Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Денес со малава сум кај моите на преспивање. Излегов на настанот во ГЕМ, сфаќам дека два месеци се немам качено во автобус и дека ме нервираат сите гласни тинејџери на задна што влегуваат кај Сити Мол и урлаат ко неандарталци.
    Заклучок - стара сум и градов е дувло на варвари и примитивци. Плус јас немам нерви веќе. Сабајле ќе збеснев од нервоза кога татко ми и принесуваше до усте на малата лажиче со домашна урда. Спискав ко побудалена, го искарав и отерав. Кај се нуди такво нешто на 5 месечно бебе? Ќе се расправам многу со нив за исхраната. Нема да ја хранам со глупости, си ветивме со маж ми дека дома ќе ја учиме на здрави намирници и ќе и воведуваме се' по совет на педијатар.
    Како да им објасниш на старциве дека НЕ, значи НЕ?

Дополнително, некои луѓе ги проѕрев вечерва дека се пластични ко елки. Никаква суштина, никаква автентичност во нив и ми се смрачи од ноќта. Сакав само да се приберам дома и да си ја гушнам ќерка ми. Маж ми е настинат и превентивно киднавме од дома. Дојде да ја види вечерва и ме фати жал кога малава скокна по него, му го осеќа и мирисот и го препознава лицето.
    Си ветивме руска, кифлички и печено мевце за 31ви, ние сами со малата и пижами. Нејќам никој за првава нова година. Не ме занимаат ни забави ни собиранки, ништо.
    Кога сме кај парфемите, сабајле ми падна на плочки Елизабет Арден Summer Vibe и скоро 70мл отидоа у неповрат. Се тешам дека го земав 25 евра на фришоп и не ми беше омилен.
    Засекогаш ќе пекам по Омниа на Булгари првиот со темно кафена амбалажа ама прц. Не го произведуваат, па се тешам со Indian Garmet портокаловиот и со зелениот Emerald за на лето. И неприкосновениот Chanel Madmoasele, го доби сестра ми на подарок и ми го преподари, скроз е магичен мирисот.

Ме нервира лажнава еуфорија на моменти, гледаш се журкаат, пијат, лицемерат и на крај пак паѓаат во истите дупки од животот.
    А можда мене ми треба одмор на Куба и пури од нос да пушам. Сум станала цинична и се понашам како мајка. Е па мајка сум и на породилно и со вишок килограми.
    Затоа, у 2019та морам да симнам барем 10 кила и да прекинам со постојаното барање смисла.

На bittersweet, lunicka, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    :hai:
    Еве ме пак... Прееска пишав од телефон, знаете дека мразам да типкам, амааа не можев да одолеам кога видов јубилејка! @CameliaMiller потписите ти се топ, те прогласувам за царица на потписите(highfive) :hug:

Уште сум сама дома... Ај дечките, во ред си се, ама мм... (waiting) :^)
    Не било толку касно, а и арсеналот ми е спремен 8)
    kasni.jpg

И јас не сум нешто поарна... Три дена после работа терам дневна шема по каФиЌи. Со другарки се гледам деее... предновогодишни седенки :!:
    И за утре имам договорена дружба, сакам сите да си ги испочитувам, а многу мили луѓе си знам!
    Мааа, вистината е... ми се шета периодов, убаво ми е! Потпис, недомаќинка :D

Новогодишно мени... Во мислите знам што ке спремам за новогодишната ноќ, само сеуште не сум спремна, ни намирници сум купила, нити знам кога ке готвам! Изгледа во недела од кујна нема да излезам... Последната журка ми е во сабота вечер :tmi:

2-ри јануари... Неработен :@
    Па добро бреее... ова е дискриминација! Само во јавна администрација ли има вработени? Другите не се луѓе? Изгледа владата не знае како функционира приватниот сектор во МК!
    Носењето на вакви одлуки за мене е крајно дискриминирачки!
    Правилно е... или сите или никој! Ама „Калимеро, нема правда“ оддамна го научивме тоа :!:
    ...
    @petunija77 среќен роденден мила, сите желби да ти станат реалност :f:

@lunicka среќен роденден на снашката :^: :f:
    Ја видов тортата во ФИ... прекрасна е, зрачи од мајчинска љубов :hug:

@Sexybaby86 ти благодарам мила на убавите зборови :hug:
    Многу ми е мило што во последно време темава се врати на старите колосеци...
    Секој ден читам интересни мислења, а и запознавам многу нови прекрасни ликови :)

