1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.966
    Мене сега не ми е јасно дали и на нас ќе ни дадат 2ри јануари :^)
    @LiliBoz што мислиш?

На Annath, NarCis@, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.652
    Допаѓања:
    212.915
    Каме кај мене е сигурно,не ми го даваат 2ри јануари,па му кажав на мм дневница празнична сакам(facepalm)

На Mr. Right, Annath, NarCis@ и 10 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.260
    Допаѓања:
    277.702
    Па највероватно,оти и здравството спаѓа во администрација ако не се лажам.Ама што со закажаните термини?

На Annath, NarCis@, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.401
    Допаѓања:
    90.562
    Не сфаќам зошто 2 да биде неработен?!

На Annath, Dadusicka, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Може и 2ри Мај ќе го вратат :) Баш тогаш тргам на работа

На Annath, NarCis@, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Јас како што знам и за нас е.
    па како ќе се различни од другите? плата иста воздух ист. . дај им денови :D

На Annath, NarCis@, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    151.550
    A nie crncite vo privaten sektor?!

Ni pari ,ni slobodni denovi...
    MME!!!

На mareane, Mr. Right, lunicka и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.575
    Допаѓања:
    177.298
    Ние црнците ќе чекаме друга шанса :)

На mareane, Mr. Right, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    пецо ти и на први сигурно си на раб или грешам

На Annath, NarCis@, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.575
    Допаѓања:
    177.298
    Не, први ќе биде неработен и за мене :)

На Petar80, bittersweet, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.702
    @kravce само читам и лајкувам, а никако да стигнам да пишам. Како демнач се осеќам. :rofl:
    Памтам еднаш @EuHenIa рече дека кога ќе види повеќе известувања штом се логира на форумов знае дека се од мене. :rofl:
    Гушки до двете :hug: :hug:

Го прочитав и јас хороскопоН. Бременост и кај мене. Кај некој ќе се погоди ваљда. :D
    Ме радува делот за работа, не дека верувам, ама добро е да се понадевам дека нешто ќе се смени во годинава која доаѓа.

Гадлива сум, ама не претерано. А ко за инат секогаш се погодувало да најдам нешто во јадење од кое ќе ми се згади. На пример мувла во леб пред извесно време. И тоа "тазе" леб.
    Од ќерка ми кашите не ги дојадувам од причина што не сакам да јадам блендирано, инаку би ги јадела (со друга лажичка,нормално) .Често знае да мавта со рачињата додека ја хранам и да излета кашата од лажичето, па да ја зачекам што вика Сесил и да ја ставам во уста. Друго фрлам.
    Бебе си има посебен прибор за јадење, посебно тенџере, чаша..
    Јас имам филџан од кој сакам да пијам кафе и шолја за чај/млеко, ама не ми менува нешто ако пијам и од други.
    Мене не ми е проблем да се напијам од чашата на мм ама тој не дава. Многу е гадлив. Не сака јадење од иста чинија или тегла заедно со било кој.
    Претерано ми е и тоа.

За развод се согласувам со Дадуш. Ако детето не е среќно кога родителите се разделени, мислите дека ќе биде среќно ако останете во брак во кој трпите психичко или физичко насилство, во брак во кој секој ден има караници, тепање и викање?
    Може да се одлуми среќен брак пред дете,ама мислам дека децата осеќаат се' и ако еден родител не е среќен во бракот тоа долго не може да се крие и да се глуми хепи фемили. Така мислам јас. Недај Боже да ми дојде на глава, не знам како би постапила.

Што да кажам друго.. стојам над шпорет, правам пуканки во ова време. Рајт е крив, прочитав неколку страни наназад па никако не ми излегуваа од глава. ПМС е страшна работа, синоќа во ниедно време роварев во пакетчињата под елка.
    Ама ако, подобро нека ме тера на јадење отколку на расправање.:rofl:

На bittersweet, Val-Dim, mareane и 26 други им се допаѓа ова.
  12. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Првпат свратив во темава и се изнасмеав у себе со пукање и плукање.
    Од гадливи ситуации до швалерај, марули и колбаси.
    Да сте ми живи и здрави за муабетине, ми го продолживте животов!

