Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.139
    Дани барем мажот не може да те чита мислам не разбира ако не се лажам а дете дури порасне еее
    Јас стално сум неодјавена и страницата само долу сметната така да мм повеќе пати има читано а често и јас му прераскажувам
    Туку на оваа тема за стари љубови немам многу што да пишам (facepalm)Мм го запознав на 16 години прва врска прва љубов.Искрено и не се кааам(па ви кажав дека може да чита:lol:) иако често се смеаам од дете ме излажа .Е сега си среќавам по некоја детска симпатија ама само насмевка ми иде во моментот.
    Туку мене вечерва изгледа ме дрма пмс,изедов цела пастрмајлија,пола чоколада какао преблаго...и ај да ќутам :x Ретко слушам музика,посебно не фолк,ама кога сум ваква снамќорена и ми се ;(има една песна што ја сакам :

Последна измена: 19 ноември 2015
    На DVAANGELA, ozbilnazena, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  2. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро вечер девојчиња, мажи

Наминав да ве поздравам само. Немам многу време овие денови, читам со скокање:D

Бивши? Кога беше тоа? Ехехе....:D

Се согласувам со баба Рада, боли кога е завршена неубаво, кога сеуште постои љубов барем кај еден, кога работите се недокажани, неразјаснети. Мојата бивша љубов ме научи што треба да ценам кај мојот сопруг иако ми требаше време да го сфатам тоа. Можеби беше болно сеќавањето првите неколку години, ама толку. Да бил за мене ќе бил со мене. Затоа животот нешто многу подобро ми донел.

За да не го среќавате, да не ве потсетува, ќе си го пратите преку океан како мене:D. Така можностите за средба се минимални:D.

Морам да признаам дека сум му отворила еднаш фб, после еден сон и мило ми беше што конечно станал човек:). Секој со својата среќа.:inlove:

Последна измена: 19 ноември 2015
    На DVAANGELA, ozbilnazena, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ke citaat i decata?
    Mene tatko mu mi bese prv i posleden.:wasntme: :rofl:

Inace i jas se soglasuvam so dani i baba rada.I ozbilna a posledno i anel skoro isto,pa da ne se povtoruvam.
    Da ne e ova do vozrasta?

Grlovo i mene me boli.Pocna i kaslaica,i me bolat i gradive veke.
    I jas bi ve pozdravila so edna pesna od bransava.
    Brena mi e nezamenliva.Zena koja nema poseben stil,ne mi se dopaga vo toj pogled ali stavot i drzanjeto,da.Taka ne si
    najde zenava asalen stilist.
    Misli misli,neznam za koja da se odlucam za da ve pozdravam.
    Ajde postarataa garda sigurno ja znae "Jablane".Taa bes epesna na edna moja mnogu draga bratucetka koja ja izgubivme i ostana i ke mi bide zasekogas neprebol.Znam radi nejze da ja slusnam pesnava ponekogas.
    Inace Tarzano go ima nejzinoto mominsko prezime,koincidencija.Da bese devojce deteto sto go nosev,ke go krstev po nejze.Ke go imasei imeto i prezimeto.Ete tolku ja sakam i tolku mi nedostiga.:l:

На DVAANGELA, ozbilnazena, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    Добро вечер :)

Нашите си легнаа, а јас веќе еден саат се мислам дал да почнам да го средувам хаосот по дома, дал јас да се средувам, ил да си легнам? :yawn:

На DVAANGELA, Annath, Eli23 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Легни си, ама со се лап топ, за да не дружиш и нас.

Јас од Брена ја знам голубе....ама уз темава со бивши љубави не иде некако:rofl:

На DVAANGELA, vitamina, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    Ај отидов. :D

computer-phone-bad-sleep.jpg

На LUCI 99, DVAANGELA, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.968
    Растревожена....не можам да спијам...ај ќе се раздени уште малце...
    Ќе биде грд периодов ...