@Heartagram ухууу...која привилегија ја имам!
    За другаЧките крофнички, а за мене торта со вишна за запознавање :) ^_^
    Ти шепнал некој која е „метачката“ на темава, па од старт си фииин :^)
    Мала шала... Сигурно не знаеш, ама неколку „натрапници“ од „понежниот пол“ кои што не беа баш културни во изразувањето и мислеа дека со девојките од +/- 40 ке можат да се зае*аваат, добија црвен картон... мааа лоша бев и... не опстанаа на темава :tmi:
    Мммм... Ф1 следиш? @Peco ми е другар за Ф1 новости (highfive)

Се мислам што да си пивнам пред спиење... Изгледа какао ке биде вечерва :coffee:

Последна измена: 27 декември 2018
    На bittersweet, BearMe, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.414
    Допаѓања:
    90.665
    Јас не,нит па сАкам да добијам.
    :^)

Главава ке ми пукне.Одамна не сум била со ваква главоболка.

@lunicka Среќен роденден на девојчето.

На lunicka, Annath, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.474
    Вади го од корпа. Има уште 1 месец рок на траење од тој што е напишан на амбалажата. Ова фармацевт ми има кажано. И за лекови, и за козметика важи.

@lunicka среќен роденден и само радости да ја пратат :)

На lunicka, Annath, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    @lunicka среен роденденот на малата :l:

На lunicka, Annath, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.414
    Допаѓања:
    90.665
    @WildMk
    Кој месец бевте во Париз?

На Annath, kuc, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Април.

На Annath, Milobebence, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.414
    Допаѓања:
    90.665
    Ние се мислиме за крај март,никако да пресечеме,како беше времето ?

На Annath, Milobebence, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    Кога го напишав ова се сетив на нешто... Па да не редактирам, се самоцитирам :)

@sanjaeva ако продолжиш да не игнорираш на +/- 40... само на две сваќи ке останам @lunicka @mareane
    Пиши нешто, ни фалиш :hug:

На Espadrila, Peco, lunicka и 16 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Исто како кај нас што е во Април.... Дење сонце, топло за на блуза, навечер за со јакна.

На Annath, Milobebence, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    :rofl: :rofl: :rofl: Бараше парфем за маж со специфичен стил - тоа и доби. :lol:
    Е ако ти е за утеха, две шприцнувања од томот мирисаат појако од 15-16 на Sauvage - Dior. Ова сериозно, другар имаше сауваж и самиот искоментира дека иако он ставил пола парфем, дечко ми мириса 5 пати појако од него (и интензитет и самиот мирис).

Од сите Si, мене розевиот со бело капаче ми е нај. Розевиот со црно капаче не е по мој вкус (го пробав од другарка), а го имам и црвениот, и убав е, ама ни приближно како овој. :inlove:

На lunicka, Annath, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.145
    Допаѓања:
    137.181
    Не го делам. Не знам ни во кој да се бара вината. Цело општество е сје*ано.

Мени за ново-годишната вечер: пилеќа салата, свинско печење, кифли, поховано: kaшкавал, сирење, зденки, винце.. тоВа у глобала.

За јачина и тежина на парфем, еден од арапските земји имам довлечкан од мм. Му го дадоа како некоа награда додека работеше таму. Некој си special edition. Ама убавината му се осеќа дури коа ќе поизветрее малце .. иначе е убиј боже тежок. Еве 4та година го имам и никако да го дотрошам. Му го утнале, женски му дале, инаку да беше машки до сеа нему среден ќе му беше :D

На bittersweet, Espadrila, lunicka и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Диор, Си, Херера, Келвин Клаин...за момент помислив дека не сум на македонски форум.

Ајт добра ноќ. Утре пак по лекари. :bug:

На Espadrila, Dadusicka, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Ако си на старото место како минатиот пат,отвори очите таму кајшто требаше да видиш.8-|

На Mr. Right, Annath, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.977
    Дик пик не ми пратиле, ама дека има мажи што реално во ни една тема не пишуваат, само демнат и праќаат пп - има.
    Јас само ги пријавувам.

На Mr. Right, Annath, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  16. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Малку да @Mr. Right & @Peco пообјаснам како одат работите со парфемите.
    Дами ве молам без навреда, зошто сите знаеме дека секогаш постојат исклучоци.
    Е па вака: Dior Jadore, Givenchy Very Irresistible, Armani Si, Boss Jour, D&G the One ...и тако дајле сите овие ги имате наливни. Се купува еден оргинал (по можност од човек кој прави нарачки online и има врски на царина, па цените ти се 2500ден за тестер 100мл или 3200-4200 за парфем во зависност од парфемот и популарноста) или купуваш 50мл од парфимерија и го користиш цели 2год. А успат постојано ставаш од наливниот. Така да мои драги господа не верувајте на се што ќе прочитате.