Апропо темите - имам познаничка што на слава кај другарка јаде само кикирики и пие вода, зошто и е гадно од се' ако е зготвено кај неа. Се смееме цел живот за тоа, ама комплетно ја разбирам. Не можеш против тоа :)

На bittersweet, mareane, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.966
    Ако е така.... фала им, ама можеа да се сетат бар малку порано.
    Термини имам. Преку 20.
    Како ќе ги најдам сите да ги презакажам...

@Skorpija25 сочувство до сопругот, го разбирам потполно.
    Јадам ајвар само ако е пред мене теглата отворена, верба немам. Претерано или не...

П.С. Има препорака до приватен сектор. Стварно се "потрудиле".

На mareane, Mr. Right, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.123
    Допаѓања:
    136.974

Добро утрооо... :coffee::coffee::coffee:

Ладно, смрзнувачка. Сакам снег, ама многу снег. Се да биде блокирано. Дома да си седам и да глеам како врне. Да уживам под ќебенце. Па коа ќе ми здосади да излезам надвор да подишам свеж воздух, да си поиграм ко дете на снегот и пак дома под ќебенце... е ама само сакам. Нема никогаш кај нас толку снег да натрупа :(

На TashSefton, Petar80, bittersweet и 32 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    78.113
    Добро утро
    Станата од темно, уште е темно де, ама во 5 се расонив и не можев да заспијам. А легнав после 12.
    Ме замисливте со хороскопо, па копав по карти, натални, соларни, одамна запишено, да видам дали малерот ќе се разбие некогаш.

Копав по нет, барав распродажби, ама уши, јас тоа што сакам, нема.

Кафе испив, ама го бев направила ептен ретко, на ништо не личеше. Прв пат тргнав малку порано на работа, улиците сеуште се празни.
    Не знам што да правам со себе, кој пат да фатам веќе. И премногу избори не е на арно. Осеќам како се грешни избори да правам, ама и гледам дека ги правам. Можи еден ден ќе дојде поарно...

Сакам и јас снег, ама тука нема и нема ни да има. Сега дури жешко е, 7 степени.
    IMG_20181128_194840.jpg

Последен ден украсено
    IMG_20181226_072417.jpg

Последна измена: 26 декември 2018
    На bittersweet, mareane, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    :hai: :coffee:

Ве читаме, јас и трите мачки. :))) До душа, на нив им здосади, па заспаа читајќи за хороскопи. :D

@lunicka среќен роденден на ќерка ти! Многу здравје, среќа и еден тон насмевки и успеси ѝ посакувам! :^: :party: :hug:

(Јас така те разбрав, поради роденденската торта, извини ако помешав)

Хороскопов од сјаен, посјаен и кај мене! :))) Пишува дури и непланирана бременост. :rofl: Ај, може кај некоја и ќе погодат! :D Пишува и успеси во кариера, само се прашувам, која имено?! :^) :D Ај, ќе паднам во депресија, подобро да не мислам на тоа. (facepalm)

За прибори за јадење и гадливост, никој/а од вас мислам дека не се спореди со брат ми! Имаше еден период кога секое залче со чиста лажица или вилушка го јадеше, поинаку никако. :D Среќа, помина. :whew:

Јас имам периоди кога повеќе се потресувам од која чаша што пијам и слично, а имам периоди кога ич не ми е гајле. Ова зависи од тоа колку слободно време имам на располагање, повеќе слободно време - повеќе си го комплицирам животов со не битни работи. :D

После мм не дојдадувам, не остава ништо, не за друго. :D Ама он после мене обавезно, толкави порции ми сервира што ретко кога можам сѐ да изедам. Мислам дека го прави тоа намерно, да остане плус за него, а да не го карам дека јаде многу кога си става втора чинија. :tmi:

@Ariel и мене ми сугерираше форумскиов хороскоп дека треба да внимавам на здравјето и да вежбам. Ајт, ќе се дружиме во фитнес темите. :hai:

Шала на страна, од денес планирам на стар режим да се вратам. Да допишам само, па станувам да размрдам тело со некое јога или пилатес видео. (fingers) :D

Веќе почнав полека, полека за Б2 да се спремам. Од денес официјално стартувам со тоа. Се надевам дека со интензивно учење, место за 4 месеци, за 2 да го совладам материјалот и да одам на полагање. Уште ми останува партнери за зборење да си најдам и таман ќе биде. :smirk:

Леле, ова мачорчево, колку е најмеден и најсмешен. :D Заспа во мала кутија, ама не го собира целосно, па дел од телото внатре, останатото на кауч. Битно, барем малку е во кутијата. :)))

IMG_20181226_121441-01.jpeg
    IMG_20181226_122949-01.jpeg

Убава среда! :f:

На bittersweet, Val-Dim, mareane и 30 други им се допаѓа ова.
  17. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    22.005
    Многу е убаво @malerozna , а зошто последен ден , веднаш после Божиќ ли раскрасуват ?

