Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.052
    Устај војско !
    turska.jpg Ајде на кафе:hai:

Се растропав уште во 05:00:tmi:
    Маж немаше испеглана униформа ,па станав да средам тоа . Сега да го облечам и да го испратам на посао . После ќе видиме што ќе донесе денот .

Не темите од сношти
    1. Секој викенд кога не е дежурен ми е најубав :emo:
    2. Сите на шетање . И на подароци за многу дечиња ,познати непознати небитно .
    3. Најглупо прашање :^). Покрај оние - кога бебе скоро ме прашаа дали ми препишале нешто старите па толку што сум ги тимарела :tmi:

@JuLleE ЗаШо да не спијам мирно ?! Баш како бајче спиев сношти ,и тоа без мелатонин :emo:
    Фанта не е проблем да ти купам или нешто од Лидл . Ама Икеа тешко да одам во скоро време .
    А оризот ..... Па вака така, да ти кажам скоро и го изедовме . Нешто дадов , ама си јадеме бе . Сарма ,долма ,сутлијаш и се намалува вреќата :)

@Espadrila ние таа патарина не ја плаќаме . Си одиме преку селото Евзони и фино лепо ја заобиколуваме;)

Вчера си поплакав малку кога ги читав коментарите во темата за гласање . Не сум знаела дека толку имам допрено до вас . Му читав и на љубовчето , дури и тој пушти солза ,мислам на Дафи или на Дуника на постот .
    Не само што сум на листата , па и второ место сум засега :^)
    Многу чудно .
    Ви благодарам на сите од овде за подршката .

Да си имате убав ден :f:

Последна измена: 22 декември 2018
    На Skorpija25, Thallia, mira.mira и 38 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    136.884
    Добро утроооо

Кафе веќе послужени сте, па еве појадок од мене

МаШ испратен на работа, демек немаше да работи денес ама коа веќе станал ќе си поработел малку. Океј тоа ама мене што ме буди :envy: Па да ублажи стрес, и упие бес, кафе стаил. Како да урлам при кафе у кревет донесено... ]:) Ај белким ќе се наспијам додека се врати. :emo:

На Skorpija25, Thallia, Peco и 31 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Запнав да го купам онаа една тава со капак,повисока што е,за печење месо.И решетка оди со неа.Божем тави немам па и оваа ми е кусо.Ама ај..

Сношти на забава бев со другарки.Убава седенка.Сакам пак.По долго време мартини едно се напив да не кршам друштво.
    Кога се вратив дома двајцава на купче-спијат.Не ме чекале]:)

Денес и месо сакам да купам за НГ за печење.Неможам во очи НГ да чекам редови по месари.

Имајте убав ден, денес ќе имало и сонце..

На Skorpija25, Thallia, Peco и 30 други им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро, маж испратен за Бг, место во 4:50 сум му го навила саатот во 5:50. За 5 мин де спреми и излета од дома. Ова може оти потсвесно сум сакала дома да остане? Којзнае :)
    Бебе нана до мене, ѕвере гледа тв во дневна, јас пијам кафенце.
    Најубав викенд: секој викенд во Охрид ми е најубав :inlove:, а и подолго
    Најглупо прашање: кога дете ( фала богу завршија тие :D), кој ти е врска на работа, како можеш покрај два стана ти во заедница да живееш :bug:, ама последново ме ококори: како можеш на Ева ( големава) да и даваш право на избор, нема избор, ќе прави како ти што ќе кажеш (facepalm)
    Вечер на мекици, утре на прослава, убав е животов понекогаш, само децава да ми се живи и здрави
    Поздрав убави

