Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.779
    Допаѓања:
    162.962
    Ооок... ама не беше тоа поентата.
    Еве добро хасап. Ок е?

На dunika, duffi, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.962
    :^)
    Тебе не ти пречи некој да брцне виљушка во тегла и да ја лижне и пак исто?
    Немам исо дома ама такви работи секогаш биле huge no-no.

Мене ми е чудно дека на некој му паѓа на памет да брцне така во тегла, да ја излигави храната во теглата, и теглата назад во фрижидер.

Исто не сум мочала никогаш во двор...

Може па и моиве малку се забегани, не знам.

Знам луѓе што на пример си лежат кој на која стигне перница. Кај нас нема делење на перници. Секој на својата.

Мајка ми е препедантна дури и некогаш и мене ми смета до толку, ама некои работи ми се нормални, како јадење со свој прибор, имање своја четка и паста за заби, своја постелнина, готвење со капа и престилка...

На Sesil, dunika, BlackNight и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Знам дека не беше тоа поентата, те сфатив, малку парафразирав(надвор од домаќинствата) иронично.:)

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.962
    Инаку не зборам за некоја нормална неуредност, не живееме во лабораторија нели, и да има неизмиени тањири, прашина, да е подрастурено... тоа ми е сосем нормално, луѓе живеат, не може се' под конец да биде.

Ама хигиена е друга работа, нема врска со алиштава мои нездиплени префрлени преку столче...

На Sesil, flower30, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    3.267
    Јас мислев дека јас сум „болен“ ама луѓе не сум бил само јас единствен, се расположив... Следен пат со варакина ќе ги мијам садовите, бели ракавици што ќе се менуваат секој ден, чаршави после секое станување од кревет, строго лабораториски калаши за сите што ќе влезат дома и секс, секс секако во кондом-комбилизон! :)) Еве, да се поразонодите малку... https://www.playbuzz.com/triciaanjoley10/how-ocd-are-you

На Sesil, senjorita-v, Espadrila и 2 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.300
    Брцање излигавен прибор во тегла, која нема цела веднаш да се изеде е опасно. Бактерии ставаш. Повеќе бактерии има во човечка, отколку во кучешка уста...

На dunika, duffi, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Ако брцаш во тегла, јади си ја сам подобро, другите немора од истата, друга ќе си отворат.

Последна измена: 25 декември 2018
    На Milobebence и LejlaD им се допаѓа ова.
  8. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    3.267
    Сѐ се тоа само визуелни психички одбранбени механизми... Знаете колку бактерии има на вашите мобилни телефони? на далечинското? На тастатурата на која куцате? Рацете со кои вашите деца доаѓаат од градинка/школо и не ги домиваат како треба? сунгерите во бања/купатило, сунгерите во кујна, даската на која сечете јадење? Чевлите со кои влегувате дома? Торбите во кои има сѐ и сешто...Ќе одиме со средство за дезинфекција насекаде? Фала богу што имаме имун систем и сме еволуирале или да ги интегрираме или да ги отфрламе...Паднало влакно во манџата? Хаха. Каква готика!

На Mr. Right, dunika, senjorita-v и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    ^ мислиш гротеска. (готскиот стил не ми фигурира со влакно у манџа).

На dunika, BlackNight, Cka и 3 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.300
    Бактерии од лигушки во тегла, можат да ја расипат содржината, па после тровање да добиеш. Дали е гнасно или не.. друг муабет е.

На BlackNight, Annath, senjorita-v и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    3.267
    Можеш да добиеш и сериозна болест и од црното под ноктите со кои типкаш на телефон, инаку! Се разбира, не се однесува лично на тебе, зборувам општо. Има илјадници такви примери за кои ние мислиме дека се чисти. Поентата е дека сѐ е тоа само симулација на контрола, и ништо повеќе. Или многу малку е контрола во однос на океанот бактерии околу нас.

На Mr. Right, LejlaD и zhap4e им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.300
    Види вака.. 'Симулација на контрола' е и да пазиш да не рипниш на улица оти статистиката вели дека голема е шансата да те фукни кола.

Друга работа. Едно се факти, друго е живеење под стаклено звоно. Јас, како пример, не сум некоја педантерија. Знам каде се' има бактерии и не се притресувам ако дете од тепих шибни нешто во уста.
    Ама биологијата вели дека ако ставиш стрептокока, од твојата прекрасна уста, во тегла со мајонез, има неконтролирано да почне да се репродуцира. Статистички, голема е шансата да се затруеш, нареден пат кога јадиш од таа тегла.

