Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.316
    Допаѓања:
    261.262
    Хороскопов мед и млеко:)
    Него од Ребека сте купиле ли нешто?!

На Annath, NarCis@, SV1911 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    А како се среќни? Како сведоци на секојдневни карања, расправии, навредувања, викотници...... не би рекла

На Annath, NarCis@, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.638
    Допаѓања:
    212.812
    Фала ти,сега видов дека и @CameliaMiller ми одговорила,абре реков јас не ми бега амбасадорството,ако не подалеку ама сигурно долу на котелот амбасадор ќе да будем:rofl:

На Annath, NarCis@, SV1911 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Јас навистина немам време.
    Периодов сум турбо. Арно дома денес за празников.
    Не стигам со луѓе блиски да се видам, секогаш имам приоритетна листа, ама три средби договорив до крајот на годинава да истерам. Нема смисла, нон стоп откажувам... Не дека немам желба де...
    Пред некој ден на работа ми упадна сопственикот на фирмата. Што среќлија требаше да бидам да се појави баш на работа кај мене после години малтене недоаѓање :D
    И јас нормално не го познав, оти не го познавам, го немам никогаш видено. И се провртка, ме запраша нешто, јас веќе почнувам збунето да го гледам, и таман да го прашам кој е тој, тој ме прашува: а ти знаеш ли кој сум јас?
    Му велам не. Е па јас сум сопственикот тој и тој. Јас му одговарам: мило ми е, јас сум (името мое) :D
    И ништо, не се задржа повеќе од неколку минути, си отиде и си напиша мејл до шефицата, ни најде маани а за мене кажа не сум му посветила доволно внимание :drunk: Можеби требаше да му се поклонувам не знам.
    А жената ( шефицата) е многу фер, позитивна, толку стресна работа брка, јас не би се нафатила на таа работа ниту еден ден. Точно би приумирала од стрес и од немање приватност.
    Таа ми се јави телефонски, ме препрашуваше што се случило, она испадна крива, мене ми беше криво ептен, и се потресов оти мааните што ги најде ич не му држат вода , ама воопшто, ние сите совесно работиме, одговорно тврдам. Ама ваљда тоа му е работата, само маани да наоѓа а шефовите да ги трпат,"носат"

Ние по дома испаѓаме ептен гадливи сите. Децата никогаш не се напиле вода од исто шише, или чаша, ич нејќат, посебно син ми, ниту чинијата или прибор да делат. Мм и јас исто. После децата никогаш не сум јадела. Мм дури по гости не сака да јаде многу многу.
    Не знам, така функционираме и не гледам дека е тоа проблем , зошто некому би бил.

Немам проблем да користам иста чинија/чаша/ што и да е, за повеќе работи ама само јас да ја користев во исто време нели.

Не знам ќе стигнам ли да пишам пак... да кажам само дека се на се годинава што изминува генерално ми беше убава, мноооогу брзо ми пројде, во следната посакувам нови работи и некои нови отворени врати.
    И да остане како и оваа што изминува нема да се жалам, да сме здрави и живи сите!

Парем батеријата на тел ми цркнува, ич не додржува веќе, ќе мора да ја сменам. 1200 ден поефтино од цел телефон. :DОддамна ми е овој ама па служи ме, задоволна сум.

На bittersweet, do-re-mi, lunicka и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.400
    Допаѓања:
    142.996
    Да се уклопам во друштво, го прочитав хороскопот.

Знаете што ми пишува? Здрава храна и фитнес, како никогаш до сега :D И ќе практикувам, и ќе уживам. Ај баш да видам и тоа да се случи.

Ако е вистина, ве частам сите... по еден цеден сок од целер :D

На Annath, NarCis@, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.540
    Не,ни така не се .
    Добар развод е можеби добар термин за родителите,не за децата,за нив најчесто значи отстранување на едниот родител од секојдневниот живот на детето.

На M.B., Annath, NarCis@ и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Едниот родител сам се отстранува, а не дека другиот го отстранил.....

