Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Бабо, ти си? 8-|

А конче имаш зашиено за да не заборавиш? :rofl:

mal.ecka, dunika, LejlaD and 6 others like this.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Не ме смеј. Имам техники. Не ги кажувам

bittersweet, Mr. Right, Peco and 6 others like this.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Не јадам од храната и лажичето на ќерка ми, ни па пијам од нејзината вода или што и да е. Не зашто ми е гадно, туку зошто не сакам моите лиги и потенцијални бактерии да и ги пренесам. Неа си ја чувам како капка на дланка :angel:
    Со маж кажав, знаеме да јадеме од ист тањир, со ист прибор и да пиеме од иста чаша, на пример навечер додека гледаме филм. За ручек вадам тањири за секој посебни, нормално :D Ама не ми е ништо трагично да си пиеме вода од иста чаша, еве не знам. Сега не на пример, јас сум настината, ама во нормални услови, се случува да сркаме нутела со исто лажиче :lol:
    Едит: И теглата е само за нас двајца, не ја нудиме по гости :rofl:

bittersweet, kuc, Mr. Right and 17 others like this.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Исто. Ова ми го кажаа кога ми влезе прашинка и морав да ја извадам леќата, а немав течност со себе. Влегов во кафич, измив раце, извадив леќа и ја измив со вода. Сигурно почисто од плунката, иако е моја. За ќебето јас по етикетата гледам :tmi:

bittersweet, kuc, Alishan30 and 13 others like this.
  5. CameliaMiller

Кажи ги, како стареам се поеќе на мајка и баба личам :)

Од плунка е почисто, ама избегнувај, поарно шише вода купи си во такви случаеви, водава што ја пиеме не е идеална за во очи :)

Alishan30, mareane, dunika and 4 others like this.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Никад не сум дојала од дете, може кифличе или геврече ако кршел, не да го џвакал, ама каша и така не можам да јадам а камоли да дојадам од дете, нема шанси. Плукнато да ме тера да јадам нема шанса, имам видено мајка како му џвака на детето и да му даде да јаде, тоа ми е одвратно, гадно... Детето само по себе е чисто, дете е, нема расипани заби, не јало свашта, ама не и не, не можам, гадлива сум. Од каките не се гадам, пресоблакам, мијам раце и раат, ама храна џвакана ми е крај. Не пијам и од исто шише, пример никад не пробав од бебешка цуцла дали е топло, ладно, дали е ок, муж нема гајле со тоа.

Ќе заборавев, и јас знам која страна ми е кај нозете, која кај главата и не можам да спијам ако не е така.

kuc, lunicka, Peco and 18 others like this.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Тоа со етикетата на ќебињата и јас го правам :angel: Мора да е на одредена страна и не смее да ми се помести никако. И мм го научив така да ги постила кога мести кревет сабајлечки :D

bittersweet, Skorpija25, kuc and 17 others like this.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Човек да му е страв на гости да му дојдете. Премногу се оптеретувате.
    Јас сега психички ќе се мрднам што мора постојано да мијам и премивам, што имам посебен прибор. Па и најтешко ми паѓа кога син ми ќе ми даде нешто за јадење и морам да го одбијам.
    Како што вели @Cka и од уста соџвакано си јадеш.
    Јас јадев се од син ми освен џвакано. Татко му и сестра ми и тоа го јадат. Сестра ми не само од ќерка и туку и од внуците дојадува:D. Може вам ви се гадни работите ама се сосема нормални за деца и родители.
    Син ми на пример секогаш ама секогаш кака кога јас јадам.
    Има мал милион ситуации кои со дете ќе ги соџвакате и ќе ви изгледаат нормално.
    Единствено кога јаде не пијам вода од негово шише.

За хигиена нормално секој води грижа. Јас пазам во граници на нормалата. Чистам, мијам, перам. Не сакам и јас валкано и нечисто.
    Играчки цел стан ама тоа не спаѓа во хигиена.

@Lilit абе ме натажи со приказната за Убава. Едно два три пати ја прочитав:).

