Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.144
    Допаѓања:
    137.168
    Синоќа у 12 давав отчет. .. ти дека беше тогаш?:emo:

Следни информации за некој саат

Последна измена: 26 декември 2018
    На mareane, Dadusicka, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.975
    Е а ти, а она, исто е, како мене и Бека што не` мешаат :D

На Dadusicka, Annath, Rebecca_R и 5 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    78.114
    Раскрасуваат одма после Божиќ. До вечер сигурно ќе има исфрлени елки, преферираат "жива" елка да накрасат дома. Секако се веќе исушени и иглите пола им се паднати.

Добар ден. Јас на пауза, јадев помфрит само, кафе нема. Имаше бургери, ама последните неколку пати од мелено месо ме фаќа киселина, па не планирам веќе да го јадам.

Интересни сте ми на темата развод. Различни мислења, а секое е погрешно.

На M&M, WildMk, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Жениии добив поклон од едукаторката , сакам и јас да и земам нешто спомен од мене. Дајте некоја идеја плс што да и земам, сакав нешто ко оние дипломите што ги правеа порано "за најдобра едукаторка " некој таков филм имам. :)

На Mr. Right, Dadusicka, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.144
    Допаѓања:
    137.168
    @Bubce38 у случај да не си видела, еве инфо од синоќа

Додека ве исчитав забораив за шо сте збореле. Скроз сум расеана, притисок низок, едвај 45/70, глава ми паѓа, не функционирам. Родителите ми се понашаат ко мали деца, само туку викаме по нив со сестра ми, де лекови забораваат да се напијат, де за лап топ се караат, глупости...
    До петок сум на работа инаку, следен работен ден ми е после божиќ. И плата во петок ќе има :party:

И не знам што е подосадно дали баба опседната со внучето или мајката со детето. Оток да го фати човек од некои муабети.
    Коа една персона беше у друго стање со првото дете значи доволно беше некој да ја праша кој месец е, и она тука почнува со монологот па ако е дома или ја носи чантата со документација одма вади слики од сите ултразвуци, со резултати, со фалби како и е перфект крвната слика и како она тоа најмногу се чува, и се грижи за бебето. Тоа шо после монологот палеше цигара не е предмет на дисксија :D
    Cвекрва и, дали дека постојано едно исто и се трубеше и и беше нормално едно исто да оди на repeat штом некој ја прашаше за внучето одма го рецитираше монологот на снаата. |(

Последна измена: 26 декември 2018
    На bittersweet, M&M, Espadrila и 22 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.975
    На мтсп има убаво пишано
    Владата на Република Македонија на седница одржана на 25.12.2018 година заклучи 2.1.2019 година (среда) да го определи за неработен ден за вработените во државните институции.

Истовремено, Владата заклучи дополнително да се одреди кога овој ден ќе биде одработен.

Исто така, Владата препорачува единиците на локалната самоуправа, јавните претпријатија и другите правни лица основани од единиците на локалната самоуправа да го спроведат овој заклучок.

Воедно, Владата препорачува и на приватниот сектор да го имаат во предвид овој заклучок доколку нивната организација на работењето и работните активности го дозволуваат истото.

Ние уште чекаме допис :D Арно тоа, ама пак стапот по мој грб за презакажување :) Додека нема допис - нема јавување. Не е проблем да се јавам на 30 души, проблем е што на 15 од нив бројот нема да биде точен.
    Во таков случај насоката е да се откажам од потрагата, ама иди па откажи се. Па врти си информации, па броеви од роднини, па пи*ке си материне... и така, журка :party:

На WildMk, mareane, Alishan30 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Нарачај персонализирана шоља за кафе или шише вино или кутија за накит со некој текст со посвета за неа, со некое цртежче од девојка маникирана, соодветно е и интересно, бар по мене :)
    @SV1911 :hug: :*

На M&M, mareane, LadyC и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.647
    Допаѓања:
    175.086
    Видов Сесилче ,видов
    Многу доцна синоќа си ставила .
    Денес поранкото да се јавиш :P
    Има и стари луѓе

Уште да се наЦрвам :makeup: и врвам:hai:

Бидете добри (fingers)

На M&M, elena.mak, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.144
    Допаѓања:
    137.168
    Се загрижив оти не е лајкнато, да не е прочитано :rofl:

На NarCis@, Sexybaby86, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.781
    Хоум свит хоум.
    Имам прашање до Пецо. вајда ќе види. Сабајле гледам сијалица у кујна и у вц не свети. А вчера маш смени у вц.. ај викам рикнале пак. Но сеа гледам и 2та штекери во вц не работат. Проверувам осигурач да не паднал-нема паднат. Што може да е? Што треба да сторам за пак да имам светло и да работат штекерите? ако и некој друг се разбира нека пише слободно.

