Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Сега читам не сум се докажала како што треба :)
    Плунката е попрљава од водата, ама и водата не е идеална, во вакви ситуации е најдобро вода од продавница од шише :)
    Белким се разбравме :rofl:

kuc, Alishan30, LejlaD and 6 others like this.
  2. Heartagram

Heartagram Популарен член

Јас само ти давам дополнителен мотив.:)

3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Те разбирам што сакаш да кажеш. Со мм заедно сме 16 години, и никогаш не сум имала сомнеж дека ме изневерува или сум имала желба да го изневерам. Можности? Мал милион. Не дека сум толку атрактивна (баш напротив, со +30 кг сум), ама ете, има загорени кретени во околина колку сакаш за сиве овие години. Ние едно сме се договориле, може ќе звучи безвезе ама таа е вистината: ако има мака каква и да е, ќе се разведеме. Дали е за друга љубов, здосадување, неважно. Нема да се мачиме ни себе ни деца, крај и тоа е тоа. Не верувам дека би ме избркал од дома, ниту пак јас него. Ете, сиве овие години сме блиски и не сакам ни да размислувам во друг правец. Доколку нешто се промени, може и ќе ја сменам плочата. ;)

Skorpija25, kuc, Mr. Right and 12 others like this.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

е ова звучи ко за до 100 и назад. мирно море што би рекла јас. не дека не си вадиме очи понекад . Ќе те лажам ако речам не си. Ама искрено желба ми е да дочекаме 35 год брак. Кај нас малку поинаков е договорот. развод како опција не постои . дете заслужува двајца родители. Како знаеме ќе напрајме да не дојдеме до тоа. Знам и дека лошо звучи и како под пиштол да држиш некој ама тој вид на договор меѓу нас е баеги искрен. зар е поважна мојата или неговата среќа од на детето? не е.
    Нека не се пронаоѓа никој ве молам. Знам дека мојот поглед кон ова не звучи баш правилно и дека ако утре запне да се разведе ќе мора да попуштам но до тој момент овака стојат стварите.
    Инаку не. Ако ме изневери не би го оставила. Посебно за еднаш ако се случило. Се дур ми е дете среќно не гледам причина за развод.

kuc, doubleg, Peco and 13 others like this.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@Annath не сум ти јас толку мала па. А поимов не ми беше познат, така ме викаше колегата лански. Имам детињаста фаца.И невина делувам, ама - ко ме не зна, скупо ме плача :devil::angel:
    Љубовта кон сопругот и љубовта кон децата се толку различни поими што нема логика никакви споредби да се прават.

kuc, Mr. Right, Peco and 15 others like this.
  6. elena.mak

elena.mak Популарен член

Еднократно е*авање не ми е причина за развод. Да сака друга а да спие со мене би ме болело повеќе. Развод е само при таква опција, или што знам, да се повампириме и да си ја пиеме крвта па деца да гледаат мизерија и да им стане нормално. Другото се' е во граници на нормала за мене. Инаку, за мене развод значи културно неживеење на двајцата родители под ист покрив, но секогаш заедно за потребите на децата. Скраја било да не чуе ѓавол, секако. Преубав ми е бракот во овој момент за да размислувам на тој правец, го молам Бога така и да остане. Збрчкани и бели во главите да мрчиме за расипаната младина, ама за раче да се држиме. :inlove:

M.B., Skorpija25, kuc and 18 others like this.
  7. CameliaMiller

Јас те разбирам 100% иако немам дете во сликава наша.
    Кажав малку понапред, неверство би простила, посебно едноноќно, а секому може грешка да му се случи, никој не е совршен.
    И која ќе каже - јас никогаш нема да изневерам - не викајте два пати. Секако дека никоја не размислува во тој правец ама... животот е чуден, а паметот наш уште почуден.

Нема да простам да ме малтретира, физички и психички, ама се' што можам да направам за да не ја растурам врскава, ќе направам.

Може нели не е најпаметна одлука да останам со него во случај на неверство, ама затоа повеќе би сакала да не дознаам никогаш. Нек си ќути и во гроб нека си ја однесе тајната.

