Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро и од мене! Ми падна камен од срцето, вчерашниот преглед помина, детето ми е здраво право нема место за паника. Но нели не може секогаш да е се идеално и човек да е мирен, па за да бе должам многу, само ќе ве замолам ако некоја од вас има искуство или сознанија било какви околу сомнителна грутка во градата која треба да се отстрани со претходна биопсија, ве молам во лп да ме упатите каде да се прави тоа!! ;(
    Честитки за бремените, за запчето на Елизабет од Даница!!
    Кај некои растат, кај мене паѓаат. :^) Почнаа бременостите да си го земаат данокот, свиснат стомак, стрии, гради, побелена коса, заби скоро нигде... важно ноктите ми растат невидено, и некој сјај во лицето имам, блескам ко трудна жена шо би рекле :rofl:
    А за бивши кај шо ве читам, за жал или за среќа немам шанси за такви (не)пријатни средби, уште 'зелена' си го најдов мм и си пуштив корен со него. Се надевам нема ни да имам бивш никогаш!!;)
    А за погледи и дофрлања во бременост и соколичка имам случка, јас трудна со стомак до заби, тој врт заврт околу мене, мене ни на крај памет не ми дошло да читам мрѓу редови.. па тазе мамица со бебуле цицалче ми изјавиле љубов(facepalm)

На DVAANGELA, Peco, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.721
    Допаѓања:
    126.800
    @Petar80 јас не ни помислувам да имам нешто со него сега. Оженет е со фамилија, не можам јас такви глупости да правам и да рушам семејство. Едноставно не очекував да го видам. Толку. По комплицирано е нашето зашто не останавме заедно. Едноставно бевме прави во погрешно време. Идеме понатака. Не сакав да ве фрлам во депресија ама ете сакав да си ја олеснам душата на момент.

На DVAANGELA, Peco, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    (y):f:
    стисни ми лајк на постот,

На DVAANGELA, mareane, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Сакам од ср
    Сакам од срце да ти честитам,бебе е благослов од бога,годините се само број,ништо не е невозможно ако се сака и никогаш не е доцна за таква среќа,бебе.Ти посакувам многу среќа

На DVAANGELA, mareane, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  5. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Петре броиш лајкови? Еве и јас ќе ти стиснам еден:)

@nena2010 не фрлаш никого во депресија, форумов и јас така си го сфаќам, како место каде можеш да си кажеш се, да си олесниш на душата. Ќе си ја најдеш и ти својата љубов, доволно силна да ги избрише болните сеќавања.
    Сите, речиси сите сме имале такви врски, болни раскинувања, болни сеќавања, ама покрај вистински човек поминува се, сеќавања да, ама не болат веќе. Мене ми беше мило кога видов дека се променил толку многу, се посветил на семејство, дете, образование, претходно животот му се вртеше само околу фудбалот, а тоа ми беше толку тешко да го прифатам. Не можеш да го смениш човек, треба сам да порасне, созрее. Деца бевме:)

Да честам новото
    @danichap , честото прво запче, бисерчиња да реди куклата.
    @ph.orhideja честито и тебе, лесна бременост.
    Јас многу се мислев за второ и секогаш нешто не ни беше погодено, или со работа, или без работа, па сега си велам што не ми се случила несакана бременост, така воопшто немало да мислам дали да родам. Вака си останав со едно, да е жив и здрав син на мајка:)

На DVAANGELA, Peco, ozbilnazena и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро! Јас кафето го испив, сега ќе ве дружам со зелен чај со лимон.

@ph.orhideja еве моево бебе е јунско, твојот термин ќе ти е некаде август нели, таман летно бебе, па ако е женско јас одма ќе ти проследам сите алишта што имам, ионака ги собирам и не знам што да правам со нив, а убави се и нови, воглавно :nod: Па што, за мене купување за ептен мало бебе е залудно трошење, ептен нешто од мерак. Јас немав од каде да земам па за неа се од ново, или подароци што добивме, нешто имам од пријателка од нејзино бебе, ама па во различни сезони родени па не можев многу да користам....

За бивши... бивши се.
    Имав некои на фб, се гледавме кратко време :D. Интересно, јас никогаш не би им пратила покана за пријателство на фб, а некои од нив мене да. Мажите се полоши од жени, се сакаат да знаат. Некои ги прифатив па избришав, а еден онака "најмил" го оставив, па си гледаме што живот живееме :D
    Велам, гледаме, бидејќи не комуницираме, ама си се чуваме меѓу пријатели. Далеку е тој сега, уште подалеку од што беше.
    Се има случено некој од бившите и да ми пише порака, "еј како си, како живот", ама никогаш не враќав. Нема поента.

