Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Среќна Нова Година другарки!
    Здравје,среќа и бериќет во семејствата.

После дочекот,денот ми започна со звуци на виенска филхармонија во позадина,милиброд,кафе и две цврсти раце околу мене.
    После ми продолжи со фамилијарен ручек,опуштено и топло околу срцето.
    Сега скоро цел саат ја гледам вчерашната новогодишна програма и си потпевнувам.И сфатив дека и чочек можам да заиграм сега.
    Нека трае убаво и пријатно расположение преку целата година кај сите.

За многу години нека е.

WildMk, Annath, Sesil and 24 others like this.
  2. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Нема на гради..и вирус е да.
    И направија крвна слика.

WildMk, Annath, kuc and 6 others like this.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Тогаш не знам зошто антибиотик ако е вирус и нема на гради. Навистина не знам што да ти кажам. Не сакам да ти солам памет, ама чудно како ќе направела пневмонија, ако нема наод. Ајде пиши како ќе бидете.

WildMk, Annath, Sexybaby86 and 5 others like this.
  4. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Среќна Нова, ви посакувам многу здравје, среќа, љубов, успеси и се што ќе ви дојде на ум како желба да ви се оствари. :d::hug::f:

WildMk, Annath, bittersweet and 14 others like this.
  5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Кога ќе чујам-најлудата ноќ во годината коса на глава ми се крева.
    За лудите секој ден е луд.
    Анкета:како ја поминавте најлудата ноќ:@
    Глупости]:)

Никаде не ми се оди а и немаме многу избор.Освен на плоштад нема каде..
    Неќум по куќи, воздух ни треба.
    А на плоштад досадно е веќе.
    Незнам ни дали имаат програма денес..

Иначе, да можам да сменам ник ќе се прекрстам во Дебеланка..или Јаданка...или Дојадуванка:D.
    Лани истиов муабет го правев:|

WildMk, Annath, Viktorijaaa5 and 21 others like this.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

со помин нека е.

спиев 3 саати. ај фил лајк а бос :rock:

WildMk, Annath, Sexybaby86 and 4 others like this.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Кога ја читам @mal.ecka ми се враќаат сеќавања со моиве зверчиња додека беа малецки,мораше како по правило да е, за празници да се со температури-со помин нека е душо,побрзо да помине.Еуфорија немам за дочекот,вечер како и секоја,само што означува почеток на една нова година,во која се надеваме да сме помудри и постари секако:lol:.Со син ми се слушнавме,важно убаво си поминале,а ни прати и во живо од огнометот да оплакниме очи,не дека на вести не видовме,но друг е филингот демек синот во живо(болка на сите родители кои имаат дете во странција).Убави празници има овај месец,Бадник,Божик,и да не ги бројам,но овај месец за мене е и убав и најтажен,месец кога сум се родила,а од таа дата три дена плус најтешкото за еден родител,така да колку и да го сакав месецов,на најтешкото,најболното ме гаѓа.И продолжувам понатаму,со насмевка на лице и мртвило во еден дел на душата,прета само делот за овие две друѓи.

WildMk, Annath, bittersweet and 21 others like this.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Гледам веќе ти пишале исто и другите, и мене ме чуди зошто ти рекле не туширање. Мене многу ми помага тоа, и тоа по совет од доктор со што потопличка вода и лесна облека после тоа, од топлата вода се отвараат порите и се намалува температурата. Во сред ноќ по неколку пати сум ја туширала, и мојава качува мн висока т кога е болна. Ајде да помине побргу

WildMk, Annath, kuc and 13 others like this.
  9. referentka

Тоа млак туш сеа ми текна..
    Дали сте пробале колку боли:o
    Мене со сила ме пикна Рефо под туш еднашка кога имав гнојна ангина и Т над 39 под млак ту:@...кожата како да ми беше изгорена од сонце а јас како ладна вода да ставам озгоре.Сум плачела како мало дете.И боли и грозно е.

Сеа до себе кикирики си ставив:|уште тоа и портокал немам излупено:@.
    Оваа горина рекорд држам:D.
    Е,лажам, една чајна не сум пробала ама сеуште не е доцна:D

WildMk, Annath, Sesil and 18 others like this.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Трицеф??? Зошто ако нема на гради.и зошто не туширање?
    Сипаница варичела има ли прележано? Доста ги имам деновиве со вакви температури и мирни други органи. Крвната слика можеш ли у лп да ми ја пуштиш? Ако не внесува преку уста ништо мора рехидратација. Бар инфузионо нешто да се излади телото внатре
    @mal.ecka како можам да ви помогнам?! Пиши ми како сте,следи ситуација. Заби да не вади? На се' помислувам.:hug: :hug: :hug:

WildMk, Annath, Sesil and 17 others like this.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

И сестра ми вака, сигурна дека не е трудна отиде на гинеколог и дури ја убедува дека има проблем, 3 месеци и каснело. Др пред да ја прегледа среќа ја става на ехо и што да виде бебе :o. Она 12 недела:D.
    И така, еве ја внука ми и година наполни.

Alishan30, eli25, WildMk and 22 others like this.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

малиот коа не симнуваше под 40 дававме диазепам во болница. нормално не на своја рака. И тогаш доктор ми рече секогаш кога ќе не можам да симнам 40 така да правам. Кај него не реагира парацетамол блок макс и сл. Ама се чудев како за 2 мин симна од диазепамот.

кај нас журките почнуваат во 22 па траат до 7 другиот ден. некогаш во вторник некогаш за викенд .. зависи кога ќе се соберат.
    5 год сум во зграда и се мрднувам.