Секако нема да го оставам, само ќе ме боли.

kuc, Mr. Right, Alishan30 and 17 others like this.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Здраво,
    @Val-Dim со закаснување, среќен роденден и само убавини да си имаш:^:
    @petunija77 среќен роденден, се најубаво:^:

Седнав да јадам и да ве читам...погрешна одлука:D
    На темата хигиена дома и гадливост. Јас(тоа од мајка сум го наследила:)) мијам раце по 100 пати на ден. Ама не е тоа од "болест" , туку пр. фаќам даљинско, телефон, дрва.... И после јадам или правам ручек или давам на дете да јаде. Е затоа пред јадење обавезно раце, пред правење ручек исто. Ич, ама ич не можам да јадам од ист прибор или да пијам од иста чаша дури и од мм. Кога некогаш(скоро ич:D) ќе треба да проба нешто од моја вилушка му давам со тешко срце:)и му викам немој да си ја излижал:D На детево, стариве пробуваат од иста вилушка да му дадат да јаде, и од што сум гадлива мене ми се гади. Има и други примери ама ај не мора да пишам:^)
    Пред 1 недела одиме на гости, ми ставија сок и пивнав 1-2 и почнаа муабет ист ко овој и домаќинот вика "јас не користам чаши дома, директно од шише пијам:^)" До крај на вечерта не пивнав веќе.
    За јадење од тегла, има решение - ќе си стават со лажица во чинија и нека јадат, вака јадење од тегла јок:!:Треба јас лигите на некој да му ги јадам. Мм дома заборава некогаш и само му зборам, ама поубаво му било крем од теглата, поубаво ама не може:D:!:
    Моите имаат комшика, ќе идеш на гости и додека збори ќе стави рака во коса или во нос и после директно оди да сервира мезе:puke:

На гости, ако им падне вилушка одма давам нова, не оставам да си ја избрише од салфета. Не е страшно де, ама ете гнасно ми е.

Инаку, добив мала сума пари да се "почестам" козметика и среќна дека ќе шетам, ама малава настинува и ми е топла па изгледа ништо од "бизнисот"  :@
    IMG-27d4faf6c49b2a84f2165b6a57a7ec8c-V.jpg
    Ете што ми било цела година (и уште ми е де) :D:D:D

9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Е. Тоа го зборам цело време. Не дека се докажувам таман работа секој со својот поглед кон животот и приоритетите.
    Ама јас му давам скоро секоја вечер. Не бе мила не е до давањето. Ако сака да те изневери и 6 пати на ден давај. Едино нешто што ќе ти фали е детето да си го видиш јер зафатена си со маШ 6 пати на ден. факт е дека не си посветуваме време како порано. Ама затоа внимание си посветуваме. Ми донел чоколадо со порака на него, сум му наместила облека за после туш.. е тие ситници се љубов. не секој ден ако се сексаш. барем во нашиот живот.

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Во основа, нешто што некој пикнал во уста, јас нема да го ставам во мојата. Толку.
    Јадам иначе секаде каде што одам. И по гости и по ресторани.

Синоќа разглабавме со маж ми за љубовта еден кон друг и кон детето.
    Од прилика ова ми беше заклучокот:
    Јас и тој сме соул мејтс (или како да го наречам). Него го сакам, како себе што се сакам, затоа што тој е делот кој ме надополнува за да бидам ЈАС. Додека ќерка ни е една личност, која е она што сме јас и тој заедно.
    Не знам дали објаснувам убаво..
    Јас и тој мора да сме заедно за да сме 'целосни', а таа сама по себе е 'целосна'.
    Енд ши ис прфект (за нас) :inlove:

Среќен роденден @petunija77 :hug:

11. kravce

kravce Форумски идол

Еднократно вака звучи како а било, а не било, ама да се случи баш и нема така невино да помине. Едно е да си замислуваме, а друго е да искусиме. Ќе се прашуваш а зошто, која е причината, која е личноста, каде, како, зошто излажал, пак ли ќе излаже, како да имам доверба... Некој ќе помине, некој ќе проба и ќе се откаже.
    Децата ќе пораснат, ќе изградат свој живот, свое семејство и нема толку да им бидете потребни. И тогаш можеби се тоа што се собирало, нетрпението, кавгите преќутени за децата, дури со време и омраза може да се развие, ќе излезе на површина. Децата ќе пораснат, ама и родителите треба да знаат дека не се само родители, дека се маж или жена, дека е убаво да добијат внимание, да бидат сакани и некој да се грижи за нив.

Аххх полна сум со мудрости :makeup: човек да ми позавиди :rofl:

Се укочив, да станам да свртам едно орце околу масава :drunk:

bittersweet, M.B., WildMk and 23 others like this.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

за болдираново знаеш шо мислам нели :rofl:

Skorpija25, Peco, M&M and 11 others like this.
  13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Ние лути не легнуваме да спиеме. Никогаш, без разлика колку е сериозна работата. Ако треба цела ноќ ќе седиме на маса додека не се разреши проблемот, ама неразрешен проблем и поттиснати чувства за утре не се оставаат. Тоа ни е вежба за тогаш кога децата ќе си го фатат својот пат, да не си држиме лутина.
    Инаку, не дека баш така лесно би прошло она "еднаш ко ниеднаш", наздравје е*анката сигурно нема да му кажам ама мислам дека би можела да оладам глава после извесен период. Е ако разберат фамилиите, тоа е тоа. Оде воз у кукуруз.

WildMk, Skorpija25, kuc and 18 others like this.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

quote-is-sex-dirty-only-if-it-s-done-right-woody-allen-66-67-85.jpg

15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Абе ни ја нема сигурно чочек да заиграм од радост. :D Ама посреќна би била ако скрие. Не мора да знам. Таман си е.

16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Апсолутно! Затоа не чепкам по телефони, мејлови, торби, џебови, абе ништо! Игноренс ис а блес. :drunk:

17. Cka

Cka Форумски идол

Развод не значи дека не го сакаш. Може го сакаш и не му оставаш да се мачи со тебе, нека си оди со таа што го сака. И тоа е љубов. Да го оставиш да е среќен.

Пред некое време пишав кога ми рече декаима нешто да ми каже, дека не може да издржи, и дека знае дека ќе се лутам, ама мора да каже оти му теши и ќе пукне ако не каже. Јас помислив ме изнверил и го гушнав од жал дека се нервирал како да ми каже. Испадна некоја глупост, нема врска со мојот филм, ама јас сфатив у момнетот дека ми е побитно он да не се нервира него ја. И тогаш ме напраивте не салам, сигурно и сега. Ама фамилија ми е, семејство, татко на моето дете, битно ми е да не се нервира :)

WildMk, Skorpija25, kuc and 15 others like this.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

@elena.mak не знам не ми успева да цитирам, ама на глас се смеев што си пишала дека мајка ти и бабати те попариле миејќи(извини, тебе тогаш не ти било смешно:D).

Паѓала цуцла на малата, ама никогаш не сум ја излижала па да ја дадам, ако случајно сум немала вода ја бришев од тетра пелена или нејзина блуза.
    А за леќи миење со плунка (facepalm)ете да си знам за секој случај:D

Неверство не би простила ни за една ноќ. Се знам себе си, и да би останала со него односот би ми бил друг и сликата пред очи ќе ми излегува секогаш кога ќе го видам. Ама, никогаш не викај никогаш па затоа сега би рекла само не дај боже да дојде до тоа.

WildMk, kuc, Peco and 17 others like this.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

скроз те сфаќам да ти кажам. ..

mareane, LejlaD, ♡BuBaLe♡ and 5 others like this.
  20. CameliaMiller

Не можев само на лајк да останам, морав :l:
    Стоплени чорапи на парно, кафе топло, милион ситници... тоа е тоа :l:

Alishan30, M&M, LejlaD and 7 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.