Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @elena.mak ме разнежни бе :hug:
    Сега и јас сакам мм да си го гушнам :l: Влегувам во ПМС, па почнувам да се разлигавувам.
    @mareane од кичевско да не си? :)

На WildMk, BearMe, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.002
    За лупениот сончоглед потпишувам, во КАМ го има, ние стално земаме, и децава го јадат. А тие кикириките со таа обвивката ми се одвратни, ич не ме влечат да ги пробам. Повеќе ќеф ми е да јадам кикирики во лушпа со пиво и да ги фрлам лушпите на земја, ко што праевме порано во Пјаца (уште ли е така таму?). Одамна не сум била.

@elena.mak јас и мм уште се шетаме за рака и после толку години. Со деца, без деца, небитно, ние двајца фатени за рака, ко тинејџери. Некни во УЈП одевме, рака во рака ко тазе заљубени и еден како не' измерка, си реков тројка сака да правиме :tmi:

На WildMk, bittersweet, BearMe и 25 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.933
    Тешко на вас, секоја година ги жалам кумовите, на мојов во овој живот тешко дека ќе му дојде ред (среќа), има постар брат кој треба да е кум за едно 20 години :D ...
    овие Пуревци и компанија пукачи се :)

На WildMk, BearMe, Mr. Right и 10 други им се допаѓа ова.
  4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    И ние така шетаме, ама друго ми е кога сме сами. Без дистракција. :lol:

На WildMk, Mr. Right, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.933
    Кај ти текна на Пјаца ееееееј :) Мислам дека не постои веќе :)

На Dadusicka, LejlaD, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.238
    Допаѓања:
    277.464
    Така некако!

На WildMk, Dadusicka, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.002
    Постои Пјаца, ама не знам дали е по истиот концепт. Внука ми таму излегува :o (кога порасна момава?) нонстоп постира вафли на Инстаграм... ќе да е нешто поинакво сега.

На BearMe, kuc, Espadrila и 10 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.933
    Сигурно е нешто друго, какви црни вафли :D Кикирики и пиво, тоа беше тоа, има да си лупиш по земја и да се направиш лом со лушпи, ама најјак филинг беше :)

Замисли... помлада сум од тебе, а ова го памтам. И јас накај старите одам изгледа.

На BearMe, Espadrila, Dadusicka и 7 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.355
    Допаѓања:
    183.119
    А бре како не работи Пјаца? Бев таму пред 1 недела... или 5год.? :?: Ауууу спомени. Таму излегувавме со мм, тогашен дечко :inlove:

На BearMe, kuc, Espadrila и 9 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.998
    Допаѓања:
    153.823
    Ооо што кикирики имам изедено во Пјаца, мислам и јас дека работи ама штом служат вафли го зезнале местото.
    Гласав и јас, ми фалеше да можам за 4 да гласам за да не се думам меѓу две ама морав да одлучам за една од нив, во секој случај од нашите се сите 3 изгласани. Ние бабите мора да се држиме :)
    И јас се придружувам на друштвото на @vitamina и @elena.mak , и кај нас е исто општи хаос, ама искрено не се потресувам до толку. За викенд знае да ме фати нерва дека не можам се да постигнам да раскренам ама налет, деца се, исти сме биле и ние (барем знам за мене и брат ми), кај мене и најголемово дете растура, не научи и не научи алишта во спална да става и тоа е. Ама нека се живи и здрави сите нека растураат, јас си се водам по правило куќа е за живеење не за изложба.
    Еј луѓево ги фаќа предновогодишно лабаво расположение, се јавувам кај едни соработници ми требаа нешто итно, ми вика типот абе денес имаме прослава па си излеговме порано да се спремаме :o, не зезајте бе само 20ти декември е, или па ние сме премногу напнати не знам, ама кај нас вака никогаш не се случило да се опушти човек.

