Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BlackNight

BlackNight Популарен член

Само мене ли макарони во мајонез ми делуваат толку непривлечно???(waiting)

LejlaD, NarCis@, Sexybaby86 and 6 others like this.
  2. Cka

Cka Форумски идол

не си ми ја пробала салатата, затоа.

mareane, BearMe, LejlaD and 10 others like this.
  3. Heartagram

Heartagram Популарен член

Во кечап може попривлечно делуваат.:)

LejlaD, NarCis@ and WildMk like this.
  4. petunija77

petunija77 Форумски идол

Пробај со трахисан на 2 сааати да ги шмукаш, гаргара со бетадине ,ама ако се загноени не знам дали без антибиотик би ти поминало ,
    Добро утро,ден и од мене
    @zap4ence среќен роденден да имаш
    Друштво ручкајте и правете си како вас ви одговара ,ви посакувам убав ден да си имате :hug::hug:

kuc, mareane, WORRIED.BT and 9 others like this.
  5. BlackNight

BlackNight Популарен член

Работата е дека одамна го откажав мајонезот (пред околу дваесети и куср години), а од бело тесто само пици чат пат. Во последно време макарони генерално не ми прават кејф, па до тоа ќе да е. Изгледа тешка диеталка сум станала:D. Инаку, црвен сос секогаш повеќе сум преферирала за тестенини, имаш право.

kuc, mareane, BearMe and 12 others like this.
  6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Е јас ќе праам сусам салата.
    Потпечен сусам
    Урда
    Малце мајонез
    Павлака
    Буковец

Кифли - купени оваа година.
    А мајстор сум за кифли.
    Ама маж на работа (не дека работи, али сигурно слават), бебево захтевно, не можам да месам...

Skorpija25, kuc, mareane and 18 others like this.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Кај сте бе најубави :$:D
    Фала ти Божо. Ќе се потрудам да ја одржам зелената боја:D @Ariel да си поминеш најубаво. Здравјено, шо и да му е..да ти се оправи и тро стабилност и тро поголема исполнетост да си најдеш професионално. Се нај за цела Ариелска фамилија:D keep up the jolly merry living :)
    На останатите, кока кола да се изнасркате денеска:))))))))) вечерва, утре новогодишно обраќање ќе има.

Од сабајле сум триста на саат. Ем да завршам шо мрза ми беше да се занимавам викендов, ем приватни ствари..ем сичко. Едно изладено кафе сркнато. Второ мраз кафе на ред. Еден безглутенски,безшеќерен,безвкусен пудинг кркнат :$ торта сепак ќе сум имала:sweat: ќе морам да се мачам да јадам. Еднаш се умира!:bug:
    Хаос ми е главава. Да си потсредам малку мисли и ште се в'рна.

@ph.orhideja, убавини за сите вас :)

Ariel, Skorpija25, kuc and 24 others like this.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

руска ми е руска со мајонез. А зимска руска ми е туршија. Ако ме разбравте. .. ја едвај се разбрав. немајкава му даде кифла на дете место овошје. ама тоа сакаше па не сакав да го одбијам.
    маринаДа напраена ребра намачкани. торта земена. 2 прекршока напраени во сообраќај. една госпоѓа пцуена (си пазареше во анаконда дур и стоеше колата на пумпа и ја чекавмеда се ослободи. После 10 мин и текна да ја помести па да влезе пак) ама и ја сум мрдната. Кога највеќе ми врие ќе се насмеам и ќе речам нешто ко на госпожава -за греота без памет. Од штикли ја извадив. тактикава ја научив кога сфатив дека ако вриштам тие мене ми се смеат. И така...
    кај и да е ќе легнеме со дете да спиеме.
    Жабо Среќен нека е. жива и здрава да си. :*
    рефка вечер сликО да пушти од трпезата ќе чекам..

SV1911, Ariel, kuc and 16 others like this.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Здраво најубави:f:

Решив да правам кифли со путер,имам време и досадно ми е.

Го гледам “Јужни Ветар” по втор пат,многу добар филм,јака екипа има.

@Sesil ние дома од секогаш мајонезната ја викаме Руска,а се останато туршија.Интересно.

