Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    153.840
    Добро утро, јас уште се тегнам во кревет со малово мажињава станаа. Се мислам дал да пробам пак да заспијам, во последно време секој викенд се успивам до 8 што порано многу ретко ми се слчуваше.
    Нит нерви нит време имам, едино што може на децава интересно да им се види па они да си ги цртаат, како ќе им излезат така :). Јас пробав еднаш глазурава да ја направам не ми излагаше баш. Ај кога ќе можеш рецептот за колачиња со количина на состојки пушти ми го, имам правено неколку пати од различни рецепти сите биле ок само финтата е да се печат колку што треба, 1м да ги заборавиш и камчиња стануваат (а мене ми се случува често да ги подзаборавам :) ). И на @Thallia рецептов изгледа супер.

На duffi, WildMk, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.604
    Допаѓања:
    106.868
    Честитки живо и здраво да е големо да расте и радост да ви носи еве од мене мекици tiganici-9042.jpg 04100ed836c3b65abfa084491c356f98_view_l.jpg

Прикачени фајлови:

• download.jpeg
      download.jpeg
      Големина на фајлот:
      2,9 KB
      Прегледи:
      9
    • download.jpeg
      download.jpeg
      Големина на фајлот:
      2,9 KB
      Прегледи:
      1
    Последна измена: 23 декември 2018
    На duffi, WildMk, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Прво со честитките:lol:
    @Alishan30 честитки, со лесно со убаво да си ја износиш бременоста:hug:
    :hug::hug:
    @Dust Среќен роденден :hug:
    :party::party:
    @referentka честитки и за тебе, жива и здрава и внука и снашка:lol:
    :clap:
    @sunshine2015 честито бебуш:l:
    Совет за снаоѓање со две деца, спиј кога спијат децата, остави куќата, не се замарај, ангажирај маж повеќе по дома да работи, баба сервиси за готвење ако има арно ако не, макарони, јајца пржени, салата, тоа се јаде првите неколку месеци, ангажирај и поголемото за пелени, влажни марамици, да се чувствува важна да нема љубомора и уживај, најубав период е сега.:l:

Ако сум заборавила некого, честитки, се најубаво, стара жена не можам да паметам.:wasntme::rofl:

Едвај ве дочитав:sweat:сега кафе, цигара пауза, кај родителите на мм во двор, тука ќе сме до Божиќ, нивниот не нашиот.:lol:

Константин во четврток заврши со забавиште од февруари ќе е прваче, на сите им вика дека имал congratulations наместо graduation:rofl:ама ич не се намали дека нема да ги види више децата, воспитувачите, јас пуштив некоја солза, тој радосен биг бој бил, ќе одел со батко му на училиште, Матео во петок заврши со училиште тој ќе биде трето одделение а мадамица ќе оди забавиште, уф ми пораснаа деЦите.:inlove:

@duffi @Sexybaby86 не ме прашал никој ама да си кажам:lol:за забчињата стававте им ги цуцлите или гризалките во замрзнувач да им бидат ладни, им го намалува отокот и не нема да настинат од тоа бебушите.:wasntme:
    :lol:

И ние турбо по дома деновиве, не сме се прибрале, кај татко ми и внукот на именден, кај децата на претстави за крај на училишната година, синоќа ги носевме на престава на отворено Christmas caroling, прекрасно пеење на детски хорови на Божиќни песни, сега два дена кај родителите на мм, тука славиме Божиќ па на трчање дома за на внук ми роденден, ај се за убаво само да е.:lol:

Мене па Џејсонов не ме бендисува многу, многу, сакам такви големи, крупни мажи ама овој некако ми нема некој шарм, нешто како многу прост ми делува, јас сепак ќе си останам со дечко ми, не го менувам за никој.:rofl:

Не ми текнува друго што сте лафеле:lol:отидов да прибирам деца на бањање па на спиење а може и јас да си легнам со кокошките од петок ми се чини кога станав немам спиено, сум сретнала еднаш два патти по еден саат.(facepalm)

На mira.mira, duffi, do-re-mi и 26 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Утро.
    Времево муљ за сите пари. А баш сакав да носам дете некаде. очигледно нема да се мрдне од дома.
    Синоќа како легна во 6 стана во 8 утрово. и јас се одморив и наспав.
    ручек репертоар дете риба ние џигер. зеленчук под дифолт. Прв пат у живот едвај чекам понеделник да дојде зашто битен ден ми е утре. Само се нека оди по план и топ ќе е..
    вие арни?

