Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.059
    Брејјј што листови имам за читање 8-|. Сега ќе им седнам .
    Помина една прослава . Со колегите и колешките :rofl:
    За чудо па и убаво си поминав :)

Не сум гадлива , а за себе можам да кажам дека сум си доста педантна ;)

Инаку дојадувам . И од мм , и од внучка. На времето и од брат ми дојадував. Сега веќе не му останува ништо во чинијата .
    Маж е чиста спротивност . Тој има посебни чаши за сок , за вода . Дури за кисчела вода има друг чеШит чаша . Јас сок на пример можам да се напијам напијам и од филџан .
    Единствено нешто што не можам е да си легнам во непеглана постелнина . Или да се бришам со непеглана крпа . Може да се случи некогашшшшш да излезам со малку згужвана блузичка ,ама ова другово нема шанси да е непеглано:shake:. Перници со нас и на одмор си носиме . Ама немаме твоја -моја . Наши се :)

Не тема развод .....
    Ај да не зборам
    И така многу зборам :)
    Ми "кажаа" дека сум била многу расприкажана овде . Ќе треба малку да си ја затворам устичката :)

Сакам да си легнам и одма да заспијам ,ама тешко . Бубо 'свире' , сигурно и на Кожуф се слуша :devil:

На Dust, bittersweet, lunicka и 29 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.870
    Допаѓања:
    203.013
    Море сВе читам. Ако е нешто лошо, бар со арното да се радувам...макар и бременост била :rofl:
    Ама овие ништо лошо не пишуваат. Од убаво поубаво за сите, коцките наредени, работата и здравјето средени... Уште да беше се така розево како во астрологијата на Фемина, арно ќе беше.

На bittersweet, lunicka, SV1911 и 25 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.962
    @Bubce38 да го поздравиш маж ти :)
    И јас за се' си имам "посебно" - за кафе, за вода, за сок, за кисела вода, исто и за јадење користам вилушки само со кратки забци, одредени тањири ми се за супа, други за манџа... итн. :)

Може сум ви чудна, ама разберете дека и мене ми е чудно пример некој да јаде супа и во истиот тањир, без макар да го исплакне, да стави манџа или пак некое суво јадење како печен ориз во истиот тањир.

Исто за се' што јадам јадам со соодветен прибор, сестра ми може слатко од смокви и во тацна да си стави, јас сепак го ставам во тие што ми се специјални тањирчиња за слатко.

И да се разбереме, кога веќе нешто готвам, не лиЖнувам. Се загрижив што @Mr. Right ми кажа дека скоро сите така правеле. Сега освен дома и кај баба ми нема да можам залче да каснам од домашно зготвено.

На lunicka, SV1911, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.836
    Допаѓања:
    101.341
    @petunija77 среќен нека е,?
    Гадлива сум,но не екстремно.Кебе и јорган и перница точно се знае на која страна треба да бидат.
    Прибор мора да е чист.Прашина нека има недомиен тањир никако.Не пијам млеко од дувачки во него што го чекаат да се свари.
    Мразам мрсни пластични садови.Ако не ми е убаво на око по гости не јадам .По кафани е занемарлива мојата гадост со оглед на тоа дека ретко одам.Чаша со кармин враќам.Влакна..и мене ми се случувало да ми паднат,иако коса соберена ,кецеља опашана.се случува.Тогаш го тргам јадењет.Од валкано лавабо многу се гадам,особено ако има остатоци од брада на маж кој се бричел,плукана паста .....бљак .:puke:Пелени од деца,влошки истопорени..
    Уште...:|
    Направив торта за роденденот на ќерка,ја ставив да се здрви..:lol:
    Туку друго сакав да кажам...море мажи на темава..па...па...па...

На Dust, bittersweet, elena.mak и 27 други им се допаѓа ова.
  5. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    У право си Рајт за све(highfive) еден кувар главен што го знам вика обавезно пробај пред да сервираш, може нешто не е ок, па гостинот тровање да фати:?:
    И ми се десило да си лизнам од филот и од иста чаша, шише да пијам, и со една вилушка, лажичка да си каснеме ]:):wasntme:.....

Подобро добар развод него лош брак и стојам зад тоа. И децата се посреќни така:l:

На Dust, bittersweet, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  6. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Ја видов сликата за швалерајов па ме потсети на кочанчани (имам роднини што никогаш не сум ги запознала од таму си викам они да не се )-се изнасмеав , 20181225_205244.jpg викам уметност и умешност е тоа , не го бива секој за таа работа ,ко цурава на пример
    Туку влагам во бриколаж и барам нешто сијалички на попуст пошо имаат и гледам лопати, цвеќиња , луковици за цвеќиња ,саксиии ,итн ......ептен брзаат ,некој уште не украсил се за нова година овие за пролет се спремија

На Dust, SV1911, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.119
    Допаѓања:
    136.951
    Ни лижнувам ни сркнувам. Ништо не пробувам додека не го ставам на маса.
    И едино ми е битно чист прибор. И сок од филџан пијам. И вино имам пиено од филџан во една викендичка . Е ај ако не кристална чаша да побарам во куќа кај што еднаш годишно човек стапнува.
    Немам некои комплекси од ништо само чисто да е ми е битно па макар и пластично да е ќе го користам

На Dust, bittersweet, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.059
    Слатко кога јадам , а тоа е ептен ретко , го јадам во филџан . Не ми се на мегдан тие чинивчињата за слатко . Знам и сладолед да си ставам у шоља за чај на пример:)
    Супа обично не јадам пред ручек . Ама кога би јадела сигурно во истата линија би си ставила ориз на пример:). Немам гајле за тоа јас :)

