Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Добро утро! Добар ден! :)
    Ве поздравувам! Имајте убав ден.
    @Bozica1980 Кажи и дека може да јаде сладолед во изобилие. Ви посакувам побрзо оздравување.

На ozbilnazena, Peco, toogood и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Srekjna slava i cestito ime na site sto slavat.
    Jas po navika sabajle mocanite alista odma na perenje.

На Peco, ALISA0000, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Здраво и од мене .! Не сум во добро расположение деновиве дали е пмс или климакс незнам (оти 12 сатот помина а :devil:ја нема).Ви реков не ми се соблекуваат пижамите а треба и јас на слави ,имендени да одам па прво мора да се купи за сегде по нешто Имам прв инеменден на едно долго посакувано бебче па со мерак сакам да му купам нешто.И така од шопингот за мене изгледа ништо Треба да купам и за повојница кај бебе неделава а имам и роденден кај што сум кума....Многу сакам да поклонувам и од срце давам ама мислам дека овде во мМакедонијава наша малку претеравме.Повеќе пари давам за подароци отколку за моите деца ама тоа е поголема фамилија поголем круг на пријатели...
    Туку и дрго ме мачи керка ми е заљубена(facepalm) Мора да почнам совети да давам и за тоа а ич не ме бидува за тоа.А бре не е рано за љубов на 15 год.? Ми е страв од овие денешниве деца некако многу брзо се впуштаат во се.Ко ќе читам на оние теми од типот дали сум бремена навистина ми иде да ја заклучам дома.Јас зборувам објаснувам демек таа ми вели само обични симпатии се тоа ама имало и бакнежи :whew:
    Леле,навистина полесно ми беше кога по цел ножи не спиев кога беа бебиња од сега Барам совет од поискусните мајки овде :headbang:

На ozbilnazena, ph.orhideja, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентелмен.:hai::hai::hai:

Денес најдобрата другарка ми ги поремети сите планови, си планирав да покопам во дворот малку да го средам, да насадиме со Матео некои зеленчуче, ништо од планот.:lol:
    Ми ѕвони во 7 сабајле, се јавувам со Што се случило? ми одговара дека заборавила да ми каже дека денес имало продажба за јавноста кај нејзе на работа.:wasntme:
    Инаку другарка ми работи во Лореал а претставници се Армани, Ралф Лорен, ИСЛ, Гучи, Lancome, Khiel Боди Шоп,Mejбилајн, Гарниер и еден куп други фирми.
    Така смена на план, го викнав тате елај си при мене да чуваш деците,:wasntme:тате вика оди ќерко троши пари за шминки што не ги ни користиш(facepalm) и си фатив патот.

Народ таму илјадници во ред, влегов со другарка ми like a boss8) пазарев, што пазарев и после застанав во ред, 3,5 саати сум стоела(facepalm)ама се изнапазарив за себе, за мм, татко, брат, за снаа, јатрви, за свекор, свекрва, девери, за сите имам сега подароци за Нова Година, родендени, на каса ме фати инфаркт, ово евтино, тоа 10,оно 15 на крај илјадаката ми отиде.:sweat::wasntme:

@Bozica1980 побро оздравување на малата.:hug:
    :hug:

Имајте дами и господа убав викенд, јас осеќам дека кога ќе му кажам сабајле на мм колку пари сум потрошила, телевиорот што го мерка магично ќе ни се појави во дневната соба.:lol::rofl:

На Mrs.Bass, ozbilnazena, ph.orhideja и 25 други им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.729
    Допаѓања:
    126.818
    Добро утро. Домаќинкава стана во 10 и пол па сега пржи лепчиња со јајца и млеко а за ручек ќе се нарачува пица.. Кој ќе ме земе ќе се усреќи со тоа што за викенд не станувам од кревет пред 10.. секоја сабота ми е мене свети седи. Јас не сум верник не славам слави ама кој слави честита слава и само среќа и здравје да им донесе.

Последна измена: 21 ноември 2015
    На Peco, menelele, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ne sum mignata cela nok
    Od nigde nikade maloto 39 T.
    Cela nok so mm i dvajcata preplaseni simnuvavme T.
    Sega cela kuka mirisa na ocet..dzabe tresenje carsafi i postelnina..dzabe brisenje.
    A samo sto pomisliv deka ke se naspieme so mm i dvajcata imavme buren den.
    Znaci covek raat da ne e
    Ako e arno maloto popladne ke ja posetam monik55.
    Ke pijam edno kafe od noga

На menelele, vitamina, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  7. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :nod:
    Da te popravam ne postoi ne ubava zena, sekoj zena znaci so svoja posebna ubavina:mm:aj dobar den druzuno, Za mnogu godini da nie denesniot praznik I steken imenden Na site Sto si go slavat

На galapce, menelele, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  8. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Како само брзо поминува годинава неможам да поверувам за еден месец нова година па празници
    Дали само мене ми поминува толку брзо годинава или и на вас?