На duffi, WildMk, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Привет, здрасссттти! :bug:
    Сум заспала со тенко ќебе само и сега сум у пред-настинување. Плоштадот кај Јане (споменикот) ама ни го украсиле :inlove: Зимскион град на плоштад мож вода да ни носи. Да не беше толку ладно и апокалиптично со тоа маглиштето, ќе си стаев шатор и ќе печев вурстови и ќе делев какао од казан и греано вино со портокали и цимет.:wasntme:
    И јас сакам од џиџаните колачиња али, пошто нема кој да ги јаде...џабе да си играм. Мислам по ќејф и релаксација ќе ми е играњето дур ше шараат одошто јадењето. Колегијалните предновогодишни журки ми се занимливи. Али, можда оти јас не сум имала таква од далечната 2010та :D Двајца сме се на се. :D Добри сме за работа,ал не и за забава :)) ми фали времето коа бевме куп луѓе испоседнати ко сардини у канцелариичка. Би тоа да се промени. И т'ј. Бујрум на компот од јаболки,ореви и цимет.:$

На duffi, do-re-mi, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.720
    Детево почнува да збеснува.
    Каде да се оди?!
    Надвор магла, којзнае колку е загадено.
    Во игротека-кај ќе најдеш слободна денес, си имаат родендени.
    Гледам дека ќе се исколеме денес.

На boomsleng, duffi, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593

Играјте карти, не лути се човече, цртајте, играјте со балон...аман бе мајки, оставете тоа мобилните малку:!:

На boomsleng, WildMk, doubleg и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро :yawn:

Се наспав, маШ земал дете сабајле и отишле во дневна, ме оставиле да поспијам. Фала му, ми значи, особено кога сум ваква изнастината и ми треба добар сон да се оправам. Не знам дали сум кажала, ама многу си го сакам. Не знам јас што би без него :l:

Машини вртат, доручек за дете обавен веќе, за нас се мисли. Изгледа ќе оди маж по бурек :lol: Немам ни сила, ни желба макар и јајца да испржам :( Денес грлово не ме боли, ама синусиве и главава ќе ми прснат. Едвај гледам :doh:

@bittersweet глодалки ставам во фрижидер, ама за цуцла како не ми текнало досега?! Брилијантна идеја! :nod: Фала ти :hug:

Оф, ај да станувам да се напијам еден парацетамол. Што пиете за настинка од апчиња? Јас сега само вит.Ц, ама осеќам ми треба и некој ап за побрзо да пројде. Кафетин колд, парацетамол или Риностоп би завршиле работа? @Alishan30 еве тебе ќе те тагнам за помош :)

На duffi, do-re-mi, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Пројде забавата кафанска предновогодишна:party: и убаво беше...:!: немаше качување по маси и кршење чаши, ама веселоо:music::music::d::d::beer::dance::dance::dance:
    И не ми смета ич музиката кафанска, баш ме расположува.... техното не може да ми подигне расположење, или песна да ме погоди, али кафана бе брат:drunk::drunk:

Ај сега добро утро, дали има магла не сум видела, ама уште не расонета си правам план за шетња..макар и до флиперите у дежа ву(facepalm)
    Арни иначе, кучката ме нервира, живци ми ќине, лае многу и смета и на комшии, додуше никој ништо не ми рекол, ама не се трпи. Ќе мора да ја дадам на некој што вистински ќе ја чува во голем двор. Не е тоа куче за дома:shake:

Убав ден друштво

Едит @referentka честито снаа и внучка

Последна измена: 23 декември 2018
    На duffi, do-re-mi, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    Ако доиш @Sexybaby86 само парацетамол, другото заборави. Ако не доиш, кафетин колд може.

