Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Пишам список што треба да се пазари.

Утре во 8.00 сабајле ке се нацртам во маркет, зашто очигледно дека почна еуфоријата.
    Не дека и мене не ме фати, ама не ми е количката толку полна како на некои.Повеќе од тоа што морам -нема да купам.

За развод имам многу што да зборам, нема да должам, само да кажам дека при таква случка никој не е среќен понатака.И заедно несреќни би биле, ама и понатака во животот сами исто несреќни ќе продолжат.
    Оној делот во душата каде бил екс партнерот засекогаш ќе остане дупка.
    И не се пополнува.
    Си стои така.
    Ќе дојде нова среќа, нови надежи, нов живот, ама дупката ќе си стои.
    Затоа се внимава пред да се деси брак.

Среќна сум со Рефо, вакво чувство на единство и хармонија е ново за мене, затоа и сеуште сум заљубена.
    Старите што би рекле-да се има разбирачка.
    Еве дупката си стои.Верувам дека и тој има дупка.И сите разведени имаат, нека не лажат дека ставиле пепел.

Во градинка пак работилница:)
    Убаво, фино.
    Сакам кога имам многу ангажмани во текот на денот.Несакам да имам слободно време.

На bittersweet, M.B., WildMk и 33 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.962
    Баш така.
    Дека лесно ќе се преживее - нема.
    Има да има драматизации и се` со ред.
    И плачки и лутешки и незборење веројатно.

Ама се знам себе, простувач сум.
    А се` ова зад нас за една грешка не би фрлила во вода...

На kuc, Alishan30, senjorita-v и 15 други им се допаѓа ова.
  3. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    697
    одамна не су ве зирнал овде... арни сте? се е во ред? :)

На Peco, LejlaD, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.606
    Допаѓања:
    106.890
    Те разбирам @Cka дека кога некого сакаш,сакаш да биде среќен и се ќе направиш таа особа да биде среќна.
    Дали неверство би простила не знам мислам дека не но и јас ќе кажам да не даде Господ да се најдам во таква ситуација ни да изневерам ни да бидам изневерена.
    Но знам дека сакав да се разведеме кога во рака го имав резултатот кој покажуваше дека јас тешко дека ке можам да му родам дете.
    Е тогаш со многу солзи го молев да се разведеме да продолжи напред со друга која ке може да му роди дете и да го направи среќен.
    Зошто јас тоа не го можев.
    Е за ова сакав да се разведеме зошто премногу го сакав и не сакав да го заробам со мене да пати и страда поради мене.
    Но он на ова ми рече: свати еднаш за секогаш те сакам со и без деца и ваква глупост да не ти се повтори.
    Веќе не спомнав за развод..

На TashSefton, eta, Dust и 35 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Milobebence денес и невозможното е возможно, запамти го тоа :) Те гушкам :hug::hug::hug:

На WildMk, Mr. Right, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    @Milobebence тоа ти е маж за сва времена.
    Тој треба да се чува

На TashSefton, WildMk, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.962
    Слична приказна има свекрва ми.
    Откако ги родила двете деца, се разболела, ама за трајно, значи инвалидитет засекогаш имала и ќе има.
    Го молела свекор ми да се разведат, да не му биде и таа товар, била спремна и децата да му ги остави за на нив да не им биде товар. Многу млада била тогаш, 23 годишна, можеш да замислиш што се` и поминувалн9о низ глава толку млада а знае дека засекогаш ќе има сериозни проблеми.
    Свекор ми и` рекол - дента кога ќе седнеш овде и ќе ми кажеш дека не ме сакаш без збор ќе те пуштам, ама овој муабет да не си ми го направила пак.

Луѓе тоа беше љубов. Онаква каква што сите нели сакаме и збориме за неа. Со седи коси и за раче фатени. И внуци дочекаа. Кога почина свекор ми, таа повеќе тажеше зошто она е жива, а не тој. Ама со очи се разбираа. Сите проблеми (а немаа малку) со мирно ги решаваа.
    До ден денес иако таа пак живее, и излегува, и се дружи... страшно и` фали.
    Децата таа дупка не можат да и` ја пополнат.
    И синовите, и ние снаиве, сите се трудиме нели да и` олесниме... никој не може да и` ја пополни таа дупка, никој.

На TashSefton, Dust, bittersweet и 31 други им се допаѓа ова.
  8. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.606
    Допаѓања:
    106.890
    Баш така затоа и се трудам многу зошто вреди а и истрпев многу нешта баш поради него.
    И ете не можам а да не се надевам дури и да кажам дека знам дека еден ден сето ова што ни се случува на сите полиња ќе биде позади нас а пред нас убави времиња.

