Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Aj dobro utro:drunk:
    Beba budna, jas grogi, mm spie normalno treba da odmori od vcerasniot lumeraj:^)
    Vreme nikakvo, ne mi se sedi doma, sabota otsekogas ni bil den za setanje e sega si detevo i vremevo:( ke vidime:(
    @ninja35 aj da se smenime:D ti cuvaj mi dete ja ke setam po gosti:D

На ninja35, vitamina, MilaP и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.285
    Дајте некоја журка на темава да се сочува здрав разум.
    Што фини цимерки си имав ама си отидоа и останав сама со малата. Она нешто од што ми е љута, нешто од што ја боли ама муабет не ми праи. :/

На ozbilnazena, ph.orhideja, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  3. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    :D Eve tema ZDRAV RAZUM:D
    Sto bese toa i dali denes voopsto postoi covek so zdrav razum
    Ja mislam se e otideno u k**ac
    Zatoa tuka ke si strakame i ke mudruvame
    Cuknati bez navreda, ve molam :wasntme:

На DVAANGELA, vitamina, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.285
    Iskreno ovde poveke intima pisuvam otkolku sto spodeluvam so prijateli.
    Zdrav razum e diskutabilno za kogo sto e :D

На ozbilnazena, mareane, Eli23 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Дoбрo утрo и oд мене!
    Бoжице, ќе пoмине, ќе зaбoрaви. Лутa ти е зaрaди oперaцијaтa, зaтoa штo си дoзвoлилa некoј чичкo или теткa дa и чепкaaт пo грлoтo. Мoјoв двa денa ми беше лут штo му земaa крв и не сум јa тепaлa теткaтa штo гo бoцкaлa и му гo стискaлa прстoт. А бе децa.
    И ние пo гoсти денескa... честитo и вечнo име нa сите штo слaвaт, и среќнa слaвa!
    Јaс си имaм денес и рoденден и слaви и имендени, и вo фaмилијa и пoширoкo, aмa зa жaл, немa дa мoжaм дa oдaм кaј дел oд нив, oти ми се вo Oхрид, a викендoв не ми се излегувa oд дoмa. Мoже дoбрo ќе беше зa мaлиoт дa тркневме, вoздух дa се нaдише, aмa тoa е.
    Вчерa вечертa некoјa депресијa ме мaвнa, изгледa декa се нaoблaчи.... сaкaм сoнцееее!
    Бујрун нa печенa тиквa.... јaс јa oбoжaвaм.
    Имaјте убaв викенд!

На Mrs.Bass, ozbilnazena, joy1 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Dobro be luge a sto slava e denes, site ke odite a ne kaxuvate kaj kogo:^)
    Moze i ja ke najdam na nekoj ime da mu cestitam da isteram edni gosti:D:D:D

На DVAANGELA, vitamina, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  7. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Св.Архангел Михаил.
    Среќна слава и Среќен именден на сите Ангели.

На vitamina, DVAANGELA, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.750
    Море да ми дојде Бред нема ни да заспијам до 4,ококорена ќе го чекам.:D
    @Bozica1980 Брзо оздравување на малата.Како правевте операција ,сега слушам ласерски ги прават.
    Исто подршка на @WORRIED.BT за свекрвата,многу е тешко кога имаш болен човек дома,особено со такви дијагнози.
    @danichap мислам треба да бидеш поупорна да си ги најдеш пакетот.Мора да постои начин да се пронајде и како е можно до толку да ја згрешиле адресата.
    Вечер имаме слава кај блиски роднини ама во Скопје,а не ми се оди трошок ми е.Плати гориво со празни раце не се оди,изгледа ќе си седиме дома.
    Ме мава пак некоја чудна состојба,луѓе навистина не знам до кое дереџе дојдов.Се што правам некако на сила и без елан.Синоќа баш си размислувам ниту успеав да прошетам ниту да стекнам нешто повеќе во животот ниту да си поносам убава гардероба,А ниту со здравје не можам да се пофалам.
    Некоја средина живеам а таа ми станува тесна.
    п.с. среќна слава и именден на тие кои си слават.Во здравје и радост да си го дочекаат празникот.
    п.п.с.Изумувам на @ph.orhideja да и посакам лесна бременост.Има ова дете да ве подмлади ,ќе видиш.Јас отсекогаш сум сакала 3 деца,дали дека сум сама ,немам ни брат ни сестра,ама ете не можев да се одлучам да исчувам уште едно.