На SV1911, Peco, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Ај додека Пецо види да те прашам дали сите тие сијалици и штекери се приклучени на еден ист осигурач? Ако се и ако го знаете кој е тој , притиснете го надоле а потоа пробајте да го уклучите, можно е малку да е тргнат надоле и да се прекини колото а сепак да изгледа како да е во горна положба

На SV1911, Milobebence, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.975
    @LiliBoz ние работиме на 2ри, како и сите институции кои работеле со термини :D
    Овие од собрание се заебаваат малку :D
    Со други зборови, здравство и мвр пасошко ќе работат, останатите дека преработени ќе одмараат :D

Шала на страна, убаво ќе беше да не работевме, ама хаос тој еден ден ќе ми направеше.

Дај Боже догодина да си биде законски неработен, или уште поарно 31ви неработен да е, и онака за џабе на работа одиме.

На M&M, WildMk, elena.mak и 12 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.781
    Мислам дека се на иста зашто ист ѕид делат кујната и вц то па претпоставувам. ај сега ќе проверам знам кој осигурач е

едит. право збориш младичу . Тоа било. фала ти.

На elena.mak, mareane, SV1911 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Бебка спие, ручекот се крчка, па домаќинкава да пише нешто во меѓувреме :hai: Стварно кога ќе размислам, поактивна сум него икад на форумов. Тоа изгледа на темава се должи, откако ја открив ме има нонстоп :$:inlove:

Ние 31-ви не работиме колективно, ама 2-ри си останува работен. Како што кажав, јас до петок сум на работа и потоа тек после Божиќ :) Едвај чекам малку да си одморам и прошетам со детево. Баба и не ја шета и не ја носи надвор :^) Страв и било. Од што само не знам, ама ај да не зборам.

Си смислив мени за Нова Година, за мене и маж :lol: Сами ќе си бидеме тројцата со бебка годинава. Прва Нова Година во тричлен состав :inlove: Ја мислам онаа редената салата, ама многу е калорична бре :worried: Наместо руска може таа да ја направам, и кифлички секако. Сарми не, дека не знам да правам :$ Свеки ако ни направи ок, ако не, салатата, кифли, ќе пекнам мевце некое плус и доста е.

Утре и задутре пак новогодишни прослави, аман :sweat: Ми се смачи, ама морам да присуствувам, на битни луѓе се. А со настинкава во полн ек само за прослави сум, ама ај.

Се разбуди Литл мис саншајн изгледа, ај да видам :hai:

На bittersweet, M&M, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.327
    Допаѓања:
    261.359
    31ви треба да е неработен и така никој не работи дента освен вработените по маркети...уште месо не купив. Сармите ми се спас за празниците. Ќе ги свиткам и има ручек за неколку дена да не готвам на први барем.
    Немам мени, вчера мм вика ќе идеме на славење, за после да се пишманат дека денски било позабавно па уште не сум на чисто што договорија.
    Битно за кај Бубче штикли купив. И едни чизми земав и сфатив на каса дека у новчаник имам 200 а не 2000ден банкнота. Само чекам оваа моја расеаност кај ќе заврши :lol:

На bittersweet, M&M, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.647
    Допаѓања:
    175.086
    ^^ Бубче се опседна со тебе мајќе ми :sweat:. Не можам и не можам никако планот да го донаправам .
    Ќе треба и јас некоја нова штикла да земам , море и некоја шубара не е лошо :emo:

На M&M, WildMk, elena.mak и 15 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Притисок вршење врз дик, ц ц ц :fubar: :D
    За @WildMk идеја
    IMG_20181226_171636.jpg

На M&M, WildMk, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.377
    Допаѓања:
    183.378
    Добар ден :hai:

Денес се купи месо- ребра, кртина и јунешко. До Божиќ, евентуално риба ќе се докупи и нешто пилешко, ама ова другово оди во фриз. За нг ќе се лапка хамбургер од Киоск, и нешто мезе евентуално. Ама какви сме сите за никаде, добро е ако стигнам нешто да направам. Немам друго за кажување. Сакам да се наспијам. И да пуштам мозок на пасење. Очајно ми треба баба- сервис. Имајте убав ден сите :hug:

На M&M, WildMk, elena.mak и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    :hai:

:lol:
    Кога ќе ми се уврти нешто за јадење као трудна жена се понашам. Шо да праам и јас. :$

Срам да ти е! Те личи на годините! :P
    Сите машки имаат дик пикс на такви сајтови. :D

Никој не се разведува, бега од убаво.
    Во брак поради деца не оправдувам. Тотално нехумано.
    Вие што викате дека би простиле неверство - не ви верувам. Мора да ве јаде црвот што, како, кога, како и зошто или пак не си го сакате партнерот и затоа не ви е гајле.

Супа одамна немам правено. Ако не ме мрзи ќе маправам после. (tumbleweed)

На WildMk, Val-Dim, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    151.812
    Поздрав другарице и другови!

Пуштија мува и кај нас за втори...
    Ќе се знае во петок...
    Ама и од други фирми зависи кај ас..врзани сме...ќе ми годи слободен ден и те како...

Вечер ќе се излегува со уште два пара...едвај чекам...смеа ќе има и релакс муабети..утре ќе клепам и дремам на работа...имајте милост ко ќе ми звоните;)

На M&M, WildMk, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.