам роденден и да продужам да жмиуркам.:D
    @Dust ти посакувам да си најсреќна, најисполнета, секогаш насмеана и ведра! Заслужуваш се најубаво! :* :f::l: ГУШ!

На BearMe, kuc, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    95.946
    Мареане, ајде мајка ти не е добра, па да и спремаш ручек, ама свекорот? Што тој?
    Па и на дедо ми жена му почина, три години беше сам, сам си готвеше. Не знаеше, се научи. Кој е должен секој ден пред муцка да ти принесува јадење? Ни ќерка, помалку па снаа. Повремено да, ама постојано да ја имам таа обврска, е не знам баш. Се претерува значи.
    Нас дедо ми не ослободи од таа обврска, алал да му е. Му се готвеше, ама како што реков, повремено. Му се пријало нешто, ако не знае да си направи, па ние ќе му направевме.
    Сам и се переше, додека си беше на нога. Не може никој никого да го врзува за себе и тој истиот животот на пауза да си го става за да не кажам, ама ќе кажам, нечие извољевање.
    А тоа па што не сте во исто место и треба и да патуваш е друго башка...

@Dust најсреќен нека ти е роденденот. Да си жива и здрава и да си размислиш за некои работи за да бидеш и среќна.

За вагата, мојата би било погодно да отиде 5кг во минус. Не сакам повеќе. Ама кај мене толку да ослабнам е како 50 да треба (и време и напори)...е толку бавно слабеам...

Денот го започнав со парацетамол. Нека се угодЕ:bug:.

На Skorpija25, kuc, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.038
    Допаѓања:
    225.178
    Утро.
    Кај бе за ваги пред викенд зборите!? Таман почнаа чоколадите да играат низ дома :emo:
    Поправена сум знам. Сигурно 5 кг во последниве 5 месеци. Не внимавав ич, да не речам барабар со маш јадев. Радосна вест е што за неколку недели можам да си дојдам на себе. Кога се крстам ми иде во името на отецот синот мојот метаболизам амин. 8-|
    Освен на Дасти роденден на никој ништо не честитав, срам да ми е.
    Честито на сите све што славевте :f: уште многу да си славите.
    Кај мене ништо ново, пак се успав, пак газ преку глава од сабајле... и така. Имам работа ја погледнувам и си велам ај у 9 уште немам отворено убаво очи. Па ми текна дека вчера грешка една направив. Не многу голема, ситница, ама доволно да се подрасонам. Одам кај колега ми вика ти уште спиеш. Така треба да биде. Не ти е грешка. Ќути ми олесна. Барем се ококорив малце.
    Уште сега ми се јаде...ај пак за ваги да збориме..
    вие арни?

На Skorpija25, BearMe, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.713
    Допаѓања:
    130.611
    Даст, мразам да солам памет за вакви ситуации... ама го поминав твоето.
    Помисли за 10 години и 2 деца со истиот маж како ќе биде и одлучи дали сакаш да е вака.
    Јас тогаш решив дека е доста и по 10 години спакував куферот.

од некој што ич таквотоо не го болеше да имам убав ден за роденден, сеа иам некој што 3 денамислави роденден. Ама треба ташаци за одлука. Ич не е лесно. Посакувам следниот роденден да ти е најубав. Овој поминал.

На Skorpija25, BearMe, kuc и 35 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.066
    Допаѓања:
    100.800
    Добро утро!
    Како сте ми?
    Јас имам 12кг за симнување.
    Чудно човече сум одам од крајност во крајност или го давам максимумот од себе или не мрдам со прст.
    Златна средино кај си ми?
    Туку пецо што ме здрма вчера со предизвикот ме здрма,јако!!
    Како да ми требаше вакво нешто мотивација предизвик да го вклучам моторот за да тргнам во акција.
    Пред неколку дена се мерев во аптека имав 67кг би била задоволна и со 57 но идеална тежина ми била 55кг.
    Тргам во акција па ќе видам колку ќе успеам да симнам.
    Прв план ми е да ги тргнам од мени лебот,благото,соковите,грицките вклучувајќи го и мојот омилен чипс.
    Да се вратам на фитнесот не знам зошто не му се вратив уште пред еден месец.
    Кога постев имав криза првите ден два после имав контрола на јадењето.
    И на фитнес кога одев едноставно опкружувањето е такво сите фит се зборува за здрав начин на исхрана вежби мотивација 100та левел.
    Е кога сум дома ич немам контрола на јадење дури јадам од навика.
    Гледам нешто или читам и како по дифолт морам нешто и да грицкам.
    Интересен предизвик во уште поинтересен период на празници но тргнав напред нема назад.
    Поздрав друшки имајте преубав ден и уште поубав викенд.