На Mr. Right, lunicka, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Поарно шо не си добила. Ич не е убо. Исто ко манијаците што се покажуваат по улици! Скроз исто чувство е.
    Како можи така од добро стоење да му текни на некој да испрати слика од полов орган, не разбирам??
    Им фали нешто во тие тиквите!

На Espadrila, Mr. Right, Sesil и 6 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Па шетав по светот. :)) Овој пат пократко траеше прошетката пошто, после 12 легнав у три станав. |-) уште сега имам чувство дека денов е предолг. А пред саат и нешто се раздени.
    Зборев со мајка ми за неспиењето и ми вика ...цело време дур била бремена со мене, око не склопила. Дец ит! И сеа, до мене е или до неа е:rofl: прашања кои не мачат. Кој прв почна?:bug:
    Гутен морген.

На bittersweet, Peco, lunicka и 19 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.052
    Допаѓања:
    69.197
    Морген! :sun:

Повелете на кафе! :coffee:

Конечно се научив тој малиот миксер за кафе да го користам, а пред сто години ни е купен. :drunk: Ама затоа сега речиси секое кафе ми е ака капучино. :D

Врати го, ако се уште ја чуваш сметката. И направи им скандал таму! :swear: Како не им е срам?! Дури ни тука не прават такви работи. За подобар ефект, отиди со другар/ка и нека снимаат плус. Не мора да значи дека ќе ја ставиш снимката онлајн, ама таквите работи и те како ги плашат. (wtf) (wtf) (wtf)

И јас не одев по дискотеки за Нова Година, ни средно кога бев, ни на факултет и подоцна. Прво, не сум таков тип, мразам гужви, гласна музика ако не ми е на мој вкус ептен ме нервира и не поднесувам пијани луѓе ама ич, валјда дека самата ептен ретко пијам (ако еден четвртинка полн бокал со вино се рачуна за пиење). Баш поради ова ич не можам да ја разберам потребата зошто мора до толку да се потресуваат, па резервации, мислиш кој знае што интересно се случува.. :?:

Ама, нивно право. Сигурно им го прави меракот на многумина штом секоја кафана, кафич, дискотека и не знам каков локал уште не се резервирани со недели во напред пред НГ.

Ова има купишта парфеми на точење, ама баш парфеми. Ако ставиш на облеката, не се вади по не знам колку перења. Немам купено, иако се ептен ефтини, баш поради специфичните мириси, премногу јаки за мој вкус. Премногу пакистански! :tmi:

Него, и јас како @mareane и @vitamina во последниве месеци не поднесувам мириси. Кашлам, кивам, синусите ќе ми пукнат од притисок ми се чини, ми треба добар пола саат, ако не и повеќе да се соземам. За сѐ се виновни Минисо. И овде го отворија пред некое време, влеговме да видиме. Имаше убави толетни води, баш нежно мирисаа, ама беа многу ефтини и само ги мириснав и решив да почекам некои саат-два, да видам како ќе мириса кога ќе изветрее (лошо искуство со мириси имам). Леле, после 10 минути очите солзат, главата ќе ми пукнеше од притисок мислам дека, почнав и да ќивам. Од тогаш не поднесувам баш речиси никаков таков мирис, а тој дел од продавницата го обиколувам. :|

Мене омилен парфем ми е Нина Ричи, тој црвениот, не ми текнува како се вика. Роденден ми се ближи, така да знаете. :P

Оригинални парфеми, па и препаративна и декоративна козметика тука е скоро невозможно да се најде. Во тие ретки продавници каде што продаваат оригинали (најверојатно), цените им се такви да после нив мислам дека во Мк сѐ е ефтино! :nod:

Денес после не знам колку време пишувам од лаптоп, затоа постов километарски. :D Заборавив колку било практично чудово. :)))))

Убав четврток! :f:

На bittersweet, Espadrila, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    175.099
    ^^ Епа честитки Жабо :P

И јас малку спиев
    Сонував еден толку убав сон:inlove: кога се разбудив ми се плакаше дури што било само сон .
    Ама мм ми кажа дека наскоро сето тоа ќе било и на јаве (y)
    А кај мене нели зборот на маж ми е закон :)

Гледам сонце и денес .
    Не е лошо да прошетам до пазар :). Ама ако најдам друштво, сама не ми се оди .
    Маж дежурен денес , потоа слободен три дена :party::party::party:

Кафе сакам
    Ќе вари некоја ?
    На мене соС млеко ќе ве моЉа ;)

На bittersweet, Espadrila, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.