Последна измена: 21 ноември 2015
    На ph.orhideja, vitamina, WORRIED.BT и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.285
    Класична е операцијата на клиника. Плус дека сите три крајника. Мада не сум најсигурна др не се многу по муабетот :)
    Не е ништо страшно, мене моментот болница ме убива :(

На Annath, Eli23 и menelele им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.750
    Ќе помине,на секоја мајка и е тешко да си го гледа детето во болнички кревет.

На joy1, Annath, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Добро утро и од мене. Утринските ритуали завршени, па на раат да испијам кафе и да ве читнам.
    Мажево ќе си дојде пладне, па ќе шетнеме.
    Предходно ни беше среда ден за лепота и шетање, ама сега толку од партито па еден ручек некаде на апнеме и нешто да се подновиме.

Здрав разум...
    Јас заклучив дека сум магнет за луѓе кои се психички нестабилни, емоционални вампири или едноставно полни со злоба, лошотилот и љубомора до степен на изопаченост.

Се лепат како пијавици и гледаат на некој начин, или било што да исцедат од тебе.
    Романи за пишување кои од оваа перспектива за среќа се преминати од трагедии во траги-комедии.
    Така да здравиов разум се поретко го има. Чувајте си го и пазете со кого си фаќате работа.

На Trnche, MiloMalo, ozbilnazena и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро, добар ден, жени и мажи од најзабавната тема! :hai:

Одамна ме немало. А и мнооооогу страни сте испишале, не можам да дочитам. Ама тоа е добар знак - дека добро се забавувате и дека темите за разговор се неисцрпни. :clap: Еден ден кога ќе немам ниту една обврска, ќе седнам и ќе исчитам се' што сум пропуштила од темава. А бидејќи многу имам пропуштено, ја користам приликава да посакам среќни родендени, слави, да честитам бремености и да посакам да останат бремени тие што посакуваат. Да посакам, исто така, брзо оздравување на тие што успеале да се разболат и да опитам (бидејќи ептен не сум во тек, ама се чувствува отсуството) каде е @Daleron-ката? (Нормално, ако не е тајна :?:).

Јас во изминатиов период максимално го користев убавото, топло и сончево време. Што викам - пролет во есен. Многу необично и несвојствено, барем за нашиве краишта, ама искрено убаво ми дојде и ме исполни со позитивна енергија. До сега не сум видела пожолтени лисја, додуша лисја во сите топли бои, како изгледаат под сончевите зраци. Морам да признаам дека ова е најволшебната есен до сега. :inlove: Башка, има и друга позитивна страна - се заштеди на греење и на сметки. :P Еве, од денес вистинска есен за тие кои ја чекаа. Мене не ми пречи ни вакво време, искрено. Некако, после се', научив да ги сакам и годишните времиња и сето тоа што го носат со себе. Само летото ми падна најдолу на листата, ама тоа е до мене.

Инаку, жива ќе се изедам. Вчера една моја другарка имаше слава и си велам - добро е утре ќе можам да перам. Станувам, уклучувам машина (инаку, корпата ми е нон-стоп полна, мојов многу фрла алишта за перење :^)) и кога баш он ми доаѓа, по телефонски разговор со неговите, и ми соопштува дека всушност денес е празникот. Ќе си пукнев. Сега и на мајка ми и' се жалев, а таа па ме теши - ајде не сум знаела. И навистина не знаев, не сум којзнае колкав верник како што се приметува, ама ете, шубе ми е да правам некои работи за празници: шиење, перење, пеглање, потешки работи и слично.:worried:

И тоа е. Денес ќе правам фетучини во бел сос за ручек, претходно обавезно шетање докај свеки и прасвеки, па до Џамбо, а вечер со уште еден пар ќе се видиме во домашна атмосфера. :) Утре ме чека правење пица, а ако имам време и на @Val-Dim кроасаните пак сакам да ги правам. :inlove:

Ве поздравувам chikitas и muchachos и имајте опуштен викенд! :hug:

На Val-Dim, ozbilnazena, ph.orhideja и 15 други им се допаѓа ова.
  13. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Се поклонувам и прво ќе ве прашам како каве пиете?
    Епа женски пред да ви си предлужам во тимов многу често ве читам.Па си викам Маке а ти што не се придружиш и прво дојдов кај трудниците и чим сум се придружила таму сигорно веќе знаете и свативте дека сум бремена во 22-та недела.Тоа од мене засега .:D
    И уз ова ќе ве кажам на сите добро утро :D

На ozbilnazena, DVAANGELA, menelele и 11 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    @Lady Phoenix кај нас е вечна дискусија и тегнење пред корпите за алишта.
    Редовно го слушам она дека уште еднаш можел да си го облече, или па ако јас со брзина светлината сама средам работа, дека сум била иста како мајка му :tmi:.

На menelele, vitamina, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  15. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    @danichap јас одамна како тебе заклучив дека сум магнет за шизофреничари.
    Косата ми е лудило ,назад кај тилот ми се има извртено едно топче оди отплеткај го.Се искубав со прстите,чешел не се пика.
    Инаку и јас на големи празници не метам,шијам,пуштам машини штознам од мајка ми ми има останато тоа.И да срекен именден на тие што го слават и срекна слава,напомош да е денот.
    Денес од времето изгледа сабајле ко станав ми се вртеше ама така ми беше неудобно во кожата то е чудо едно.
    Имајте убав ден каде и да сте

На ozbilnazena, DVAANGELA, menelele и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Dobro utro.
    So maler me spotera.
    Prethodnata nedela kolata ni bese defekt, taman ja opraivme (a ja kupivme pred mesec dena ), koga vcera lap topot mi rikna. :@
    A imam zaemu za vrakanje, dolzna sum ko Grcka so bi se reklo.
    Sega se mislam od kade pari za nov lap top da soberam? Sigurno i toa nesto na raati kje bide.

Bebe resilo nokje da ne spie, a na sabajle ko vo koma. Zaborava i da jade, samo spie. Taman duri ocistam, zaperam i zapeglam za nea, kafe aum ispila, ona se budi i prodolzuvame so menuvanje peleni. Istoto vo krug do vecer.

Mm isto kako i kaj drugite feminki, umoren od rabota, nemoze on da ja uspiva ili da dezura so nea. Ama ne priznava direktno, tuku od odma sveku ja nudi za pomos. Demek jas da sum spiela, za nego ne bilo bitno. Mazi. Sekoja obvrska da mozat na drug ke ja prenesat samo oni pred tv fudbal da gledaat i uzivaat.

Bez navreda za tie prisutni na temava. :devil:

На ozbilnazena, menelele, ALISA0000 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Еве и од мене
    Среќна слава и вечно име на сите оние кои слават:D

На DVAANGELA, menelele, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Kosata mi e tolki uzasna sto pagam vo iskusenie sama pred ogledalo da ja skraram. :rofl:

На menelele, DVAANGELA, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Добро утро и од мене.Кафе имате од мене,знаете кај сум изволтее8)

На menelele, vitamina, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.527
    Добро утро и од мене, имате од мене денес ѓезме, име ми е нели де :D Послужете се оти ја денес пред да поцркам не е лошо да одморам, веќе 13 дена без еден ден одмор работам и многу ми е тешко. И во тие 13 дена само 2 дена сум си отишла дома во 6, секој ден пред 8 не сум дома. Кај и да е ќе се распаднам, ко топла вода ги чекам новогодишните празници да одморам малце, најавено е од 1ви до 7ми нема да се работи, да видиме и таа работа де.

Последна измена: 21 ноември 2015
    На Mrs.Bass, ozbilnazena, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.