Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро утро радни народе уште некој ден и конечно малку одмор ,со душа го чекам ,
    Ако ти е за утеха ,јас имав со години ,после порагај некогаш ни вентор не ми помагаше ,не можев воздух да земам од болки , со тек на време се редуцираа ,но се уште ги имам од време на време , коментарот на гинекологот беше сраслини многу сум имала лошо сошиена од царскиот, со вториот пазеа на тоа ,ама утнаа друго, болките потоа ми се поднамалија ама се уште ги имам, си помагам со електрично перниче на стомак да ме топли ,тоа малку ме опушта ,плус суплементи ,
    За парфеми , никогаш не трошам толку многу пари како вас , што ќе ми се допадне тоа купувам ,знае и 300ден да е

На Mr. Right, Peco, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Пијам кетопрофен кога почнувам да осеќам тапи болки секогаш, бидејки знаејки колку боли не би да ризикувам со напони по дома да изик'лувам народО :D
    И овој пат се напив ама после 2 часа почна дејството а обично за 20 минути почнува.
    Пијам по 3 апчиња на циклус.
    :|
    Се чудам зошто немаше ефект не знам стварно.

Значи не сум единствена.

@Rebecca_R не сумњам у тој парфем веќе ти кажав сигурно е преубав :)

Ќе одам сега да видам да разгледам што имаат што немаат имам тука близу парфимерија фина па ќе пишам после :)

Го зборувате тој si ај да видам и тој како мириса ме настрвивте :)
    Маж има еден хуго бос како топче е преубаво мириса.

Во англија земавме со маж армани само што беше излегол 159 евра 100 мл за него со него идеше торбица така поголемка како ташна за пц на армани ептен се исплатеше исто и од пако рабан идеше торба преубава
    Така тие работи ми се свиѓаат фини нешта се 2 во 1 :D
    На и беј парфемите се малку поефтини зависи кога како ги најдеш.

Сега во глава со маж ми ни се едји очила на армани и јас ги сакам и он :D па решивме накај пролет да се подновиме и со тоа.

Маж ми во англија додека работеше ми имаше најдено едно 5 пара оригинал очила по колите плус обетки накит..
    Сум го изнаносила веќе се раширени
    Е веќе таа среќа ја немаме.

Ќе станувам да облакам дете па да прошетаме.
    Плус денес е денот д за таблите треба да ми ѕвонат држ те среќа :muscle: :sun:

На bittersweet, papillonP, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    И јас мислев дека после пораѓај ќе се среди ама не. После 3 недели одма ми дојде со се болки со се све :doh:

На Rebecca_R, WildMk, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  4. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Јас болки после порагај имам претходно се трпеа ,ова после ми идеше главата во ѕид да си ја удирам од што не се трпеше , се сеќавам од татко ми тромадол зимав од што припаѓав, кај мене наводно болките од сраслините се , така и на државно и приватно ми кажаа ,,среќа ми се поднамалија , ние жените изгледа сме така скроени се да издржиме :):hug::hug:

На kuc, dunika, Rebecca_R и 8 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Мене порано постарите ми викаа абе напиј се чај стави топла вода
    Аха
    Се до моментот кога ме видеа како припаѓам и прумрувам од болки
    Кај мене се страшни болките пропатно со повраќање и несвестица

На kuc, dunika, Rebecca_R и 8 други им се допаѓа ова.
  6. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    А зошто не ги оставиш со отворена врата да ги слушаш од спалната, плус пригушено светло стави им , сега можеш и сијалички ради н.г. ,не им пуштај страшни цртани пред спиење , раскажувај им весели приказни , збори им дека си уморна дека треба на работа да одиш мораш да спиеш итн.... дека ќе ги проверуваш

На dunika, Rebecca_R, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  7. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Сето набројано го правиме. Не, мама да седи на столот. Фаза е, ќе помине.

На dunika, Rebecca_R, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  8. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Верувам дека за ова постои причина ,како кај мене , инаку без причина толку нема да боли, ако си во можност направи некои прегледи за да ја откриеш причината, ти посакувам побрзо наоѓање на решение :hug::hug::hug:

На Rebecca_R, vitamina, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    78.119
    Хелоу, итс ми аген.
    Добро утро девојчици и понекое момче. Јас сабајле се спаковав и трк на работа. Уште еден долг ден на работа.

Скапи парфеми не љубам многу, иако имам неколку неотпакувани, добиени на подарок. Обично гледам да е на попуст па и плус дискаунт да земам. Синоќа си зедов 3 чанти кои веќе имаа некаков попуст и плус ми дадоа уште 40%.
    Најискрено, за мене парфем не е подарок. Купи ми нешто покорисно, парфеми сама си бирам.

Пред некој ден и јас се виткав од болки, одамна така ме немаше здоболено стомак. Дали од умор или не знам што, ама на раб бев кетонал да пијам, иако последниот пат пред година и нешто, желудникот ме заболе повеќе од испиениот кетонал.