Сега сум благодарна на Бог што го имам најдобар сопруг и татко.
    Имате пишувано порано, изборот на дваесетина години сигурно ќе е поразличен од оној во покасните години, па така и јас... искуството го прави своето, со мм знаев што сакав, што ми треба. Не дека бев прорачуната, се заљубив, ама на поинаков начин. Или само имав среќа... :wasntme:

На Esmeralda-MD, DVAANGELA, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @danichap честитки за првото запче:party:...ние првото го добивме на 7месеци, а сутлијаш не сум правела кај нас нема таков адет:P
    @ph.orhideja честитки за бременоста1 со лесно да си ја износиш...

од мене чајче! може?

На DVAANGELA, toogood, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Не бројам лајкови, но благодарам што ми стисна и ти Анел ми значи поготово твојот лајк. Посакав само од НЕНА2010.

На DVAANGELA, ALISA0000, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Фала ти @Sky-butterfly ,се шалиме само.Имам и јас од двајцава се,од облека,колички и релаксатори.Многу и давав,не знам што останало,а што е старо.
    Туку сега не ми сметаат парфеми,така беше со ќерка ми,а ми се гади многу-така беше со син ми.

Што сака нека е,не ми важно што ќе биде,не ми е важно машко или женско,само живо и здраво да е.
    Отидов јас да работам малку.
    Чао.

На DVAANGELA, vitamina, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.

Темава станала срцепарателна. Што ви требаше за темава.
    Имав и јас еден бивши што подолго време го памтев, затоа што работите останаа неразјаснети и недокажани. ЧЕсто се гледавме и отпосле, чисто пријателски, по негова иницијатива, а јас бев премногу наивна да одбијам. Таман кога ќе заборавиш на се, да ти ја врати надежда. Милсма тоа беше целта на средбите. Измачување.
    Небитно.
    Два саата го пишувам постов. Кафето исто го пијам два саата.
    За ручек гравче за мм, по можност за 2 дена. :rofl: ПАметно си праи Рефка, еден ден готви за цела недела. Туку ние младите невести дури да научиме. Многу по кеиф одење не било на арно.

Вчера увидов дека чим си во ист двор со свекор и свекрва, без разлика што сме на посебен спрат, нема шанси да не ти се умешаат во нешто. По можност да ти кажат како да живееш, колку да трошиш и како дете да гледаш. И многу кутење не било на арно.
    Ме научија дека фина и тивка, (културата не ми дозволува со постари да се надмудрувам ама ајде ), ама мора да се врти нов лист веќе. ОД денес па натаму, прогласувам дека китката секогаш ќе ми биде на погрешната страна. :rofl:
    Убаво викаше една моја тетка што си ја нареди работата во бракот по нејзино. Јас вика кога дојдов млада невеста забите си ги покажав одма, а кога бев на работа, тап забите на маса ги оставав да се знае кој е главен у куќа. А ова забите не се мисли на вилици, туку на два змиски заби, затоа што свеки нејзина наоколу збореше дека змија била снаата.
    Е така да си знаете. :?::rofl:
    Одам да пружам алишта не бебуш додека не ми притекнало уште нешто да истрескам.

А, ми текна. Мм не е многу фан на мојата дружба на форумов. Смета дека сум откривала премногу лични работи пред непознати. :?::swear: Споделувам со него само смешни мислења или мислења од темата дали сум бремена.

На DVAANGELA, ALISA0000, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @Eli23 нема врска дал се во дворот или не. Кој сака да се меша ќе најде начин :nod:
    Еве мојава ми ѕвонеше да ми честита роденден (фала и нели :)), ама ми го честита и следното беше:
    а на малава и даваш ли да јаде? И велам: да, почнавме по малку.
    Е ако, треба веќе да почнеш да и даваш |(
    А ја има видено малава кога имаше 10 дена. А сега има веќе 5 и пол месеци :envy:
    Ама ете, јас не сум знаела изгледа како и дали треба |(
    Не е проблем до толку и кажаното, туку и начинот на кој го кажаа тоа.