На Dust, bittersweet, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.635
    Допаѓања:
    212.780
    Кај го најдовте тој фемина хороскоп?@CameliaMiller помагај,неонката другарка твоја се јавува,пак последна дознавам:tmi:.Шу знам можи сите звезди и универзум кога ќе ме лупнат годинава,па амбасадор во Тунгузија ќе ме пратат:D

На SV1911, Annath, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.703
    Еве јас да ви кажам една случка која до ден денес ја паметам и ќе ја паметам.
    Во англија бевме.
    Одредена персона ја пречекувавме секогаш на гага, ама секогаш.
    Да не зборувам и за пари и за частенки плус и купивање ручеци.
    Еден ден требаше да одеме таму и персоната ни се јави и ни рече бујрум дојдете што ќе пиете и што ќе јадете донесете си.

Еве не знам што да кажам.
    Немам зборови..

И си однесовме.
    На крај сите пиеја и јадеа од нашето.

На масата немаше ништо буквално ништо од персоната.
    Освен црно кафе.
    Без млеко без шеќер...
    И тоа немаше..

Налет

Сменив и јас тактика па после лоша и црна овца сум била, ако :mm: нека ми стои етикетата. Се гордеам.

И така.

Вчера месев кифли правев руска пржев прсти
    Денес гости.
    Па генералка удрив.
    И еве ме со цигара ќе одам до маж филм да гледаме.

Убава вечер.

На TashSefton, Dust, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.540
    Јас не сум гадлива и не се замарам превише во детали,не постои стерилно чисто никаде ,а тие што претеруваат треба да се справат најдобро што можат со опсесијата.
    Имам бивша колешка од градинка која прво со антибактериска марамица брише квака од врата па ја фаќа.:(
    Пијам од се и сешто,сок во шоља за кафе ,од маж и деца воопшто не се гадам,има денови кога сум фул со работа пА сендвич ми стои со саати на биро каде што работам,не ми смета ,и тоа е.
    За разводи сметам дека децата не се среќни со добар развод,никогаш.

На candy.cane, Dust, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.608
    Допаѓања:
    106.901
    Хороскоп | Horoskop - Femina.mk
    www.femina.mk › хороскоп
    Повели лејла

На Annath, flower30, M&M и 3 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Добро шо спомнаа луѓе дека у чинијата кај шо сркале супа, си ставаат после ориз, или дека пијат сок и од филџан.:)))) Се засекирав за мојата непедантност и сењачизам.:D:P Јас имам една омилена чаша у која пијам се...какао, кафе, јогурт, сок, вода, вино, пиво...и не ја мењам. И гости коа имам, па у неа пијам.:D Имам една омилена чинија, длабока, џиџана..и у неа се јадам..од течно до суво, до грицки. И јас си ставам у тацни од кафе ...слатко, ајвар, сирење....и се шо ми е за мезе. Памтам коа бев дете и една другарка као дојде да пие вода кај мене после трчање по скали :) и јас и ставив во мојата омилена чаша :) пинѕури бевме. Не ми ја оговараше после чашата?! сум и дала да пие од 'старинска' грда чаша,а не стаклена :) и ден денес луѓето се баш ова. Слепци.
    Цело време седам у кратки ракави по дома и сеа ме потсетија дека затоа кивам:)) иначе, најадена, нагрицкана...се мислам дал какао да си направам. Уште некој ден од 35кава ми остана. Треба умно да ги истрошам :))))))))) среќен петунија. Жива и здрава :)

На TashSefton, Dust, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    За арно за убо..
    Screenshot_2018-12-25-21-30-10.png

На SV1911, Annath, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.251
    Допаѓања:
    277.591
    Заборавам цел ден @petunija77 среќен нека е !Спрема ников врснички сме што не мора да значи:)
    Од пластични чинии и чаши не сакам да пијам а од друго се можам.Најмногу се гадам од неубаво миени стаклени чаши.После секое пивнување вода сите ги оставаме в умивалник и најмногу од се мијам чаши.

На SV1911, Annath, referentka и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.397
    Допаѓања:
    142.972
    Што знам дали сум гадлива - како ме учеле, така правам и ги учам децата исто. И не се навраќам дали е ок или не.

Некогаш и околностите налагаат колку човек ќе биде гадлив. Сакам да пијам од своја чаша, ама ако има едно шише и 10 жедни души, пијам од него.

Туку маш го фати средовечна криза. Од тинејџерски години нема свирено, а деновиве не престана. Како што не е во форма, можете да замислите како тоа звучи :lol:

На bittersweet, WildMk, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.962
    @LejlaD повели тетка Сијаличка моја :)
    http://www.femina.mk/забава/хороскоп/годишен-хороскоп-2019
    Не се комплекси... не ми е тоа тоа ако не ми е соодветно :)
    Алкохол не пијам па не ни знам кој пијалок како се пие :D

Него, кликам на хороскопов и прво ми искача реклама за накит Rebecca :D

@Rebecca_R и во хороскоп кај мене те има изгледа :wasntme:

Последна измена: 25 декември 2018
    На SV1911, Annath, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    На SV1911, Annath, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    84.957
    @petunija77 Среќен роденден се најубаво:^:
    Хороскоп не читам не верувам во тоа многу розово ги прикажува работите:?:

На SV1911, Annath, petunija77 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Овој хороскоп ми вика дека ќе родам или посвојам во следната година. И дека другарка ми ќе има бебе, да и се јавам да и кажам :D
    Најбитното не ми го кажа, дали колата ќе ми се падне :doh:

На NarCis@, kuc, SV1911 и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.