Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.617
    Допаѓања:
    107.016
    Добро ви утро мил народе
    Бубче повели за тебе со млеко kafemleko1.jpg повелете сите и на здравје да ви е kafa-e1508143505860.jpg
    @lunicka среќен роденден на ќеркичката здрава жива весела сете желби нека и станат реалност.
    Јас ќебенце и фемина
    Да се расонам ко шо треба па ќе пишам пак.
    Ова само кафенце да ве послужам и на луничка да и честитам роденден инаку ќе заборавам стар човек.

На Mr. Right, Peco, lunicka и 20 други им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @SV1911 и јас би вчера да беше утро кога го видов. Ќе изреагирав, мразам неправда и глумење. Ама сега отспав, си истерав програма, надвор сонце има... здрави били, не вреди да се нервирам :)
    Ви реков дека терам ноу стрес филозофија? Изгледа ми оди :)

Ноќеска сонував како едни пријатели го шетаа нивното големо бело куче (а немаат такво) и ме викнаа да си поиграм со него. Едно мекано, како мечка, душа мила. И во играњето ми ја фати раката во уста, како што и моето тоа често го правеше, кој има куче знае. И одма луѓево изреагираа како леле да не те гризне. А јас гајле немав, не стискаат кучињата кога си играат знам, мислам целата атмосфера беше како во некое аниме. Бои пастелни, како на зајдисонце, кучево милост, ушињата залепени, насмеани очи...
    И уствари не знам што ви раскажав. Ама многу убаво ми беше :inlove:

Ај добро утро и убав ден. Ми се потрошил чајот на работа, немам што да си сварам :(

На Mr. Right, Peco, lunicka и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.447
    Цел ден посвоеното куче ми го нема. Слабост ми е. Убавица со мили очи кои секогаш мислам ме гледаат. Ја барав и вчера и утрово ја нема :(
    Многу сакам кучиња:toivo:

Кафе е на ред. Студи утрово(poolparty)

На LadyC, Espadrila, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.653
    Допаѓања:
    175.113
    Ако ми го расипеш времето утре ,утепаХ те :P
    И ниМ да дојдеш у дебела блуза .
    Нешто попролетно натни:)
    Таму каде ќе те 'водам' е бааѓи топличко :P

На Espadrila, Mr. Right, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро од Елена Зомби. Така да ми се обраќате денес.
    Легнав во 12 по полноќ, од 1 и нешто почнаа да цивкаат децата. Не сакале сами да спијат, сакале да седам на столот кај нив во соба, да им правам друштво. Ало, јас не одам во градинка, па да си прилегнам кога ќе ми ќефне. Никако татко им да оди, јас да дремам. Дремев на тој столот, таман ќе заспијат ќе станам и ете ти го паркетот проклет КРРРРРРЦЦЦЦЦЦ и ќе ме фатат дека си одам да си легнам. Мамаааа, сени столоооот... Ајде мама како Христос обесена на трпезариска столица, до 4 и пол сабајле. Станав, се истуширав и почнав да се спремам за на работа. Крв ги гледам колегиве, среќа лабаво ми е оваа недела па немам катаљарда проблеми за решавање.

Фотеља да не има некој за продавање? Озбилно прашувам, каква и да е ми треба мала некоја, да не висам на столот. Се скичмив, се' ме боли. Ако има некој, слободно пишете ми пп. Не се може ова веќе, душа немам дур се навикнат асално во своја соба да спијат. Мора да сум упорна, не можам веќе да трпам да сме камп за избеглици во спална, кај да погледнеш некој кревет има.