И ај, само од културата и преќутев, нема смисла, ем не се ни гледам толку често, ама и тоа што се слушнаме знае да ми преседне... па да немам желба ниту да ја видам бидејќи треба да се спремам психички на тоа со денови, за да не ја спукаме на големо ]:)

Јас се имам променето откога добив/ме дете, понетрпелива сум бидејќи не и е кажано еднаш, ама ајд. Таа повеќе паметува, јас повеќе и замерувам. А ретко се гледаме. Што би било кога би живееле заедно? :^)

На DVAANGELA, Peco, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И јас сум понетрпелива. Дали е период и дали ќе помине ќе видиме.
    Да, сум приметила дека јас незнам ништо, ниту што да ја мачкам, ниту што да и давам, се знае она. Еднаш, два пати ќе преќутиш, ама на глава ко ќе ти се качат. Па уште и додади бабини деветини на тоа, секој втор збор до 40 дена ова до 40 дена она...( Дајте смајли што се крсти ). Бог да чува. Вчера имав дешавка, детево корне плаче за цицање, она сака да си поигра, да го думка малку и ќе се смирело. Кај може мајка да си го смири детето.
    Не сакам мислењево да се префрли во Снаи и свекрви, оти за тука е наменето.

И на сите останати им се извинувам што оптеретувам со некои теми, ама во периодов тоа ме оптеретува. За мене се релативно нови проблеми, а знам тука има поискусни што знаат како да се справам со нив. Секој совет што сум го добила тука се покажал како паметен и исправен начин да си го решам проблемот.

И после им е дома несфатливо како повеќе верба имам тука во нешто што тука сум го научила, него комшиките што рекле казале. :P

На danichap, DVAANGELA, ALISA0000 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Добар деееен
    Како сте?

Ич да не ви е гајле дали некој мисли дека коментарот бил за овде или не. Мене еден период кога се жалев/кажував маките на темава дури и пробаа да ме истераат, ама еве тука сум.

Ели многу незгодно што сте во исти двор и што може да ти се тупне кога сака. Совет што и да ти кажам, ти најдобро си знаеш каква ти е ситуацијата. Можеби да пробаш како Даница, кога ќе дојде ти работи си по дома, постилај, готви, мети. Не знам, секакви има, твојата не знам што мустра е.

Многу лошо вака кога знаеш дека познати те читаат, па не се искажуваш до крај.

На danichap, DVAANGELA, ALISA0000 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Туку никој не ми одговори во соодветната тема, па тука да прашам.
    Runners патики имате носено? Ги бива? Некако ефтини ми се видоа. Дали ќе вршат работа за до овде/онде?

15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Јас имав пред година и нешто ги купив од ГТЦ демек тогаш линија на Пандев и искрено ик ми се и уште ги имам баш за овде онде

На DVAANGELA, Eli23 и Cuci81 им се допаѓа ова.
  16. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Ваљда ОК мислеше?
    Да си земам едни, 1200 не се многу. Кој да дава (кој има нека дава) 3000+ за другите марки? Па нема јас на олимпијада да одам со нив.

На DVAANGELA, Peco и Eli23 им се допаѓа ова.
  17. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    И Петре само ние на темава, а?
    Овие другите изгледа фатија џенем. Им почна викендот.

На Peco и Petar80 им се допаѓа ова.
  18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Искрено и јас ќе фаќав џенем ама странки бре ме навалија денес Петок со пензионериве хаха

На DVAANGELA и Cuci81 им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Јас пред две години купив и уште ги носам, воопшто неми се оштетени,куписи слободно.

На DVAANGELA, Peco и Cuci81 им се допаѓа ова.
  20. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Prvo da ja pozdravam @referentka za sovetot za slabeenje, pa ako ti gorat usite ja te mislam zosto gledam cokolatce gladam nutelce i si vikam neeee refka taka rece:D
    Inaku za kazuvsnje pa tuks moze da si kaze koj sto go maci neodredena e temava de ili mene taka mi cini da si ja svatam.
    Zosto nekoi od rabotibe ako gi kazes na bliski samo ke te zalat ili ke mudrivaat.
    Mene primer mn me nerviraat domakinskive raboti a drugarkive site recisi imaat pomos koja zena koja sveki i gotvi itn. I ako spomnam nestoodma a pa zemi si zena a pari 8) itn da ne redam. A ovde gledam gore dole site sme so isti ili slicni maki:D
    Ama pa i segi i smei i seir be. So lugevo u realen svet nemozrs da se opustis se da pazis sto ke kazes u pm
    A ovde i da se naluti nekoj nema da mi stavi lajk e dobro de :D
    Inaku sestra mi dojde pa ja da zacistam pokuki
    Se raspisav jas, nesto me potsetivte so ova bivsive kolku si go sakam i cenam mm. Ama a pomoslam takvo nesto mora da ja spukame denta:(
    Se nadevam ne se urociv
    Aj brkajte me dosta treskam
    A ne uste nesto gledate deka za 15 dena 100 strani se napisani a do vtor rodenden eheererre

На DVAANGELA, Peco, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.