На Skorpija25, Peco, Mr. Right и 33 други им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.249
    Допаѓања:
    148.753
    Добро утро. Ладно ли е? Ја под ќебе уште седам, ми е страв да излезам.:(
    Сите спијат, мора да направам каВе и да лабавам сама. Ми треба зен момент. Ама зен и ладно = :shake:
    На работа сум направила распоред калаку*ница . 3 сум ставила на многу мал временски размах . Ќе биде некој нинџа осеќам.(facepalm) (lalala) :drunk:
    Дури и курс имав закажано, чиниш и таму ќе можам да отидам у исто време. :tmi:
    Тоа е моето декемвриско расположение инаку. :rock:
    Идам по кафе макар смрзнале и задњи мозочни келии.:coffee:

На Mr. Right, WildMk, ph.orhideja и 27 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    Морген! :coffee:

Чекам маж да направи кафе, па да станам. Сум го пофалила дека многу убаво готви? :$ Ако не, сега е моментот. Навистина го бива, ма да ко што вели самиот, не е ништо тешко да ставиш нешто да се готви и да го зачиниш. И во право е, секако. Секој треба да знае вакви основни работи, не е rocket science па да мора да чекаме еден на друг, затоа што "не знаеме" или "не можеме".

@Ariel ако сакаш дечките твои и кога ќе пораснат, мислам на 15+ години да те слушаат и завршуваат некои мини одговорности низ куќа, сега му е времето да ги подготвиш кон тоа. Татко ми ни плаќаше "плата" секој месец бидејќи му помагавме, а платата растеше како што ние растевме.

Баш ко што рече @Mr. Right, не правете од своите деца паразити. Ептен се согласувам со фразава, бидејќи имам примери од околина каде што посебно машките деца не можат ништо сами. И тоа не само деца, туку и возрасни мажи од 35+ години прават вака! Да ти се згади. На здрав памет се прават ограничени.

Најглупави прашања:
    1. Сигурно имаш проблеми, затоа не раѓаш се уште, м? :^)
    2. Кога деца? (Ова од рандом луѓе со кои што само едно "здраво" имам) или пак ни толку.
    3. Кога ќе ме прашаат од каде сум..
    - Велам, Macedonia
    - Estonia?!
    - No, Macedonia. It's a small country in the South of Europe, next to Greece.

И после немо буљаат во мене, го превртуваат мозокот барајќи информации каде е државава. :D

4. - Where are you from?
    - Macedonia.
    - Is that in Pakistan?

:rofl: :rofl: :rofl:

5. - Where are you from?
    - Macedonia
    - Is that in Russia?

И тука веќе преку таквото ми е од објаснување и викам "да"!

@Sesil ај прати од ајварот навака! :D Лиги ми потекоа! :)))))

1. Не ми текнува што беше првото прашање. :drunk:

2. 100к евриќи би потрошила на дом за бездомни животни, каде што ќе бидат чувани, галени, стерилизирани. Ќе си направам инстаграм со купишта убави фотки и видеа, па после сите ќе сакаат да ги вдомат! :l:

Убава сабота! :sun:

На Skorpija25, Thallia, Ariel и 35 други им се допаѓа ова.
  7. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро утро друштво
    20181222_085217.jpg гледам доручек и кафе сервирано ,еве амерички палачинки да ве заблажам,не изгледаат убаво ради џемот од боровинки ама многу се вкусни,деца се изедоа битно
    Надвор тужно ружно ,барем денов да не таков
    Убав ден да имате

На Skorpija25, Peco, Mr. Right и 26 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.355
    Допаѓања:
    183.125
    @M&M @kravce не вечерав, испив огромна шоља топло чоколадо со шлаг, ми се слоши и заспав (facepalm)

@CameliaMiller те зезав во другата тема, дека не си гласала за мајки шо само зборат за деца или нешто така сл. Оти јас зборам :P

Е сега:
    1. Било каде, со најблиските;
    2. На шетање и јадење низ Европа;
    3. Многу глупави прашања ми поставиле, ама во моментов блокада. Ама отсекогаш ме иритирало прашањето: Да не има нешто ново? Па уште за друг кога ќе ме прашаат мене (facepalm)
    Туку што да се прави со денов? Пак загадено, а сакав низ населба да шетнеме. Не знам големата колку сила ќе има да одиме подалеку. Иако вчера не знам колку пати се преслече во фустани. А тт имаше (facepalm) Ај да мислам што за јадење. Само на тоа да се мислело |(

