Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Бившите се бивши со причина. Еднаш ако ставам крај, толку е. Уште еднаш таму не се враќам...
    Може со некои, еднаш на 100 години (фигуративно) кафе да испијам, ама повеќе од тоа, нити сум посакала, ниту ме интересира.
    И со другари не сум се плеткала. Еднаш еден ме залапа од добро стоење, му кажав дека 'Ја пос*а' , уште еднаш не му текна да ме чепни.

За швалери не знам како е. Швалер не сум имала. Афери, да.
    Сум пишувала и по другите теми... Еднаш месецот сум одела да се исплескам... и тука почнува и завршува цел 'муабет'.

А приказни околу мене колку знам...толку влакна на глата немам. Пошто зборам искрено за себе, многу често ми се доверуваат. И не се ко мене... не се во отворени бракови. 'Фини' се повеќето.. никогаш не би помислиле дека 'баш тој/таа'.

Во моногамност не верувам. Слобода сакам.... дури и кога не ја практицирам. Ако некој ми забрани нешто, за инает ќе го напрам.
    Да лажам не знам. Еднаш само се обидов да препишам на писмена и за 3,14 секунди (Пи бе :D ) ме фати професорката, и толку беше мојата авантура со биинг дисонест.

Да лажам, да се кријам, да глумам .. нема шанси.
    Јас сум оваа.. На кој му чинам, арно.. на кој не му чинам, исто арно.

@Val-Dim среќен роденден. Да славиш, до 101 и назад! :inlove: :hug:

Последна измена: 24 декември 2018
    На Mr. Right, boomsleng, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    274.957
    @dunika овој едниов го пријави жена му за семејно насилство, го уапсија, таа со месеци живееше во safe house со децата... додека беше во брак склепа дете со швалерката, само што се разведе се роди, а детево немаше ни година кога се смири и венча пак со жена му.
    И склепа 4то.

Ај се' на страна, ама детево со швалерката божем "не го признава", си плаќа алиментација оти мора, не живее во Македонија, ама не го гледа и не комуницира со него.

Затоа не ми е јасно зошто воопшто ја оставаше жена му, сите тие циркузи ги направи, едно дете ни криво ни должно не си знае сестри, браќа ни татко, ни па останатите три деца знаат за него... се' ова се исподеси, за на крај да се смират со жена му и да бидат хепи фемили.

Болест.

На Mr. Right, Rebecca_R, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе и 100 цигари ( а една цигара е 50 денари:@)користам максимално баба и дедо дека ги занимаваат децата, се наспав за сите пари, одморена, освежена, разубавена. :makeup::wasntme::rofl:
    Затоа @WildMk спие толку, за убава да биди.:wasntme::lol:
    Да спијам повеќе од 5 саати секој ден мислам дека ќе мувлосам, живели за вечната ненаспаност.:yawn::D

Сум напишала ли колку му се умни кучињата на свекор ми? Доаѓа сега едното, ми се насмевна и си легна покрај лежалката, не ми се доближува, не ме душка, не рипа врз мене, ме чува од далечина.:lol:
    Од прв момент имав неограничена доверба во свекорот па само во друштво на неговите кучиња не умирам од страв, не чекам да ми рипнат, ептен сум кул, да се чуди човек.:)

Освен на брат ми на никој друг не би кажала дека се изневерени, можеби ако видам некоја од јатрвите па да кажам на мм па он што сака нека прави, во секој друг случај јас би испаднала виновната така да здрава нога не би си ставала во трн што би рекол дедо ми.:)

Мм работи со една бивша, да не го “пуштам” на работа?
    И јас воопшто не се замарам со тоа, ако наумил да изневерува со среќа нека му е патот, ако дознам толку ќе е од нас и ако му се исплати за една п...а да си растура семејството, слободно нека оди, јас не би да се правам наудрена за да изигрувам хепи фемили.
    Мада и јас и тој време немаме да спиеме не па швалери/ки да фаќаме, ај кога ќе потпораснат децата повеќе ќе внимавам на него, сега и да сака нема кога.:wasntme::lol:

Ме викаат за ручек, што убаво вака, станувам од спиење кафе ме послужуваат, ручек направен, деца средени, мераци, пс омилена снаа сум дека родив женско, да живее македонштината во мене, нека пукнат јатрвите, кој им е крив што не родиле мадамица.:angel::rofl:

На Shelea, Val-Dim, Mr. Right и 32 други им се допаѓа ова.
  4. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    20181224_080041.jpg добро утро радни народе ,утрово вака, може слободно без фризури и по пижами да се шетаме надвор и онака никој нема да не види од маглава ,ќе испоумреме полека сите ,
    За љубовник/ца треба навистина да си умешен според мене , двоен живот,интриги, ко на филм, лажги секој ден , не ми е јасно како успеваат , ако има некој да ни каже како успева две па и три да задоволи .......

