Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Heartagram ти некако ко да и се наврте на наша Кравче, а? :lol::wasntme: Нема пост а да не ја спомнеш :inlove: Не се лути, чисто ете ми падна во очи :angel:

Ај добро утро. Денес сум ХПЛ, немам баш многу време, ама ве исчитав сабајлечки. Сега е време за сируп, пастили за грло и чај. Уште да имаше некој да ми исцеди сок, ќе го частев :|

Цела ноќ не спиев од затнатиов нос, пукнав. А вчера заборавив Оперил да си купам, а нели недела, па не ми се палеше кола до дежурна аптека.

Во не баш најсјајно расположение ве оставам, се надевам ќе се вратам порасположена и поздрава следниот пат (facepalm):hai:

На TeddyGrey, Sesil, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    274.957
    Хелоу дејчиња :)

Фала за чајчето, мислам @kravce го послужи, како кашлам буфтам, а ни маглиштево не ми помага.
    Што болештија ќе ме фаќа сега :^) обично грло ме боли до умирачка, па качувам 40 температура, па носов со тампони ми иде да го затнам, па кивам до бескрај, пред да почнам да кашлам.

А може и не се разболувам, од времиштево да ми е :^)

Од нервози на денот, пациентите моето "не знам" го толкуваат ама баш секако, освен дека не знам :D
    На пример, како да објаснам зошто рентгенологот го праќа на кардиолог. Ако ти со докторот не се разбра, со мене сигурно нема. Ама не се ни тие криви, криви си се сите што не се доктори, а изиграваат, читаат резултати и незнамтишо. Се знае на кој што му е работа, и јас знам да читам и патолошки наоди па нема да им читам, со докторот таа работа, не со мене.

Со душа чекам и неделава и годинава да завршат, очајно ми треба одмор, сами со дм некаде, на ЌУТЕЊЕ. Ни друштво ми треба, ни никој, да седам, лежам, гледам во празно и да спијам.
    Утеха ми е дека 2019 за разлика од 2018 има повеќе продолжени викенди, а и кога не се продолжени барем празниците во работен ден се паѓаат, а не во сабота. Празник во сабота ме ранува, што е до мене може секоја среда неработна да биде :)

На TeddyGrey, Sesil, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    @Sexybaby86 :rofl::tmi: иста музика имаме слушано на млади години(добро ја уште се сметам за млад):lol:, затоа барам баклава од мој човек...:)
    @Bubce38 баш ми се sweet термините.:)

На NarCis@, kuc, LadyC и 5 други им се допаѓа ова.
  4. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Здраво на сите
    Вчера и денес хаос. Некои личности не знаат што губат со нивната тактика и цинизам. Губат форев'р. Ама ако. Некои губат, некои добиваат. Муд за крај на годината - џизас крајст, ту бед. Од 2019 почнувам нов чекор, поголем, со психичка и морална поддршка од френдс. Потесното семејство е на офф. Можеби засекогаш. Јбг, животец . . .

На Sesil, Mr. Right, kuc и 2 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Heartagram баклавата уште не е направена :| А што е со тебе работава, дупли профил или грешно ја сфатив @Bubce38 ? Не ми се изиграва мутава денес :emo:
    @Sexybaby86 зар има некој што може да ми одолее? :rofl: Само јас не барам врска, барам маж и татко на едно дете, да родам побрзо пред да ми се случи уште некое срање :worried: Другите ќе си ги посвојам.

На Sesil, Mr. Right, NarCis@ и 18 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    95.149
    Здравоо:hai:

Досадно ми е,а едвај чекав одмор:|
    Не сум ја за дома,еве од сабајле се врткам безвеза.
    Ке планирам бар мени и активности со братче и снашка.Ги мислам и како ке полетаат во Саб по таа магла:x

Да одам некоја ситна обврска да завршам сега бар,до 4 работат,денес им е Бадник.
    И то.
    Повеќе инфо,во вестите во 19 часот:)

На Sesil, Mr. Right, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Јас како што сфатив вчера, демек сум личел на некоја екс членка на форумот....не сум знаел дека сум имал женски двојник.:lol::bandit: Мислам тоа го кажа @LiliBoz ,ако не сум грешка.

На Alishan30, Annath, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.059
    @kravce прај се на три ипол , најубаво ;)

Земав да правам пакетчиња . Пред недела дена купив за 5 пакетчиња да направам , сега гледам дали 2 ќе наполнам . ПоЈела сам половина и повеќе од стрволинките :headbang:
    Најубаво ќе е по едно готово и решена работа. Пред одење застани ,земи што ќе земаш и оди.
    И да ги направам сега до следната недела гарант ќе ги смскам :tmi:

@LiliBoz да каже беше ли на шопингот без ограничување ?:o

На Sesil, boomsleng, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    чекам да титне банката на тел :D:D

На NarCis@, Peco, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.879
    Допаѓања:
    142.177
    Добар ден,
    @referentka честито внуче и снашка. Што треба ќе се консултираш тука со снаи и ќе те оправаат ако треба, за да бидеш добра свекрва:D
    @sunshine2015 честито и тебе, нека ти е живо и здраво бебчето(не разбрав ќерка или синче:)).