На Peco, Mr. Right, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Најглупаво прашање- Рефче ваша е???
    Да, наша е.
    Свесна сум за она СТАРА МАЈКА :D.
    И не сум пишала тука и баба сум:D..од пред некое време.
    Да, и свекрва сум]:).
    Не ни знам дали сум спремна :| за баба, ама кој те пита:D
    Од кога станав сФеки:x:x
    Од баба време , се топам, ама она " бабо" ми годи и тоа многу.
    Не се мешам, не давам совети, секој за своето си знае најарно:)
    Ако ме викнат-одам.
    Ако не, си седам мирна:D.

На Skorpija25, Thallia, kravce и 45 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.052
    ^^Епа не можам да издржам ,а да не пишам :)
    Живо и здраво да ви е внучето баба Рефи :P
    Или моШ и внучиња се :o . Ама едно пријави ,за едно ќе ти честитам :)
    Пишувај чат пат за него :inlove:

На Thallia, doubleg, Peco и 30 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.999
    Допаѓања:
    153.823
    @LiliBoz вчера не ми текна кога пиша каде денес со децава, во зоо има некој новогодишен настан, се мислам и јас дал да ги носам. Прогноза вика малку сонце и 5 степени ама ова маглава ако не се крене шипак од сонце. Скоро 10 уште е сиво да му се невиди.
    Ние уште по пижами се тегавиме и се мислиме што со денов, ама веќе и спомнав на зверка зоолошка па ќе биде тешко да се смени план

На Peco, Mr. Right, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.239
    Допаѓања:
    277.476
    Значи ако нешто може да ми измами моментално насмевка е веаст за бебче.Е сега како ја читнав Рефка несвесно се смеам и разнежувам.
    И не ни кажала виј ја таа,а бре живо и здраво да е и јас не можам да се воздржам што вели Бубче.Радувај се "бабо"!
    Толку друго заборавив што сакав да кажам.

На doubleg, Peco, do-re-mi и 28 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.999
    Допаѓања:
    153.823
    Ама чекајте јас не разбрав ништо, баба Рефка? Што како, има внуче од големиот??? :wasntme:

На doubleg, Peco, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    84.945
    Добро утро!!!
    Кафенце со маженце си пиеме и секој по свои обврски фаќаме,а вечер сме на честитање за убаво е ...
    Вчера шетнавме мажево го подновив е сега несака да оди со колешките на забава му викам не биди недружељубив ,а ми вика му кажувам женава не ме пушта(facepalm)
    Купив и поклончиња уште за детево ама што незнам давајте идеја
    Прашањата интересни..
    1.Со моите било каде љубов ми се...
    2.На оние дечиња и фамилии кои немаат ништо ,убаво е на душата човек да ги израдува...
    3.Овде има повеќе но најглупаво ми е деверти секој месец по колку пари ви праќа|( по еден милион ,а ние сме дебили кои чекаме(facepalm)
    Се моли @referentka да си даде мекици не е мала работа баба и свекрвче да бидеш....честитки и само убавини и од Рефче да си исчекаш...
    @stetoskop Нека се пријави да видиме дали е ок:*
    Убав викенд женчиња и Пецо!!!

На Skorpija25, Thallia, SV1911 и 29 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    Ооооооо Рефкеее... Што не ќутиш погласно :P поубаво од тоа да станеш баба има ли? Со среќа на младите, живо и здраво да е бебчето.

Добар ден од мене!
    Јас дремам од глава што ме боли, веќе втор ден. Ама ќе помине. Децава со штипките за алишта се заиграа, од толку играчки. Дај шта даш, тишина е. Пет секунди, ама кој ти ги дава...