Рефке не е загадено денес, вчера отров беше, ама денес не е толку, ако има магла. Мене не ми беше верно што апликацииве покажуваат зелено кон жолто (три имам), македонскава покажува најзагадено. Ама вчера беше најлошо досега, особено вечерта.

Поздрав и уживајте во денов!

На duffi, WildMk, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Vanj4e

Vanj4e Форумски идол

Се зачлени на:
    29 септември 2018
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    20.403
    Добро утро:)

Ние синока протеравме гостите
    Добивме уште три пакетчиња и борбата беше наша голема дур се убедивме дека треба да стојат под елка:x:x:x:x:x
    а не да се отворат зошто и така од нив нема да изеде ништо само ќе ми расфрла

Кога сме кај расфрлувањето не знаете по дома како ми беше до ситни саати сабајле :o

Бубе мое мораше со се да се пофали па се се извади , во секоја соба имаше по нешто

Му пишувам на маШ да не ни ѕвони сабајле у 6 30 нели недела е да поспиеме арно ама моево се разбуди пред 6 сакала цртан да гледа

И наместо он да ни ѕвони тоа време ова сабајле ние му ѕвоневме да му каземе колку ни фали и колку го сакаме:inlove:

Одвај чекаме да дојде 5 јануари да се гушкамееееее:hug:

На duffi, WildMk, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409

Прикачени фајлови:

На duffi, M&M, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    84.946
    Добар ден од Прилеп!!!
    Кај вас магла кај нас пука сонце ,пешачев до сега милина е надвор ....
    Живееме ли сите на иста планета:?:???
    Отвараш фб и само пишува предновогодишно толку слики со мажите и жените немаат колку со колегите
    Убав ден!!!
    @Sexybaby86 Здраво и живо бебчето!!!
    42C79B58-453E-4D08-8575-034788A4C51B.jpeg

На duffi, M&M, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.667
    Допаѓања:
    140.979
    Денеска ќе купиме пастрмка за ручек за дете. Ние ќе апнеме нешто. Пак генералка. Ми касни, ќе изедам некој. Чекам гости, за саат два. Ај да чистам.

На duffi, kuc, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    136.892
    Добро утроооо

Од сабајле на домаќилнак сум ударена, средено, изчистено, сега машини пуштив да вртат и не знам шта ќу са собом до вечер. МаШ пак на работа па не ми се ни готви. Ќе и се тупнам на мајка за ручек :tmi:

На duffi, kuc, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    ^^Сакам во Прилеп!

:hai:

Кафе испиено.
    Музика во позадина.
    Уште во пиЏами.
    За ручек пак пица од Стокомак. Убава е.
    Толку.

На duffi, kuc, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @kuc по грешка мене си ме тагнала, мојата за месец дена годинка ќе полни :D @sunshine2015 има бебенце, нека и е живо и здраво :l:

Отидов да цедам портокали и лимон, и една супа да ставам да се вари :drunk:

На duffi, kuc, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  18. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    А ја се чудам кое бебе.... Ново ли...

На duffi, kuc, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Го криеше бе, ја издадоа :P

На duffi, kuc, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.209
    Допаѓања:
    258.573
    Ние леќа :D. Copyright @Bridget :D.

Денов планиран за ЗОО се откажува. Кај во маглава, а и велите не било убаво.
    Може до Капитол ќе прошетаме, до флиперите и ние со мали:D, иако мојот и дома му е забавно, има пакетчиња за јадење]:). Го прашувам што ќе јадеш, ми вели чекај да видам што има во пакетчето(facepalm).
    Вчера чистев, денес дневната е претворена во маркет. Се надвор извадено, а он бои и црта и јаде:!:.

Ми тежи еден товар, денот кога од утрото ќе ти го зезнат...
    Се надевам неделата ќе ми биде убава, очекувам битни работи да се случат, па да можам конечно да бидам мирна.
    Желудникит ме искина од грижи, ама ќе се среди се.

Тие колачињата јас ги правев според рецепт за ножички и се јадат со денови. Работава е што син ми не ги јаде, туку само јас и затоа не правам:D. Јас не ги украсував, еве слика од моите.
    20181209_210534.jpg
    received_617583571990137.jpeg

На SV1911, duffi, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.