На ова се надевам :hug:

Ваквите вистински животни приказни секогаш ме креваат и расположуваат.
    Вистинска љубов до крај.

Последна измена од модератор: 25 декември 2018
    На Dust, WildMk, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Периодов пред празници јас имам повеќе работа од просечно, aма се додека тоа е платено, и тоа добро платено, нема проблем. (wfh)
    Пред некој ден размислувам, дали за иста плата би одбрала работа од дома или работа која ја сакам, мешање меѓу луѓе, состаноци и афтер ворк партис, се поубедена сум дека работава од дома е идеална за мене. Колку и да е монотоно седењево дома, не ме прави несреќна. Си наоѓам начини да го активирам мозокот и телото, успешно го исполнувам слободното време и одлично функционирам вака. Преферирам ретки ама квалитетни средби со луѓе отколку губење време со класични глуперди кои ги има само на квантитет.

Иако не секогаш се согласувам со нејзините ставови, ептен ми е лесно да ја разберам @WildMk . Всушност, на почетокот не можев да ја 'фатам' нејзината бранова должина, ама сега и ја разбирам суштината. :nod:

На тема педантност сум иста персона ко двојничката ми @CameliaMiller . Иако најчесто се работи за хигиена, пребирливост, гадење, некогаш станува збор за опсесија, или што би рекле старите - проблем во главата. Ама тоа е посилно од мене. Кога не ми се допаѓа сервираното, јадам кифлички и кажувам дека сум на диета. :wasntme:
    Верувајте сум била во куќи каде чашите се цели мрсни, испипкани, непоминати со сјај. :|
    Рестораните се посебна приказна, ама на местата во кои јадам имам влезено во кујните или некој од доверба има влезено таму и ми има пренесено каква е работната околина. Ми имаат кажано дека сум пицајзла левел про. :D
    Е со дечко ми си имам посебна близина, со него делам се. Кога сме сами и од иста чаша пиеме, со иста лажица јадеме крем, со иста вилушка јадеме жива туршија. Тука се подразбираат и останатите близини кои ги имаме. :inlove: :lol: :*:

Би пиела вакво кафе,

На bittersweet, WildMk, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  10. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    21.987
    Ама немој така.Помладите на темава сеуште без деца што се најдобро знаат како се воспитува дете и дека нивните деца од земја ништо нема да пробат. :!:

Стварно бе многу гадливи имало, а јас за мене мислев дека сум.Ама не сум значи до толку, каде и да одам пробувам од храната ако ми се сака , ако не, не и толку.Ама како некои па сега што читам ич да не пробат по гости , демек дома најпедантни сме не сум фала богу.Па и прибор за јадење во ташната си носите по гости :D

За тоа Нарцис што кажа со цуцлите , сведок бев на млада мајка :puke:Ми се згади.Како бе , како ?!? Нејзината уста демек почиста е , оф , сега ми се гади на помислата.

Инаку , јас не јадам со нечиј друг прибор, освен некогаш со виљушка на мм.Не сакам ни кога едно шише со вода си го подаваат повеќе души и пијат од него.Мм пие така некогаш кога патуваме некаде , или штознам , ама јас не можам. И не сакам да нудам никој ни откако јас ќе се напијам од шише или чаша.
    Да , и од чаша на мм можам да се напијам , од друга ничија.Никогаш.

На Dust, bittersweet, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Најдов рецепт за фурнарини.
    Сега ќе ги сплескам.
    Вечер да има што да жвакам додека буљам во Тонио Фортебрачи8-|
    И женет бил:doh:

На V.odolija, kuc, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.118
    Допаѓања:
    136.941
    Одвратно ми е само нехигиена и нокшир сред соба, низ се друго проаѓам. Не е нехигиена влакно од коса, на сите ни се дешава да падне влакно, ама чаши со прсти на нив е, а као демек чиста ти ја дава, или вилушка со засушен остаток од храна. Не дека детално разгледувам се, кој знае и што се иам лапнато, непрегледано, ама ете нешто ми паднало во очи што сум се згрозила.
    И тоа околу јадење се од деца, па некако нормално ми е, бар од коа ги имам внуците, дека често се случува да ги хранам, некако инстинктивно ми иде да лапнам нивно залче. Пример тргаш со лажичката према него, да му пикнеш јадење оно ти ја бута лажицата со рака, јадењето паѓа, ти го спасуваш у последен момент да не падне на прекривач, тепих, и поверојатно е да го лапнеш тоа него да го вратиш во кашата.
    Со мм си апнуваме од иста вилушка ако нема друга на маса, а ,,итно'' е да се касне, и од иста чаша се дешава да се напиеме, па зар не разменуваме лиги при бакнување :tmi:

Последна измена: 25 декември 2018
    На bittersweet, WildMk, V.odolija и 19 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.962
    Сите деца ќе брцнат од земја во уста... нема од тоа бегање :D

Ама децата се... деца. Не знаат за гадно. Јас не би ставила нешто од земја во уста, ама па не сум дете :)

Не е тоа страшно, пак ќе кажам, не можеме да "судиме" деца во муабет за хигиена, туку возрасни кои како што повеќе пати истакнавме во секоја смисла на живеењето се валкани.

Ако не познавате такви, не значи дека не постојат.

А на деца не би набивала вакви правила, што знам, се надевам дека нема. И во земја да играат, и цуцли да разменуваат, и мрсулки да си мцнат... мислам дека тоа сите деца го прават? Ќе им дојде со време "гадливоста" :)

А сум кажала, не ми е гад со рака го*но да фатам, уствари од ништо не ми е гад со рака да фатам, само со ставање во уста имам проблем :)

На WildMk, Sexybaby86, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.226
    Допаѓања:
    258.695
    Пак за развод?
    Се додека не те тепа, нема паралелна врска, се може да се надмине и преброди.
    Се друго е на штета на детето.
    Дупката како што кажа Референтка останува, оди потполни ја.
    Детето никогаш нема да е среќно. Да ќе порасне, ама како?
    Нема повеќе да зборувам, видов и никому не посакувам. Јас оздравев, тоа не.
    Никогаш нема да си среќен ако детото ти е несреќно и болно. И затоа на крај ќе избереш детето да е среќно. Ти си родител и ти ќе се жртвуваш, а не тоа.
    Толку на темава.

На bittersweet, M.B., WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.844
    Допаѓања:
    95.161
    Бидејќи работам со мали деца ке ве поштедам од детали,ама за себе ке кажам дека ич ама ич не се гадам,или пак отрпнав.
    Тоа ми секојдневие,каки,лиги,мрсули...и тоа многу.Колешкиве ме вадат од такт кога ги оставаат со мрсули на нив,јас не можам,жал ми е и само бришам.

Апропо муабетите, денес правев генералка на кујна,не беше валкана ама бела е,и имам високи критериуми за хигиена.Кујна и купатило мора да мирисаат на чисто и да светат.Расфрлано не ме тангира многу,се додека е на чисто.

@Milobebence го доживеав истото што го пиша,само бев од спротивната страна.Боли ко 100 ножа наеднаш,ама ќе ти кажам дека целава борба ни ја доведе љубовта на едно сосем ново ниво,и не зближи како никогаш до сега.
    И да знаеш,љубовта раѓа љубов.Секогаш:hug:

@petunija77 среќен роденден,жива и здрава да си уште долго:^:

На TashSefton, Dust, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.118
    Допаѓања:
    136.941
    За перниците забораив. Ние не знаеме која перница чија е, двајцата спиеме на по 2, значи вкупно 4 имаме на кревет во секој момент, сите исти и во исти навлаки облечени. Од кај знам која на кого е, не се потпишани. Башка често и мењаме страна на спиење, не легнуваме секогаш еден лево, еден десно и секој да си ја знае својата страна.
    Со ќебето врска неам од која страна сум завиена, нема лице и опачина, и таа свилената етикета што ја има на секое ќебе појма неам од која страна е, секогаш ја занемарувам.
    Е на туѓа перница и со туѓ прекривач не можам да заспијам, Не е од гадливост. Некоја безвезе педантерија од мајка наметната. Затоа влечам навлаки, чаршави и јоргански чаршави секаде.

На Dust, WildMk, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.962
    Ние знаеме :D
    Јас спијам на огромни 3 (само мои се ]:) ) а тој на една сплосната палачинка :D

На Dust, WildMk, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.118
    Допаѓања:
    136.941
    леле мајка ми и сестра ми спијат на такви спласнати, едни нискички, ко бебешко перниче, дури им викав само навлака да си постелат не мора друго внатре да ставаат. Јас па полуисправена си спијам, ич не можам на рамно. Одма некое чувство на гушење ми се јавува.

На WildMk, Sexybaby86, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.770
    Допаѓања:
    145.280
    Хај!

