Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.059
    Итно ми треба помош .
    Знае некоја убаво англиски да ми преведе еден документ ?!
    Ако има некоја слободно време ве молам да ми пише ЛП
    Фала унапред :)

На dunika и LejlaD им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    А за хомеопатска терапија што велите?
    Инаку ова од Хелтеид е 1100 денари -60 таблети. Мож ќе бидам многу среќна после а? :D
    @Bubce38 дај да пробам. Само ако има мн стручни зборови може и нешто да не знам, ама у принцип го владеам.

На Sexybaby86, duffi, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.059
    Е стручно е мислам
    Ај ќе ти го пуштам у лп

На LejlaD, Annath, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.605
    Допаѓања:
    106.873
    Мене така матичниот кога имав алергија од полен ми викаше не ти давам лекови нека ти стекне орг имунитет.
    Излегувај почесто во природа.
    Така праавев мислев ќе полудам поготово кога цветаа липите кивав очите насолзени носот мислиш чешма е ама пак следннте 8год бев раат.
    Многу послабо реагирав имам и сега симптоми ама не како тогаш.
    Дали навистина стекна орг имунитет или од што е не знам битно се намали интезитетот.
    Инаку од март до октомври бев за никаде.

На WildMk, Sexybaby86, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.675
    Допаѓања:
    141.065
    prati aj i kaj mene, pa ke naprime kombinacija :)

На CameliaMiller, LejlaD, Bubce38 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    А мор Бубче мене ме заборави?
    Спикам инглиш како мајчин јазик ми е.:wasntme:

Леле само јас ли заспивам без никакви проблеми, уште глава на перница не сум ставила, спијам.|-)
    Многу ми е арен животот или празна ми е лејката па не се секирам за ништо.:wasntme::lol:

На do-re-mi, WildMk, Espadrila и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.605
    Допаѓања:
    106.873
    И јас мм вика женоо на гранка да те обесем ќе заспиеш.:lol:ретко многу ретко имам несоница.Обично девет во кревет|-)

На Sexybaby86, Mr. Right, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.218
    Допаѓања:
    258.646
    И матичната на син ми исто вака, ма не даваше никакви имуностимолатори да давам или витамини, освен ако има потреба и ако доктор мислам имунолг утврди дека детето мора нешто да прима.
    Инаку само во Мк може вака слободно да си купуваме апчиња, надвор и за витамини треба рецепт.
    За деца пак особено.
    Туку дете штом пуштаат во градинка одма Дефендил или што и да е во мода. За да не се разболува. А мора да се разболи за да стекне имунитет.

Никој витамин не смеете да го зимате без консултација со лекар. Ама баш никој.

Недоразбирање било ова @NarCis@ и @LiliBoz :).

На WildMk, Val-Dim, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Ручок денес пастрмајлии од боними. #недомаќинка #ичнемебива
    ама ветив маш ќе го частам. битно дете јадеше прво супа со зеленчук. Од ова сигурно ќе штрбне и он.
    Се натоварив како магаре. За утре ми останува дм ваикики котон спорт м. битно тенџерето што го сакав го зедов :inlove:

На Sexybaby86, Sesil, petunija77 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.957
    Може, не викам не, само јас не ја гледам потребата. Ми нема логика.
    А за злоупотреба на лекови, секаде го има тоа... најчесто се злоупотребуваат антибиотиците.
    Не сум ни јас стручна, ама сум параноична кога треба некој ап да голтнам :D Па читам свашта дур се убедам треба или не :)
    Викам лажги.
    Ама не би да навлегувам ту мач. :)

@Cka се' тоа е точно што го кажа, ама многу зависи и од животни навики кај возрасните. Ај еве не пијам, ама пушач сум, сметам дека се хранам здраво.
    Ама само цигарите се причина да пијам суплемент вит.Ц и да проверувам почесто железо.
    Живи пиперки не јадам, ајде јадам друго со витамин, ама ако фали поарно суплемент него да фали.
    Суплементите не се замена за здрава исхрана, туку само можат ако има потреба да ја дополнуваат.

Инаку да се дополнам: иако не треба рецепта, јас мелатонин пијам по препорака на психијатарката. На своја рака не експериментирам, посебно затоа што веќе пијам постојана ад и ал терапија, па не би да изигравам друид и сама да си правам "коктелчиња".

Последна измена: 24 декември 2018
    На WildMk, Val-Dim, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    Се вратииив од работа.:whew:
    Ете после 2 ипол недели кога се враќаш на работа што те чека:worried:
    Ко велигденско јајце се чувствував8) народ, народ.полни ходници, полни соби за инфузии. Се' полно. И при крај доаѓаат 2 ца (маж и жена) да сум им пишала лек кој специјалист усно им го кажал. Без извештај инекции да му пишам и за високи леукоцити антибиотик цитерал да пишам. Молим?!?!:^)
    Му велам а да те прегледам-пошто јас не сум "писар". Ми вели ниту еднаш не бил прегледан за овие 5 дена а 3 пати бил по разни лекари:o кревај мајцата и отвори устата!!! И ете го гнојна ангина има.а не го боли ништо. Издржлив. И си велам е вака со сите ќе постапувам-построго, повеќе те почитуваат.и доби антибиотик но не по музичка желба туку по вистинска потреба. И не Цитерал:) ми се извини-а и јас на него но му објаснив дека сакам да го лекувам а не да бидам "писар";)