@zhap4e најраскрекана година да имаш:angel:
    :^:

Ајде убав ден,и насмеани да ја пречекаме 2019та:*:

SV1911, Ariel, kuc and 21 others like this.
  10. Heartagram

Heartagram Популарен член

Од тестенини јадам се макарони лазањи, шпагети,пици,пастрмајлии,кори(јуфки)црвениот сос тогаш ми е секогаш при рака...мајонезот пред повеќе години не го конзумирав од оправдани причини (сега не толку често,но повремено)...инаку од сосови и холандезот ми е фетиш.

Skorpija25, mareane, LiliBoz and 12 others like this.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Епа таа мајонезната е руска, а има и една руска/царска, ист мастраф како туршија во буре, само во тегла :)
    Мада мене се` кисело ми е туршија зимно време :)

SV1911, kuc, mareane and 16 others like this.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

И во Битола се вика Руска и таа шо е туршија, и таа што е со мајонезот.

@zhap4e среќен, најсреќен нека ти е роденденот :hug:
    Жабо една зелена :hug: :D

Кој е настинат/неарен.. нека ви мине брзо :hug::hug::hug:

Руска не направив, кока-кола не пијам денес... кифли не направив.. у ствари... ништо не направив :lol:
    Се' има в продавница да си купиш :makeup:

SV1911, Skorpija25, kuc and 18 others like this.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Кај Битерка стаса ли Нова Година? @bittersweet, јави се кога ќе можеш со инфо ..ја бива или не 2019та :)))) се надевам не било многу гужва на работа.

урнебес ќе да е таа. Вчера земав таква од тинекс. Прв пат пробувам. Мислев е слична на онаа со модар патлиџан, ореви и урда плус само и нешто црвенко ко црвен пипер:)).
    Руска рулз. Пилешка исто е ок. Снежанка ко шо викаат Бугарите..од свежа краставица, копар, павлака малку мајонез исто ...али, не се може од сите. Руска е доволно.

SV1911, Skorpija25, kuc and 19 others like this.
  14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски

Уште малку да се спремам и одам на дневна журка,па вечер на уште една:drunk:Денес не отидов на работа,одмарам.Битно сабајле ми препишаа дупла доза Сумамед,а крвната слика стакло.Ама ќе пијам,морам веќе да се оправам,втор месец глава не кревам.:smoke:

Од храна направив се,има дома за јадење.Руска едно тенџере за цела војска,француска,три дози кифли,сармите вчера за ручек ги изедовме,ама денес мајка ми ме појача со уште една доза.Мевце печам на тивко,таман ќе биде кога ќе се прибереме од дневно шетање.Ќе вечераме па ќе одиме на славење,ние со друштво,децава секој со своето друштво.
    Благо имам преку 7 видови(нешто јас направив,нешто мајка ми),а тука не ги бројам пакетчињата.:tmi:

Нека сме сите живи и здрави со полни трпези,исполнети срца и желби.
    Се најубаво во Новата Година,да сме сите среќни,а среќни сме кога сме здрави и исполнети,со сите луѓе околу нас кои ни’ значат.

SV1911, Ariel, Skorpija25 and 23 others like this.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Јас руска ќе правев, па редена, и на крај телешка направив :D И благо смучкав. Уште мезенце и пица вечер и таман ќе биде.
    Јас малце во шопинг сега, па со другарки на по некое пиЌе и домче :inlove:
    Ве поздравувам и бидете умни вечер :lol: По некоја кока кола и швепс пивнете и уживајте :D:hug:

SV1911, Skorpija25, kuc and 22 others like this.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

До крај ли да пиеме?
    Срамота е да остаиш полупразно шише..

17. joy1

joy1 Форумски идол

зависи колкаво е шишето :D

Skorpija25, kuc, mareane and 14 others like this.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Моето дете не јаде овошје.. не знам ако сакаш качи се на маса и со кеса на глава играј не јаде и не јаде
    Му имам давано кифлуички секогаш кога правам
    Збае да апне и по неоја виршла некад
    Чат пат зеленчукови каши
    Специфичен прибирлив до немај каде е, и да јаде се што ние јадеме само за да јаде, и тоа јаде по малку ретко ретко да се најаде дами е душава мирна..
    Порано јадеше све буквално све од здрави каши оди сега натерај го да јаде
    Не сака плаче фрла
    И лоша ли сум мајка?
    Немајка или не знам што
    Можеби и сум не знам ама ми има прекиснато од немајки мајки бебе готвачи и сите тие тракаташки по нетовите
    Ми се смачи
    Чиниш сите јадат чиа семе или киноа или авокадо и банана

Велам да не ви се погоди дете прибирач и нејадач па после ќе првртувате очи на бебе готвачи и немајки мајки и ќе ви скисне оти нема што да се пофалите дека дете јадело просо со банана или не знам што..