Кога бев мала, ми беше страв да спијам сама в соба. Ме седна тато да ми објаснува дека не е страшно, нема диносауруси под кревет. Му викам, купете ми 3 чоколади и нема проблем, нема веќе да ми биде страв. Еве уште ми држат влага, после скоро 30 години

На bittersweet, Mr. Right, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Оставив вчера за денес и утрово ќе изумев (facepalm)
    среќен роденден на ќерката @lunicka многу здравје и среќа да има, се што ќе посака во животот да и успее :f:
    Со луѓе од работа не се дружам. Имам само една поблиска. Иначе овде се се оговарачи собрано. Глумат пријателки, а живи ќе се изедат да можат.
    Кафе си ставив. Вчера правев една тортичка и не ја пробав. Од стрв лапнав слатко и после ми беше криво зошто јадам благо :tmi: Ама цела година го зборам, кога ја видов теглата мислиш злато сум нашла. Во моја одбрана само 4 коцки тиквички беа :angel:
    Парфем купив за поклон за празнициве, на една многу драга личност која многу ми помогна и беше до мене кога поминував низ едни маки. Знам дека го сака, затоа :)
    Менструални болки и јас имам големи. Некој месец знаат да се смилуваат, некој ме убиваат. Мразам особено што притисокот многу ми паѓа тогаш, и не можам да се освестам. Ама сменив лек сега и полесно поминав :) Ќе видиме и следниов месец дали така ќе биде (fingers)
    Најдов понуда за лето :wasntme: да и јавам на мајка да ја усреќам :D

На Val-Dim, Mr. Right, Anarchy и 24 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Колку менструираме во исто време месецов? Витамина, јас... други?
    Значи тоа, плус ме префати од ќерче.. Муабето 'Мене да ми е, нејзе не'.. Е и нејзе и' е, и мене
    Не сум ич спана, а сите веќе знаете дека ако не спијам... многу е лошо! :punch:

Мојава сакаше да ја успиваме. Ама не седев и не стоев. Лежев, до нејзе на кревет, и или пеев, или читав, или раскажував приказни, додека не заспие. Се случуваше и пред нејзе да заспијам.. Дека милозвучен глас имам (ако се лажиме) па сама-себе си се успивав... :D
    Кутрото напати се мачеше да ме разбуди кога ќе и' беше страв... Срце на мајка златно :l:

Во моја одбрана, ќе кажам, дека барем знам приказни да раскажувам. Мајка ми, тапа е за приказни.
    Ко една демек 'приказна': Си било едно зајаачеее... И одело во шуматаа.... И одело, одело, одело...
    И то само, 20тина минути: Одело, одело, одело... - На толку одење, од Битола, сигурно до Прилеп стигнало :rofl:

На bittersweet, CameliaMiller, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.151
    Добар дееееееенннн!!!!!!!!
    Да не не ме слушнете, да си викнам јас погласно :D
    Арни?
    Јас еве, работно... интересно...
    со колеги не се дружам нешто многу, пошто и ги немам, со тој до лани што ми беше тука се дружиме и приватно повремено, ама не сме толку блиски сепак. А другите... јок. Да работам во поголема фирма/ординација не знам како би било, ама да бидам искрена, многу повеќе сакам во помал колектив. Имајќи предвид што се се изнагледав по клиника дури студирав, никогаш не можев да ја сфатам желбата на мајка ми да се пикнам таму. Сите во лице се цуци муци, зад грб оговарање на големо. Еден со друг не се сакаат, се омаловажуваат до бескрај, секој гледа некому да наштети. Не сакам во таков колектив да работам, па макар и неколку илјади евра плата да земам (не е толкава платата секако). За милионче ќе подразмислам :lol:

За парфеми - @vitamina, Armani Code. Незаменлив, незаборавен, најубав. На мм не му го купувам, не сакам да ме потсеќа на минато време што некако тешко го преболив. Ама парфемот е преубав. Точка.

Иначе за женски, јас ги сакам на Calvin Klein омилени In2U и One, двата ги имам постојано, а повремено менувам со некој од оние на Cthru. И на Moschino парфемите ги сакам, морe ги обожавам, D&G Light Blue, а особено Light Blue Sunset...мммм. Порано многу ги користев J'adore и Crystal Noir, сега сум презаситена од нив. Повремено Bright Crystal го користам. А главоболки имам од Gucci Rush, Euphoria (CK), Omnia и Organza. Отров ми се тие парфеми, штом ги прснам на мене, за два часа болна легнувам со главоболки и повраќање.

Моиве деца досега не побарале да седам и да ги гледам додека спијат, ама сакаат да спијат со мене на спална, е тогаш е журка. Морам меѓу нив да спијам, оти како што шетаат и двајцата по кревет, ќе се испотепаат не сакајќи. И стандард сабајлечки сум здрвена, се ме боли после такво спиење. Среќа, ретко е.

