Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.963
    И кај мене кажаа... чекаат официјален допис.

Искрено јас би "трампала" два од другине празници по еден ден што се, за пак 2 јануари и 2 мај да бидат државни празници.

Да частам кафе едно, докторишЧана ми направија бучкуруш од сабајле, па ќе имам борби денес осеќам.
    Ама крај на година у пм неделава.

4bc2ccdc3ff052cbc8995e7515f57240.jpg

На mareane, Mr. Right, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ај добро утро :coffee::coffee::coffee:

2-ри дали бил работен или неработен, не ми менува. Јас си земав денови, на работа тек после Божиќ :party: Ако чекам да ни се смилува власта, кај ми е крајот. Ако го дадат ок, ден повеќе од одмор ќе имам, ако не дадат, сама ќе си го земам :D

За развод, што да кажам. Да не ми дојде на глава никогаш. Имам пример во потесна фамилија, каде девојчето живееше во тотално нездрава средина со плачки, караници и ќотек. Се повлече, се изолира од сите, во школо почна да заостанува... Хаос. Откако се разведоа (едвај), детево се смени 360 степени на подобро. Со мајка и остана, сега е среќна, весела, дружељубива... Тотална спротивност од тоа што беше додека беа во брак нејзините. Така да, во вакви случаи мислам дека разводот е најдоброто решение за децата, па и за сопружниците.
    Јас мислам дека ако мм ме изневери нема да можам да останам во брак со него. И не, не може на секој да му се деси, онака one night stand. Ако еднаш се случило, многу е веројатно дека пак ќе се случи. Мое размислување. Така што ако дознаам дека ме изневерил, после нема да можам да го погледнам, да легнам до него во ист кревет, никогаш нема да бидеме тоа што сме биле едноставно. Пак ќе кажам, не дај боже да ми дојде на глава вакво нешто никогаш, да стигнам до развод. Не сакам ни да размислувам за тоа. Бракот ни е многу цврст, имаме доверба еден во друг комплетна, немаме тајни и отворени ни се картите уште од почетокот на врската. Јас искрено се гордеам со мојот брак и се надевам дека засекогаш ќе вложуваме доволно во него за да продолжи да биде цврст и искрен.

Многу филозофии сабајлечки :drunk:

@Skorpija25 со тебе ја делевме бременоста и трудничките маки :D Би сакала да те читам почесто на темава, пишувај повеќе :nod: @Shelea исто и ти пишувај почесто, темава е закон и не има многу мајки тука :clap: Мене ми стана катчево издувен вентил, можам да свртам и друг муабет освен за деца :D
    @duffi кажав јас дека откако тргнав на работа повеќе време имам за Фемина и за социјализирање :D Јас на работа „одмарам“ од дома и од дете. Колку и сурово да звучи, тоа е вистината, навистина така се осеќам. Се социјализирам со луѓе, лично и виртуелно, убаво ми доаѓа после плачки пола ноќ, какани пелени, правење ручеци, чистење дома и сл. Многу си ја сакам работата, работам со голема посветеност, ама функцијата ми дозволува и други да работат под мене, така што се има време и за Фемина :D Гужвите ми поминаа, сега стивнато е и се дреме по малку :D

Ајде убав ден на сите, да одам да прочитам хороскопот што вика :)

На bittersweet, mareane, do-re-mi и 30 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.717
    Само да ве поздравам.
    Чудно му паѓа кога слушам дека сте на работа а овде ништо не работи после се присеќам дека сум на форум у мк :rofl:

Кафе шмркам, надвор сонце со заби..

Ајде среќен ден на сите

Прочитав и јас хорскоп и се израдував онака потсвесно не дека нешто верувам во него ама ете сакам да поверувам :nod::sun:

На Val-Dim, petunija77, mareane и 25 други им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.258
    Допаѓања:
    84.972
    Добро утро!!!
    Сум си легнала во 22:30 ама се наспав убаво сега кафенце пијам и со мајка ќе излеземе така планиравме,да потрошиме некој денар.
    Дете замина на школо радосна на класната роденден и било голема работа ,мислиш државен празник е .И купиле часовник ,букет ,торта и конфети,па многу јасно кога собраа 100 евра .Во наше време вакви работи немаше ама овие деца се ептен со идеи|(
    @LejlaD многу тимарење си удирала и јас исполнувам желби ,ама не колку тебе и би ти го позајмила свекор ми за една грејна сезона.Тогаш госпожа ќе бидеш тој цепи дрва,чисти бории и оџак,пали оган ,котел чисти и само тој става дрва.Каква реклама му удрив како да ќе го женеме ,а и богами модерен е :nod:
    Кога ќе ме прашаат со што се грееме кажувам дека на топлификација сме приклучени:lol: море нека ми го поживеј Господ арен си е ;)
    Убав ден да имаме и јас сум во црнците кои ќе работат на 2 Јануари...нема правда...

