Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Рефке јас од шоља чај од невен спијам како заклана. Диазепам така не ми реагира...

На NarCis@, M&M, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Лунербата ноќните ги имате пробано за спиење? :wasntme: Јас ги купив оние за преку ден, ама уште не сум осетила потреба (да не речам зорт) да ги пробам :lol: За ноќниве ме интересира, зошто многу тешко заспивам ноќе периодов, се мачам со саати :(
    Бедоксини мавам по 2 и ми помагаат, ама многу кошмари имам од нив, дури не ми се верува што се' сонувам :x

На Sesil, Mr. Right, NarCis@ и 15 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.218
    Допаѓања:
    258.647
    @LiliBoz и @NarCis@ не е убаво да терате мајтап овде за муабет кој се водел во друга тема. Таму треба да си го кажете ставот.
    Еве и јас читам и пишувам овде, па слободно следен пат тагнете ме, оти и јас сум однела болно дете на сликање со Дедо Мраз. И пак ќе однесам. Вие слободно пак терајте мајтап по други теми.

На Mr. Right, Emy867, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Тебе те брецат? Јас мислев онака се зафркаваат...

На Dadusicka, Alishan30 и LejlaD им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Што е мелатонин? Хормон? Читам дека во некои земји е забранет за продажба без рецепта...

На mareane, dunika, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.218
    Допаѓања:
    258.647
    Па да. Многу ниско. Тагни ме.
    Мене и уште некоја мајка, ама тие не пишуваат овде.

На Mr. Right, Emy867, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.357
    Допаѓања:
    183.168
    @JuLleE Воопшто не е наменето за тебе. Навистина се зезаме онака :) Инаку во таа тема те поддржав ако не ти текнува.

На Dadusicka, M&M, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ме прати свекрвата да и купам две три работи од продавница, начекав попустите веќе почнале да ги лепат пред да затворат па се наоружав со сијалички со 75% попуст.
    Christmas shopping part one..... to be continued:wasntme::lol:
    673CD201-19F6-48EE-987B-9EFE532CAFFF.jpeg

И секогаш кога ќе го видам ово ми текнува на една баба во комшии на дедо ми која тврдеше дека снаата е маѓесница и ја симнува месечината.(facepalm):rofl::rofl:

B454FCD6-651B-4BF1-A1DF-7714D2B1D55E.jpeg

Се гледа дека имам вишок на време нели:lol:деца заспани, маж отиде свекорот да го прибере од работа, јас си уживам надвор со кафе и цигара додека не дојде маЖ па да мрчи за цигарите.

Сакам и јас вака кога ќе остарам, полна куќа деца, внуци, убавини.:l::l::l:

@Val-Dim Најсреќен да ти е роденденот:party:
    :^:

Последна измена: 24 декември 2018
    На do-re-mi, Val-Dim, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.958
    Не купувајте ваков онаков мелатонин, скУпичко ви е, најефтина варијанта ви е - одиш во аптека и си бараш лисЧе мелатонин, на кое има околу 30 таблетки од 1мгр :) И си дозираш по потреба, јас повеќе од две немам испиено.
    За најдобар ефект, се пие пола саат пред спиење и за тоа време јок телевизија и телефон и јако светло, ако веќе седите на телефон уклучете блу лајт филтер - (блу лајт не тераат да се будиме, значи обратно од мелатонинот) и во соба со пригушено светло.

За полчас... бебенца |-)

@kravce зошто би забраниле нешто што буквално сами го создаваме?
    Не е штетен мелатонинот, е сега да не испиеш една табла нели, и Ц витамин една табла нема арно да ти стори.
    Не оти ќе умреш од мелатонинот, туку може обратен ефект да ти направи, тахикардии и да не можеш да заспиеш, евентуално ќе го измочаш и тогаш си ок.

Ама во суштина се води како додаток во исхрана, не знам зошто било каде би требало рецепт за него.

Последна измена од модератор: 24 декември 2018
    На do-re-mi, Mr. Right, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.625
    Допаѓања:
    212.726
    Ve citam i se cudam na samata sebe-sto konj ke bev pa ne mi deluva melatoninot:tmi:.Povelete na kafe:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:,na terasa tegnam:smoke:,odmaram race oti sinko celo sise sok isturi na tepih pa ribav na kolena:headbang:

На Mr. Right, duffi, NarCis@ и 12 други им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @CameliaMiller абе ние сите хормони си ги имаме во себе, ама кога се во поголема или помала доза знаат да ни го сјебат здравјето. Јас не знам, затоа прашав :) Еве отворив на нет ми даде цела листа сајд ефектс, од пореметување на овулација, покачување на шеќер во крв кај дијабетичари, покачување притисок кај луѓе што страдаат од висок притисок... И пишува дека само во некои земји во Европа се продаваат без рецепт
    https://www.nutraingredients.com/Ar...orities-to-issue-melatonin-supplement-warning
    This is the really important thing you should understand about melatonin: melatonin is a sleep and body clock regulator NOT a sleep initiator.