@lunicka среќен роденден на девојката, жива и здрава да е, да и се множат годинките!

Имајте убав ден!

Последна измена: 27 декември 2018
    На bittersweet, CameliaMiller, TeddyGrey и 26 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @lunicka среќен роденден на ќерка ти, здравје среќа и успех да има во животот:^:

На kuc, dunika, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.694
    Допаѓања:
    213.327
    Добар ден и од мене.Претрчав малку да ми ја среди косата,оти кратка па во вратот опашки се појавија,срам ми е да одам така,пусто мое без работник.домашарка,време немам коса да стригнам,важно сега заличив на жена,одма друго е.Парфеми од брендови или звучни имиња никогаш не сум купила,неколку пати на поклон што сум добила,едниот кашмир,тресор,јадоре,опсешн и уште еден не ми текнува на името,а овие се надевам ги напишам како што треба со кирилицава.Но ниту еден од нив не употребив,повторно ги препоклонив каде што требало.Најскап што сум купила за себе е еден од фри шопот Вандербилд,на шишенцето лебед имаше,траен и убав мириса цели 18 евра,го нема оддамна:tmi:.Мириси во Лилд си купувам Suddenly i Aura Jolie,така да на убав скап парфем не мирисам,шо сторив цела статија на парфеми наменив(facepalm),и ништо не кажав.....чирчево на дванаестопалачно и желудник како ме имаат стегнато,неЗнам кај да се пикам

На CameliaMiller, elena.mak, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    img1545915137411.jpg
    Бев 100 пати, навидум имам цисти големи и честопати ми рекле дека ќе ме прават операција ако не пукнат оти се големи ама секогаш ми пукале, јас на тоа препишувам не знам, иначе ми рекоа нема лек ќе се напиеш апче и тоа е тоа, генетски е од мајка ми.
    Оатај тоа имам и страшни пмс периоди.
    Со вртоглавици со повраќања итн..
    Едноставно таков ми бил циклусот и тоа е тоа.

Жими све кога видов дека ме тагираше мислев дека ќе ме караш за аповите :rofl:
    Армани код да прекрасен е веќе го имаше маж ми идеше со торба од армани прекрасна зделка направивме тогаш :Dна него парфемот на мене торбата :lol:

Иначе тадаааааам
    Јас купив поклон.
    Се мислев помеѓу парфемот на дуника од диор и меѓу новата колекција на долче и габана
    И мислам бе сум сигурна дека овој пакет го земав
    :?:
    dolce_gabbana_pour_homme_intenso_eau_de_parfum_spray_75ml_gift_set-600x416.png

Ќе го сликнам сабота да видам баш дали е овој или друг сличен беше (facepalm) тотално заборавив имаше многу гужва

Со тоа ми дадоа поклончиња 3 од парфимеријата
    2 женски тестери на москино и шанел
    И приврзок булгари

Предобра зделка направив :lol::lol::lol::makeup:

Еве го поклончето
    dolce_gabbana_pour_homme_intenso_eau_de_parfum_spray_75ml_gift_set-600x416.png

Еве ги поклончињата за мене
    :makeup: img1545915166634.jpg

Следен парфем ми е оној од 300 на @Rebecca_R ама у аутлет ќе го барам тоа за догодина :emo: тука го немаше :(

На bittersweet, CameliaMiller, elena.mak и 19 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Немам што да кажам денес.
    Гледам дека сте во добро расположение сите, и многу ми е драго.
    Турбо денови.
    Уште денес ке подработам и од утре ќе почнат празниците за мене.

На CameliaMiller, elena.mak, TeddyGrey и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.748
    Допаѓања:
    141.674
    Уште ми касни. Пу, ке пукнам.

На CameliaMiller, elena.mak, TeddyGrey и 20 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Да не пукаш.
    Многу убаво време е да ти се деси нешто ,,такво,,
    Куќичка, детенце, маШЧе....
    Ма прекрасно би било

На CameliaMiller, elena.mak, TeddyGrey и 22 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.292
    Допаѓања:
    278.084
    Мноогу бе пари давате за парфеми...
    И јас инаку нема што да кажам,турбо вклучени на најјако,нервози стандардни и така...
    И јас уште малку па споени празници ама со оглед на обврските не им се радувам.И што ќе ми споени и продолжени празници кога плата неа даваат на време....

На CameliaMiller, elena.mak, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @Cka напрај си еден тест за сигурно. Вака само еден куп мисли..

@kravce го видов ова и ми текна на тебе:DДа ги знаеш тамошните правила, да не се засрамиш:D FB_IMG_1545920120015.jpg

За парфеми ич не се вклучувам во муабет, не користам толку скапи:DНајскап мислам ми беше Divine од Орифлејм. Си користам поефтинки, последен од Лидл од летово, за 250ден го земав, ама најинтересно е што е траен(не колку оригиналите, ама за парите и повеќе вреди)

На CameliaMiller, elena.mak, kravce и 25 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.