На bittersweet, Espadrila, mareane и 26 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.694
    Допаѓања:
    141.247
    Добро утро.
    И јас ќе си работам на втори, а и секако нешто не се потресувам за нова година. Нема да лумпувам за одмор да ми треба 2 дена.

Добив подарок и јас неочекуван :) Се израдував. Сеа се мислам кои гости да си ги викнам.

На Espadrila, mareane, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    ја се радувам само зашо ќе можам една генералка да напраам :D далеку е лумпување од наш начин на живот.

На mareane, Peco, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.643
    Допаѓања:
    212.851
    @kuc мене и на свекор ти ни преостанува едно фирмиче за топлификација да отвориме,па да се стопли народ,задоволни ќе да бидат,претплатници ќе ни дојдат бааѓи:D.Празници додека се работеше не сум била никогаш слободна,во црнците спаѓав,сега ми е чудно,а и не се потресувам многу по новата ми,една година постара,толку,Божикот повеќе си го сакам,уште да можеше сите да бевме заедно,ех,желба ми е на куси ракави да го славам.Па тоа дека жешко пијалок ладен камен во чаша и на @bittersweet да и мавкам од комшии,соништа бре,па си се тешам дека секој еден има право да си сонува,мене уште тоа ми остана,сонување и надеж:tmi:

На bittersweet, mareane, do-re-mi и 24 други им се допаѓа ова.
  8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро и од мене.

Покуса да не останам, и јас го прочитав хороскопот. Дај Боже пола од тоа што е набројано да бидне, пресреќна ќе сум. Само незнам што ѓавол ме натера да ги читам карактеристиките за јарци, и да се изнервирам што стално не' пишуваат како материјалистички снобови кои бескрајно сакаат да се во право! :@
    Стварно, стварно, најстварно не сум таква. Јас немам мерак на хороскоп, ама затоа свеки едно време беше опседната. Не знам што и' текна, зема едно книгиште да ми гледала што сум во подзнак. Кога искочи, јас сум јарец во подзнак овен, а мм е овен во подзнак јарец. Се опрости од нас жената сирота, демек нема иднина нашата врска понатаму. Кога им кажавме дека се веривме во несвест ќе паднеше пустата. :rofl: Не се разбирам ич што значат тие дрангалашки, дека баш ѕвездите се наредија мене да ми "изгатаат" каков ќе ми е денот, годината и животот не ми е најверно.

Муж набуца деца дека сакаат баклава за празниците, ми ја фати бељата. Ми дојдоа тројцата како гревни некои, мамааааа, од кога не си направила "бакава"? Многу сакаме да ни "напавиш", и "кифички", и "саата". Се изнасмеав, и мм дополни нормално и сарма дека си било ред, он ќе чувал деца без да зуцнат дур сум готвела. Ќе им направам нормално, ама сликата беше лудница. Се клатат и мољакаат за баклава и кифли, санкир гладни и жедни, не виделе. За денес имам ручек што сите многу го сакаме, од сабајле таму ми е паметот одвај чекам да одам дома да доправам и маф да направиме. :rock:

Убав ден ви сакам луѓенца! :hug:

На Val-Dim, mareane, do-re-mi и 27 други им се допаѓа ова.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Не планирам да лумпувам ама ќе се одморам, |(
    и ние у приватен сектор одмараме до Божиќ]:)

Заб ме боли две недели скоро, и никако да се решам да отидам, и не од страв..туку незнам каде, не ми се оди кај стариот:smirk:

Ако пуштат плата во петок, јануарска де|(, незнаат колку арно ќе ми направат...е после пак ќе си свиркам до февруари....ама.....

Ај убав нека е денов

И да...сите у исти знак да не сме
    #прашањекоемемачи

На bittersweet, doubleg, mareane и 29 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.016
    Допаѓања:
    154.005
    Ние и Обединето Кралство, тие сме исти па и ќе се збратимиме гледам |( . Поарно 31ви да го дадеа, ама и јас сум во приватен сектор исто ми се фаќа, кај нас не де осеќа ни Н од новогодишно стишување, напротив работа турбо, како да е крај на светот.
    Пецоо па ти треба да частиш :party:
    Уф не знам од каде да фатам па се фатив за форум :tmi:, хаос ми е и имам еден тон проблеми што ни тежат и не знам како даги оправам :doh:, едно кафе би помогнало може
    Ај убав ден :hai:

На Espadrila, mareane, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утроооо! Гласно и јасно ко ден!! :D
    Не знам што ми е, ама убаво се осеќам, па нека потрае. Не, не сум земала од апчињата за среќа.:D
    Таква сум си по природа, еластична у расположение.:lol: :tmi:
    Док некој не ми ја смени "сијаличката" ќе терам вака. И мора вака да се тера. Јер декември, јер нова година, јер мора сам да си правиш еуфорија. :clap:
    Да ви посакам убав ден, да ви префрлам малце позитив енерЏи и дај боже и вие вака без особена причина да сте задоволни од себе и околината. Пис брадрс енд систрс. (fingers)

На Espadrila, Val-Dim, mareane и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.609
    Допаѓања:
    106.915
    Е ај не им направии бре срцки убави :inlove:
    Инаку и ние така ќе го набуцкавме внук ми помало кога беше да каже дека му се јаде и он бабооо ми се папа батлава и баба засукува ракави и одма прави.
    Злочести бевме знам ама кога јас не ја погаѓам како на мама/баба што да правам.
    Добро ви утро мил народе!
    Како сте ми?
    Маж испратен на работа вчера ме исплаши бевме излезени едно кругче низ град дојдовме дома за секунда му се слоши пребледе крпа.
    Па уште ме прашува блед сум а како да му кажам дека е кога е паничар па му викам не срце пукаш од шо си црвен полежа малку му реков да појдеме на доктор да му измерат притисок не сакаше касна малку благо и стварно му дојде боја на лицето стана вика е ставрно бре не сум бил блед.
    А јас му викам па кога сум те излажала јас морав што да правам а не ме слуша да оди на доктор до душа сега скоро правеа систематски ама некако сакам подетално да се испита во последно време знае да му се завтрти и слоши одеднадеж.
    Чекам екипава да стане па да средам дневна ручек се крчка за доручек не знам што да им спремам ќе им сварам макарони со сиренце и нека ќутат.
    Маж слушна за 2ри дека нема да се работи ама он е приватен сектор дали ќе прифатат од кај него во фирма не знам ќе видиме а не дека ќе лумпуваме домче ќе бидеме но ќе се шетне некаде на воздух да прочистиме плучите и психите.
    Поздрав друшки кој е за какао повелете kakao-1.jpg

На bittersweet, Val-Dim, vitamina и 27 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.062
    Добро утро :sun:
    Си лежам уште . Чекам тате да дојде . Нема огИнче . Брррр!

@LejlaD абе ти ептен ги тинтреш старите . Кај мене нема ова сакам тоа сакам . Што ќе им направам ,тоа ќе јадат . Ретко мајче да побара некогаш нешто . И тоа само за некое блачко кога се работи . Плус јас не можам да и готвам секој ден :). Им правам за четири -пет дена и нека подгреваат , нека јадат .
    Мојата свекрва 7 години како е поминато од мозочниот удар . А јас сум овде 3 г . Го прашував мм кој им готвеше пред мене . Се снаоѓале ми кажа , од кафана им носел , или и лупел на мајче компир . Компир манџа и грав само можела да направи . Сега ни за тоа веќе не ја бива . Ама моите нит маана наоѓаат ,нит желби имаат :). Ти многу си ги научила на 'лошо' :)

Туку за вчера да кажам нешто ,за прославата . До мене седеше на мм една колешка ,која пред 2 г отиде во пензија . И ја прашувам онака на муабет да се најдам што има ново ( не оти старите работи и ги знам :D) и таа ми вели - Аааа трудни сме ! Како што мезев зелка за малку што не ми летна од уста па жената карши мене расол ќе ја направев :D
    Трудни бе !!!!8-|8-|8-| Мртва озбилна она ,да да трудни сме трет месец . И ја прашав ,не успеав да се воздржам од коментар - А кој е труден ,не ве разбирам :worried:. Па снаата бе Бубе ,сигурно не помисли дека сум јас трудна и се смее она . Она се смее бе ,небаре не сум разбрала јас, глупа сум :devil:
    Епа со лесно нека ви е ,што да ви речам :)
    Па на сите колешки почна да им кажува као демек јас сум помислила дека она е трудна. А она да ти била фенси бабичка , т.е од тие најбабите 8)

Читам втори ќе бил неработен .
    Не ми мења :D Маж е дежурен на први ,така да втори посекако е дома .
    Вечер уште една прослава . Ама оваа ќе биде со помладички :emo:Ќе треба да се пицнам малку повеќе :makeup:

Тате дојде
    Ај да го послужам си нешто човекот;)