На Val-Dim, Sesil, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Морген
    Напијте се по еден чај па да прожмуриме низ маглава. Ме потсеќа брат ми кога си одеше од МК беше вака, не летаа авионите...
    Се доближува петок и слободна недела. Гости полна куќа, со гости на гости, и слични семејни активности :) Ми останува да направам благо и некоја кремава салатка. Поклони завиткав, уште пакетчиња да купам.
    За н.г. уште немам поима каде...
    Е овие вафлите од сликата во чинивчето над чајот да си ги ставите, за да се стопи карамелата измеѓу. Ми се пријадоа сега :doh:
    Изгледа со влажна коса сум заспала, и врат и рамена и глава ме боли. Да ја протерам набрзина програмава, па да си ставам кафенце...
    Убав ден :hug:

На Val-Dim, Sesil, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.356
    Допаѓања:
    183.157
    Добро утро :hai:

Денов ќе биде хпл, со оглед на тоа каква беше ноќта. Пуштив маж на доктор, па после да одиме за малишаните.
    Вчера разврзавме дискусија за швалери со мм, многу интересни гледувања има. Му реков да си отвори профил на фемина, а тој ми рече дека планира, ама исто така планира и да ме трола низ темите |( Ќе му дадев домашен бан, ама ми треба периодов околу обврски :lol:

@Val-Dim среќен роденден :) Да ти се множат уште многу роденденски торти со роденденски свеќички :party:

@sunshine2015 здраво и живо бебето, да ви носи радости :)

Имајте убав ден сите :*

На Val-Dim, Sesil, Mr. Right и 29 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро.
    Ме изнасмеа @petunija77 :D
    Дека ја па фризури ептен правам.(facepalm)
    Ама у животот сум си рекла, "една магла " нема да ме зае*е .:emo: Има да ги јадам сите живи околу мене уште 101 и назад. А 30ка е убава бројка. Имам време за да го поуживам животов.8):D
    А на тема варање, шФалерки, изневерувања , не се замарам. Јас себеси не можам да се средам и оправам, не па да мислам мм што прави. Ако прави алал да му е. Бар некој е додатно среќен.:D
    Фала му на Бога, дете имам, нека ми е здраво и живо, друго не ме занима. Денес сум на курс. Ама ич не ми се иде. Ми се темни од сама помисла.:sweat: Боже колку ми се здосади не е нормално. (facepalm)
    Ај да си пијуцнам кафе , ако е некој за бујрум. :D
    П.с. @Val-Dim најсреќна да си! Јарец ко мајка. Обожавам јарци. :inlove: Ти посакувам се што ти е на ум да ти се исполни! :hug:

На Val-Dim, Sesil, Mr. Right и 26 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Вие ако уше малце поседите заедно очи ќе си ископате :D Ем болни ем од карантин почнаа да се колваат.. :devil:

Добро утро.
    Нема да кажам каква вечер имав. Само дека од ноќната бурекџилница веќе у живот нема да јадам. Е тоа е кога нема пица да си нарачаш.
    Имајте убав понеделник. Ќе пишам пак...

На Sesil, Mr. Right, zhap4e и 21 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.356
    Допаѓања:
    183.157
    Кој ма дома седи? Вчера сите трговски сме ги поминале, кивнавме во кој стигнавме, пуштив големата на поседок кај тие со бебето. Ама и далерон им пратив. Сега мислам кај да се шета.

На Sesil, Mr. Right, zhap4e и 22 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    однеси у градинка да се сликаат со дедо мраз

На Alishan30, Rebecca_R, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Сте чуле ли за ова од healthaid ?
    FB_IMG_1545638352282.jpg
    Дали е само реклама или мислите помага? Да не има некоја искуство да сподели?
    Би земала, оти баш сум у некоја бед фаза, само ми е страв да не делува како антидепресив. Тоа е лоша ствар. :x

На Mr. Right, NarCis@, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.059
    Чорапчиња ,шнолички ...
    Интересни термини како за маж :)

Добро утро (highfive)
    Понеделник, а ?!
    Да си ја почнеме убаво неделава , а богами и последна ни е во оваа година :clap:
    Земав да пеглам. Ми се лоши кога гледам уште колку имам.
    Мајче ми ја нема утрово да тропне.
    Не е лошо да отидам јас да ја видам . Ќе пијам и некое чајче со неа . Мала пауза да си направам де :)
    Ручек има , блачко има , подзачистено е дома , мераци :party:

Се слушаме :hai:

На boomsleng, zhap4e, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.356
    Допаѓања:
    183.157
    Помина тоа веќе. На претстава ќе ја носам, ќе има повеќе гужва. Ќе делат пакетчиња, не смее да пропуштиме.

На Mr. Right, M&M, Alishan30 и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.868
    Допаѓања:
    203.010
    Добро утро!
    Што е ова распишани, цел роман сте ми оставиле за читање :D

На тема неверство и бивши - и јас стојам на ставот дка бившите со право се бивши. И до толку да ти е дојдено со бивш да изневериш? Да, ако не е расчистено до крај. Инаку, зошто бре со бивши да изневерувам место да пробам нешто ново? :wasntme:
    Иначе, не, не изневерувам, немам кога, и да сакам. И јас придружувам во клубот на оние кои се чудат како некои луѓе можат да тераат паралелни животи и притоа никој да не знае освен тие самите. Која логистика тука треба да се вклучи, чудо едно... таков човек да ми води фирма, супер, мислам дека ќе цвета :rofl:
    Не би кажала на никого ако знам дека е изневеруван, не сакам да се мешам во туѓи животи, и јас да го јадам стапот на крај. Ако ми е блиска изневерената личност, криво ќе ми биде што тоа се случува, ама да кажам, не верувам.