Добро утро!
    Денес кафе рано си ставив , додека уште спие малото.За мене е рано дека прво кафе пијам дури откако ќе заспие попладне , после 13 ч.

На темата за разводи , незмам што би кажала , не дај Боже да се најдам во ситуација да треба да размислувам што понатаму. Навистина незнам , за децата идеално би било да растат и да се воспитуваат со двајца родители , но во мирна и хармонична атмосфера.Секоја спротивност влијае многу на детето , и жално е да стане такво или да има одбивност од брак на пример само затоа што растело во таква средина.Тогаш најдобар избор е се разбира разделба.
    Затоа што децата се огледало на родителите , во поглед на однесувањето.Ако не како мали , тогаш како возрасни.Кога ќе стапат во брак речиси идентично се однесуваат како нивните родители.Ако син ми го гледа мм како готви , прави салата и сл тоа ќе му биде нормално и кога ќе се ожени и така ќе се однесува.Ако го гледа како пие пиво и гледа фудбал во лежечка положба додека мајка му принесува јадење и пиење , тоа ќе му биде нормално и ќе смета дека така треба и така ќе се однесува.Ако гледа насилство за жал ,и тоа ќе се одрази на него.
    Се разбира има и поретки исклучоци.

Ај да го прочитам фамозниот хороскоп и јас :)

Ајде нека е убав денот, да бидеме ведри и расположени !

efa3d6acc60f26b7e6be2c8366e5f05f.jpg

На bittersweet, mareane, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.652
    Допаѓања:
    212.915
    Добро утро и имајте убав ден.Станата со петлите,во 05 пиев чајче и :smoke: на тераса,како го пијам така камен станва,за на екс бидна работата,несалам прв степен(facepalm).Чорба јагнешка готова,а тек е 08,45 мин,еми готова ќе е кога свекрвица сношти во 21,30мин вели ние утре чорба сакаме,е арно ама чорбата до 11ч да била готова,ѓи разгалив знам,и тоа премногу:headbang:.Сега мирисам на чорба и запршки,ако излезам надвор гарант некое куче ќе ми се гости,само туш ми е спас.Како би си легнала,ми се спие ми се плачи,туку едно нес да збуричкам,нема друго чаре :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:повелете има за сите,и не се плашете не ве терам на тераса,дома на топличко ви нудам:D

На bittersweet, mareane, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сонував дека сум се спремала да заминувам од земјава, и сме кроеле планови...како,што да преминеме граници оти, не баш легално ќе сме оделе:))) последно го прочитав хороскопон на Џесика:))) и ми вика, успеси ме чекаат само, треба да откријам во која држава, организација, фирма можат да ми се десат:)) оти, кај шо сум...тешко да биднело. И баш си викав..имам нешто повеќе од 365 дена да ги ишетам сите држави :))))) да видам каде е поволна климата за успех. И бидна сон.. и така.
    Гутен морген. Средава некако повесела ми се чини:)) адју.

На bittersweet, mareane, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    утро.
    по сабајле ми мењаат тактики во методи. На крај пак по старо ќе се врати само малтретирањето за џабе. Ама оди докажи. ај нема везе. .. ќе чекам да им помине.
    Треба да си го кренам газот по банки да одам а ептен ме мрзи.
    Еден џемпер на маш сум утнала па и тоа треба да сменам... Се радувам на плус еден ден слободен ама искрено не можам онака од срце да се радувам коа знам колку од овде сте приватно. себичноста ми е у минус. ја би на пецо за утеха да му пратам едно алкохолно пакетче ама не знам дали ќе ми даде адреса по карго да му пратам 8-|
    вие арни?

Последна измена: 26 декември 2018
    На bittersweet, mareane, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.