На bittersweet, Espadrila, Val-Dim и 30 други им се допаѓа ова.
  14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Bubce38 и јас сфатив дека бабата била трудна :rofl:
    Здраво луѓе.
    За мојот хороскопски знак све најлошо имате зборувано и има пишувано, ништо не е точно :!: јас сум многу фина, не сум злопамтило, и не сум секс манијак. фмп :bow:
    Сонував како свирам на едно големо бело пијано. Прв пат типкав по ваков инструмент, и некако ми лизгаше :makeup: Од кај ми дојде на сон не знам, ама фино беше чувството.
    Ние најверојатно ќе споиме цела недела до 08 јануар. И да ви кажам откако се вратив од боледување си забушавам на работа :tmi: Ќе си барам друга професија и работа. По не знам кој пат... Непостојан човек :tmi:
    @Milobebence да не поминува долго време пред екрани, тв, мобилен, компјутер... особено овој период од годината е тежок. Или да не е проследено со болки во врат? А може и шеќерот му паднал штом од благото се освежил.
    Имајте убав ден :hug:

На Val-Dim, vitamina, mareane и 27 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.609
    Допаѓања:
    106.915
    Нема болки во врат е на моб не знам додека е на раб колку го користи дома ретко исто и тв ретко гледа ама може да е од шеќерот да му паднал зошто стварно штом касна благо одма му дојде боја на лицето и му беше подобро.

На mareane, Peco, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    23.693
    Добро утро и од мене. :coffee:

@Sexybaby86 :hug:
    ќе гледам повеќе да ве дружам. Иако ич не ми останува време од обврски по дома и бебе.
    Уште сум на породилно, па слободна сум за празниците.
    Кога сум на работа и јас имам повеќе време за форумов. Не пропуштав страна од темава, а сега се' со скокање читам.

Касно станав не сум ни јадена ни кафе пиена.
    Ќе пишам после пак.:hai:

На bittersweet, Val-Dim, vitamina и 24 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.963
    @Bubce38 и јас така ќе сфатев.

Снаата ми е трудна, колку ли е тешко да се каже така?

Инаку јас ќе "лумпувам" со беблак на 31ви :D ама слободен ден си е слободен ден.

Инаку ние не можеме да спојуваме празници, ретко. Оти во толкава организација убава работа ако спојуваме постојано, ќе нема кој да работи.

Кога бевме две се договаравме, еден празник ќе спојам јас, еден колешкава.
    Сега не можам така, можам одмор да земам, ама не и еден ден измеѓу.

Ама си го чувам одморот за мај, јуни, покрај некоја вода да го искористам. Не зимам одмор за дома да седам :)

значи не е нормално колку е меден, муценце едно :l:

На vitamina, mareane, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.643
    Допаѓања:
    212.851
    @Bubce38 ко така моиве водат во разгаленост,два дена по ред едно исто не јадат,мора да е пресно зготвено секој ден:headbang:.Не дека не можи да си зготви,можи и те како,на нога е,здрава со сите органи во ред,ама мозок кога стега нема фајде,ај да не речам ама итра б.....а,така ќе ме мафтоса за нејзино да си истера чудо едно,и со сите така,си го тера животот.Другиот пак се накрена после операција за кратко време,една преврска само и толку,на негови години рана зарасте побрзо од на млад.Мене спас ми е само сонот да ми се оствари,иначе маф ми е планот(fingers).

На vitamina, mareane, WORRIED.BT и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.609
    Допаѓања:
    106.915
    Трудни сме(facepalm)и јас кога прочитав на тоа помислив бабата е трудна.:wasntme:
    Ќе бидам баба
    Снаата е трудна
    Толку е тешко ова да се каже.
    Ама зошто да е едноставно кога може да биде комплицирано.
    Па уште она се зезала дека не си сватила ко што треба(facepalm)
    Сварно езиво звучи трудни сме снаава ќе ја читаме изгледа во темана за снаи и свекрви.

На mareane, Peco, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    @Milobebence да иде маж ти на лекар, нема сакам - неќам. Еднаш да се случи, ајде ќе речеш ништо не е, ама повеќе пати, можно е да има позадина. Нека објасни ситуација на лекар, да му дадат да направи анализи и после мирна глава. Вака само ќе нагаѓате, подобро е да се биде 100% сигурен.

И маж ми не е по лекарите, ама ако се мора, значи мора и крај, нема простор за дискусија.

@Bubce38 и јас сфатив дека она е трудна. :D Абе, како тоа "трудни сме", цело семејство ли шетаат со стомаци и ќе раѓаат во еден ден? :^) :D

На mareane, Peco, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.