На DVAANGELA и Petar80 им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.894
    Допаѓања:
    183.147
    images.jpg

ај добро утро
    Редно беше и јас еднаш да станам рано и да го ставам каВето

На DVAANGELA, Peco, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Редно беше еднаш да нечекам каВе од сабајле....:)
    Ај добро утро на сите...:mm:

На DVAANGELA, Peco, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Претходно..бродоломот...за тоа питам..
    Долга врска беше ?

На DVAANGELA, vitamina, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.721
    Допаѓања:
    126.800
    Рефке финтата е што не беше класичен бродолом. Немаше кавги. Немаше навреди. Не можев да го спречам да оди да си ги оствари амбициите во странство.. едноставно не можев..

На DVAANGELA, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро дами и по некој господин (Нинџа).
    Рефке оздраве ли ти ?
    Нена2010 било па поминало да го вратиш временцето не можеш можеш да му кажеш ако сака да се освежите за миг но после пак ќе биде исто но како мала утеха

На DVAANGELA, Peco, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.747
    Темата бивши...
    Имало различни бивши.Имаше такви кои стануваа бивши по седенка во слаткарница и по одлука на другарките дека машките не нервираат ,да им раскинеме.И раскинувавме експресно.И одеднаш сите слободни.:D
    Ама имаше еден кој ми го одзеде здивот, душата...го сакав онака искрено,како за прв пат од дното на самата себе,треперев кога сум со него...остави трага кај мене.Заврши неславно и признавам дека кога доаѓам за Скопје го барам неговиот лик.Имавме големи планови и одеднаш се се прекина.Долго време ми требаше да се оправам,цела година и пол живеев во некој мрак,а потоа дојде маж ми.Имам пишувано за него најчесто во што би му кажале.
    На некои луѓе едноставно не им е судено да бидат заедно.
    Тоа е,тој припаѓа на минатото иако кога помислувам некогаш ми е мака а некогаш сум ете горда што имав таков квалитетен човек.
    Се прашувам често како е ,дали е среќен,дали се уште го пие кафето со 2 лажички шекер,дали го користи истиот парфем?Ама реалноста ме враќа назад и ми вели гледај си го сега овој што е со тебе и децата.Сега тие се твојата цел.Некои луѓе едноставно ја исполнуваат својата мисија и заминуваат од твојот живот.

Добро утро и простете за оваа моја мала ретроспектива.:~:

На victoria, marama, DVAANGELA и 15 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ај сега добро утро

Тема стари љубови и средби.
    Ехеее....јас можам список да напишам.
    Како девојка секој ден бев во друг заљубена :rofl:..ако некој ми се бендиса додека не го ,,смувам,, раат не го оставам, ама првиот момент кога ќе го ,,добијам,, веќе не е интересен.
    Единствен што ми задржал внимание е сегашниот сопруг, можеби поради тоа што ми е прв (facepalm), жими децата :lol: !!..(мала шала деееее)
    Како пораснав така почнав кај мажите да ценам други работи.
    Од ,,листата,, ги исфрлив :фраерлук, мангупарија, чаршијарство и слични дејности.
    Имав еден таков ,,бистер,, со години кој сите го знаеја које е, што е, чии е....само јас немав никаква корист од тоа.
    Пропратни заљубишки имало ама не се за да се обрне внимание на нив.
    Така да мене и да сретнам некого неможе да ми скине нозе.

Море синоќа едно пиење кока кола на екс..ги пореметивме комшиите...
    Нека запалат еднаш тие цигара после мојот добар секс :rofl::rofl:

На DVAANGELA, Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 16 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Добро утроо,еве и од мене кафица
    coffee-blight-central-america.jpg