Одиме на свинско кај свеки моја. Супер- нема да готвам вечерва:inlove:

Лунерба плус на почеток ми делуваше.сега веќе не. Не ја пијам.кога е полна месечина сум "вампир" и си гледам во прозори секоја вечер по час-два8-|
    На млади мајки кога им кажувам за настинка на деца да даваат супи, чајчиња, овошје и зеленчук и ништо друго терапија, вака ме гледаат:o ]:)

На do-re-mi, bittersweet, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.249
    Допаѓања:
    277.571
    Се прибрав.На работа нервозно,нетрпеливост каква владее на сите полиња чудо едно...
    Претерав со кафе изгледа па каква болка во желудник добив едвај достојав на работа.Среќа носам апчеза желудник в ташна.Е јас такви лекови повремено користам:аналгетик,нешто за желудник,палин редовно имам за циститис,понекогаш и седатив знам да се напијам .(Ми препишува матичен).Антибиотик не користам а ако мора подобро инекции Сега за ангината од оспенот мислам ке приумрев од стомачни проблеми што ми направи и го прекинав.
    Си имам нова другарка (всушност две деновиве) на Фб и многу ми е мило.Лепотици двете сте биле:hai::hai:

На fana, do-re-mi, Sky-butterfly и 20 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.004
    Допаѓања:
    153.884
    @Bubce38 освен аке е правна терминологија можам и јас да помогнам за превод, само колку ти е итно, дома немам саглам компјутер да седнам.
    Добар ден :)
    Па за апови сте се размуабетиле :), мене за спиење не ми треба, лунербата дневна ја пијам чат шат и мислам дека ме смирува. Мм има проблем со лош и испрекинат сон, му викав ноќната да ја проба.
    @Cka се е тоа во ред, и јас сум за природно без имуностимулатори ама кога ќе ти заглави дете на неколку пати сериозно, и покрај сите овошја, супи и зеленчуци ќе посегне човек и по некој сируп плус.
    И донесов боенки на зверка си седнала на маса си бои и трае, кафе истерав без прекин :)
    Ми се спие уште сега, па како си капе надвор уште толку на сон тера :yawn:

На bittersweet, WildMk, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Јас за вирус и настинка не носам дете на лекар. не гледам потреба. За себе па ич. Ви кажав денес со тровање отидов на работа. И со стомачен имам одено и на раб и дете чувано. дехидрирана никаква го имам хрането и му имам готвено.
    Многу ме интересира нешто. Дали децата ви се на прво место или сопругот?

На mal.ecka, Sexybaby86, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.869
    Допаѓања:
    203.011
    За имуностимулатори се сложувам. И јас не би да давам. Ама јбг, нашиве деца дишат воздух кој не треба да го дишат. А и ние. Затоа давам. Пробиотик, цинк и вит.Ц, омега3 со Д3.
    Друго не мора. И јас и мм земаме од истото, тој поретко, оти не може да смисли риба, а апчиња не знае да голта, мора да ги џвака прво.

Моиве делат прво место, тројцата. Никој не ми е пред другите.

На bittersweet, Espadrila, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    ^И мене ми се на прво место и тројцата (сосе куче) но ако мора да декларираме на кое место доаѓа сопругот?

На mal.ecka, Sexybaby86, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.249
    Допаѓања:
    277.571
    И јас деца ретко носам на лекар.Освен по подолготрајна кашлица за да ги наслушаат.Децава имаат многу малку антибиотици примено.Инекции ич,на два пати само инфузија при дехидрирање од стомачен вирус.И витамини многу не давам големава понекогаш поради што е слаба отсекогаш,ама фајде не видов .
    Лили,нормално децата секогаш на прво место,а после тој иако некогаш си ги заменуваат краткотрајно местата

На bittersweet, WildMk, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.563
    Допаѓања:
    177.180
    Апчиња не пијам и повеќе сакам зелка отколку елка.

Каде и да одиш, да се вратиш дома за крисмас.

На do-re-mi, bittersweet, flower30 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    84.946
    Се прибрав чистев сега кафе пијам и го гледам детево си кити елка.Сум ви кажала дека повеќе не ме нервира ништо.Метев ,а сега детево растура со лампиони,ленти паѓаат но здавје ќе пуштам правосмукалка пак ...не ќе се дерам без потреба не ќе живееме 100год.
    Секој си има посебно место и сопругот и децата и љубовта многу јасно дека не е иста .Маж може да биде секој но детецата сами си ги раѓаме и се дел од нас ....
    Ама си ги сакам и двајцата:l: ...љубов ми се ....
    Да доработам доста филозофирам....

На do-re-mi, bittersweet, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.869
    Допаѓања:
    203.011
    Имајќи предвид дека тетоважата што ќе ја правам наскоро ги содржи имињата на моите деца, а не и името на сопругот, доволно кажува. Не дека е на второ место, ама некако различна е љубовта спрема децата од љубовта спрема партнерот. Спрема дете и родител може да биде безусловна, спрема останатите и не баш.
    Ама тешки филозофии разврзав...
    Кога сме кај тетоважи, јас сакам, ама големово дете ми вели дека не било убаво ( не знам јас ништо) :lol: ќе ми излезеле брунки :lol:

На do-re-mi, M&M, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.