Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    84.946
    Добро утро!!!
    Маж и дете испратив и си прилегнав додека свекор ми да ми го запали парното да не седам на ладно...
    Ветровито и тоа убаво кафе пијам ,во позадина ветров свири и пука сонце...
    Од што се преработив не постои нешто што не ме боли како стара баба сум ,ама и тие повеќе не се жалаат
    Јадам секаде и не сум гадлива ,а дека сака внимавање кога се работи со храна сака .Не може со распафтани коси и несредени да земеш да готвиш.И после нормално дека влакна ќе има не може грепка да најдеш внатре.
    @mareane зошто не земеш да пиеш PROVEN малку да ти се смири желудник ,знам дека е пробиотик за цревната флора но на мајка ми многу и помогна.И секако чаша ладно млеко секој ден и помалку нервози.
    Ај се читкаме покасно!!!

На bittersweet, Mr. Right, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.005
    Допаѓања:
    153.885
    @petunija77 среќен роденден најсреќна да си :)
    Луѓе ептен сте ре гадливи, јас не сум, до некоја нормала барем не. Ок некои ептен екстремни примери дадовте, ама генерално не сум, каде и да сум била на гости сум јадела, немам забележано до толку нешто да ме згнаси, на работа ако донесе некој нешто домашно пробувам без проблем. Знаело некогаш некој мирис да ме одврати ама не често.
    Не знам како седнувате по кафиќи и ресторани, ако почнам да мислам што се се случува во позадина нема да јадам и пијам никогаш ништо. Се додека не најдам бубачка во нешто не е страшно. Па и спакуван производ од продавница не е сигурен. Обично кај најгадливите се погаѓа да се падне нешто, имам роднина таква, 1 влакно случајно да залута кај неа ќе падне :)
    @Annath муабетот на син ти со тетоважата ме потсети, ми ја гледа малава пред некој ден тетоважата ми вика "мама уште не ти се избришал цртежот" па кога и кажав дека нема никогаш да се избрише некако разочарана ми се виде, изгледа не го бендисала многу, деца :). Инаку не би можела да кажам дали кој е на прво место помеѓу мажот и децата, на сите ни доаѓа прво да кажеме децата ама не би сакала да го двојам и него, се зависи од која гледна точка збориме. А тетоважата ми е само со децата поврзана и мене.
    Ај да де фатам малку за работа.
    А и да ако имаме католици во група, Среќен Божиќ :)

На bittersweet, kuc, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.250
    Допаѓања:
    277.579

Еве кафето за Лили,претходното ми се истури изгледа!
    Си каѓав дека @stetoskop ми фали и ако има некој инфо зошто сакам да ми каже.
    @kuc не сум пробала со провен сега пијам некој друг пробиотик ми останал од претходно кога имав со стомакот проблем.Треба да пробам!

На Mr. Right, Peco, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.605
    Допаѓања:
    106.875
    Добро утро мил народе
    Маж одамна испратен на работа јас си прилегнав сум заспала сеа одмарам си лежам ко црногорците сум па ќебенце и фемина па се остало.
    Леле што се не прочитав кави сочни примери ми се одјаде а гладна бев утре пак ќе ги препрочитам постовите пак да ми се одјаде тоа е арно за мене.
    Порано бев многу, многу,
    море ептен гадлива со годините тоа се смени не дека не сум но не како порано.
    @petunija77 среќен роденден до 101 и назад среќна, здрава, весела и сите ствои желби реалност..
    И до сите католици честит Божиќ.

На bittersweet, kuc, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.628
    Допаѓања:
    212.734
    Добар ден и од мене.На католиците честитит Божиќ,за многу години да е.Поп ќе идеше вода да крштева,ама изгледа му студи,сеуште не е дојден,да затопли па ќе помини колку парички да собери:),се арно ама ме сплеткува,не можам ништо подома да сработам.@kuc да ми го позајми свекорот на една зима барем,ветувам на пролет ќе го вратам,а нема скроз сам со парното да го оставам ќе му помагам:hai:.@stetoskop ми фали и мене,и во СП поздрав и пратив,реакција нема,само @sanjaeva изреагира:hug:.Кога готвам сакам да е чисто,раце на секое мијам,косата сега ми е кратка,не паѓа,ама ради мирис ќе ве послушам за капа.Во ресторани кога ми се паднало да одам нормално дека ќе каснам,ми е незгодно инаку,сум отишла ама не да не јадам,ми е без врска.Мада свесна сум дека и во рестораните а богами и подома има такви кои редовно раце не мијат,за друго ако мислам желудник ќе ми се преврти,така да спаѓам во средно гадливите:lol:

На bittersweet, sanjaeva, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.687
    Среќен роденден питунија :f::^:

Добро утро
    Овде одекуваат камбаните и честитките на секој чекор
    Сонце такоџе има
    Ние чекаме гости
    Искористив попустите па земав неделава некои новагодишни тракатанци.
    Сијаличките 3 ипол евра а испод 10 немаше.
    Неделава ќе одам пак да прикупам нешто ако има останато плус ќе пазарам за роденден на маж и нова година
    Убави денови дефитнитивно, несреќа во цела среќа е колата, да видиме дали петок ќе ги дадат таблиците, се надевам дека да. Ако не бар понеделник.
    Исцркавме по дома, :|

Поздрав до сите

На bittersweet, kuc, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  7. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    :hai: :coffee:

Среќен Божиќ на сите со католичката вероисповед, за многу години!

Најдовме со маж баклава на пакистански начин, вкусна ептен. Ко што немам кочници за вкусни благи работи, сега си патам. Грло ме заболе, носот ужас и еве се лечам со вода од лимон. Не е настинка, најнормално функционирам освен тоа што гласот ми е како да зборувам преку долга цефка. (facepalm)

Многу сум глупа, ко да не се знам себе па правам вакви работи. |( Што убаво со месеци и месеци не јадев ништо со шеќер, што ми текна да си правам сопки самата. :|

Деновиве се заразив со една апликација, QwikMatch се вика. Група на разни игрици заедно. Се опседнав! Баш е интересна, пробајте, на сопствен ризик. :))))

@petunija77 среќен роденден! :party: :^: Сѐ најдобро ти посакувам! :l::hug:

Последниве дваестина страници не ги прочитав, не сум во тек што сте муабетеле, ќе ми извините. :$ Вчера цел ден се утепав од чистење и уште има. Ко да не живееме двајца сами, туку цело село. :| А бога ми и мачките растураат, посебно малово. Најдов лимони и кромид дури, де под кауч, де по ќошови кај нив во соба. :D

Ова од синоќа. :l: Кога ќе го земам во раце, после неколку минути заспива. :inlove: :D

IMG_20181225_014022-01.jpeg

Убав вторник! :f:

На bittersweet, Shelea, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  8. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.605
    Допаѓања:
    106.875
    Ама е релаксиран срцко :inlove:

На Alishan30, WildMk, malerozna и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.676
    Допаѓања:
    141.087
    Значи, кога со маж ми си седнуваме да си јадеме нутела од тегла, треба да си земеме по 20 лаѓичиња секој. Јадеш со едното, го фрлаш, па со дригото, па го фрлаш и така... дане внесеме бактерии, или ќе мора цела тегла да си ја изедеме од 750 :)
    Јас не пребирам, ниту сум гадлива, раце мијам пред месење, ама капа не ставам, немапотреба, имам коса врзана. Престилка не се става за да е чисто јадењето туку алиштата :) И нормално дека не месам у новиот фустан за свадби и погреби :) На никого не му загледуам дома како готви и дали му е чисто. Ама ич не ми е гајле. Одам за луѓето да ги видам, не за прашината, бактериите...

Во ресторан знаете дека и кога келнерот ви јаноси порцијата и зборува излегуваат бактерии од устата? И си јадете бактерии? Знаете дека тоа ама иччч не е толку страшно како помфритот у мекдоналдс? А знаете кога ќе дојдете кај мене на гости и ви принесам месено дека и ќерка ми месела со мене?

Кој ми е побитен, маж или дете? дете. Ама ги сакам и двајцата. Нормално дека ќе бидам позаштитнички настроена према дете, сепак е дете.