Си дојдовме од гости, сега по дома хаос. Алишта за перење од синоќа до сега 3 машини пуштив. Ќе чекам да се исушат па нови да пуштам. Избришав 3 прозори, да средам тековни активности:D(успивање, ручек...) па ќе продолжам со генералка. Сакам да ми е чисто и средено се, многу поубаво се осеќам така. За таблетите од HealthAid кажувајте искуства ако има позитивни, па и тоа да купам ако треба. Оти уште тоа и г...а не пробав годинава:D:$:) Ама периодов мислам едно 20.000 евра само ќе ми подигнат расположение, ништо друго:$

За темата, секако дека ако сака некој да изневерува ќе најде начин, ама ја не би пуштала маж со бивша(освен ако не мора да работи со неа, не дај боже:D) . Не сум изневерила, мислам и дека не сум изневерена, ама никогаш не се знае. Мм ми покажува и кажува дека ме сака премногу, ама 100% доверба немам во него. Му го кажав тоа. Така да, само да си речам не дај боже и да терам даље:D:rofl:

Колку многу ми се оди на еден шопинг, за дома да изнакупам се, за малата и мм, а и за мене се што ми треба. Ама.... У нека боља времена, кога ќе станам директорка:rofl:

Убав ден да си имате, отидов да успивам дете

На Sesil, Mr. Right, boomsleng и 19 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Јас да не видам и да не чујам нешто на темава
    Вчера @Bubce38 Мелатонин спомена.Одма ми текна дека имам испрекинат сон.Од кога се роди детево по 50 пати се будам да ја проверам дали е откриена, па од одвикнувањето од пелени и почнав на пол саат да се будам, па во навика ми премина.
    Вакво купив.
    Па кога прочитав дека е јак антиоксиданс, се ,,запалив,,
    За чудо изџвакав едно и за пол саат заспав и не се разбудив цела ноќ.
    Што ти е психа.

Стварно, психата е чудна работа.
    Како ќе те мавне , така ке тераш.И што е трагедија, ќе мислиш дека си најисправен, најарен, дека твоето е најдобро:D
    Ова горново не е поврзано со никого и со ништо , само сама си размислувам од случаи од секојдневието.
    Па и себе се земам како пример, ама арен пример:rofl: (нели секој за себе си мисли дека е најдобар)
    Шала.

Денов - магла.
    Во глава-бистро.
    Тоа што не обрнувам внимание на се и сешто во околината, е што веќе некое време си селектирам луѓе, настани и муабети.Мирна глава:fubar:.

Имало на плоштад некои грепки за некој Џип.
    70 денари биле
    Да идам да видам, може ќе се џипосам

На Sesil, boomsleng, NarCis@ и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Нормално ми е да употребам деминутив,кога станува збор за мало девојче или момче(во случајот девојче од 2ро одд.),во други случаеви кога станува збор за поголеми, именката си е нормална.Според твоја логика како за маж, треба да употребам аугментатив?(ако ти е таа дефиницијата за машкост)

Последна измена: 24 декември 2018
    На WildMk, CameliaMiller и LejlaD им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.625
    Допаѓања:
    212.726
    Добар ден и од мене.Мелатонин б6 пијам веќе трети месец,слабо фајде кај мене,арно вели @referentka до психата ќе да е.Психологов не ме оправа,туку додатни стресови ми приредува како вчера со моторот,па изгледа психијатар треба да си барам:D

На NarCis@, Dadusicka, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    274.957
    Не е психа мелатонинот, вистина делува :) Сите цицачи природно го лачиме, така самото тело регулира ден/ноќ односно во темница го лачиме и не тера на спиење. Е сега ние лујЏето не живееме баш најприродно, па ни треба малку поттик за да регулираме спиење :)
    Доброто е што мелатонинот е 0% штетен, а 100% ефикасен :) Барем мене ми е неизбежна работа за раат сон да истерам. Иначе пола живот патам од несоница, мртва уморна а не можам да заспијам.

На Sesil, NarCis@, Dadusicka и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.059
    Не реков дека неправилно сте Се изразиле или не логично ;)
    По мое видување , интересно.

@referentka не можам да видам од колку мг се твоите ?
    Ние по дома сите си го сакаме мелатонинот |-)

На NarCis@, kuc, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    1 таблета содржи 1 mg мелатонин
    А твоето од колку е?

На NarCis@, kuc, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.059
    Слабо :)
    Јас од 3 мг пијам :D
    За време на едно од моите ивф во терапијата имав по 5 мг , ама некако многу ми се виде , па сама си намалив на 3 :)

На NarCis@, kuc, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Ако се лачи мелатонинот ноќе, и тера на спиење.. кај мене дефинитивно дење се лачи.
    Цел ден ко ошумоглаена сум, а дојди 10 саат навечер, ќе се ококораам, па оди натерај ме да легнам!
    Сите наопаку, јас терсене.
    Иначе да @bittersweet сосема си во право... Од шо спијам по 8-10 саати, зато сум вакваа лепотица :makeup:
    :D

Детево ми е настинато. Дома е. И температурка ми крена тро. Многу се нервирам ко ќе не е арна. Мене нека ми е, нејзе нека не и' е. :(

Денес спиев само 5 саати! Морам да надохадам сега... Мелатонинот не ми се лачи... ми извира од вруток :D

На Val-Dim, Sesil, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    @Bubce38 фала и убаво од твоја страна, зборот ми беше само да бидеме јасни,без намера да те ,,навредам''.;)

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Ако другпат ви текне вакво нешто -природно, да не шкоди на здравје а и служи на лепота:emo: да пишете тука.
    Да не си ги криете овие тајни рецепти само за вас:?:

На NarCis@, kuc, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.