Каснев на работа, и покрај тоа што не спиев цела ноќ. Кога да ја видам колата, станала фенси коцка мраз... Одвај отворив врата, се здробив гребејќи и каснев 4 минути. Ваљда ме приметија дека сум на јебем страну, па не ми ни пререкоа. :whew:

Одам да дрмнам уште едно кафе, може и ќе прогледам...:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На Val-Dim, Mr. Right, lunicka и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.447
    Ја дебели блузи и џемпери неам. Све сексиљави ]:)

На Espadrila, Mr. Right, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.653
    Допаѓања:
    175.113
    Викам да не се избацеш со некое "тешко" крзно :o

На Espadrila, Rebecca_R, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.977
    Добро утро убавички :yawn: :coffee:
    Да ве ѕирнам дур не почнала забавава, денес мириса на хпл :)

Како би некаде вака... ај нека ме украде некоја и нека ме носи, умна ќе бидам :$

Ме подболнува стомак, утре е денот Д, со стил да ја испратам годинава :emo: а вечер сум и на прослава, да поглумиме колегијалност :) :) нема што да глумиме, јасно е дека не се нешто многу мириШеме, јас само игнорирам најмногу што можам и избегавам дружење.

Се дружите ли со некој од работа?

Јас со никој. Не сакам, избегнувам.
    А имам колешки што нон стоп се по ручеци после работа, по гости по дома, па навечер искачанки... никогаш немам искочено со колешкиве, со оваа што ми е најблискава по 8 саати што сме заедно имаме неколку пати на кафе седнато, обично кога работиме со скратено време (како на 31ви на пример), и и` бев на свадба, кога се всели на спратот... ама толку.

Еве еднава ме труе сабајлечки... дали ми била замрзната колата :) Викам не. А во гаража ја чуваш?
    Ако продолжам да одговарам ќе треба 1 саат муабет да правам за колава и зошто не ми е замрзната кога тргам на работа. А тек да и` дозволам вистински да ми ѕирне во животот приватен, секој ден - распит.
    Ич нејќам да им кажувам за себе, ич ич. И скоро па ништо не знаат :)

На Espadrila, Val-Dim, Mr. Right и 26 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    154.216
    Добро утро :)
    Вчера буквално претрчав дома, претрчав и низ последниве страни ама не можам нинако да дочитам. Ми се спие и не ми се работи, ми плачеше и малово да сум седела дома со неа и ме доутепа.
    @NarCis@ сакав да ја прашам дали се поарни???
    На @lunicka да честитам роденден на ќерката, само радости да ви носи :)
    И тоа, да го почнам денов некако :)

На Mr. Right, Peco, lunicka и 18 други им се допаѓа ова.
  10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    @CameliaMiller да, дружам. Имам неколку колеги со кои сме баш блиски, посебно една колешка со која сме ден и ноќ неречи заедно. Една година не бев во оваа фирма си работев приватно, дружбата со тие луѓе продолжи исто како да сме 8 саати заедно секој ден. Има голем проклетилук во толку многу луѓе, ама ете, се најдовме неколку и одлично живееме. Останатите мислам дека ни правото презиме не ми го знаат од што не сакам да комуницирам, строго службено и тука се' завршува.

На Mr. Right, lunicka, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Добро утро
    ве прочитав ама не ве лајкнав а шо на тв ве читав. тек сеа дојдов на раб. Да се прошуњаме да одадеме почит кај што треба и да си ојме. Тоа е планот за денес. кафе ќе тури некој?

На Rebecca_R, Dadusicka, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.477
    Јас стварно не знам што е со децава и нивната потреба некој да ги гледа дури спијат (facepalm) Големата го тераше мм да ја гледа дури спие, ама да стоел, не да седи. Да стои :!: И внук ми истото им го прави на неговите. Сѐ нешто им текнува :D

@M&M големава е добра, уште е на инхалации, ама подобра е. Сега со бебето заглавивме. Вирус е, и на тоа се накалемиле плус бактерии. Можеш да замислиш како е :|

Добро утро :hai:

Да си кажам дека мене ми е убаво на колегијалните прослави. Ние сме голем колектив и реално нема кога да се запознаеме во тек на работно време. И на такви вечери сум се зближила со многу колеги и колешки. Си мислиш некој дека е дигнат, препотентен и оп на маса, сосема друга личност. И си живеам со некои колешки баш многу, блиски сме, па како од деца да се знаеме. Не се многу, ама доволно се. Е сега, дознаваш и некој како се однесува под дејство на алкохол :tmi: Е тие ми се бесценети :rofl:
    Да лапнам тоС набрзински и да почнам со терапиите (facepalm)

На bittersweet, Espadrila, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Кажи ми дека брзо престана таа фаза, утеши ми ја кичмава... :headbang:

На Rebecca_R, Dadusicka, WildMk и 8 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.477
    :shake: Ние се тешиме дека е добро сѐ додека не бара да заиграме казачок :rofl: Колкави се децата?

На Peco, Rebecca_R, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
  15. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    @NarCis@ мали се, 3 и 5 години. Прво големата правеше проблем, па сега и малиот. Таа се потсмири малку, виде дека и' е поарно на голем кревет отколку да се тиска во бебешкото монтажно, сега овој изводи глуми некои стравови. Немам душа во мене, секоја клетка ми спие. За казачок ќе си го прашам дебелиов газ да ти кажам право. (mooning):rofl:

На Rebecca_R, Dadusicka, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Камелија ајде, викендов. :))
    Децата да не ви гледаат некој цртан или нешто слично кај шо има таков момент:)))

На Rebecca_R, Dadusicka, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.447
    Бараат сигурност мислам. И мојава ме тера да ја глеам ама дозволува дури и да легнам до неа. Знае дека си одам после ама сепак ми вика почекај дур заспијам.

На Mr. Right, Peco, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.477
    Тие се тие години :wasntme: Мојава е 4, пред спиење ритуалот е баш изволевање. Ние ја сместивме во нејзина соба штом наполни 3 години и малку беше мачно, ама дефинитивно се исплатеше. Мало ѝ беше креветчето, нас не буташе и сега не сака ни да помисли да спие со нас. Се разбира освен да ја гледаме дури спие (facepalm)

На Mr. Right, Peco, Rebecca_R и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    ОМГ и тоа ли ме чека, да ме тера ќерка ми да ја гледам додека спие? :drunk:
    Ние си се журкавме синоќа, сега двојките излегуваат. Таман реков ќе се смири бар некое време откако излегоа кецовите, не бре брате. Одма нови заби. Па во очај дадов сируп во ниедно време и се смири. Сабајле во 6 кукурек, ми мавташе и ми праќаше пољупци од креветче :sweat:

Блискост со колеги и колешки немам и не сакам да имам. Стојам подалеку од такви работи, служба си е служба, дружба си е дружба. Имам колешки што се „демек“ блиски, одат по ручеци, свирки, искачанки, ама се е тоа вештачко, пак позади грб се оговараат. Во ваква голема фирма со толку луѓе реткост е да оствариш вистинска блискост со некого. Имав една колешка со која заедно работевме порано, и бевме блиски и приватно, ама си даде отказ лани и останав сама, нова не примија никогаш и така :D Уште се дружиме, комуницираме, се слушаме и гледаме повремено.

Ми го менуваат стаклото во канцеларија во моментов, па да искористам да шкртнам тука, минус да не ми пишете :D

За парфеми сум фрик, секогаш имам барем 3-4 во ротација. Ама сакам нежни и ненападни. Armani Si Rose Signature го добив за роденден и знаејќи го оригиналниот Si мислев нема шанси да ми се допаѓа и дека ќе биде прејак, ама за чудо иако е јак, сепак е и некако суптилен :wasntme: Ај доста го тупам, да одам чај да си направам додека работат мајсториве.

Чус! :hai:

На bittersweet, Val-Dim, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Немавме услови порано, сега им ги направивме креветчињата и им ја дотеравме собата. Како порано не ги истерав од спална, пу јаз'к. Како сака нека звучи, спалната си е наша. Да се криеме ко пубертетлии на стари години по останати соби ми се смачи веќе. :rofl:

На Espadrila, Rebecca_R, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.