9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Абе да, ама е многу полошо на сред улица со валкани раце :shake:да вадам од очи, па да ставам леќа во уста :doh:

LejlaD, Annath, Sexybaby86 and 2 others like this.
  10. CameliaMiller

@AngelOfArh мене не ми е гад на туѓо дете и пелена да сменам, и каки да мијам под туш, и мрсули да бришам, и шљакани раце да измијам.
    И од сред јадење да станам за ова да го направам и пак да јадам.

Бебево летоска на сред плажа ни какна, му протече од пелена, јас јадев сладолед во моментот. Ама јас и го чував, оставив сладолед, избришав со марамици, брцнав во море, па го предадов на дм да го игра додека да дојадам сладолед.

Ама џвакнато не ставам во уста.
    Тука е границата.

@JuLleE расфрлано и нечисто е скроз различно.
    Не верувам дека има куќа со дете кај што не е расфрлано. Нормално е.
    Ама тоа е друго.

bittersweet, kuc, Alishan30 and 14 others like this.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Гадлива сум ама не од свои деца. Иако откако се вработив на моменталново работно место со колешки знаеме да јадеме од ист тањир ама со различна вилушка. Или па да јадам јас/ она до пола па после другата да дојаде од иста пластика. Не со сите, да се разбереме, ама со некои да.
    Најслатко на свет ми е да гризнам од на мм хамбургерот и да пијам од неговата чаша, а него тоа од такт го вади :lol:.
    Од децава ништо не ме гади, на сред јадење сум знаела да сменам пелена, мијам раце и се враќам да си дојадам. Големава обавезно ко ќе ископа нешто од нос ми го дава во рака, поарно така него да го залепи кај било.
    Денес слободен ден, бебе нана, а јас се мислам што да к'снам :). Веќе добивме пакетчиња и се натаму ми е умот.
    Ве поздравувам и ве :hug: сите.

bittersweet, Skorpija25, kuc and 18 others like this.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ич не ми е гад да бришам гомби, така ги вика синко, ич, и да мијам и се. Ехеее коа ќе ми текне првата вечер тоа мекониумот како се рашљака, ама храна во уста јок! И мрсули со голи раце сум бришела, и ми се искакал во раце додека сме чекале да направи маж вода за бањање и се со ред.

kuc, Alishan30, LejlaD and 4 others like this.
  13. CameliaMiller

Исто, немам дете да имам до толку многу дешавки, али со возрасни луѓе свашта имам видено.
    Кога од возрасни не се гадам, и од нивните лај*а, од дете па ич.

Само не сакам ништо од никого да јадам, свое и чисто за мене :)

Alishan30, LejlaD, dunika and 5 others like this.
  14. kravce

kravce Форумски идол

Нема ништо лошо во внимание и хигиена, туку сакав да доловам дека некој и за вас/нас може да мисли дека не сте педантни од слични причини. Ете нокти, или миленичиња, или коса ти паѓа, а тој од кај да знае дека ти капа носиш кога готвиш и слични ситуации. Или можеби зависи кај кој си, па различно посветуваш внимание. Ако премногу внимаваме на овие детали ниту по гости ќе идеме, ниту гости ќе ни идат, ниту пак по ресторани ќе јадеме. Секако, не можеш да спречиш некој да внимава, тоа си е сопствено право, ама не ми е здраво ептен да се претерува и во овие работи.

За загревање у слаткарница :angel:

Skorpija25, kuc, Mr. Right and 17 others like this.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Не ми е гад да сменам пелена на било кое дете. За јас да треба да му сменам значи мајка му не е во моментот тука и нема ни да биде у наредни 15 мин. Да го оставам ли да го чеша газето? Шанса нема тоа. Да му џвакам на дете исто така нема шанси. Златен блендер постои.
    Од маж не се гадам ама да јадам у тањир во кој што он јадел претходно не ми се случува. По навика чист си зимам. А имаме јадено од ист тањир..
    За гости сум ептен педантна. Внимавам посебно ако деца треба да дојдат. Сигурно нема да го погалам кучето и да месам. Патем со ракавици месам. Тесто под нокти па назад -нема шанси.