На Skorpija25, BearMe, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.056
    Допаѓања:
    178.741
    @Dust ти стрелче си? :) Среќен роденден и последен да ти е во плачки. Ти што не кажа совреме, овде журче ќе ти направевме :party: А може и во Манастир сите ќе нѐ збереше :wasntme: Со строго забранет муабет за ваги, диети и сл.:!:

Муабетот за вага ќе го прескокнам. Имам огледало и реално е. На мм ги испитувам сите огледала.
    Дома со двете. Големата со температура беше ноќта, мм почна да се жали на грло и му реков да не ни помислил да се разболува. Му ставив забрана 8) Јас веќе пијам антибиотик. И секогаш во петок, ама секогаш некој се рзболува |( Кај да се шета викендов, а да не се молови? И да е во близина, ама планинско место и да може со количка :| Да нѐ фати свеж воздух, да се освестиме малку.
    Одам да прилегнам дури се мирни. Вчера истовремено двете урлаа, а јас сама.

На Skorpija25, BearMe, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Му ја мислам за Кучково, само да не дува ветер и ми рекоа асфалтирано е. Ќе се сврти некој круг. Нема многу коли обично таму. Ај може ќе се сретнеме.

На BearMe, kuc, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.056
    Допаѓања:
    178.741
    Еј може таму да се оди. Добра идеја :) Бебињава мислам во денови ни се разлика, нема да се утнеме :D

На kuc, Peco, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.779
    Добар ден....не сум наспиен баш али јбг.
    Кафето испиено уште од преги.Денес сум тапа,нос запушен,грло и уста суви ко барут.Периодов немам проблеми со тежината,а кога имам потреба од симнување на истата се активирам физички,т.е.секојдневно трчање и за кратко време постигнувам резултати.Во однос на исхраната исфрлувам некои работи (најчесто благото, иако сум голем благар) и секако вечерните часови да не ,,мељам" во устата нешто.Можам брзо да качам кг. а и лесно да симнам,секако со физичка активност а не со некакви специјални диети.Додека пишував почна да ми се пријадува,во главата ми се врти тостови да си напраам,па кој е за,бујрум.Поздрав....бидете добри:hug:.

На Skorpija25, kuc, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.030
    Допаѓања:
    257.487
    Јас вчера у кревет ги начекав. :D

Гласав брзо брзо да не пропуштам. Многу е добра листата годинава. Сите заслужуваат да победат.

На вага се качувам само ако сум сама у просторија а не слики да ставам :) @Peco ја не играм :)
    Детево има продолжен викенд. Се жалеше на грло, стомак све заедно па остана дома. Ја глеам вака арна е. Ќе одиме по пакетчиња на работа кај татко и. Се надевам ќе има Дедо Мраз.
    @Dust викај не у Манастир, има да имаш роденден за памтење :*

На Skorpija25, BearMe, kuc и 28 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    10.986
    Допаѓања:
    166.673
    ^^ И јас сакав да и кажам на @Dust да не викне нас
    Има да и пеам цела ноќ. И тоа за без пари . Каков роденден ќе и направеме има да се чуди :)

Сношти пеев
    Ама само една песМа
    Нисам те нагледао :o

На BearMe, kuc, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.717
    Допаѓања:
    322.679
    Џе наџе најскупљу:D:D:D

Или ,,ја те пјесмом зовем,,:music::music:
    Многу мерак имам чаша да скапам ШТРАС (што би рекла членка) ама кој ќе мети после|(

Ме фати еуфорија мене, туку ај...
    Штом слушнам музика одма несвесно заѕенѕувам:dance:
    Вечер Фтора кафана.Фтор фустан.Фтора пијанка и игранка.
    Ко не одев-неодев...сега кога се отпуштив од ланецот, неможат да ме приберат:party:

На Skorpija25, LadyC, BearMe и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.779
    На WildMk, LejlaD и referentka им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.693
    Допаѓања:
    266.001
    Morning друшки :yawn: :coffee:
    Денес лабаво, ама нека продолжи така, не се жалам :)

Едвај чекам да си се вратам во кревет, така некако ми се спие, едвај сабајле станав, каснев на работа 8-| ама со едно око отворено возев :tmi: среќа цела стигнав на работа :whew:

За појадок татица ми спремил сендвичи со ајварче и сиренце, сварил јајца, си купив и јогурт и сега може да цоФнам од јадење :)

На Skorpija25, kuc, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.