Последна измена: 21 декември 2018
    На WildMk, bittersweet, BearMe и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.392
    Допаѓања:
    142.909
    Постои пјаца, ама веќе не се фрлаат лушпи на земја. На вафли се преориентирани, има и солени и благи, салати и слично. Плус Illy кафе има, јас затоа одам таму. Со фамилија лани често одевме на доручек за викенд. Оваа година (школска) ич не сме биле, се учи за викенди :D
    Сабајле убаво го фаќа сонце, ако седиш покрај прозор е топ. Ентериерот е ист, уште е таму големата маса на горниот спрат :)

На Dust, BearMe, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.002
    Не знам што е, битно работи... а малава на стори става вафли и пишува Piazza Liberta ваљда истото е.

Иначе и кај мене дома е лом. Не е за гордеење, ама не можам да чистам колку што можат деца да растурат. Од дете спомените ми се дека секој викенд се чистеше. А од чиста куќа спомени нема...

На Dust, bittersweet, BearMe и 21 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.998
    Допаѓања:
    153.823
    Па не е тоа тоа :(

На BearMe, NarCis@, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.201
    Допаѓања:
    258.497
    @Emy867 , @CameliaMiller и останати, ЧИПС КИКИРИТКИ се викаат, син ми ги јаде постојано:D. Смрдат, корнат:|.
    Синоќа од плоштад тоа купи, всушност секој ден ми ги купува|(.

@Dust Среќен Роденден :hug::d::^:.

Ајде да ве прашам, оти најдомаќинска е темата, каде да купам плех, тенџере, тава ама по пристојни цени, читај ефтини, ама да не се кинески:)?

На WildMk, Dust, BearMe и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.002
    Меркур. Имаш солидни на Металац, не се скапи колку на Братство на пример. А добри се. Јас имам доста садови од нив.

На Dust, BearMe, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    136.884
    Продавничките на бит пазар. Ем ефтино ем се можеш на едно место да најдеш. Пред 2-3 недели бев со мајка натаму, си го обнови она цел кујнски прибор за ефтина пара. И Базаро не е скапо можеш и таму али на Бит пазар цените се џабе. Тава за пржење ако ти треба гранитна на Лорме препоручујем, некоја средна големина е 7-800 денари. Тенџере Металец исто средна големина околу 800.

За чаши кршење сте збореле да не останам покусо, да не кажам, ама иам кршено. Бруки. И тоа у една кафана, ја и другарка ми, штотуку мажени, со се сопрузи. До тацните сме ги здробиле. Ама каква свирка беше и се на нозе, по маси по столеви, само ние на земја, е како да не скршам нешто. Домаќинки бе :makeup:

На WildMk, Dust, BearMe и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.169
    Допаѓања:
    91.618
    Конечно сама, уживам во тишина не е нормално колку ми годи и колку сакам да сум си сама дома :) максимално да го искористам денот за одмарање па ќе се почнува пак по старо.

Ми се вртат и убави и лоши мисли во исто време за една иста работа. Само сакам да е се во ред и побрзо да се случи :)

Кикиритки во обвивка или чипс кикиритки не јадам, одвратни ми се :| мрсни и јак вкус на пржено ми имаат :tmi: ама затоа само кикиритки јадам па и ако се топли мф мф :lol:

Чаши се случуваше да се кршат порано дур излегувавме друштво еднаш купувавме и сервиси со другарка и другар, вечерта се пепел сме оставиле :$бруки невидени :D
    Последно скршив шише на свадбата од кумот ама ептен беше ќејфски :D И играм, зависи до расположение ама ако имам испиено 2, 3 веќе сум скроз опуштена:|:lol:

На WildMk, Skorpija25, Dust и 25 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.154
    Ја попрво на маса ќе се качам него да кршам. Не ми иде ич.
    Славјево панаѓур. Плус сама сум досадно ми е, дури и детево ме откачи.

На WildMk, Dust, BearMe и 19 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сакам такви чипс кикирики, ама сто години немам јадено оти ми се тешки. У Булгаристан ги викаат бирен ф'ст'к. Само поминувам покрај Пјаца либерта, не сум била сто години. На листа за викендов го ставам.
    Нешто ми се јаде али поима немам што. Дур ми текне, изедов куп глупости, се натапкав до степен да ми е лошо.

На BearMe, kuc, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.002

Иста сум. На маса, или столче некое. Ама за кршење, јок.

На BearMe, Mr. Right, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.