Јас си дојдов зен од чопинг. Изрелаксирана еден куп. Само будал жена ништо не зедов за јадење а вчера цел ден на пастрмајлијата само што бев. Добро и чипсот што го грицкав потоа...
    Ми фали другар ми. вчера сам ми пиша дека јас му фалам. викам и ти мене ама не сум лигла да ти признавам. Се гледаме ама некако не е тоа тоа ко ќе седнеме со маш и жена му. Убаво е се да, ама знаејки таа неговата како хистерише за се и свашта ко со пола уста да зборам. Вика да се договориме деновиве да си утепаме 5-6 часа ко порано. Е не знам дали ќе се толку ама барем 3. Ни лета време заедно. И искрено? Едвај чекам..

bittersweet, Skorpija25, kuc and 16 others like this.
  16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Од петокот се немам уклучено, се здробив од читање. Што убави муабети за швалерисување сте почнале, па на крај со гадотииве сте завршиле. :x

Гадлива сум бескрајно. Ама бескрајно! Колегата во канцеларија јадеше сендвич и како гризна така извлече влакно од внатре. Одвај стасав до тоалет, среќа не истурив црева на сред канцеларија. Мајка ми и баба ми се криви за мојава гадливост, двете се од оние што гледаат бактерии како летаат во воздух. Колку пати ме имаат попарено за почиста да бидам, немате поим. Не сум многу поарна, ама ако ме спореди човек со нив аљкава сум. Јас сум фрик за најлошто, за хемикалии. Немате поим каква љубов взаемна имам со средства за чистење, да, да, да, знам дека не чинат. За се' имам средство, и ги трошам без пардон. Мм во право е кога ќе ми каже да ги јадев подолго ќе ми траеја. Во последно време припазувам, гледам да не се трујам себе и деца баш до толку. Од сопствени деца се гадам ако ми даваат да јадам само, тоа нема шанси. Мм нема гајле, ама ете, јас сум таква. Јадам секаде по гости, не тргам со мислата дека е гнасно, а ако е гнасно местото каде што одам друг пат едноставно не одам.

Сте збореле за љубовта кон маж и деца, која е прва. Прво, тоа се дверазлични врсти на љубов и не е споредливо баш многу. Мојата девиза е ако го немав него ќе ги немав ни нив, така да заклучете сами што уствари сакам да кажам дека непара ми иде објаснувањето денес. :drunk:

Викендов беше ненормален, вчера уште толку, фала Богу што е денес вторник. Ми требаат едно три-четири дена за себе, да се уљудам малку повеќе. Се расправаме со мм дали да чекаме нова година со друштво кај нас дома, немам ќеиф ама ич. Сакам да си легнам во 10 без грижа на совест, сакам да се одморам. Не се осеќам баш расположена да глумам домаќинка.

kuc, Mr. Right, Peco and 15 others like this.
  17. CameliaMiller

Па проценувам во момент :)
    Гледам како се однесуваат и така одлучувам дали да јадам или не.
    И не е кај сите исто, кај оваа другаркава со бебево што ја зборам, слободна сум да станам и јас тањири да ѝ измијам, а и ако нешто ме згади да ѝ кажам.
    До душа не се случило такво нешто минативе 20 и кусур години, слични сме многу :)

@elena.mak со тебе сум... ако не мириса на “чисто“ - не е чисто.
    Со други зборови да мириса на средство некое.
    Политура ли, доместос ли... шодае :)

kuc, Alishan30, LejlaD and 8 others like this.
  18. Heartagram

Heartagram Популарен член

Таму не правеле како твојата.:)

LejlaD likes this.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Не ми ставај ваков притисок, ќе ја урочиш нема да ми се погоди :@

Peco, LejlaD, Annath and 3 others like this.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

@elena.mak секако дека љубовта е различна. во тоа се слагам. ама се прашувам ако мора да се декларира како би подредиле?
    зошто искрено ? зашто многу често налетувам на она-мажот е исто толку битен колку и децата. и да , се сложувам битен е. ама истата персона ми продава политика дека ако ја изневери одма ќе го шутне. епа извини сестро, ќе да не е деклариран на исто ниво со децата, пошто детето нели не би ги шутнала за ништо...
    од таму иначе ми излезе муабетов.

Skorpija25, kuc, Peco and 12 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.