На DVAANGELA, Peco, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Не сакав да си ги будам спомените ама со вашиве муабети ме потикнавте....(facepalm)
    Всушност, бившата и не ми е баш класична бивша девојка, тоа беше таква калакурница...уффф...
    Се здруживме спонтано преку една пријателка, некако ни одеше муабетот, смеење, алкохол, мали
    флертчиња...ама јас во врска, она слободна...па она во врска, јас слободен...и на крај двајцата во сериозни врски.
    Се поретко се гледавме, во 6-7 месеци дали се видовме десетина пати и тоа обавезно едниот беше со парот, никогаш да се сретнеме сами. Така беше се до еден никаков ден, бевме на дипломска кај заедничка другарка, двајцата со приколки, нормално...и само се бараме со поглед низ тоа кафичот и си се смешкаме скришно, па
    така и договорот за да се видиме
    откако ќе се разделиме од
    другите двајца, дојде спонтано
    како нешто најнормално....
    И се видовме, од некаде после полноќ до 6 сабајле...колата завеана со снег, ми требаше пола час да ја откопам...уф, ко ќе ми
    текне на тоа...(facepalm)
    И така одевме во паралена врска
    седум месеци, се додека тој
    шутракот не ја побара за жена и
    одма после свадба отидоа за
    швицарска...се си мислам дека тој
    нешто знаеше и затоа направи
    така...:(
    Лани ја видов прв пат после десет
    години, се вратиле тука, има свој
    бутик, две деца...и оној сјај и жалење во очите....кога ги запознав со жм и кога го кажав она, другарка, ќе се задавев за малку...упм...|(
    Избегнувам да поминам од таму иако речиси секој ден поминувам во близина, не сум сигурен во својата реакција, затоа...тогаш немаше што да изгубиме, сега е поинаку.
    Ај, си го поебав денот со муабетот...

На Summerlover, marama, DVAANGELA и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Еј срце паратели добро е со бившиве бре аман. Незнам кој напиша читнав од сабајле ако вределе немало да бидат бивши што толку им давате бре до значење или ве откачиле па не можете да ги преболите. Живот го тераш напред. Паднавме во депресии ќе почнеме вени да сечеме ехххх ја видов таму туф

На DVAANGELA, ozbilnazena, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро и од мене.Денес е подобро,се наспав но тоа изгледа Оти синоќа си легнав со кокошките во девет(facepalm).Кафе испиено деца на школо,а јас со домашните обврски.Вчера имав една ситуација со помалиот син,се натажил за другарчињата во Македонија;(,сакал да си оди,да биде со нив.Едвај го смирив,тоа и го очекував,помал е и тоа е разбирливо.Сте зборувале за бивши,како и сите што сте се изјасниле така и јас,бивши останува во минатото и си ја гледам иднината со човекот со кој сум створила семејство.Се распишав а работата ми стои а и ручек за правење.Уффф бре,пак дожд,секој ден врне(facepalm).Ајде поздрав и се читаме подоцна:)

На DVAANGELA, vitamina, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Ај добро утро.
    Жива вода станав од спиење.
    Кафево едвај го пијам,цигарата само си чури од навика.Сега баш треба да ги оставам.Не треба,МОРАМ.
    Уште сум во шок,се што имав во план,се одложува.
    Кога вчера му соопштив новина,дојде веднаш од работа,па после не се врати до вечер.Размислувал и уште позбунет од мене е.
    И прашањето,што можам да направам за тебе.
    Ништо срце,веќе направи.
    Среќен е,тоа е сигурно,едвај чека докторот да си го види,ептен му оди муабетот со него,вчера дури и му се јави да му каже дека ќе се гледаат.
    Е тоа е за денес.
    Мене денот ми продолжува со обврски околу децата.

За бивши љубови немам.Само симпатии.Ние заедно со мм пораснавме,што се вика од деца сме заедно.
    Многу поминавме и созревавме паралелно со проблемите.Знам како размислува;што ќе направи или каже.А,секогаш знае да ме изненади.
    Сега исправени пред нешто ново,се смееме дека се што имаме од бебешки опреми или сме го дале или е демоде.
    Живот,не знаеш што ќе ти зготви.

На DVAANGELA, Peco, ozbilnazena и 14 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добро утро :coffee:

Шолов симболично само, не пијам кафе. Немам млеко :envy:.
    Надигнав на мала кока кола. Јас настината(уствари грипот, се тешам), таа ладна, ама така добро ми легна.
    Значи зависник сум од кока кола насабајле.