Не знам од кај ми дојде муабетот :D ваљда од фејзбукот.

Здраво сега.
    Надвор гужви во маркет чиниш крај свет е кај пијалоците да не зборам маркетите праат пари :rofl:
    Не можат да постигнат со роба
    Јас успивам дете и ќе одам месото да печам едни кифли да сплескам и компир салата да составам и така.
    Ќе пројде денот.

За новава ваљда у пишжами дома со дете у позадина со музика со некое пиќенце и така после у кревет
    Утре ќе се гледа некој филм.

Да беше колата ќе заминевме кај роднините ама вака дома ќе си седиме. Па што ако.. ќе си направите атмосфера секако :emo:

Ај убав ви ден

Skorpija25, anggell, kuc and 22 others like this.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Домаќинки мои највредни :hai:

Рано издигнати, а да не кажам во колку си легнавме :yawn: Големата не можеше да заспие до 0.30, нешто се превозбуди. Станавме, се погушкавме прво јас, мм и бебето, па доручек за мене голема шоља турско и еден ред дорина ледена :tmi: За тоа време и поклони завиткав и спремив пакетчиња. За мени вечер, лајтерица ќе биде: пилешка салата со цвекло место руска, пица-полжавчиња кифли место обични, туршија место свежа салата, даска со свинска и говедска пршута место печење, сиренца место сарми, растопено камембер сирење со ореви и мед место баклава. Торта од роденденски остатоци (facepalm) Ќе смучкам нешто, нека се радува дете. И чварки ќе заборавев :!: За утре селско тавче со печурки, свежи салати и чорба. Сега доста е за јадење.
    Кока-кола денес нема. Решивме да ја завршиме годината како што ја започнавме, без кока-кола. Лани ова време истурав желудник од :puke: Јер трудна. @Cka дај кажи адреса да ти пратам тест, ме излудуваш и мене со твојата смиреност :headbang:
    Значи кока-кола, швепс, утре ќе се налиеме :drunk: за да тера така цела година, во знакот на скопска пивара :rofl:
    @WORRIED.BT испрскај прополис и чисти со стерилна вата ако е загноено. Другарка така лечи ангина, антибиотик се нема напиено. И трахисанот се добри исто така.
    @mal.ecka сите се болни. Ние со инхалации денес ќе славиме. Не дека те утешив, ама те разбирам. Побрзо да минува :hug:
    @vitamina ај уживај. Ќерка ми сѐ јадеше, и зеленчук, и овошје и сѐ. За наеднаш да престане и да неќе ни да види. Имаат фази, некогаш пократки, некогаш подолги. Ама па за кифли да припаѓаме, дај ти се молам. Денес за ручек ќе јадеме хамбургери, и неа ќе ѝ земеме, а после ќе јаде од пилешката со мајонез. За пакетчињата да не ни зборам (facepalm)
    Одам јас да досредам. Се читаме после. И да ви кажам како ја прават моите руската. Во следен пост :D

SV1911, Skorpija25, mareane and 20 others like this.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

@Ariel нека е живо и здраво внучето, среќно да биде.
    @zhap4e среќен роденден, посакувам само убавини и многу исполнети желби:^:

Ај добар ден,
    Цела недела чистам и раце ми окапаа, за да денес пак исто :)Вечер кај нас, некако толку ми е безвезе, ама ај да се обележи.
    На сите ви посакувам новава 2019 да ви донесе радост, среќа, здравје и исполнување на секоја желба.
    Јас едвај чекам да си отиде годинава. Секако, не верувам (песимистот во мене:)) дека којзнае што ќе се смени од утре, ама 2018 не ми беше убава година. Така да, годинава посакувам повеќе здравје на мене, мојата фамилија. Посакувам годинава да имам внатрешен мир, да имам помалку нервози и стресни ситуации.Па и може подобрување во финансиите;):)
    Имајте убав ден и убава вечер

Last edited: Dec 31, 2018
    Ariel, Skorpija25, mareane and 20 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.