Отидов, некој русвај да не направат. Уживајте во денов. Јас да видам како се прави gingerbread house до детаљ, големово сакало да правиме :sweat:иако не денес, да се спремам со време. Па да видиме што ќе испадне ако не успеам да го премислам... Убав викенд!

На Skorpija25, Thallia, Sky-butterfly и 33 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Секој викенд викам дека ќе се изнаспијам до 12, еден саат..ко сите нормални луѓе, и секој викенд сум кукурек у шест:))) некад ко за инает и пред шест. :)) Она кога мозокот ти тера инает.
    Колективно гледање филм ќе имавме синоќа, демек. И цела недела ми се најавува:))) бил симнат, пуканки со пуканки..се спремно од понеделник:)) почнува филм, уста не се затвара. На секоја минута мењање канал..стигна филмов до 40та минута и....ау, филмов траел два ипол саати. Кој ќе го гледа,како вака долги филмови правеле и крц. Се исклучува филм :^) Друго друштво ќе си барам.(highfive)
    Супа ставена за течно да почне денот:)) чистев расипани работи од фрижидер..прво викам џабе се купува,никој не јаде али...пред пар денови ги купив некои од стварите бе:^) глеам рок на траење до 16.12.2018. Маркетиве се уби ме превара веќе. На секој чекор изникнаа за што. Мајку им и на нив и на инспекцијана и на сите:envy:
    Уште едно кафе да сркнам оти очиве ми се лепат.

Едит: честитки Рефа. Јас бабо го сфатив ко зет (по Рефо линија) и снаа (по Рефа линија) добила. :D

Последна измена: 22 декември 2018
    На Skorpija25, Sky-butterfly, SV1911 и 28 други им се допаѓа ова.
  17. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    За маркетиве рамсторот во ново лисиче почна почесто со поминат рок да имаат по рафтови производи,барам да купам пред некој ден лиснати со сирење оддамна немав земено барам рок не пишува, побарав позади на другите не пишува ,прашувам некој од вработените незнаат, леб често им стои со мувла по рафтовите -зелено, итн да не набројувам....порано имаа друга гарнитура секогаш пазарував од таму ,како што се сменија па и се отворија нови супермаркети наоколу ,почнав да менувам ,сегде по малку , ама и другите имаат пропусти
    Едит
    @referentka честито снашка и внуче

На kuc, Mr. Right, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Рамстор и Кам кај нас ми се такви. И јас сум инаку у тој реон. Катастрофа.

На Mr. Right, Sexybaby86, referentka и 7 други им се допаѓа ова.
  19. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Поздрав до сите
    @Dust со роденденот ме потсети на една песна "It's my party and I'll cry if I want to" :) Ама не ти требало. Само спомни бабино колачи и ете пола форум ќе го наполни Манастир. Уште вчера го прочитав и го мислам цело време.
    Вагата нема да ја сликам, зашто не соработува, ми покажува повеќе. А и си ги осеќам точно кај се. Сѐ што намалив летово со активности и здрава храна, вратив за еден месец јадење глупости. Под стрес јадам многу благо. Дали и вие јадете под стрес?
    @Bubce38 јас темава ја зачитав заради тебе. Не знам ни како стигнав до неа, ама ми беше многу интересна, начинот на кој пишуваш ми беа некако мали дозички позитивна енергија. После се навлеков и редовно ве читам сите, дури и кога немам време да пишувам.
    За трите прашања:
    1. Било каде релакс викенд со добро друштво
    2. Би реновирала станови/ куќи на социјални случаи и луѓе што живеат во лоши услови
    3. Фала Богу сите биле културни па не ме прашуваат мене кога бебе, на мајка ми душата и ја вадат. А дефинитивно најмногу ме нервира кога мене ме прашуваат за трети лица. И да знам, не е твоја работа.

На Skorpija25, SV1911, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  20. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Карактеристично е тоа за маркетите кај нас,било кои.Ги бришат датите, и евентуално им стават нов печат со друга дата.Ацетонот им е при рака за бришење дати.

На Skorpija25, Mr. Right, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.