Уште една недела од старава година... вечерва е католички Бадник... па честитки на сите што слават, да ви донесе многу здравје, радост и среќа во Новата година!

@Val-Dim среќен роденден, да ти се множат годините, внуци и правнуци да си исчекаш, да славиш родендени со нив!

Подароци уште немам купено, освен вчера за свекорот и свекрвата што зедовме (и им ги дадовме), уште ништо не сум зела. За децата стандард пакетчиња, само за две дечиња нема да земам класични, ќе им спремам играчки со по еден чоколаден Дедо Мраз, оти едното не смее благо да јаде воопшто, поточно јагленихидрати, па да не се осети помалку од другото, слични пакетчиња ќе им направам. Останатите, ќе си добијат класични пакетчиња. И тоа од Европа, секоја година од таму земаме.

@LadyC треба да помогне :?: пошто триптофанот како амино киселина учествува во синтезата на серотонинот меѓу другото, треба да е ок. Кажи цена и ефект, па може и ние да пробаме. Зимава долга ми се гледа, без сонце ќе ми треба вакво нешто.

Ај доста со моиве реферати...

Убав понеделник!

На Val-Dim, Mr. Right, boomsleng и 32 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.059
    Снаа ми земаше еден период 5-ХТП, само од Свансон милсам ги пиеше . И мислам дека само за "расположение " ги земаше . Хелд еид е дури и подобра форма според мене . Она се фалеше , ја подигнале ми кажа .
    Цена им знаеш на овие ? Изгледа им се нови во палетата производи

На boomsleng, zhap4e, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Нови им се да, не знам цена ама баш ќе прашам и ќе си нарачам. И онака времево ме бута во депресија многу често, па ќе видам дали има ефект и ќе споделам. :)

На Alishan30, Annath, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.369
    Допаѓања:
    78.106
    FB_IMG_1545635921962.jpg
    Добро утро.
    Прошетана, нашопингувана, од дожд избањата, наприкажана, цела ќеифови се спакував сабајле и се качив во автобус. За на работа де. Денес ни е бадник овде па улиците празни се, може и со бус.

Кафе брзински испив, сокче од морковче, пола раче апчиња и кинисав.
    Јас да чукнам во дрво, да не се урочам, уште се немам разболено, еве веќе неколку месеци биднаа. А неколку пати квалитетно измрзнав и дожд ме бањаше.

Утре празник, нема транспорт, дома ќе си гледам божиќни филмчиња. Се ќе е затворено вечер ако стигнам ќе купам некое месо од маркет. Ако не, цимерајски макарони ќе јадеме. Па ни пуканки немам дома.

Имајте убав ден дами и понекој дечко

На Sesil, Mr. Right, zhap4e и 24 други им се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    84.946
    Добро утро !!!
    Последна работна недела од оваа година ,лета со брзина на светлината,за вас незнам но мене многу брзо ми помина..
    Уште ли зборувате за бивши,сегашни и идни оставете ги и уживајте си во животот,штом се бивши не вредат да се спомнат...
    Кај нас се брка некое облаче ,ама убаво е временцево уствари што сакаме повеќе Декември сме,календарски зима.Работа имам колку што душа ти сака дома треба уште да дочистам,именден ме брка ,спремање но се ќе биде полека само здравје.Убави денови и празници доаѓаат.
    Елка попладне ќе украсува детево оти уште ние не сме ја накитиле ,а ќе помини НГ ако почекам.
    Ај да се спремам и на работа ќе одам !!!
    Убав ден да имаме!!!

На Val-Dim, Sesil, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.249
    Допаѓања:
    277.571
    Пијам набрзинка кафе,да се спремам па кратко мајка да ја подмирам и да одам на работа.Се ова треба за 1 саат.Што да правам кога не можам деновиве да се наспијам како хипнотизирана сум,ваљда уморот си го прави своето.
    Се читаме.

На Sesil, Mr. Right, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Добро утро лејдис

Кафето испиено пред малку,алармот ме разбуди порано(таман кога требаше клавир да свирам пред публика,ме спаси...забеган сон):lol::lol:....За доручек отидов до бурекџилница за бурек...-здраво! 1/4бурек ако може! -продавачката -со задоволство..јас и викам нејќам со задоволство,со месо сакам:D:lol:.. лек маж уште од сабајле,ако не друго барем се насмеавме..:D
    @kravce остана нешто од таа баклавата,баш после бурекот добро ќе дојде како капак.
    Бидете добри како што сте убави лејдиис.

На zhap4e, kuc, Alishan30 и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.