На Peco, Annath, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Godine prolaze nervoznim korakom,:music:
    godine prolaze mi stojimo:music:
    jesmo li sretniji jesmo pametniji,:music:
    godine prolaze mi gledamo.:music:

На makgirl, Peco, eloves и 9 други им се допаѓа ова.
  10. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobar den i od mene,za mnogu godini slava i ime na tie sto cekaat.
    Jas uste sabajle resiv da ja olesnam kartickata vo neptun (na svekrva mi i se rasipa friziderot i jas odma iskoristiv sansa i go dadov mojot) si se pocasiv so nov frizider,za toa pojdov ama zeni ka zeni,gledam namalenie i si vikam so ke bide ako si kupam susalna ke mi se najde kako dobredojde :lol: . Sega cekam da se iznaspie mazeto pa da se ukluci na skype i da mu ja kazam vesta,sigurno mnogu ke go "izraduvam"

На ph.orhideja, galapce, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Накитено е за нова година,донесиго малото да се радува одма ке и мине т,а мама ке си добие вакво кафенце
    Screenshot_2015-11-21-13-10-54.png Screenshot_2015-11-21-13-10-54.png

На Mrs.Bass, ph.orhideja, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  12. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    На Peco, referentka, menelele и 5 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.751
    @mareane да будеме среќни дури се само на бакнежи,рано им е за нешто повеќе.Не знам за тебе ама јас сум детектив во куќава ,признавам и буричкам низ работите (да не примети) ако нешто најдам барам објаснување,како пред некој месец кутија цигари,знам да ја проверам одоколу,...:worried: А што да правам кога се плашам ,да не ја повреди некој.
    За срамови сум :tmi:

На Val-Dim, ozbilnazena, ph.orhideja и 8 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    За нас купи ли нешто?

На ph.orhideja, Bozica1980, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Друштво ме заборавивтее?? Тука сум но немам што посебно да пишам...цел ден дома со бебуш цица,кака,спие и така цел ден цел ноќ...јас што не се прибирав дома од јутра до сутра до последен ден сега седам дома и мислам ќе се шекнам....да не ме сфатите погрешно си го сакам синко најмногуу на свет но не е лесно да си мајка...чат пат си плачам ,се осеќам како во домашен притвор, само доење,музење,менење пелена,пушти машина и се така во круг...на моменти мислам ќе се шекнам....додека бев трудна времето ми минеше со брзина на светлината...сегс бавно,бавно...а не чека долга зима :( далеку се топлите денови да шетаме со количка....ах им завидувам на тие луѓе што обожаваат дома да седат...мене во психата ми удира ...сакам бебушка да ми порасне барем 1 год да е :)

На LUCERKA, Val-Dim, ozbilnazena и 14 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.984
    Може не е содветно денес да пишувам..карајте ме ако е така...
    Се шуткам ко мува без глава...
    Утринава почина свекрва ми...бог реши на вака голем ден да и ги скрати маките и неа и нам...
    Погребот ќе биде уттре...погребалното претпријатие ја зеде,нема бдеење ,тие организираат се ...и јас што да правам сега?!
    Деца кај мајка ,средив дома и ?!
    Поучете ме женки?!

17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.863
    Допаѓања:
    142.589
    Седи си пред комп, консултирај се за утре што ти треба организација, види децата како се дали се исплашени и остани смирена. Ако е прва смрт во фамилија, децата во тебе ќе гледаат како се однесуваш и ќе им значи многу. Од пишаното не се бега, толку било. За свекрва ти веќе не можеш ништо, утеши го маж ти, и на децата покажи им дека таков е животот да немаат трауми. Мајка ми не плачеше кога умреа нејзините, само ни кажа дека таков е живитот, ние сме побитни.

На Val-Dim, galapce, joy1 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @mama89 ќе летне времето, така само ти се чини сега.

@WORRIED.BT бог да ја прости.
    Не се разбирам во вакви работи јас.

На ALISA0000, WORRIED.BT и mama89 им се допаѓа ова.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @WORRIED.BT Bog da ja prosti,iskreno neznam adeti,sekade se razlicni,koga pocina tatko mi i svekor mi znam bardacinja 2 kupivme,edno se skrsi tamu,drugoto go ostavivme i 40dena voda polnevme vo nego,se razdava krpi,corapi na postarite,kaj nas se dava i rucek posle pogrebot a za vreme na pogrebot pupki i lokum.. (ne za dzabe se reklo a pogreb a svadba isto e kaj nas vo tikvesijata adeti (facepalm)),pcenica se vari, moze ima uste nesto no ne mi teknuva,neka kazat i drugite ima i povozrasni ovde,ili prasaj ja majka ti, baba,tetki,strini,no ne dozvoluvaj mnogu da ti se mesaat zasto kasa popara ke ti napravat..Uste ednas Bog da ja prosti i da vi dade sila na domasnite,i najvazno e da ostanis smirena kolku sto mozes poveke.

На friendy, mareane, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.984
    Фала ви милички
    Татко ми го изгубив пред шест години...не ми е баук темата смрт..ама тогаш се организираа блиските роднини ...ние не бевѓе свесни што се случуваше...изненадно почина на 58год.
    Свекрва ми беше 80 год.болна,склероза имаше и мозочен удар и искрено речено се спаси...
    на мм му е единствен родитрл и тој од скршен од тага...последниве месеци со однесувањето го вадеше од такт и има грижа на совест зашто ја караше и и викаше а само ние знаеме низ каков пекол летово минавме...
    Малото е сеуште бебе би рекла ,не знае..а големата е емотивна ама не покажува ..исплашена е и збунета ...ќе зборувам со неа кпга ќе ср видиме...ме чекаат редови и трошоци во најубавиот дел од годината..ама тоа е

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.