На Sesil, flower30, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    3.267
    Да, ама Вајлд, така можеш да екстраполираш примери и дистинкции и пак до никаде да не отидеме со „докажувањето“. Како и во однос на „жешкото“' прашање на сексуалноста што гледам е популарно многу работи се културно програмирани и тешко е да се направи разлика што е природно, а што стекнато.Јас си се ставив во тие уредните, па малку беше и на моја сметка, и пример за тоа каде таквото размислување води. Ме заинтересира тоа што некој тука спомна, јас сум за чисто, не мора да е уредно. ..Јас па со тоа имам проблем. Каде престанува уредното, а каде почнува чистото и обратно? Тоа е интересна домаќинска расправа хаха, ама касно е и треба да се спие. Фала за муабетот!

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.300
    Штета :)
    Добра ноќ...

15. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    3.267
    Друг пат! Добра ноќ!

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.779
    Допаѓања:
    162.962
    И препедантноста и пренеуредноста се на иста бранова должина колку е тоа ок.

Какви денови... секој ден меани и збиранки.
    Пред некој ден имав филмски момент за набљудување.
    Имам пишувано за приказната за Убава, може некој се сеќава. Лани беше.
    Се собравме друштво. Кога доаѓа Убава со другарките на друга маса. Се поздравивме. А бившиот (другар ми) со жена му со нас на маса. (И како што знаеше секој, а и господ ифрид жена и брак за никаде).
    И тече вечерта.
    Тееече.
    Одат староградски. Си пијат људите.
    Женава драма и злоба ко на шпанска серија. Убава си седи и занемарува. Оваа ишарети и тензии. У други услови одамна ќе си отидев, ама ова беше ситуација за обсервација.
    И Убава ко се фати за тоа микрофонот. Па кога запеа една песна со името на дечково. Па кога рекоа солзи што од изненаѓење, што од мука, ние скришно плачевме од убост. Не знаеш како да реагираш. Си испеа девојчево, си допи пијачката и со отиде ко цар. Колективно ја сакаме Убава за снашка...амаа...кои сме ние па. Ама наравоучението се учи од било која шпанска серија или подпросечна лимУнада.
    Е така се прави тоа.

Потечена сум како балон... не се поднесувам.
    А од толку хепи и мери... не осеќам веќе празнично расположение. Мислам дека физичкава состојба ми допринесува. За два конфекциски броја суж поширока од обично, фацата ми е потечена многу. Не се прејадувам и пазам, но... ете. За два дена балон...ќе пукнам со се душата на Сергеј.

На senjorita-v, Sesil, dunika и 19 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Хааааај
    Си ја облеков "кецелата" сега чај ќе ви ставам :D

@Mr. Right што се издаде па и ти, сега никој од тортите и палачинките нема да ти земе :D

Што е убаво надвор и за дишење и за шетање и за луфтирање мозок. Уште да сфатам што му текна на лицево мое вака да се понаша, утрински на чело печат да ми покаже (wtf) ама :!: не се нервираме, диши длабоко, се е во ред... :bug:

https://www.libertas.mk/video-vo-kochani-tri-zheni-se-tepale-za-eden-mazh/
    Зошто вака бе жени? :(

Се гледаме со кафето :) да завршам некоја работа додека нема гужва

Последна измена: 25 декември 2018
    На Mr. Right, Peco, do-re-mi и 20 други им се допаѓа ова.
  18. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро утро ,јас вредна утрово за сечиј вкус по нешто да ве почастам , имав капа на глава ,и ракавици ,за секој да касне 20181225_082314.jpg 20181225_082300.jpg 20181225_082244.jpg 20181225_082232.jpg 20181225_082217.jpg 20181225_082204.jpg 20181225_082148.jpg

На bittersweet, Mr. Right, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.250
    Допаѓања:
    277.579
    Денеска ми беше ден кога можам наутро да си полежам,ама ко за инат од црни ноќи сум будна.
    А ми е страв и кафе да се напијам од желудников.
    И јас сум како балон подуена и олкави варијации во кг не се во ред навистина.
    Ај да станам да се средам малку на човек да заличам,имам некој семинар.Не дека нешто ново ќе научаж ама кога дојдовме да се вреднуваме преку едно ливче кое треба и да си го платиш тоа ти е...

На bittersweet, Mr. Right, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Морген.
    Пред мене ден со убави обврски.
    Но ко за добро утро ми ја покакале пилци колата и не видов. па си пуштив брисачи на најјако за побрзо да се осуши коа глеам шајзе цела шофершајбна! водата замрзнала. до работа возев со поглед у шајзе. Хаос :drunk:
    Ми се спие еден куп од што синоќа ми се скрши сонот па заспав во 2. дете у 3 побара нешто да се напие у 4 балонот го побара и спиеше со него. нема шанси да му го земеш. оди спиј да те видам коа знаеш дека врчкана може да се умота...
    вие арни? кафе некој?

На Mr. Right, Peco, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.