Не можам да стасам да ве дочитам, а не пак да напишам.
    Абе вие работите нешто на работа, вака многу слободно изгледате?:wasntme:
    Без никаква скриена лоша намера, само прашувам, така ми дојде.
    Јас дома со бебуш телефонот не знам кај ми е некогаш.:D
    И да, конечно сум со моето течефонче. Средено , направено и далеку од рацете на бебето.
    Само што изгледа престанува да биде бебе. Полни 10 месеци. Личи на мало патче кое сака да оди. :inlove:Овие денови не кара со прстот и ни писка.:!: Во кавгаџија е претворен. Посебно кога ќе го види кутрето на моите. Оти по него сите пискаат, па и он кусо да не е.

Со маж ми асално се немаме видено сигурно месец дена, освен за викенди. Т.е недела и пола сабота.:( Скоро секој ден патува некаде и ноќта се враќа. Од кога е роден бебуш не сака да спие настрана. Па навечер си го чекам кога и да стигне. Си зборнуваме по нешто пред заспивање и во кома и двајцата. |-)Мислам ова би била идеална ситуација ако некој сака да изневерува или решил нешто да прави. Ама поверение му имам. Доволно. Иако тој што сака да прави нешто настрана наоѓа и време и пари и место. Да земам да проверувам повици или пораки , ги има кај маж ми милион на ден. Не ми ни паднало на памет. Доволно си покажуваме колку сме со битни еден на друг. Обично во вакви периоди си куцкаме на Вајбер или ајмесеч. Си праќаме слики како тинејџери, сега најчесто од детето, нормално.:D Едноставно си наоѓаме начин како да сме ,,поблиску,, еден до друг.

А љубовта кон детето и маж ми е сосема различна. На различни пиедестали е, ама на иста висина. Не се мери, не се ни опишува, треба само да се почувствува. Како срцето да е поделено на два дела. И секој го завзема својот.:l:

Јас мислев гадлива сум ама не. Таман сум била. :D Ама па и не одам многу по гости , освен слави. Ама таму ако не ми личи на чисто, ќе чопнам колку да земам нешто. Да не се навредат домаќините. :D Некоја соленка и кашкавалче. На ручек одиме кај моите , неговите и бабите. Сите нив ги знам како дишат. И од ниедни не ми е гад да јадам. :)
    Маж ми работи низ ресторани , влегува низ кујните, па јадеме само низ неколку кои него го бендисале. Дома бебуш има се посебно. И ножеви, тенџериња, садови. Се. Ама јас и маж ми јадеме и од иста тегла и вилушка и чаша. И најслатко е .:mm: Брцкаме и во иста тегла ајвар и мајонез. Ама таа само наша си е. Не ја делиме со никој. :D

Е погадно нешто од ближење цуцла на бебе нема. И да падне и нема со што да ја мијам, а не може да нема оти секогаш носам вода за тоа. Не му ја давам. А јадењето не му го дојадувам, само прибирам и фрлам. Е ново му е се нешто да ни пика и на нас во уста ама засега успешно го избегнувам.:D
    Посебно цуцката обожава да ни ја нуди на нас во уста.8-|

На TashSefton, Dust, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.010
    Допаѓања:
    153.945
    Кај мене и двајцата знаеле на гости да грицнат чипс и пола да го вратат назад, јас одмамускокнувам да спасам ситуација да не ее брукам :tmi:
    Реков ептен екстремни примери давате, од пиена чаша, лижена вилушка и сл.не јадам. Ама пак имам другарка и вадам пред нејзини очи чиста лажица од фиока, ја премива пред мене зошто имала дамка од вода што се исушила на неа и тоа во машина за садови перена. Си ја знам дека има блага форма на ОСD па не и замерам ама ми иде да и ја тупнам една, и ова е претеризам.
    Сродни души бе мила :P, и јас сум со мм за многу работи речиси иста, колку е арно некогаш и не чини.
    Пушти за фурнаринките рецепт ;)
    Ме фаќа паника како се ближи викендов дека нема да успеам да докупам се, да спремам се, иако не планирам да претерувам секое официјално спремање за било каков повод ме прави нервозна.
    Ме напна нешто ептен на работа, сега ќе бидам у грч додека не дознаам дали јас сум нешто грешка или од другата страна е работата. Уф бре ќе пукнам, како у некоја библиоѕека не се вработив :doh:
    Се тркалам накај дома, фала богу го растететиле центаров се трпи. Да одам дома ил да фатам до продавницине локални да докупам нешто :wasntme:

На bittersweet, WildMk, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.