Last edited by a moderator: Jan 1, 2019
    WildMk, Annath, Sesil and 11 others like this.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Преска ве читам кој машини кој чисти си викам како бе денес, и да не сум славела чувство на 1ви ми било секогаш некако поспано мрзливо. Ми се плачеше преска колку ми се спиеше, малава заспа на кауч како заклана, големиов ионака не ме рецка, мм од кревет на кревет, испив кафе и кога ми дојде една енергија од кај не знам, кога и влегов на кујнана, ја светнав скроз, па алишта раскревав, нешто забришував средував, искрено можам уште, имам чувство дека можам цела куќа да ја преорам ама мм мрчи сум мрдала многу и да не претерувам. Не знам што ми бидна :)
    Ја префрлив малава во спална се истуширав па ќе гледаме филм, не ми е по мерак ова што пуштиле ама ај.

WildMk, Annath, bittersweet and 21 others like this.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Фала девојки,ја истуширав.
    1546367702748-1644714133.jpg
    Касна малку мандарина,цицаше.
    И да,никнуваат заби.

WildMk, Annath, Skorpija25 and 10 others like this.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

од заби нема шанси олкава темп. мора да е нешто друго. мирни се леукоцитите.. седиментација што вика?

Annath, Sexybaby86, LejlaD and 5 others like this.
  16. referentka

@LiliBoz таква бука по цела ноќ искрено еднаш годишно би истрпела.
    Ама не и почесто.Сите си имаме поводи.Што ако секој станар си прави журки по свој повод?
    Незнам,можеби сум интолерантна ама мора да го почитуваме редот не само за ова туку за се нешто.Поинаку би надтанал хаос.

WildMk, Annath, Sesil and 9 others like this.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ќе свикам куќен после празници. Може претерувам ама очекувам претседателот да се грижи за ова а не само да собира пари. малиот имаше 8 месеци кога тортурата почна и сеуште трае. Од друга страна си велам ај ќе си одиме наскоро ама па ме фаќа инат.. што па има да ми реметат мир..

WildMk, Annath, Sesil and 10 others like this.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Во нашава зграда сме немале до толку мака, имало забави ама не е често и не е претерано. Станов до нас се издава и само еднаш имаше некои машки студенти што беа побучни ама ај некако се јадеше, девојчиња имаше исто, беа изненадувачки културни, кога правеа забави ќе ни тропнеа претходно на врата да ни кажат и однапред да се извинат, а не беа страшно бучни. Искрено најмногу ми сметало бушење после 10 ноќе, имаше долг период на реновирања ама пројде. Е има други малку незгодни моменти, тресење ќебиња додека пиеш кафе на тераса или пружаш алишта и сл, али во зграда се си има, пак ќе речам не можам многу да се пожалам од комшилукот.
    Малава спие негде од 5-6, ја преместив во спална и овлеков пижамчиња и продолжи, се подразбудува и мрчи "не сакам да шпијам само малку ќе длемнам" и продолжува. Ако ме журка сред ноќ ќе ви кукам :)
    Ај да се вратам во дневна да видам детено дали ми го изел цел чипс :)

WildMk, Annath, bittersweet and 22 others like this.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас сум од тие што не можат.
    Кога спијам кај дм... знам сите во зграда што прават. Не оти сакам... тоа е.
    Знам дека детето над дм постојано плаче, не сум чула да трча, ама плаче постојано.
    Комшиката на трети кога доаѓа од град.
    Комшија еден има швалерка, сто пати ја начекувам во влез кога жена му е на пат.
    Кога пушта некој вода над дм се слуша.
    Кога ќе тропне на парно некој се слуша.
    Кога се кара некој се слуша.
    Кога се секса некој се слуша.
    Кога комшиката до него има гости, се осеќам како да сум и јас таму.
    Кога ќе попушти некој телевизор, се слуша.

На почеток цели ноќи седев не можев да заспијам, ќе моча некој јас слушам нели вода и очи очаклени, ќе тропаат штикли по скали, пак очи очаклени итн.

И сега ги приметувам не сум отрпната, ама не би можела вака да живеам.
    Дм не го вознемируваат, ама пошто и тој кај мене поминува многу време, а кај мене мува да лета во двор се слуша, затоа баталивме купување стан и се фокусиравме на правење куќа.

Раатот е неспоредлив.

Има луѓе што им прија галама, да знаат дека не се сами, другарка моја сама стан си купи, а живееше во куќа со нејзините, вика дека поарно и' е во станот. Помалку работа имало (што е вистина, куќа си има работа секогаш).

WildMk, Annath, gjoker4e and 24 others like this.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Леле очи ми се затвараат, ми се спие ми се плаче. Бевме и ние на ручек, свекрва ми ми вика "земи си не се срами, ааа викам ко што сум гладна ич не се срамам ко порано" .
    Малата заспа прееска по кола и викаме со мм ок нека спие па ноќеска журка ќе правиме. Ама кога ја пресоблакав се подразбуди и еве сега дреме. Може сега да спие:Dоти на мама и се јаде се:wasntme:
    Сакав и ја да си напишам новогодишни резолуции, дека ќе се ставам на диета макар(иако сакам и треба да пробам да почнам исхрана без глутен), помалку нервози и поинаков поглед на работите околу мене. Ама познавајќи се ништо од тоа нема да направам оти мојот слаб карактер игра голема улога|(:(
    Заспа малата, време е за :^::pizza::coffee:

Едит : Знаете ли дали утре работат продавничките за кондури кај рампа? Ми се скинаа чизмите, а утре нели што ќе правиш тоа цела година ќе го правиш, па може на мини шопинг да идам:!:

Alishan30, WildMk, Annath and 23 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.