На Annath, NarCis@, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Како ќе го разберат тоа прашање мали дечиња што живеат со еден родител ?
    МОН фак ју

На Annath, NarCis@, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.638
    Допаѓања:
    212.812
    Сега дури видов на првата страна хороскопот-слепец,наочариве во ред ми се,ама изгледа главата не ќе да ми е:$:tmi:,страмови живи.Ами што не ми одговоривте да не изигравам готован,туку да се вратам на прва страна ,во земја пропаднав:$.@Heartagram уште еден куп нелогичности и ај да не речам небулози ќе најдиш низ учебниците,и не е од сега тоа,години и години се влечкаат работите:tmi:

На Annath, NarCis@, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Да ви кажам за какви работи се нервирам деновиве. Замисли бараш паркинг и наоѓаш и после одиш на друго место гледаш исто паркинг и во следните неколку саати зборуваш како си можел таму да се паркираш. Купуваш нешто, одиш во следна продавница, гледаш нешто друго и си зборуваш цел ден како си можел другото да го купиш. Правиш нешто за ручек, го јадеш, цело време збориш како требало нешто друго да направиш...
    Значи оваа мајка моја ќе ме полуди. Кога нешто е веќе завршена работа, зошто толку нерви да се трошат бре, зошто? Ќе го промениш? Не, само си збориш и се нервираш и ствараш тензија и на другите околу себе. Ми идеше да отворам прозор и да врескам. Непотребен стрес. Зошто ова си го правиме на себе?!
    До утре...кога пак ќе се случи се од ова...

На M.B., Annath, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Срамота. Деградирачки и тотално безпотребно .

На Annath, WildMk, NarCis@ и 9 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    153.996
    Во контекс на муабетов до сега, бидете максимално љубезни и не се карајте со келнери во кафани, кафиќи и други угостителски објекти, бидејќи осветата може да биде многу сурова, а да не сте ни свесни за тоа :) .
    @Heartagram стварно е идиотски и бесз осет прашањето во тестот, деца на разведени родители повторно имаат двајца родители ама не размислуваат за деца со починати родители, а има и такви секако.
    И јас не сум го прочитала хороскопот тука, а богами богзнае од кога немам читано воопшто хороскоп. Ај да прочитам може ќе се порадувам нешто, само бременост да не се спомнува завршив со таа фаза во животот.

На Annath, WildMk, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Еве уште една циркузарија на квадрат.

На Annath, WildMk, NarCis@ и 11 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    153.996
    Леле бре, во кое одделение ова? Не сум го забележала до сега кај моево дете он е 3то.
    Прочитав хороскоп, абе од убаво поубаво, од бременост, до запросување, унапредување .... ќе се разбуди авантуристот во мене, може ќе се решам банџи да скокам :D . И да мене може да ми е утнат знакот, во карактеристики ама баш во ништо не се најдов

На Annath, NarCis@, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    мислам 4то.(но не сум сигурен).

На Annath, NarCis@, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Хороскопов на жабава ми вели дека со странци ќе си имам работа следната година, а и ќе отпатувам некаде. Норвешка хир ај кам!
    Дојдов да и кажам на @Skorpija25 да пише нешто, доста само не чита :) :hug:

На mal.ecka, Annath, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.540
    Некогаш е така,некогаш не ни сакаат старателство,но некогаш мажите се и дискриминирани,и тоа има.

Колку и да молчиме за тоа,добар развод е добар само за родителот кој пак не е оној што оди од своите деца.Ако е цената децата да ги гледам за викенд,тоа не е добар развод.

А мислам и не постои чудесна формула која несреќен човек во брак ќе го трансформира во среќен разведен човек.

Да не бидам погрешно разбрана,Јас сум секогаш за спасување на бракот додека може,но Не заговарам останување во брак кој е ужасен,во кој постои насилство физичко и психичко,коцка и останати пороци...

На Annath, NarCis@, anaja1 и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    90.540
    Се сеќавам на ова,кога ми бараше слика,не и дадов па не црташе,лоша програма дефинитивно..децава треба покреативни работи да учат.

На Annath, NarCis@, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.254
    Допаѓања:
    277.624
    Учебиците се полни со такви небулози и нелогичности но наставниците се тие кои треба тие работи да ги дообјаснат,разјаснат и да не даваат такви прашања па уште на полугодишен тест.Во случајов треба да им се објасни дека потесно семејство може да биде и само со еден родител,па дури и само со баба дедо,т.е.потесно семејство е тоа со кое детето живее секојдневно...
    се нервирам бе ...:@

На M.B., lunicka, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.400
    Допаѓања:
    142.996
    Мислам дека е општество за 4то ова, или 3-то беше, не знам. Мислам дека веќе е повлечен учебникот.

И уште какви се глупости немаше, особено во учебниците по општество. Имаше нешто дека власта е таква каква што заслужува народот да биде. Не се сеќавам на точната формулација, ама одговорноста беше на народот префрлена. Што до некаде е точно, ама не е нешто што треба да се учи во 4-то.

А се сеќавам дека имаше и за еднородителски семејства некаде, можеби покасно беше, не знам.

На Annath, anaja1, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.