The correct dosage of melatonin can be a problem. According to research conducted at MIT, the correct dosage of melatonin for it to be effective is 0.3-1.0 mg. Many commercially available forms of melatonin are in 3 to 10 times the amount your body would need. In fact, there is some evidence that higher doses may be less effective. In Europe, melatonin at very high doses has been used as a contraceptive.

На WildMk, Sesil, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    За спиење само чај од маточина, испробано.

На Mr. Right, duffi, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
  13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    21.973
    Еве сум да ве поздравам во холидејски спирит :party:
    ( И јас мразам премногу лигавења со англицизми не сте сами :D )
    Ве читнав пак набрзина , многу размуабетени сте деновиве не можам по цели постови баш сите да ги исчитувам.

Кафе на маса , ручек на рингла , пералната на најјако на еФтина уклучена.
    Прошетани со малово , душа ми извади , и дома и надвор.Надвор на улицата сака да шетаме несака на тротоарот , се тегне , плаче... Дома , целата соба беше со играчки , топкички , цевки , хартија , па реков ај се што е во форма на топки ќе соберам , па додека ги ставив сите во една кутија , дечкото ме виде и му текна дека баш со нив сака да си игра.Дојде и ја преобрати за секунда.И пак се на земја.
    Ај лав да сизон.:drunk:

За тоалетна сте промуабетеле измеѓу другото. :D Пред повеќе од пола година почнав да купувам Селпак , убава , мека ... Околу 140 ден. до 150 ден. некаде беше , за деновиве да ја качат цената на 190 ден. Аман де.
    Евтина ја наоѓавме во градот на Бубче во еден голем маркет, за вчера кога влегов да видам дека е 194 ден.
    Како за толку кратко време поскапува тоалетна хартија , за цели 50 денари ]:)

@Heartagram каде има уште од тие продавачки што на нарачка,насмеано одговараат со задоволство :o :D

На Mr. Right, Sesil, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Јас не ни знам на што мислиш срц... ова интерна шала ни е со нарцис..

На NarCis@, dunika, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.958
    @kravce затоа реков, и Ц витамин да е, не може да испиеш цела табла.
    Мелатонинот ни помага да "му текне" на мозокот дека е време за спиење, но и 10мгр да испиеме нема да има ефект ако со кафе го испиеме или во 2 попладне кога е светло надвор.

Ако се пие умерено не е штетен и нема сајд ефекти. Макар и да има се ептен лабави на 1 мгр; сакам да кажам не може да предизвика штета ако се користи правилно и не се злоупотребува.
    И јас не знам на што мислите ама сте ми смешни :D

На WildMk, duffi, NarCis@ и 11 други им се допаѓа ова.
  16. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.198
    Допаѓања:
    13.635
    Пази не го прашале со што :)
    Туку јас да сум била ќе сум ти рекла "стара финта, нова будала" :)

На LadyC и LejlaD им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.869
    Допаѓања:
    203.011

За тебе продавач можда, продавачка тешко, освен ако не е по жени :P

На NarCis@, Dadusicka, Peco и 5 други им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Можеби затоа оди на рецепта во некои земји.. Не сум стручно лице, си правиме муабет само :)

На WildMk, NarCis@, Dadusicka и 4 други им се допаѓа ова.
  19. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    21.973
    А јас мм го праќам по бурек , којзнае со колкаво задоволство му подаваат две четвртини со месо :inlove: оти жени работат.Ја ако се истите ;)

На Mr. Right, duffi, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.675
    Допаѓања:
    141.065
    По објаснување на доктор - телото само треба да се бори и да стекнува имунитет, а витамините да се внусуваат природно.

На пример, ти бусташ лекови за унитет вештачки, секој ден, без да се разболуваш. Кога напаѓа вирус, твоето тело не произведува нешто со кое ќе се бори, туку вештачки го имаш во телото. Прв момент после долга употреба, ако не ги пише, телото не знае само да се бори и е цело време болно. нема никаков имунитет. Затоа и педијатарот на ќерка ми вика, ништо вештачко. Сакаш да ујачаш имунитет? Чорби со коска, месо, овошје и многу зеленчук.

Вештачко дома ништо, освен ако мора и се утврди од доктор. Ми треба витамин ц? Една пиперка јадам. Ми треба спиење? Чај. Ми треба нешто за диереа? Банан. За тврда столица, компот од сливи.

На TeddyGrey, WildMk, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.