Се потсетив дека летово напишав еден текст во што би му кажале, на тема бивш :tmi:.
    Темава ме потсети истиот и веднаш го пронајдов бидејќи го знаев и датумот.

Сите љубовни приказни немаат среќен крај.

Ни јас не знам како да започнам едно писмо, еден текст, еден пост за крај и завршеток на една љубов.
    Стара љубов.

Одамна имав расчистено со себе, со тебе, со нас, но денес го официјализиравме тој крај. Мислев дека ќе имам грутка во грлото, дека можеби ќе проструи нешто низ моето тело, дека ќе почуствувам нешто.
    Тага, болка...било што.

Огромен ходник со многу простории означени со бројче. Движејќи се како низ некој лавиринт конечно го здогледав бројчето запишано во писмото за потврда на терминот.

Таму беше и ти. Повеќе од година се немавме видено или чуено.
    Збунет поглед, повеќе шок бидејќи бев покрај друг и со количката до мене. Почуствував како секое делче од твоето тело се парализира и веќе не ни испушти воздух.
    Иако мојов со брзина на светлината ја истурка количката на другиот крај од огромната хала одбегнувајќи секаков вид на конфронтација, јас застанав и ја подадов раката.
    Изустив едно здраво, како си....
    Седнав.

Молк од 10 секунди кој се чинеше како вечност. Чекавме да се отвори вратата и да не повикаат.
    Праша дали е момче или девојче, како се вика, и колкава е. Ти се стркалаа неколку солзи .

Го изустив името и во истиот момент ми текна дека порано разговаравме дека ако имаме девојче ќе го носи името на баба ти.
    Не, не го ставив истото име. Сега е на друга баба, друго име.

Колку и да го имав засакано одамна веќе ми беше туѓо. Сега беше едноставно несоодветно.

Прашав и за мајка ти, тетка ти, баба ти. Сподели дека баба ти ќе полни 99 и дека е во дом за старци, како тетка ти ја има примено веста и како мајка ти ја доживеала раделбата.

Не ми беше сеедно.
    Се сеќавам лани за твојот роденден иако веќе не бевме заедно ги посетивме мајка ти, а потоа тетка ти и баба ти кои не знаеја за нашата разделба од пола година предходно. Во очите на мајкта ти имаше надеж дека можеби во меѓувреме се средиле работите, а баба ти и тетка ти беа среќни што после толку време повторно ги посетуваме заедно.

Кажа и за првиот дечко на внука ти, за сите нови збиднувања. Сите тие луѓе ми значеа толку многу а сега како да се само туѓи сеќавања, од некој друг живот.

Само неколку минути покасно веќе се шегувавме и говоревме како двајца стари пријатели. Стандард малку потрачари, искоментира колку сум дотерана и се распраша за мојата фамилија.

Не ми се верува дека на среде процес го исплази јазикот и ми се накриви(facepalm).
    За момент беше истото момче кое го запознав пред 9 години. Истата искрена, наивна детска насмевка.

Не бевме свесни што се случува, зошто сме таму. Како да се замрзна времето.

И за кратко време беше крај. Крај на процесот и официјализирањето на еден крај.
    Крајот на нашата некогашна љубов.

Некако ни дојде многу брзо. Следниот миг веќе бевме надвор во ходникот и требаше да се поздравиме.
    Од едната страна мојот живот, мојата иднина. Човекот на кој му го подарив срцето и она најмилото чедото а од друга ти.

Само изустив дека имаше многу добри моменти, дека нема простор за да жалиме. Посака да останеме барем во контакт преку меил...за да споделуваме големи моменти од животот.
    Изговоривме дека бевме премлади и неспремни.

Несозреани.

Дека не е ничија вина.

Една последна топла прегратка и обострани желби за се најдобро во иднината и едниот на лево а другиот на десно.

Чекорејќи наспроти минатото кон сегашноста и иднината.
    Се разделивме онака како што доликува. Како луѓе.
    Луѓе што делеле многу повеќе од младоста и ист покрив над глава.

На victoria, marama, DVAANGELA и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.