На kuc, lunicka, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро на сите :)

Не сум гадлива, јадам на гости, и гости кај мене јадат. Единствено нешто што ме одвраќа е некој да брцне со своја вилушка во сервирано макало, салата, што и да е. Тогаш не пробувам, инаку немам проблем. Јадам и по ресторани, и дома кај пријатели. Имаме неколку пара што си се собираме по дома со деца на мезе или ручеци, вечери, па си ги знам, а и тие нас, така што немаме проблем за јадење едни кај други. Си јадеме сите :D За не толку блиски, иако ретко ни доаѓаат, принесувам грицки, нешто благо и сок/кафе. Или пица порачувам, значи ништо посебно. За другиве драги луѓе готвам, од мерак и со мерак, а и тие за нас кога им одиме на гости.

Со маж знаеме и да пиеме од иста чаша и јадеме од ист прибор, што го сметам за сосема нормално. Ова сами кога сме дома, не пред гости :D

Влакна сум наоѓала, не верувам дека има некој што не нашол никогаш во ништо. Тогаш едноставно прекинувам со јадење и толку. Ако е од пекара или ресторан, доколку најдам влакно, не одам веќе таму и тоа е тоа. Не се потресувам особено заради тоа, се додека не е влакно од специфично место :!::rofl:
    Дома готвам со капа, првенствено заради мирисот, а воедно и хигиена. Раце миени секогаш, прстени извадени, нокти средени :D Свое влакно немам најдено никогаш во јадење, ни маж исто, што значи на добар пат сум ;)

За дали си го сакам повеќе детето или маж ми, не постои универзален одговор. Едноставно љубовта е различна спрема двајцата, од различен вид. Двајцата ми се на прво место во срцево, подеднакво ми се важни и се грижам за двајцата, иако на различен начин, пак ќе кажам.

@petunija77 среќен роденден, да си жива и здрава :hug:
    @Val-Dim и тебе среќен роденден, со задоцнување. Не знам дали сум кажала, ама ти си една од оние членки што со уживање ги читам и на некој начин се угледувам, како мајка и како жена.
    Секако, има и други членки кои ми служат за пример, неблагодарно би било да почнам да ги набројувам, зошто сигурно ќе испуштам некого ненамерно.

После работа следи шопинг со мајка, после дооолго време. Се радувам :f:

Убав ден на сите, бидете паметни :angel:

На bittersweet, Val-Dim, kuc и 29 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро ви утро. Се надевам убаво утро имате. :D
    Чекам клиентка инаку, па да шкртнам набрзинка.:D
    Буб и убав ден лепотици и по некој мЖ. (highfive) :hai:

На kuc, Mr. Right, Alishan30 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.962
    Добро утро убавици :yawn: :coffee:
    826ac9898de86612762c5f1cf1002df7.jpg

Јас би вака, ама нема :)

Сабајлево драми.
    Сум заборавила да проверам гориво... како да ви кажам, кога ми светна 0км ме мавна дамла. А бензинска по пат - една. Само се молев да стигнам до неа :D
    Стигнав, среќа :D

Поарна сум од вчера каде каде, претпоставувам дека маглата ми правеше проблеми.

Мојов ден арен нема да биде, какви нервози имам, ама тоа е, се надевам вие поарен ден ќе имате :)

На kuc, Mr. Right, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.358
    Допаѓања:
    183.182
    Ај ај ај муабетиве од вчера :doh:

Добар ден :hai:

Да не тупам, уште сме болни :( И стварно не ми е гајле за нас, ама за деца кога се работи, срце ми се кине.
    Гадлива сум, најискрено. Влакно да најдам и толку од јадењето. Едно време имав во друштво инспектор чинам беше, ми кажа кај да јадам, каде не во скопски ресторани. Се разочарав. Особено за кинескиот Ѕвезден океан. Во еден на кеј еднаш со другарки најдовме мал црн полжав без куќарка, изгледаше на пресечена каламата маслинка. Кога ја фати другарката, мрдна полжавчето и дефинитивно не беше маслинка :puke: На истото место, другарка по извесно време наоѓа нокт. Па по некое време влакно и не од коса :puke: Па добро мајку му. Што прават во кујна? Инаку дома сме пречисти |( Ама сериозно. И не сум свилена, ваква, таква. Абе за храна треба да се има хигиена и точка. Јас престанав да јадам кај другарка кога видов дека пие вода и ја враќа чашата кај чистите. Ѝ викам чашата ти е за миење. А таа зачудено: па само вода пиев. Ок. Јадев и пиев дома, не мора ништо да послужуваш. Кога се работи за храна, имам високи стандарди за хигиена 8)
    Одам да видам што е следно на список од лекарства (facepalm) Имајте убав ден :hug:

14. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Добро утро. среќен божиќ на сите што го чсават денес.
    Не сум гадлив ни јас , бидејќи сум гурман и обожавам печено, пржено па немам проблем да си пробам и на гости кога ќе принесат бидејќи нели греота е домаќинката спремала а да не и се проба од мезето-јадењето и плус да не ја пофалиш како тоа вкусно е направено. Не се замарам до толку дека ако некој чепне со вилушката во јадењето па јас дека ете опасноста од бактериите е голема. Ако беше така човек немаше да остане барем на овие простори кога во минатото сите јаделе од тавата. Не дека така треба и во денешно време се си е убаво за секој нели посебно прибор се ама да се ситничари не треба до толку.
    И ние редовно си се дружиме 4-5 фамили си се собираме секогаш кога имаме повод, именден, слава, роденден сето тоа пропратено се мезе и пијачка, понекогаш као ќе се најавиме за на кафе ама секако пак ќе се испие некоја ракија и обавезно мезенце. И никогаш не се загледувале кај овој овакво мезе имало кај оној онакво секогаш ние битна дружбата.
    Секако дека детето повеќе се сака , бидејќи сите сне спремни за децата да умреме ако треба ама ретко кој би умрел за својот партнер.

На Alishan30, vitamina, LadyC и 9 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Сите би некако, а обично тоа некако го НЕМА.
    Еве јас , постојано барам нешто што го нема.
    И се ми е малку.
    Се враќам од одмор, веќе сакам пак.
    Си доаѓам од купуванка, и одма нешто друго ми фали
    Некако она ,,само здравје да има,, слабо го сфаќам.Тек кога ќе почнат болки, па макар и најобична главоболка од премор, тогаш сфаќам што значи ништо да не те боли.

Денес турбо турбосан ден.
    Маса народ.
    Морам до Тутунска Банка, процедурална работа, ама ич не ми се оди.То банкарите неможам да ги гледам:tmi:.Каматари.Пљачкаши.Лихваришта:D.

Се степале три жени во Кочани.
    За маж.
    Тој го гледал од страна и уживал.Може гледал која ќе победи:makeup:
    Сељо ...дозволил да дојде до такво нешто.
    Ќурки....што дозволиле за маж и тоа туѓ да се тепаат.

16. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.349
    Допаѓања:
    5.766

Е ама без шеќер бил соков. Плис витамин Ц:!:

На LadyC и LejlaD им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Па и другарка викнала да и помогне... (facepalm)
    Нешто сум нервозна како за пмс, а во овулација сум. Башка што ми се кара со драги луѓе, не со некој рандом. Како несфатена се осеќам, не можеме да се разбереме за глупости.
    А ваму со клиенти толеранција пуштена на најјако. Ако во себе си ги пцујам, и мене може некој во себе ме пцуе :wasntme:

На kuc, Mr. Right, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Од овој сок може и витаминоза да добиеш,од толку витамини во него.:lol:

На LiliBoz, BlackNight и LejlaD им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.962
    Е да си ми жива!
    Како бе така "само вода пиев"?!
    Пиј си пак, не ја ставај кај чистите... кои патем, чисти ли се?

Јас не се плашам од бактерии, ако е за така со страшно гнасни работи работам, едноставно е некултурно и гадно.

Кога со моето семејство не споделувам лиги, со пријатели и познаници па ич.
    Ни од на дм виљушка не јадам, ни он да брцне со неа некаде не јадам од тоа, а не па од други.

Секој може до толку да внимава, не е некоја тешка работа со една лажица да ставиш во тањир, со друга да јадеш од тањир.

И да си измиеш чаша, макар само вода било во неа.
    Пушти ми го на викенд да го изедам прасенце едно дебелко :inlove:

На kuc, Alishan30, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Сеа ми текна уште едно ,,чудно прашање'' кога спомна со иста вилушка или од иста тегла не јадеме/јадете со дечко или маж....тогаш што е со бакнувањето,лапање.....(кај ми текна тоа сеа :lol:инстинктивно).

На Mr. Right, LiliBoz, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.